Frontiera collie: profil de rasa de caini

O collie de frontieră

Collie de graniță este un câine de dimensiuni medii, care este foarte atletic, foarte inteligent și are o mulțime de energie. Coboară de la sheepdogii de pe insulele britanice și este numit după granița dintre Anglia și Scoția. Această rasă este extrem de condusă, loială și muncitoare. Colacile de frontieră sunt cele mai fericite atunci când lucrează sau se joacă și se vor stabili doar pentru timpul de înghesuit când se face ziua de lucru.

O rasă extrem de populară, coloanele de frontieră pot face tovarăși excelenți pentru gospodării foarte active. Tendința lor de a le face mai puțin ideală pentru copiii foarte mici, dar pot fi instruiți să acționeze în mod corespunzător în jurul copiilor. Copiii mai vechi, blânzi pot face destul de bine cu rasa. În ansamblu, aceasta este o rasă de câine mult iubită și celebrată, care obligă strâns cu tovarășii săi umani.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 18 până la 22 de centimetri la umăr

Greutate: 28 la 48 de lire sterline

Coat și culori: Collele de frontieră au un strat dublu dublu de lungime medie sau netedă, cu un strat exterior grosier și un substrat moale care poate fi o culoare solidă, bicolor, tricolor, merle sau sable. De obicei văzută în negru, albastru, albastru, brindle, aur, liliac, roșu, sau roșu roșu (cu sau fără patch-uri de alb)

Speranța de viață: 10 până la 17 ani

Caracteristicile graniței Collie

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria graniței Collie

Collie de frontieră provine de la Sheepdogs pe insulele britanice și a fost dezvoltat la granița Angliei și Scoției (după care a fost numită în cele din urmă). Granița Collie a rămas adevărată pentru originile sale ca un câine tare, diligent, de lucru. La mijlocul anilor 1800, Regina Victoria a devenit destul de îndrăgită de rasă și a contribuit probabil la moștenirea sa ca și rasa ideală a câinelui de vânătoare.

De-a lungul anilor, granița Collie a confirmat reputația ca un lucrător foarte inteligent. Rasa a fost adusă la fermele de ovine din Australia și Noua Zeelandă în secolul trecut. Colletele de frontieră au avut succes la Herding, Agility, Frisbee și multe alte activități. Collie de frontieră a fost recunoscută oficial de AKC în 1995.

Collie de graniță

Collie de frontieră poate avea fie un strat dublu dublu lung, fie neted, cu un strat exterior grosier și un substrat moale. Ar trebui să fie îngrijit În mod obișnuit, periajul săptămânal obișnuit este important pentru a păstra stratul fără tangle. Au nevoie doar de o baie la fiecare trei luni sau cam asa ceva.

Deși coloanele de frontieră active pot fi uzate în mod natural unghiile, este important să verificați în mod regulat unghiile și Îndepărtați unghiile după cum este necesar. Acest lucru va ajuta la menținerea picioarelor sănătoase și confortabile. De asemenea, trebuie să acordați atenție igienei dentare și să periați dinții câinelui de cel puțin două până la trei ori pe săptămână.

Collie de frontieră este cunoscută pentru o expresie de alertă, atitudine gata de a merge și instincte puternice. Rasa este una dintre Câini mai inteligenți și învață lucruri noi cu ușurință. Instruire aprofundată este esențială și nu ar trebui să fie foarte dificilă. De asemenea, asigurați-vă că În mod corespunzător socializați câinele Deci, va fi în largul în tot felul de situații.

Este important să înțelegeți că sunt coloanele de frontieră Câini extrem de mari de energie. Această necesitate de rasă tone de exerciții fizice și o mulțime de activități pentru a menține corpul și mintea ocupată și în formă bună. La un minim gol, trebuie să puteți furniza o plimbare lungă, brisk zilnică (de preferință două). Va trebui să mergeți pe lesa pe măsură ce coloranii de frontieră sunt predispuși la urmărirea mașinilor și bicicletelor. Într-o zonă sigură, puteți juca Fetch sau Frisbee pentru a lucra de la o parte din energie și pentru a oferi câinelui o sarcină de a finaliza. Deși sunt câini de herding superb, ei excelează și în majoritatea cazurilor Dog sport, in mod deosebit agilitate și concurența câinilor de disc. Tu trebuie sa Găsiți o mulțime de activități pentru granița dvs. Collie dacă doriți să prospere.

Acest nivel ridicat de energie și nevoia de activitate face ca rasa să fie mai puțin potrivită pentru viața de viață. Este mai bine să oferiți o curte mare împrejmuită sau, chiar mai bună, o fermă sau o fermă în care există o muncă de vânătoare care trebuie făcută. Collie de frontieră tolerează atât vremea rece cât și caldă, dar ar trebui să oferiți întotdeauna un loc confortabil pentru câinele dvs. din orice condiții extreme.

O collie de frontieră nu va tolera să fie singură. Nu este suficient să vă asigurați camerei de roam - câinele dvs. are nevoie de cineva care să se plimbe cu și ceva specific pentru a face. Când este plictisit, acest câine poate dezvolta obiceiuri, cum ar fi mașinile de urmărire, săpare, să mestecați mobilierul sau la lătrat. De asemenea, puteți nota comportamentul tipic de herding al oamenilor și al altor animale de companie, nudging și niping pentru a le obține în linie. Dacă sunteți o gospodărie cu mai multe animale de companie, acest lucru ar putea duce la altercații.

Colonele de frontieră sunt foarte sensibile la zgomot și vă vor avertiza vizitatorilor, trecătorii și orice altă mișcare. Ele pot fi, de asemenea, sensibile la zgomotele bruște puternice, cum ar fi focurile de artificii și tunetele.

Probleme comune de sănătate

Crescătorii de câini responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

  • Displazie de șold: O condiție în care prizele de șold formează anormal.
  • Osteochondroza (OCD): Dezvoltarea anormală a cartilajului la capătul unui os.
  • Epilepsie: O boală neurologică care provoacă convulsii.
  • Collie Eye Anomaly: Aceasta este o boală moștenită văzută în această rasă. Aceasta afectează viziunea, dar este de obicei ușoară în coloana de frontieră. Crescătorii pot examina acest lucru.

Dieta și nutriția

O collie de frontieră va avea nevoie de două mese pe zi de trei sferturi la o ceașcă de alimente de câine uscate, în funcție de dimensiunea și nivelul de activitate al câinelui. Asigurați-vă că oferiți apă proaspătă și curată.

Nevoile nutriționale ale câinelui se vor schimba pe tot parcursul duratei de viață. Dacă rețineți că câinele dvs. pune în greutate, acest lucru cu medicul veterinar pentru a dezvolta un plan de acțiune. Este posibil să trebuiască să schimbați programul de alimentare, tipul de alimente sau cantitatea de alimente. De asemenea, trebuie să vă gândiți dacă furnizați suficiente exerciții zilnice pentru acest câine foarte activ înalt.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Loial și greu de lucru

  • Excelent la sportul și agilitatea câinilor

  • Foarte inteligent și instruit

Contra
  • Pot obține distructive dacă nu sunt oferite suficient exercițiu, stimulare și companie

  • Nu este potrivit pentru apartament care trăiește, deoarece au nevoie de o curte (sau o fermă) să cheltuiască energia

  • Instinctele puternice de hrănire le pot face nepotrivite pentru gospodăriile cu copii mici

Unde să adoptați sau să cumpărați o collie de frontieră

Societatea Collie a Frontieră a Americii este un loc minunat pentru a începe căutarea unui pui. Directorul de trimitere a crescătorului oferă informații de contact pentru crescători, precum și grupuri de salvare în întreaga U.S.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă credeți că granița Collie este câinele drept pentru dvs., asigurați-vă că faceți mai multe cercetări pe rasă înainte de a obține unul. Discutați cu medicii veterinari și alți profesioniști cu animale de companie și cereți contribuții de la alți proprietari de la collie de frontieră, crescători responsabili și organizații de salvare.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra.

Există o mare varietate de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: Dacă câinele tău ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Frontiera collie: profil de rasa de caini