Cum să creați câinii maltezi

Cum să creați câinii maltezi

Ghidul nostru gratuit cuprinzător Cresterea câinilor malteze Oferă indicatorii pentru crescătorii etici ai puii maltezi. Din istoria rasei la cele mai bune practici la reproducerea câinilor maltezi, acoperim toate motivele, astfel încât să puteți lua decizii educate.

Când se întreabă Cum să creați câinii maltezi, Trebuie să înțelegem că totul începe cu înțelegerea modului în care caninii se îmbină și funcționează sexual, și genetic. Creșterea câinilor este mai mult sau mai puțin după aceeași călătorie, indiferent de rasă. Cu toate acestea, o malteză fiind în mod substanțial diferită de o mare daneză, există considerente pentru a ține minte în timp ce reproduceți câinii de rasă de rasă malteză.

Fundal de reproducere malteză

Rasa malteză a primit numele său din Malta, o insulă de pe coasta Italiei. A fost o pragul înfloritor în 3500 î.Hr. Oameni din multe părți diferite ale lumii tranzacționate acolo.

Origins

Originea câinelui maltez este oarecum incertă. Este posibil să nu fi fost nativ în zonă. Unii experți cred că originat de la o rasă de tip Spitz in China. Este destul de clar că un câine identificabil ca o malteză a fost găsit în regiunea mediteraneană încă de 1000 î.Hr. Câinele a fost denumit & # 8220; Melitaie & # 8221; sau numele grecesc pentru Malta. Au fost descoperite piesele ceramice grecești care descoperă rasa. Marea filosoful Aristotel din secolul al IV-lea î.Hr. a comentat cum câinele a fost în proporție perfectă pentru dimensiunea sa mică. De asemenea, grecii au onorat animalele lor iubite cu morminte.

Malteză a rămas un animal de companie popular când apusul la dominația Greciei a dat naștere Imperiului Roman. Satiristul roman Marcus Valerius Martialis În primul secol, anunțul a descris câinele mic într-una din poemele sale:

Issa este mai frolicsome decât vrabia lui Catulla. Issa este mai pură decât sărutul unui porumbel.

Isssa este mai blând decât o fată. Issa este mai prețioasă decât pietrele indiene.

Ca în ultimele zile că ea văd lumina ar trebui să o smulgă de la el pentru totdeauna, Publius a avut imaginea ei pictată.

Doamnele nobile romane au purtat aproape animalele lor aproape in maniera unui accesoriu necesar pentru a fi vazut in public. În Egipt, câinele a fost dat femeilor haremului care credeau că ar putea vindeca vindecarea peste noapte. De asemenea, legenda spune că în jurul anului 60 d.Huvernatorul roman al Maltei, Publius, a prezentat st. Paul a maltez în recunoștință pentru st. Efortul lui Pavel în vindecarea tatălui său.(Sf. Spectacolul lui Pavel pe Malta și vindecarea tatălui guvernatorului este relatat în Biblie Fapte 28: 1-10). Asociația câinelui cu vindecare a câștigat numele Mângâietorul.

Proprietari celebri

Rasa a continuat pe tot parcursul Evului Mediu din Europa și a fost crescută în China. În secolul al XVI-lea, poetul italian Ludovico Ariosto memorializat câinele în poezia sa Orlando Furioso & # 8221;. În Marea Britanie, Royals, cum ar fi Maria Queen of Scots (1542-1587), Regina Elizabeth I (1533-1603), și Regina Victoria (1819-1901) au fost toți proprietarii maltezi.

Companie

Câinii maltezi nu au fost niciodată crescuți pentru muncă. Ei au fost stimulați de secole ca Câini de companie. În secolele XVI și XVII, europenii au încercat să rasa selectivă malteza până la dimensiunea unei veverițe. Aceste eforturi au decimat rasa, iar crescătorii mai târziu au crescut în spanielurile de sânge și la pudelii de sânge pentru ao recupera. La începutul secolului al XIX-lea au fost aproximativ nouă rase diferite de malteză. Unii dintre acești câini au fost culori parțiale sau solide. Acești culori sportive, altele decât cele alb, unde sunt prezentate în Anglia din 1902 până în 1913.

Recunoașterea oficială

Rasa a fost Primul introdus în Statele Unite în 1877 ca câine Lion Maltez și # 8221; La primul spectacol Westminster din New York. Rasa a fost recunoscută de Clubul american Kennel în 1888.

Primul club maltez a fost format în 1906 și a fost numit Malteză Terrier Club din America. Prima specialitate a Clubului Național Maltez a avut loc la Hotelul Waldorf Astoria din New York pe 30 noiembrie 1917. Până la sfârșitul anilor 1950, au existat două cluburi malteze în America - Clubul de câine maltez din America și creierul câinelui maltez din America. Cele două cluburi s-au alăturat în cele din urmă pentru a forma un singur club parental în 1961, Asociația americană Malteză.

Standard de rasă a fost acceptat și ratificat de Clubul American Kennel în 1963.

Temperament

Maltezii sunt câini deliciuți. Deși sunt mici, au rezistență. Sunt Câini de companie activi care se vor bucura de o plimbare cu proprietarul lor.

Câinii maltezi au nevoie de compania poporului său. Acești câini pot suferi de anxietate de separare Dacă sunt lăsați singuri prea mult timp. Dimensiunea lor mică le face ideale pentru viața de viață. Acești câini ușor de făcut cu temperamente dulci sunt animale de companie potrivite în familii cu copii mai mari. Deși nu sunt un câine deosebit de instantaneu, ele sunt prea mici pentru gospodăriile cu copii foarte mici.

Malteză poate fi predispus la scoarță. Această tendință a condus la Problemă în Coreea de Sud și Australia de oameni care își abandonează animalele de companie.

Popularitate

Rasa de câine malteză versatilă și iubitoare rămâne populară cu publicul larg. In conformitate cu Clasamentul Clubului American Kennel Club În anul 2017 au fost cea de-a 33-a rasă de câine din 194 în popularitate.

Rasa malteză a ținut în mod constant aproape de acest rang de-a lungul anilor. Ca și în anii trecuți, maltezi a fost alegerea rasei Oameni importanți și celebri. Veche celebrități cum ar fi cântăreața / actorul Frank Sinatra și actrița Elizabeth Taylor deținute câini malteză.

Dogul lui Heather Locklear & # 8220; Harley & # 8221; a fost frecvent fotografiată cu ea. Leona Helmsley a părăsit-o pe malteză și # 8220; un fond de încredere de 12 milioane de dolari, astfel, făcând un câine cel mai bogat maltez. De asemenea, câteva milioane de dolari din entommentarea problemelor de la Helmsley Estate, în mausoleul familiei.

Deteriorarea dinților în câinii maltezi
Regimul de îngrijire ar trebui să includă periajul dinților câinelui.

Probleme de sănătate la reproducerea câinilor maltezi

Malteză ca cele mai multe rase din grupul de jucării sunt câini de lungă durată. Lifespanul mediu este 12-15 ani cu câini în Adolescentele superioare sunt comune. Malteză au și puține boli legate de genetic, acele boli și condiții genetice este cel mai predispus la faptul că nu este imediat amenințător.

Patella Luxation

O problemă genetică non-amenințătoare, dar comună a maltezului este Patella Luxation. În această condiție, câinele are o problemă cu genunchiul său ieșind din loc (Luxation & # 8221;). Funcțiile normale ale genunchiului din locul său aplicat în femurul câinelui. Dislocarea genunchiului poate provoca inițial durerea câinelui. În mod normal, totuși, singurul simptom este un mers neobișnuit și câinele Lameness. Patella Luxation se manifestă de obicei la câinii tineri la vârsta de patru luni. Este o condiție care nu răspunde bine la tratament. Intervenția chirurgicală poate repara dislocarea, dar există o probabilitate de 50% pe care o va repeta. Durerea poate apărea atunci când articularea dislocată dezvoltă artrită.

Deformarea în femur și genunchi este genetică. Unele rase de câini sunt mai predispuse la el decât altele. Fundația ortopedică pentru animale Ranks Malteze 50 de aproape 200 de rase pentru incidența problemelor Patella. Înainte ca un câine să fie crescut, ar trebui examinat pentru această problemă. Câinii cu starea nu trebuie să fie crescuți. Cumpărătorii de pui ar trebui să solicite ca acestea să fie examinate pentru această condiție și să fie certificate ca fiind clare.

Atrofia retină progresivă

În PRA, tijele și conurile (i.E. fotoreceptorii) al ochiului degenerat. Această condiție genetică poate lovi câinii la orice vârstă. O formă de el se dezvoltă în puii. Aceasta duce la orbire, de obicei, într-un an sau două. Nu există nici un tratament.

Câinii maltezi sunt clasat pe locul 155 de către OFA În apariția bolii. Un test genetic a fost dezvoltat pentru a detecta o variantă recesivă autosomală a acestei boli. Cu toate acestea, tipul genetic este specific. Câinele maltez nu se află pe lista de rase în care s-a dovedit că testarea este utilă. Câinii cu această afecțiune nu ar trebui să fie crescuți.

Probleme cardiace

Malteză rang 117th de OFA pe rasele cele mai afectate de problemele cardiace. Probleme cardiace, totuși, sunt numărul unu al morții în rasă.

Peste douăzeci la sută din decesele malteze provin din probleme cardiace cu boala supapei mitrale fiind cea primară. În slăbiciunea bolii valvei mitrale în supape duce la fluxul de sânge. Fluxul sanguin perturbat previne ca sângele oxigenat să curgă la celulele din organism. Este cea mai frecventă cauză a unui murmur de inimă. Condiția de obicei lovește vârsta medie și câinii mai în vârstă. La început, nu există simptome evidente. Odată cu progresul timpului, boala supapei mitrale duce la insuficiența cardiacă congestivă pe măsură ce supapa scurgeri din ce în ce mai mare. Câinele va începe să lage în stamină și poate dezvolta o tuse, deoarece lichidul începe să se acumuleze în plămânii câinelui.

La om, această condiție ar putea fi tratată chirurgical. Din păcate, chirurgia nu este o opțiune viabilă pentru câini. Medicamentele, cum ar fi diuretice, inhibitori ai ACE și o dietă cu sare redusă, pot fi utilizați pentru a cumpăra câinele ceva timp, dar starea va fi în cele din urmă fatală.

Defecte congenitale

Defectele congenitale sunt a treia cauză principală de deces în malteză. Trei dintre cele mai importante sunt:

  1. Shunts de ficat,
  2. Colita, și
  3. Hydrochalus.

În Shunts de ficat, conducta care ia sânge în ficat pentru detoxifiere este malformată și nu este conectată corespunzător la organ. Sângele nu devine purificat corespunzător. Puii născuți cu această afecțiune nu vor crește în mod corespunzător. Simptomele includ dezorientarea și convulsii. Shunts hepatic pot fi corectate chirurgical.

Colita înseamnă inflamație în intestinul gros al câinelui. Mai multe boli pot provoca colită, inclusiv boala Crohn și boala inflamatorie intestinală. Simptomele includ diaree și crampe. Diarrhea poate fi sângeroasă. Colita vine de obicei și merge cu flare-up-uri de severitate variabilă. Simptomele de a fi tratate medical, dar nu există nici un tratament.

Câinii născuți cu Hydrochalus au scurgeri de lichid cefalorahidian în craniu. La puii tineri, nu este întotdeauna imediat evident. Semnele includ un fontanel mare (locul moale deasupra capului), un cap în formă de cupolă și ochii care privesc într-o direcție descendentă. Scurgerea fluidului cauzează o presiune crescută asupra creierului. Pe măsură ce crește presiunea, câinele poate experimenta convulsii și dificultăți de mers pe jos în mod normal. Hydrochalus poate duce la deteriorarea ireversibilă a creierului și la moarte. Acesta poate fi tratat chirurgical. Câinii cu oricare dintre aceste condiții congenitale nu ar trebui să fie crescute.

A prăbușit traheea

Cartilajul traheei sau de vânt poate deveni slăbit și începe să se prăbușească. Această slăbiciune este o problemă genetică văzută frecvent în rasele de câini de jucărie. Simptomele includ o tuse de mână și o nuanță albastră de-a lungul liniei de gingie. Cel mai bun tratament este chirurgia, dar medicamentele pot ameliora tusea și respirația muncită.

Condiția se poate întâmpla câinilor de toate vârstele, dar vârsta medie a debutului este de șase ani. Obezitatea este un factor de risc în dezvoltarea condiției. Câinii cu o dispoziție cunoscută în stare trebuie să poarte un ham și nu un guler.

Lins excesiv

O problemă de comportament obișnuită cu Malteză este lins excesiv. Cauzele comportamentului variază de la problemele tratate labe, cum ar fi o infecție fungică la lucruri cum ar fi anxietatea de plictiseală și de separare. Unele malteze par să dezvolte acest lucru tulburare obsesiv-compulsive ca o modalitate de a obține atenția proprietarilor lor.

Cum să creați câinii maltezi

Câinii maltezi de reproducere este relativ ușoară datorită rasei fiind în general sănătoasă. Există o tendință de dimensiuni de dimensiuni, dar majoritatea crescătorilor etici refuză să o urmeze, ceea ce salvează rasa. Citind pedigrees este cheia pentru toți crescătorii să se amestece și să se potrivească împreună cu câinii potriviți.

Dimensiunea gunoiului

În general, câinii de jucărie au așchii mai mici. Dimensiunea medie a gunoiului este 2-5 pui cu singletons nu sunt neobișnuite. Deși maltezi sunt câini foarte mici, nu sunt disproporționați anatomic. Câinii de jucărie au o rată ușor crescută de Cescarean Nașteri, Dar un baraj maltez ar trebui să poată fi în măsură în mod normal.

Dimensiunea gunoiului în câinii maltezi
Singurul pui de catelus nu sunt mai puțin frecvente la reproducerea câinilor maltezi.

Îmbunătățirile de împerechere

În medie, câinii maltezi ajung maturitate sexuală la șase până la opt luni. Ei nu ca o rasă prezintă anumite probleme legate de împerechere. Ca și în cazul altor rase, este înțelept să permiteți o cățea să aibă cel puțin a Cuplu de cicluri termice normale înainte de sarcină. Rafele de jucării au o nevoie ușor crescută pentru o secțiune C, dar malteză anatomică sunt o rasă bine proporționată, care majoritatea timpului Whelp în mod normal și fără o mare asistență umană.

Câini maltezi și pui maltezi, datorită dimensiunilor lor mici, sunt mai susceptibile Hipoglicemia sau scăderea zahărului din sânge. Un cățeluș sau un câine cu hipoglicemie poate părea dezorientat, somnoros și are un mers instabil. Poate avea ochi sticlos și dacă starea nu este tratată, poate experimenta convulsii. Câinii cu hipoglicemie nu vor putea să-și regleze temperatura. Această problemă este potențial pusă în pericol pentru puii. De asemenea, un câine cu un șuncă de ficat portosistemic este la un risc crescut de hipoglicemie. Un câine dat un pic de miere sau sirop karo pe limbă se va recupera rapid de la efectele scăderii zahărului din sânge. O malteză ar trebui să fie observată pentru hipoglicemie după ce se angajează în exerciții prelungite.

Tremorii hipoglicemiei pot fi confundați cu cei din Sindromul de agitare a câinelui alb. În acest sindrom, câinii vor avea tremor întregului corp. Câinii ambelor sexe și toate vârstele pot prezenta sindromul. Condiția nu are nici un tratament și variază în severitatea sa. Principalul tratament este corticosteroizii. Prognosticul pentru majoritatea câinilor este bun. Condiția rezolvă, de obicei, cu câteva săptămâni de tratament. Câțiva câini vor trebui să trebuiască să continue tratamentul medical pentru viață.

Ceamplarea malteză / cruci

O malteză sănătoasă ar trebui să cântărească de la patru la șase kilograme (statele standard nu mai mult de șapte kilograme). Malteza este una dintre rasele publicate într-un Dimensiunea ceașcă. Acești câini au fost crescuți selectiv pentru a cântări mai puțin de cinci kilograme. Ceamplarea malteză costă mai mult decât o malteză de dimensiuni normale. De asemenea, Versiunile de ceașcă de malteză sunt mai susceptibile de a avea probleme grave de sănătate.

Unii crescători vor traversa o malteză cu un pudel pentru a crea a fost anunțată ca a Maltipoo. Aceasta este una dintre multele cruci populare Poodle. Maltipoo are beneficiul a două rase cu genetica scăzută de vărsare. Acest tip de # 8220;Designer Dog& # 8221; poate purta cu ea o etichetă de preț mai mare.

Cerințele de îngrijire

Standard de rasă cere ca malteza să aibă un strat alb. Un bronz sau lamaie pe urechi este permis, dar nu este de dorit. Malteză au păr, nu blană. Rasa nu are un substrat. Maltezi sunt mai puțin probabil să vărsați decât alte rase. Uneori, rasa va fi anunțată ca a Hipoalergenic rasă. Cu toate acestea, nici o rasă nu este în întregime hipoalergenică. Alergenul principal dintr-un câine nu este blana / părul, ci. Dander este pielea moartă pe care toți câinii au vărsat. Totuși, pentru unii oameni, reducerea vărsării face diferența în nivelul simptomelor alergice.

Părul este matasos și pentru o expoziție de conformație, este necesară un strat cu un singur strat. Stratul trebuie să fie periat cu o perie de pin. Un strat care nu este periat frecvent va deveni rapid mat. O malteză poate dezvolta a Pata gălbui sub ochi. Această colorare poate fi atenuată cu scălarea frecventă sau cu o prosop. Șervețele speciale sunt pe piață pentru eliminarea acestei probleme comune de îngrijire. Ocazional, dezvoltarea de colorare a lacrimilor se datorează unei infecții. Dacă aceasta este cauza, un medic veterinar poate prescrie un antibiotic cum ar fi cefalexin. Regimul de îngrijire ar trebui să includă periajul dinților câinelui. Malteză poate suferi severă Decizia dentară deoarece rasa are o tendință de a avea mușcături malocluduse.

Mulți proprietari maltezi optează pentru cei mai scurți și mai ușor de întreținut & # 8220; Puppy Cut & # 8221; Când câinele nu se pregătește pentru o expoziție de conformație. Haina trebuie să fie dreaptă. O haină curbată este o defecțiune gravă. Părul curly este cauzat de o genă recesivă. Optigen vinde un simplu test genetic care va arăta dacă un câine este un purtător al genei.

Nasul unei malteze ar trebui să fie negru. O pierdere de pigment poate face nasul maro sau chiar roz. Această pierdere a pigmentării are loc mai ales în lunile de iarnă. Proprietarii de malteză numesc nasul colorat neregulat nas de iarnă. Nasul se va întoarce la negrul său când este expus la lumina soarelui.

Cresterea câinilor malteze
Ghidul nostru gratuit pentru reproducerea câinilor maltezi - împărtășiți-l!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să creați câinii maltezi