Cum să reproduceți coloanele dur

Cum să reproduceți coloanele dur

Ca un iubitor de collie dur, s-ar putea să te întrebi Cum să reproduceți coloanele dur. Colințele brute sunt apreciate pentru inteligența lor, ușurința de antrenament și haina exterioară uimitoare care le dă numele lor. Mai presus de toate, coloranii prezintă devotamentul față de familiile lor și sunt cunoscute pentru dragostea lor de copii.

Creșterea coloanelor brute nu este o sarcină ușoară. În timp ce recompensarea în cele din urmă, câinii de reproducere implică o mulțime de cercetare, pregătire și dedicare. Gata de a afla mai multe despre lucrul cu această rasă unică de câini? Citiți cu noi pentru a afla mai multe.

Lucruri de știut înainte de reproducerea coloanelor dure

Întrebându-se cum să reproducă coloanele dur? Înainte de a începe proiectul de reproducere, trebuie să înțelegeți pe deplin istoria rasei, standardul de rasă și temperamentul ideal al rasei. De asemenea, este esențial să se înțeleagă o bună înțelegere a problemelor de sănătate ale rasei, astfel încât să poată fi evitate. Fără toate aceste cunoștințe, nu puteți rasa în mod responsabil Collie ideală.

Origine și istorie

Collie dur a fost crescute pentru oi de vânătoare în Scoția și Țara Galilor, unde romanii s-au adus inițial. În timp ce varietatea scoțiană originală a fost mai mare, mai puternică și mai agresivă pentru oi de oi de înaltă calitate, soiul de galeză era mai mică, mai agilă și, de asemenea, capră ascunsă. În afară de aceasta, istoria dezvoltării rasei este în mare parte necunoscută.

De-a lungul timpului, un câine distinctiv de stupi care a fost recunoscut ca și Collie. Nume și # 8220; Collie & # 8221; s-ar fi putut dezvolta din cauza numelui unei pate de oi care se confruntă cu negru cunoscută ca și # 8220; colegi.& # 8221; Acești câini Collie au câștigat popularitate în Anglia după ce au fost prezentate la un spectacol de câini englezi ca și # 8220;Scotchii de oaie& # 8221; în 1860. Colinurile au devenit recunoscute de AKC în 1885, la doar un an după ce a fost format clubul, făcând rasa una dintre primele din AKC.

Astăzi, Collie dur este nu mai folosit pentru oi de herding ori de câte ori a fost odată. În schimb, coloranii buni sunt crescuți pentru insotirea și spectacolele de câine, iar instinctul lor de herding nu este selectat în mod specific pentru majoritatea crescătorilor. niste Linii de hrănire există totuși astăzi. Colletele de vânătoare de astăzi trebuie să fie solide în trup și minte, cu un curaj mai mare decât collie medie de companie. De asemenea, au nevoie de formare timpurie. Unele colonii moderni chiar excelează în Căutarea și lucrările de salvare.

Popularitate

Collies sunt câini populari. În 2018, Collie a fost de 38 de ani în AKC`s cea mai populară listă de câini. A clasat pe locul 40 în 2017, 37 în 2016, 36 în 2015 și 36 în 2014. Acest lucru plasează Collie într-o poziție similară cu Basset Hound, Malteză, si Weimaraner. În ciuda clasificării sub o mulțime de rase de câini mai populare, Collie nu este străin la lumina reflectoarelor. Mulți colonii buni au găsit roluri la televizor, în special iconic Lassie Linia de colonii. Alte colonii buni notabile includ CH. Loialitatea la Bellhaven, cel mai tânăr câine pentru a câștiga vreodată Westminster Kennel Club Dog Show, și Reveille, mascota de la Universitatea Texas A & M.

Aspect

Collie dur este a Lithe, câine activ care stă în mod natural drept și ferm. Pieptul său adânc și moderat oferă o impresie de putere și har. Nici o parte din Collie nu este proporțională. Timiditatea, viciunea și lipsa de echilibru afectează caracterul lui Collie. La reproducerea colonelurilor dure, trebuie să aveți o conștientizare dornică a acestui standard și să vizitați să o replicați.

Apariția unui collie
Aspectul de collie dur oferă o impresie de putere și har.

mărimea

O dimensiune și greutate Collie dur variază de la standardele de rasă. In conformitate cu Standardul de rasă AKC, Colonii de sex masculin se află la 24-26 inci la umăr. Femeile, pe de altă parte, stau la 22 până la 24 de centimetri la umăr. Collie brută de sex masculin cântărește 60-75 kg, în timp ce femelele cântăresc de 50 până la 65 kg. Regatul Unit Rass Standard solicită ca collie-ul dur să fie mai mic decât omologii lor americani.

Cap

Capul Collie este lumina și dă o impresie de vigilență. De asemenea, ar trebui să poarte o asemănare generală cu o pană slabă, netedă în contur și proporțional. Din lateral, capul se fixează treptat și fără probleme, fără a fi aruncați sau snipi. Sfârșitul botului este blunt, dar nu pătrat, cu un puternic subjubiți și o mușcătură de foarfece. Sprâncenele sunt ușor proeminente. Ochii lui Collie sunt în formă de migdale, de dimensiuni medii și întunecate în culoare. Ochii sunt clară și luminoasă, exprimând inteligența. În culoare, ochii pot fi întunecați maro sau albastru în funcție de faptul că câinele este Merle sau nu.

Corp

Un corp de collie dur este ferm și muscular și ținut în proporție bună. Coastele sunt bine rotunjite, panta umerilor, iar pieptul este moderat profund. Spatele este nivelul, susținut de șolduri puternice. În mod similar, anterioarele sunt musculare și drepte. Membrele posterioare sunt mai puțin carnoase, dar mai musculare la coapse, cu găuri bine îndoite și înăbușirea. Picioarele lui Collie sunt asemănătoare ovalului cu tampoane dure. Dacă toate aceste cerințe sunt îndeplinite, mersul lui Collie este un sunet. Un collie nu trebuie să se miște cu un mers înfundat sau rulant.

Palton

Collie dur haina bine montată este gloria sa încoronită. Părul lung este abundent, cu excepția capului și a picioarelor. După cum sugerează și numele său, haina exterioară a lui Burd Collie este aspră la atingere. Un strat moale, deschis exterior nu este acceptabil. Cu toate acestea, sub acoperirea poate fi sortată și blană. Unele pene sunt comune pe Forelimbe. Apoi, există patru culori recunoscute. Acestea sunt: ​​Saby and White & # 8221;, # 8220;Merle albastru& # 8220; Tri-Color & # 8221; și # 8220; alb.& # 8221; Nu există nici o preferință pentru niciuna dintre acestea.

Temperament

Coliciile brute sunt foarte loiali, dornici să învețe, și să se îmbibă bine cu familiile lor. Ele sunt foarte rare agresive și sunt excelente cu copiii. Pentru că nu dispun de agresiune, coloranii dur, de obicei, nu depășesc lătrat și oferind descurajatoare vizuale atunci când își apărăm familia. Ca și alți câini de herding, coloranii buni pot fi vocali, dar unii sunt mai ușor instruiți să nu latra. Nu este obișnuit ca colabilele brute să fie nervoase, dar încă mai solicită mai devreme socializare pentru a preveni timiditatea. Ca câini blânzi, colonii buni răspund cel mai bine unui antrenor blând, mai degrabă decât unul asertiv. În general, această rasă este apreciată pentru loialitatea, trainabilitatea și natura blândă.

Dur collie vs buna collie

Principala diferență dintre collie dur și collie netedă este lungimea stratului lor. În timp ce Collie Rough are o haină exterioară lungă, dură, care ascunde subsolul, collie netedă are o haină exterioară scurtă, cu părul de protecție care măsoară una la doi centimetri lungime. Anecdotal, proprietarii de ambele soiuri de collie afirmă că Colințele brute sunt mai dulci decât omologii lor netedă. Colonele netede tind să fie mai atletice și mai energice și pot chiar să-și păstreze mai multe instincte de lucru decât colonii buni. Cu toate acestea, fiecare câine este un individ și este în întregime posibil să obțineți o collie netedă și o collie energetică dur.

Probleme de sănătate la reproducerea colonelor dure

În timp ce coloanele dure sunt în general Câini sănătoși, Unele condiții de sănătate apar în rasa din când în când. Acestea includ anomalia ochiului Collie, atrofia retină progresivă, displazia șoldului și neutropenia ciclică caninică. Pentru mai multe informații și pentru a sprijini sănătatea Collie, luați în considerare aderarea la Fundația Collie Health. Această fundație acordă granturi de cercetare în sindromul Gray Collie și o varietate de boli oculare care afectează rasa.

Collie Eye Anomaly

Collie Eye Anomaly (CEA) este A Boala congenitală a ochilor a unor rase de câini specifice fără tratament. Frecvența CEA este cea mai mare în Collies și Shetland Sheepdogs și cel mai mic în coloana de frontieră și Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Potrivit lui, 11.2% din colinali au CEA, în timp ce 34 de ani.7% sunt transportatori. Este cauzată de dezvoltarea necorespunzătoare a ochilor, a căror măsură variază de la câine la câine. Cel mai frecvent semn al CEA este un coroid nedezvoltat, care apare ca un loc palid în ochi și un colobom sau o gaură, pe discul optic. În cazuri mai severe, CEA conduce la detașarea retinei și la hemoragia ochiului. Orbirea poate apărea ca rezultat.

Din păcate, CEA nu este reversibilă și tratamentul se concentrează pe minimizarea efectelor sale. Chirurgia poate ajuta la prevenirea sau atașarea unei retine detașate. Deoarece această boală este genetică, este utilă efectuarea Testarea genetică Pentru boală înainte de reproducerea a două colonii.

Atrofia retină progresivă

Atrofia retinei progresivă (PRA) este A Boala congenitală care provoacă orbire treptată la câini. Simptomele lui PRA includ un ochi tulbure, cataractă, o nuanță verzui la ochi sub lumină, bumping în mobilier și reticența de a ieși în întuneric. Un diagnostic de PRA este realizat prin privirea spre partea din spate a ochiului câinelui, folosind un oftalmoscop pentru a căuta semne de degenerare. Din păcate, nu există nici un tratament pentru PRA, iar rezultatul final este orbirea totală într-o perioadă de 1 sau 2 ani. Câinii cu PRA nu ar trebui să crească, deoarece boala poate fi transmisă la descendenți. Puteți lua în considerare Testarea genetică Pentru a identifica dacă colorurile dvs. transportă PRA.

Atrofie-in-colonelii retinieni progresivi
Nu există nici un tratament pentru PRA.

Canin neutropenie ciclică

Neutropenia ciclică (CN), De asemenea, cunoscut sub numele de sindromul Gray Collie, este o tulburare de celule stem fatale. Puppies cu această tulburare apar vizibil mai ușor decât littericii lor. Această boală afectează neutrofilele catelului și la fiecare 10-12 zile, catelul pierde mai multe neutrofile. Puppy experiențe febră, dureri articulare, diaree și episoade de sângerare. Chiar și cu îngrijirea veterinară, majoritatea câinilor cu CN treceți înainte de a avea 3 ani. Deoarece această boală este o mutație recesivă, este important să Test genetic Colletele dvs. pentru CN înainte de a le reproduce. Potrivit lui, 4.5 - 16.4% din colinali poartă gena pentru sindromul CN sau Gray Collie.

Displazie de șold

Hip displazie (HD) este Malformația îmbinării șoldului. Este bine cunoscut faptul că HD are o componentă genetică și de mediu, dar modul său de moștenire nu este încă complet înțeles. Simptomele HD includ rigiditate, intoleranță la exerciții, dificultăți în creștere și un mers anormal. Unii câini își vor proteja regiunea de șold în timpul scăldei sau îngrijirii datorită durerii și disconfortului. HD este comună în mai multe rase de câini, dar există o veste bună pentru Collie Rough - incidența HD în această rasă este de 2.8% în funcție de OFA, care este relativ scăzută.

Cum să reproduceți coloanele dur

Colonele brute de reproducere este un efort cu normă întreagă, care necesită o mulțime de cunoștințe de rasă, conexiuni cu alții în cercul de rasă și responsabilitatea din partea dvs. De asemenea, trebuie să luați măsuri pentru a alege un adecvat Stud și barajul astfel încât rasa să își păstreze integritatea și să prevină problemele congenitale de sănătate.

Alegerea părinților potriviți

Asigurați-vă că ați ras de la câinii sănătoși cu temperamente bune este o parte vitală a programului dvs. de reproducere. Primul, Asigurați-vă că prospectul și barajul dvs. sunt atât de clare de boli care apar în rasă. Acestea includ anomalia ochiului Collie, atrofia retină progresivă și neutropenia ciclică canină, toate acestea pot fi testate genetic pentru. Studul și barajul dvs. ar trebui, de asemenea, să se înregistreze cu cluburile de canisa respective, de exemplu, AKC sau KC. Puteți lua în considerare, de asemenea, colonii de la crescători care își înregistrează câinii cu Clubul Collie al Americii, Deoarece codul lor de etică ajută la reglementarea crescătorilor. În cele din urmă, asigurați-vă că temperamentul barajului și al studului este atât sunet. Dacă este posibil, trebuie să vă întâlniți cu barajul și știul pentru a vă asigura că ambii câini nu sunt agresivi sau anxioși, deoarece aceste trăsături pot determina cățelușul dvs. să aibă o predispoziție la trăsături similare.

Dimensiunea gunoiului

Colonele brute au un in medie Dimensiunea gunoiului de 4 până la 6 pui. Numărul de pui depinde de dimensiunea, vârsta și sănătatea barajului, precum și de ea fertilitate. fertilitate și calitatea spermei din sire va juca, de asemenea, un rol în dimensiunea așternutului. Cu cât barajul mai în vârstă, cu atât este mai probabil ca așternutul ei să fie. Barajele crescute de la doi la cinci ani au, de obicei, lituri mai mari. Indiferent de vârsta barajului, totuși, primele două gunoi vor fi, probabil, mai mici decât cele care urmează.

În timp ce 4 până la 6 pui servește ca un ghid dur, verificați întotdeauna numărul de placente după nașterea căței. Placenta reținută poate provoca febră, pierdere în greutate și descărcare verde în barajul tău. În mod similar, monitorizați îndeaproape comportamentul barajului prin procesul de naștere. Dacă nu sunteți sigur de câte puppies are barajul dvs stânga pentru a livra, Comportamentul ei ar trebui să fie un indicator bun. După nașterea ultimului catelus, barajul ar trebui să se relaxeze și să înceapă să se îngrijească de puii ei.

Probleme de naștere

Colorile brute au rar probleme de a da naștere, precum și în timpul Sarcina. unu studiu citează faptul că Rata secțiunii Collies este de aproximativ 5.9%. În timp ce asta înseamnă asta distocia nu este comună în rasă, este încă o posibilitate ca orice crescător să fie pregătit pentru. Semnele de avertizare că câinele dvs. se confruntă cu dystocia includ o tentare slabă pentru mai mult de două ore, mai mare de patru ore și contracții puternice pentru mai mult de 30 de minute, fără livrarea de puțuri. Descărcarea verde poate indica, de asemenea, dystocia într-o collie brută. Dacă barajul dvs. prezintă semne de chestiune de naștere, duceți-o la un veterinar de urgență imediat pentru sfaturi.

Probleme de naștere în coloanele brute
Rata secțiunii Collies este de aproximativ 5.9%.

Cum să găsiți clientela

Cea mai bună modalitate de a găsi clientela este construi relații cu oamenii legați de rasa ta. Asigurați-vă că ați ajuns la persoanele care sunt bine cunoscute în cercul de rasă pentru sfaturi și să vă prezint. De asemenea, ar trebui să vă gândiți să vă înregistrați câinii cu respectivul dvs Clubul Kennel și cluburile de rasă pentru a lăsa cumpărătorii să știe că sunteți un crescător de reputație.

Crescătorii trebuie să-și promoveze canisa atât online, cât și offline pentru a avea succes. Puteți să vă promovați canisa Facebook, pe panourile de mesaje, și chiar creați propriul site web. Ta Site-ul propriu este esențială, deoarece clientela va investiga numele dvs. pentru a verifica cât de rentabilă aveți înainte de a vă contacta. Offline, este important să participați Evenimente și spectacole de rasă oricând este posibil.

Prețuri

Preț a unui collie dur variază foarte mult în funcție de linia de sânge și de caracteristicile gunoiului dvs. În general, minim Preț Pentru un AKC înregistrat Collie Puppy este de 800 de dolari. Puppiesele complet testate în sănătate cu linii de sânge superioare și înregistrarea clubului de rasă pot costa până la 2.500 $.

Colnavii de reproducere - FAQ

Încă întrebați cum să reproduceți coloanele dur? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli cu privire la recoltarea coloanelor dur, asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar și crescătorilor de reputație pentru sfaturi.

Câți puii au coloi dur?

Collies dur, În medie, 4 până la 6 pui într-o gunoi. Acest lucru este similar cu alte rase de herding, de exemplu, Collie de frontieră are o medie de 4 până la 8 pui într-o singură gunoi. În general, dimensiunea gunoiului de baraj depinde de vârsta, dimensiunea, sănătatea și fertilitatea ei. Calitatea spermei și fertilitatea Studiilor joacă, de asemenea, un rol major în dimensiunea așternutului. Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că ați ratat de la Sires dovedită și barajele sănătoase.

Sunt un color dur ușor de antrenat?

Coliciile brute sunt Foarte instruire, dar și sensibilă. Fiind iubitoare, calmă și inteligentă, coloanele dur, nu răspund bine la un antrenor aspru. Ei preferă mult un antrenor blând și iertător care nu va striga sau nu va folosi pedepse. Creșterea vocii și folosirea pedepsei va provoca numai collie-ul dvs. dur pentru a deveni timid și mai puțin probabil să lucreze cu dvs.

Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm pozitiv Pregătire bazată pe recompensă pentru a vă învăța collie-ul dur. Pe scurt, acest lucru înseamnă că a recompensat comportamentul pe care doriți să îl vedeți mai mult. Poți sa faci asta cu tratamente sau fără tratamente, în funcție de dacă câinele dvs. este motivat sau nu. Formarea bazată pe recompensă este o modalitate excelentă pentru collie-ul tău dur de învățat. Nu numai că este pregătirea cu Rewards Fun, dar ajută la construirea unei legături pozitive între dvs. și poochia dvs. În plus, proprietarii care se pregătesc folosind recompense par să raporteze mai puține probleme comportamentale cu câinii lor. În cele din urmă, formarea bazată pe recompensă ajută la construirea încrederii câinelui dvs. și încurajează câinele dvs. să se gândească pentru ei înșiși. Acest lucru este deosebit de important pentru Collie dur, care are o dungă independentă.

Este un collie dur un câine de familie bun?

Coliciile brute sunt Câini de familie excelenți cu loialitate profundă și o personalitate de îngrijire. Această rasă este foarte orientată spre familie și iubește să se joace cu copiii. Dacă acești câini au un exercițiu suficient, se vor relaxa fericit în interior cu restul familiei lor. Collies dur, de asemenea, fac tovarăși ideali pentru o singură persoană și se vor lega îndeaproape cu ei. În același timp, această rasă este cunoscută și pentru el Dreptul independent. Este mai bine să lucrați cu acest lucru decât împotriva lui. Collie-ul tău dur va aprecia momentul să alerge într-o zonă împrejmuită pentru a-și arde energia și pentru a obține o anumită independență.

Cât timp trăiesc coloanele dur?

Colonele brute au un Lifespan mediu de 14 până la 16 ani. Collie brută este o rasă, în general, sănătoasă, cu puține probleme de sănătate fizică, ceea ce înseamnă că tu și iubita dvs. collie va petrece mulți ani împreună. Dar, rețineți că viața câinelui dvs. depinde de o combinație de factori, inclusiv îngrijirea veterinară obișnuită, exerciții, diversitatea genetică și întreținerea în greutate responsabilă. Pentru a vă asigura că Collie-ul dvs. dur obține cel mai mult din viața lor lungă, asigurați-vă că le-ați hrănit a Dietă de înaltă calitate, și a exercițiu ei în fiecare zi.

Sunt mai bine bărbați sau de sex feminin?

Câștigurile de sex masculin și de sex feminin fac la fel de bun animale de companie. Există foarte puțină diferență în temperament și abilități de lucru între sexe. Din punct de vedere fizic, coloranii masculi sunt mai mari și pot purta un strat mai plin, în timp ce femelele sunt mai mici și pot dura mai puțin timp la mire. Alegerea dintre cele două sexe este adesea pur și simplu până la o chestiune de preferință personală și Dovezi anecdotice de la crescători sugerează că ambele sexe sunt egale. Același lucru se aplică și alte rase de câini. Chiar dacă există unele comportamentale și fiziologice Diferențe între sexe, sexul lor nu joacă un rol semnificativ în adecvarea câinelui ca un animal de companie de familie.

Colonele de reproducere este un proces recompensat. Această rasă este foarte apreciată pentru devotamentul său față de familia sa și la prowessa ei de oi. Fără îndoială, Collie Rough este o rasă unică care continuă să aducă bucurie fiecărei familii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reproduceți coloanele dur