Cât de mici și mari rase de câine dezvoltate

Câine mare dețin o leșie de câine mai mic

Câinii variază în funcție de mărime mult mai mult decât majoritatea animalelor. Diferite rase variază de la Câini ceva care doar cântărește câteva kilograme la canini masivi de 200 de lire. În timp ce există variații naturale de la câine la câine (și adesea între câini de sex masculin și feminin dintr-o anumită rasă), rasele de câine au o gamă de greutate definită.

Ce este o rasă de câini?

O rasă de câine este un tip distinct de câine care are caracteristici fizice și temperament previzibile care pot fi reproduse în mod constant în descendenții câinelui. Când doi câini din aceeași rasă, puii ar trebui să pară în mare măsură și să acționeze așa cum o fac.

Un câine dintr-o anumită rasă are o strămoșie trasabilă menționată ca pedigree. Un câine pedigreed sau pur este unul produs prin împerecherea unui câine de sex masculin și de sex feminin de aceeași rasă. Înregistrarea gunoiului produs din astfel de reproducere autentifică starea de rasă a acelor cățeluși prin plasarea acestora în înregistrare într-o asociație de registru de câini. Există peste 400 de rase distincte de câine recunoscute în întreaga lume.

Cum se dezvoltă rasele?

Câinii au fost asociați cu oamenii timp de cel puțin 15.000 de ani, cu cercetări genetice recente care indică încă 100.000 de ani în urmă. Unele dintre rasele cunoscute astăzi au fost în jur de 3000 de ani sau mai mult. De exemplu, malamutul din Alaska și Saluki s-au schimbat foarte puțin de-a lungul secolelor.

Oamenii au intervenit în evoluția câinelui cu reproducere selectivă pentru a îmbunătăți trăsăturile, cum ar fi capacitatea de a stimula și de a distruge. Mai degrabă decât selecția naturală și supraviețuirea celui mai potrivit, aspectul și comportamentul câinilor au evoluat pentru a se potrivi nevoilor și capriciilor oamenilor.

Mutațiile genetice spontane se întâmplă, de asemenea, la o rată relativ constantă, iar majoritatea nu sunt avantajoase. Natura ar fi înscris pe acești indivizi din piscina genetică. Dar crescătorii de câini ar putea găsi mutații interesante și folosesc câinii cu ei pentru a introduce schimbări de rase de câine existente sau pentru a dezvolta o nouă rasă. Mutațiile de întâmpinare includ forma și dimensiunea corpului, plasarea urechii, carul de coadă, accentuarea și capacitatea de vizitare sau Tipul și culoarea stratului.

Creșterea selectivă a rafinat a rafinat în ultimii 300 de ani. Crescătorii încă experimentează astăzi prin crearea de hibrizi și câini de designer. Dar, în ciuda marelui varietate în mărime și formă, toți câinii sunt ușor de recunoscut ca canini.

Interesant, cercetare a arătat o singură variantă de gene care este cea mai responsabilă pentru diferența de dimensiune a raselor de câini. Produce variații ale factorului de creștere asemănător cu insulină, un hormon care influențează creșterea celulelor. Rasele mari sunt mai susceptibile de a avea varianta obișnuită, iar rasele mici sunt mai susceptibile de a avea varianta mică. Ar putea fi motivul pentru care crescătorii au fost atât de reuși în dezvoltarea raselor mari și mici.

Rasele mari de câine

O mutație giganistică a creat rase, cum ar fi Marele Dane și Sf. Bernard. Aceste rase de tip mastiff nu numai că sunt mai mari decât majoritatea câinilor, dar ele au tendința de a fi mai mari musculate și cobby (având o structură compactă, scurtă). Prin comparație, rasele de confruntare, cum ar fi Greyhounds și Scottish Deerhounds, nu sunt mai puțin musculare, dar apar lither. Și există o gamă largă între cele două extreme.

Câinii mari au fost adesea crescuți pentru a fi câini de pădure și pază. Mulți sunt remarcați că sunt foarte loiali familiei lor umane. Rasele mai mari au nevoie de mai mult spațiu. Deci, dacă locuiți într-un apartament, va trebui să programați timpul de exercițiu pentru câinele dvs. mare. Ei mănâncă, de asemenea, mai multe alimente, care pot deveni costisitoare. În plus, rasele mari au acces la blaturi și rafturi înalte, deci va trebui să vă gândiți mai multe despre spațiul dvs. de viață. Și un câine mare înseamnă mai mult păr. În timp ce unele rase mari nu au vărsat la fel de mult ca alții, va mai fi mai mult păr de câine pentru a curăța pur și simplu datorită dimensiunii. Tu, sau groomer, va trebui să-și petreacă mai mult timp îngrijirea pentru haina unui câine mare.

Mai mult decât atât, va trebui să aveți grijă în alimentarea unui cățel mare de rasă, astfel încât câinele nu crește prea repede, deoarece acest lucru poate duce la probleme de oase și comune. Ratele mari sunt mai expuse riscului de displazie de șold și displazia cotului, care este moștenită. Crescătorii de reputație nu ar trebui să crească câinii afectați.

Rensiunile mari mari sunt predispuse la umflături și torsiune, în care stomacul se umple cu aer și răsturnă când câinele mănâncă prea mult sau prea repede. Aceasta este o urgență veterinară. Trebuie să oferiți mai degrabă mese de câini mari de cantități limitate, mai degrabă decât să le permită să se hrănească liber pentru a evita această condiție.

Rasele mici de câine

Rasele mici sunt cele în care adultul tipic cântărește 21 de lire sterline sau mai puțin. Clubul american Kennel are clasificarea grupului de jucării pentru rasele cântărind până la 10 kilograme.

Rase mici dezvoltate când câinii de dimensiuni medii au fost miniaturizate cu reproducere selectivă. Uneori, aceasta a fost de la reproducerea celor mai mici câini dintr-o singură rasă. Și în alte cazuri, au fost traversați cu rase care erau deja mult mai mici. whippet, De exemplu, arată ca o oi-oi scalată, în timp ce Poodle vine în trei dimensiuni, inclusiv pudelul mic de jucărie. Ar putea fi greu de crezut, dar mops este un câine de tip mastiff, și așa este Chihuahua, adesea cu o atitudine similară ca omologii lor mai mari.

Unele rase mici de câine sunt pur și simplu scurte. Dwarfismul (Achondroplasia) are ca rezultat scurte oase de picior scurtate, oarecum curbate, dar lasă corpul proporțional. Exemplele includ dachshunds, Hounds Basset și Corgis.

Deoarece câinii mici au fost dezvoltați dintr-o gamă largă de rase, veți găsi rase care își păstrează instinctul de vânătoare (cum ar fi terrieri) și instincte de păzire (cu o mulțime de lătratire). Unele au nivele foarte mari de energie și au nevoie de o mulțime de exerciții fizice și de stimulare mentală, în ciuda dimensiunii lor.

În medie, câinii mici trăiesc mai mult decât rasele mari. Dar unele rase mici sunt predispuse la dislocarea genunchiului (Luxarea patellar). Plus, rasele, cum ar fi Hound Dachshund și Basset, sunt predispuse la boala distanței intervertebrale, care afectează coloana spinală și provoacă durere, slăbiciune sau chiar paralizie.

În general, câinii mici sunt mai puțin costisitoare pentru hrană și ușor de transportat. De asemenea, de obicei, nu vă veți confrunta cu restricții de dimensiune pentru a le închiria un apartament sau pentru a rămâne la un hotel ca și pentru un câine mare. Dar socializarea este foarte importantă pentru puii mici de rasă, deoarece acestea pot deveni înfricoșătoare, defensive și agresive. Introduceri pozitive anticipate la mai mulți oameni și alți câini pot ajuta.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de mici și mari rase de câine dezvoltate