Cum de a rasa collied bearded

Cum de a rasa Collied Bearded

Colletele barbă sunt animale minunate cu haina lor lungă și natură carismatică, toată lumea le recunoaște limitarea față de tine. In acest gratuit Ghid, vom explica în general istoria, caracteristicile și preocupările legate de sănătate și în general Cum de a rasa Collied Bearded.

Apoi puteți fi pregătiți pentru cățea dvs Sarcina și nașterea ei alături de orice complicații. Când vine vorba de collie barbă Creștere, Înțelegerea îngrijirii și caracteristicilor catelusilor vor ajuta la instruirea și consilierea noilor lor proprietari.

Coloanele barbă sunt cunoscute pentru aspectul lor izbitoare datorită hainei lor lungi care îi acoperă de la cap până la coadă. Ei necesită o mulțime de îngrijirea dar prezintă o blană minunată și lungă pe care mulți proprietari invidiază.

Fundal de creștere a colierei barbă

Rasa collie barbă a fost inițial dezvoltată pentru a călca în Scoția, deci grosimea hainei lor, astfel încât să poată îndura orice vreme. Acum, acestea sunt răspândite în întreaga lume și folosite ca animale de companie familiale și arată mai des campioni de câini. Ele sunt de fapt una dintre cele mai vechi rase de herding încă în uz, deoarece acestea pot rezista la temperaturi și medii pe care le foloseau în mod obișnuit Collie de frontieră nu poti.

Să privim istoria collieului barbă. Din scopul lor original de a împiedica din cauza declinului rasei. Cel mai important, totuși, cum au devenit Collie barbă modernă pe care o iubim astăzi.

O rasă veche de herding

În anii 1500, un muncitor polonez a comercializat o varietate de Lowland Sheepdog în Scoția în timpul unei achiziții de ovine datorită nivelului lor ridicat de calificare. Acestea au fost apoi traversate cu Câini locali de vânătoare Pentru a produce coloane barbă! Acești câini sunt o rasă de agricultură ideală. Hainele lor lungi le protejează de frigul rece și vremea. Ei au inteligență ridicată, perfectă pentru antrenament la efectivul de efectivă și alte trucuri cheie. În cele din urmă, ei au o coajă ascuțită care a fost folosită pentru a alerta fermierul că ceva nu a fost greșit. Combinația acestor trăsături însemna că acestea au fost mari, dar ceea ce sa schimbat?

Încălcarea la începutul anilor 1900

Din momentul războiului mondial, la cel de-al doilea război mondial, numerele și popularitate de colțuri barbă erau declin. Nu se știe exact de ce acest lucru este, dar există câteva teorii.

În 1915, granița Collie a fost numită oficial și, prin urmare, au fost puse mai multe eforturi pentru a le reproduce. Acest lucru însemna că pentru coloanele cu barbă, un alt tip de câine de vânătoare, popularitatea lor a început să scadă. Rolul lor a fost înlocuit încet din cauza acestei rase noi și viitoare și peste devreme până la mijlocul secolului al XX-lea, numele a început să fie mai puțin recunoscut.

Collie barbă modernă

Revigorarea rasei a venit dintr-un accident norocos, sau cei parțiali la acesta poate numi o soartă. D-na. G Olive Wilson a dat accidental un collie barbă, spre deosebire de Sheetland Sheepdog pe care la cerut. Ea sa îndrăgostit repede de catelus, pe care ea a numit-o Jeannie, și a decis să caute un bărbat să se reproducă. Wilson a făcut acest lucru în speranța de a relua adorarea rasei în altele. A găsit un bărbat, Consilier municipal (Mulți experți se dezbracă despre cum a fost descoperit și ortografia numelui său), pe care ea o crese pentru cățea ei și au format strămoșii coloanelor noastre acum moderne.

Bearded Collie Istorie - Bailie de la Ambkennar și Jeannie de Ambkennar
Bailie de la Ambkennar și Jeannie de Ambkennar

Aspect

Cel mai bine cunoscut pentru ei haina lungă, frumoasă, Collie barbă este un câine superb cu multe trăsături fizice minunate. Toate au cozi lungi pufoase și ochi întunecați. Ochii lor se remarcă datorită hainei albe obișnuite din jurul sau uneori blocându-le până când sunt dezvăluite!

În mod obișnuit confundat cu Vechi English Sheepdog, Acești câini au o blană mai dreaptă, spre deosebire de stratul lor mai înfășurat. Aceste frumuseți sunt soiuri pufoase, și cu puțină grijă, pot arăta foarte ascuțite.

mărimea - un câine de dimensiuni medii cu o gamă de înălțime de 20 până la 22 de centimetri. Bărbații sunt de obicei puțin mai mari. Greutatea lor se spune că este 45-55 de lire sterline. Această rasă are o mulțime de rezistență și este descrisă de AKC ca bouncy în personalitate. Ele sunt puternice și agile, o concepție greșită comună este că nu sunt pentru că haina lor devine în cale.

Palton - haina lor este caracteristica lor de evidență. Aceste urechi de ras caută să fie dublu lungimea și cozile lor au lung și necesită o mulțime de îngrijire pentru a menține. Corpul lor are o haină lungă care se întinde pe câțiva centimetri peste stomacul lor. Haina lor acoperă picioarele în întregime pentru a da impresia de cizme. Să fie conștienți de faptul că haina lor își poate acoperi cu ușurință ochii și poate avea nevoie de tăiere.

Culori - toate coloanele cu barbă vin într-o combinație de alb și alta culoare. Cele patru culori dominante sunt ardezie, maro, albastru și fawn. Albul va fi cel mai vizibil pe fața, pieptul și picioarele lor. Cu toate acestea, albul se îmbină cu stratul pe toate zonele câinelui. Unii indivizi vor avea mai multe zone albe sau mai multe amestecuri albe în haina lor decât altele.

Fata, cap si urechi - Acești pui au o Buzzle foarte păros, Dar, în mod surprinzător, părul lor de bărbie nu este atâta timp. Părul lor de baston coboară pe un centimetru în trecut, de obicei. În mod similar, urechile lor au o acoperire lungă de blană care se întinde departe de bărbie. Acești câini au, de asemenea, niște ochi întunecați. Se argumentează dacă ochii lor sunt întunecați în culoare sau dacă lumina, acoperind blana în jurul lor, îi face să iasă în evidență.

Coadă - coada, când este în repaus, este Hanging slab Din cauza cantității de blănuri care o acoperă. Poate avea blana de bază trageți pe podea, așa că fiți pregătiți să tăiați acest lucru după cum este necesar. Când alerg, coada poate adesea să indice în sus și splay-ul de blană. Dar, indiferent de ceea ce fac ei, blana de pe coada lor este întotdeauna vizibilă, mai ales când o pornesc.

Anatomia unui collie barbă
Anatomia unui collie barbă

Temperament

Această rasă este definiția lipsei fără griji cu natura lor bouncy și atitudinea plină de viață. Piesa # 8216;Bediarie Bounce& # 8216; Este un salt pe care îl fac pentru a arăta fericirea, un salt de bucurie intensă care este specifică pentru rasă. Al lor Stamina și energia sunt renumite și au fost crescute selectiv în ele pentru utilizarea în agricultură. Această rasă, prin urmare, necesită plimbări și stimulente lungi. Joaca-te cu collie-ul barbati in mod regulat si asigurati-va ca aveti o gradina pentru a le elibera pentru a alerga. În plus, inteligența lor este foarte mare. Acest lucru le face excelent pentru instruire. Cu toate acestea, nivelurile lor ridicate de energie combinate cu inteligență ridicată înseamnă dacă nevoile lor nu sunt satisfăcute, ele pot fi distructive.

O rasă bună

Una dintre cele mai bune trăsături pe care le puteți face publicitate atunci când Bearded Collie reproducere este natura lor bună. Acești câini sunt Pacienți, dulci și minunați câini de familie. Ele sunt incredibil de iubitoare și jucăuș, care este ideal pentru copii. Ele nu sunt cunoscute pentru agresiune, astfel încât acestea sunt bune între copiii mai tineri. În plus, cu inteligența lor înaltă, aveți ocazia să le instruiți. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a arde energia excesivă, legătura și asigurați-vă că se comportă bine. În plus, aceasta poate fi o activitate de făcut ca o familie. Copiii pot învăța limitele și câinele poate înțelege cuvântul nr.

Tendințe distructive

Datorită inteligenței lor ridicate și a nivelului crescut de energie, această rasă poate avea tendințe distructive, precum și încăpățânare. Dacă acestea nu sunt suficient de stimulate, aceștia pot transforma nivelul excesiv de energie spre gnawing, sapat sau ruperea mobilierului sau covoare. Acest lucru poate fi costisitor și un obicei dificil de a sparge în funcție de schimbările dvs. de lucru. În plus, deși sunt instruiți, nu înseamnă că acesta va fi un proces care va fi realizat într-o zi. În mod similar, ei sunt cunoscuți că sunt destul de încăpățânați. Acest lucru poate complica antrenamentul, precum și ele nu vă pot asculta când este necesar.

Popularitate

Această rasă este în cele din urmă un câine minunat de familie. Ele sunt compasiune și dulci cu toate intervalele de vârstă. Singura preocupare cu această rasă este energia lor aproape mai mică, dar cu inteligența lor înaltă, le puteți instrui să se comporte corespunzător atunci când se așteaptă. Aceste sunt câini strălucitori care se îngrijesc și iubesc tuturor oamenilor. În plus, ei pot fi instruiți să fie câini de protecție bun. Au o coajă puternică care poate determina orice hoț. Cu toate acestea, coaja poate deveni enervantă, astfel încât să fie pregătiți și să vă antrenați pentru a lătra în anumite circumstanțe.

Acești indivizi sunt, de asemenea, foarte adaptabil. Ele sunt o rasă bună pentru agilitate datorită originilor lor agricole, iar pentru terapia cu animalele din cauza naturii lor dulci. Puteți lua această rasă la spectacol pentru judecata hainei sau a abilităților lor de agilitate. Din cauza designului lor pentru a lucra la o fermă, ei sunt rapizi pe picioarele lor și nu sunt stângaci, ceea ce este perfect pentru studiile implicate în Agility. Ca și pentru ei personalitate blândă, Acest lucru le face animalul ideal pentru terapia cu animalele de companie. Acest lucru poate însemna în timpul unei sesiuni de terapie a unui individ vulnerabil, acestea sunt aduse pentru confort. Ei vor îngroșa individul și vor reacționa pe baza empatiei lor îmbunătățite.

Colnavii barbați ca câini de vânători
Coloanele barbă sunt, adânc în jos, crescuse pentru a fi câini de vânătoare.

Probleme de sănătate la reproducerea colțurilor

Collie barbă este, în general, o rasă sănătoasă, ei nu suferă sever de prea multe probleme de sănătate. Cu toate acestea, trebuie să acoperiți toate riscurile potențiale de sănătate, astfel încât să puteți oferi tuturor persoanelor din îngrijirea voastră, indiferent dacă sunteți nouul dvs. pui sau un nou gunoi și recuperarea mamei. Înțelegerea simptomelor vă permite să luați decizia cea mai informată despre momentul în care să le luați în veterinarii.

Durată de viață

O collie barbă trăiește în medie de la 12 la 15 ani. Acest lucru este în concordanță cu media între toate rasele de câine. Prin urmare, acest lucru este mult timp angajament.

În plus, ele sunt a rasă de mare energie, Aceasta înseamnă că sunteți dedicați să le exercitați suma necesară zilnic până când nu mai sunt aici. De obicei, acestea necesită o plimbare de o oră pe zi și o perioadă suplimentară pentru antrenament și joc. De asemenea, va trebui să țineți cont de timpul de îngrijire, deoarece această rasă are nevoie de o mulțime de eforturi puse în haina lor. Dacă puteți oferi acest lucru, acestea sunt o rasă foarte plină de satisfacții.

Deși coloanele cu barbă nu suferă proeminent din probleme de sănătate, ca orice câine, sunt încă în pericol. În plus, unele riscuri de sănătate sunt mai frecvente decât altele, aici este lista bolilor care afectează coloanele cu barbă mai frecvent decât altele.

Boala colonului

Aceasta nu este o boală specifică, ci una care acoperă toate bolile abdominale care afectează intestinul. Colacii barbă sunt mai susceptibili la bolile colonice, inclusiv Colita, Un stomac general deranjat și diaree. Colita este locul în care inflamația afectează intestinul gros, ceea ce cauzează probleme cu digestia și defecarea. Adesea, collie barbă va avea diaree din cauza inflamației alături sânge și mucus în scaunul lor. În plus, din cauza inflamației, puii dvs. poate avea, de asemenea, un abdomen sensibil și nu doriți să le atingeți acolo. Are câteva cauze, dar cel mai frecvent este cauzată de dieta sau stresul lor.

Tratamentul acestui lucru este, de obicei, o schimbare în dieta câinelui sau a fi prescris medicamente antiinflamatoare. Cu toate acestea, în cazul în care paraziți sau bacterii sunt cauza suferinței colonului câinelui, parazitul specific va trebui să fie identificat prin eșantioane de scaun. Apoi se poate da tratamentul adecvat pentru a ucide paraziții care afectează.

Canin Hip displazia

Hip displazia este locul unde Soclul de șold nu se formează corect în uter, Catelul este astfel afectat de posibil durere și neregularitatea în mișcările lor. Acest lucru este de obicei diagnosticat chiar înainte de a se întoarce un an și este un defect în timpul formării și creșterii. În funcție de severitate, acesta poate fi monitorizat sau prescris fizioterapie. Acest lucru poate fi cu un fizio ca înotul poate întări adesea mușchii în care au nevoie fără durerea de a pune greutatea pe membre. O altă opțiune este să vă adresați medicului veterinar să prescrie antiinflamatori pentru mușchiul și ligamentele din jur. Alternativ, ei pot prescrie ucigașii de durere pentru a face față inflamației.

Dacă displazia din collie barbă este severă, poate solicita interventie chirurgicala pentru a modifica forma sockelului sau a oaselor pentru a face mișcarea mult mai ușoară. Acest lucru se datorează faptului că frecarea osului și a soclului poate duce la artrită care poate deveni progresiv mai dureroasă și poate duce la o dificultate majoră cu mersul pe jos.

Hippoadrenocorticism

Hippoadrenocorticism, cunoscut și ca Boala ADDISON, este foarte rar, dar coloanele barbă sunt una dintre puținele rase afectate de această boală. Se întâmplă când corpul câinelui dvs. nu este capabil să producă suficiente glucocorticoizi, mineralocorticoizi, fie ambele combinate. Acest lucru are ca rezultat organismul nu poate funcționa în mod normal În multe domenii importante. Acestea includ sistemul gastrointestinal, echilibrul hormonal, fluctuația în greutate, starea emoțională a câinelui și multe alte zone.

Este foarte dificil să diagnosticați din cauza gamei largi de simptome și variante de timp care afectează câinele dvs. Simptomele pot fi latente pentru zile, luni sau ani. Ocazional, boala va afecta câinele dvs. și apoi va dispărea, doar pentru a le afecta după un timp după un timp. Prin urmare, VET dvs. nu poate suspecta inițial boala. În plus, cu o gamă largă de simptome și din cauza rarității sale, nu este prima boală pe care veterinurile le vor crede că le afectează câinele. Câinele tău mai Prezentați inițial problemele gastrointestinale și, prin urmare, VET-ul dvs. va verifica mai întâi dieta și nivelurile de stres.

Pemphigus

Acesta este un tip de boala autoimuna care afectează câinele dvs. prin atacarea conexiunilor dintre celulele pielii lor. Există trei tipuri diferite de afectare a bolii și simptomele acestora sunt ușor diferite. Acestea pot fi diagnosticate prin observarea corpului și a biopsiei pielii. Tratamentul este prin medicamente imunosupresoare și este de obicei pe termen lung.

Pemphigus foliaceus va fi identificabil prin căderea părului, rănirea și rănile deschise în jurul capului și față. Aceasta este cea mai frecventă dintre cele trei forme. Pemphigus eritematos Are efecte secundare similare față de Pemphigus FBut este o formă mai ușoară. Ele sunt, de asemenea, situate pe cap și față. Pemphigus vulgaris Are cele mai severe efecte secundare, cauzează blistere care se rupe pentru a lăsa ulcere dureroase. Inițial, acestea vor fi vizate la marginea ochilor și buzelor. În timp, totuși, acestea se vor răspândi în jurul corpului.

Epilepsie

Există diferite forme și cauze pentru epilepsie, ceea ce sunt identificabile sunt convulsii. A Seizure este pierderea controlului în corpul câinelui tău, membrele lor se pot răsuci și corpul lor va spasm. Acest lucru va avea loc câteva secunde sau minute. În timpul unei confiscări, câinele dvs. nu va fi conștient că se întâmplă și nu va simți durerea, așa că nu vă faceți griji. Se produce o criză din cauza activității creierului electric neregulate. Unii au găsit o bază ereditară pentru epilepsie, Adică, există rute genetice. Dar mulți oameni de știință dezbate adevărata cauză a stării.

din pacate, epilepsia nu poate fi vindecată, ci tratată și controlată. Câinele dvs. va fi, de obicei, prescris medicamente anti-epileptice, care pot opri convulsii sau pot reduce lungimea sau severitatea acestora. Toate acestea depind de modul în care câinele dvs. reacționează și de severitatea epilepsiei lor. Scopul este de a minimiza disconfortul și convulsii, în timp ce nu adăugați efecte secundare mai dificile.

Alte

Iată câteva alte condiții generale pe care le poate suferi collie. De obicei, cu bătrânețe, câinele dvs. se poate dezvolta Cataractă. Acesta este un strat tulbure care acoperă ochii câinelui, acest lucru poate fi văzut pe unul sau la ambele. În cazuri severe, acestea pot avea nevoie de o intervenție chirurgicală rapidă pentru a le elimina, dar în cazuri ușoare, câinele dvs. nu are nevoie de tratament.

Un alt boala oculară că ar trebui să știți că este Atrofia retină progresivă. Acesta este locul în care tijele din retina câinelui încep să se degenereze și fără tratament, poate duce la orbire totală. Plasarea câinelui dvs. asupra suplimentelor antioxidante poate ajuta la prevenirea degenerării de la creșterea ulterioară.

Persistentă membrană pupilară este locul în care un cățel tânăr după naștere va avea fire rămase în ochii lor. Acestea sunt vorba de vasele de sânge din când erau în uter. Acestea vor lăsa în mod natural ochii câțiva după patru până la cinci săptămâni.

Cum de a rasa Collied Bearded

Dacă luați în considerare coloanele de reproducere, veți fi încântați să știți că nu au probleme regulate de naștere. Pot fi dificultăți în timpul împerecherii din cauza hainei lor groase, dar de obicei, nu aveți prea mult să vă faceți griji cu excepția altor decât ceea ce se așteaptă.

Dimensiunea gunoiului

Dimensiunea medie a gunoiului pentru coloanele cu barbă variază de la șase la opt pui. Cu toate acestea, rasa`s`s Câteva numar are o gamă uriașă. O târfă de collie barbă poate produce o gunoi cu 4 până la 12 pui.

Din cauza acestei game largi, trebuie să fiți pregătiți pentru un gunoi mare și asigurați-vă că aveți timp și finanțe pentru acest scenariu posibil pentru a recolta. De asemenea, trebuie să vă asigurați că dacă târfa dvs. are o gunoi mică, veți fi în continuare stabil din punct de vedere financiar.

Collie Collie Count
Colacii barbă pot avea așternuturi mari, așa că fii pregătit să faci față cu până la 12 pui!

Probleme de naștere

Nu există, de fapt, probleme de naștere specifice sau distocia la această rasă! Dar, cu orice naștere, există întotdeauna îngrijorări și riscuri pe care trebuie să le cunoașteți. Acest lucru poate include probleme cu trecerea placentei și a șansei ca un catelus să aibă cordonul înfășurat în jurul gâtului lor.

Este foarte puțin probabilă în această rasă că un collie barbă va cere a C-secțiune. Cu toate acestea, dacă există vreodată probleme, ar trebui să contactați imediat medicul veterinar. Monitorizați cățea pentru dureri sau comportamente neașteptate și dacă apare ceva neobișnuit, acest lucru necesită de obicei ajutorul unui profesionist. Să fie deosebit de atenți în timpul muncii.

Prețuri

prețul mediu a unui catelus collie barbă variază de la 1.500 $ la 2.000 $. Cu cât este mai mare gunoi, cu atât mai bine venitul, deci acest lucru poate fi destul de fructuos cu această rasă, mai ales dacă vă antrenați câinii dvs. ca câini de vânătoare și continuați să le vindeți la păstorii profesioniști și fermierii.

Cu toate acestea, prețul este influențat de origine, Înregistrarea, linia genetică și reputația crescătorului. Pentru a obține cea mai mare cantitate de venit, ar trebui să vă asigurați că atât cățea, cât și studiul sunt înregistrate pentru a permite ca puii să fie înregistrați.

În plus, o linie genetică trasabilă pentru trei ramuri este de obicei necesară pentru înregistrarea puilor, deși acest lucru diferă de club la club. În plus, ca un crescător, Veți avea nevoie de o bună reputație ca cineva adevărat cuvântului lor, cunoștință și îngrijire. CRESTERS BURS nu va putea să vândă puii pentru aceleași prețuri sau vor avea dificultăți extreme.

Cumpărătorii potențiali care sunt de obicei interesați de această rasă sunt familii cu case mai mari. Asigurați-vă că familiile care vin la dvs. realizează angajamentul acestei rase. Aceasta va include mersul regulat, timpul pentru a le instrui și a îngriji timpul zilnic.

Păstrarea coloanelor cu barbă activă

Această rasă are a lot de energie, fără exerciții și îmbogățiri adecvate, pot fi foarte repede câștigați greutatea și Afișați trăsături negative. Crescătorii și proprietarii deopotrivă trebuie să fie conștienți de energia înaltă a coliei barbă, astfel încât să poată oferi ceea ce trebuie să fie fericiți și sănătoși. Deci, care sunt consecințele negative de a nu oferi exercițiul adecvat acestei rase? Ei bine, ei au o tendință ușoară de a câștiga greutate. Acest lucru poate duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi o deteriorare crescută dacă au displazie de șold și o probabilitate mai mare de a obține diabet zaharat.

În plus, ele pot deveni distructive în gospodăria ta și chiar nippy pentru tine și pentru alții. Nu se întâmplă din agresiune, dar frustrarea datorată individului care nu este furnizată de ceea ce au nevoie. Lăsați-le zilnic pentru o medie de o oră, o parte din timp ar trebui să fie de pe plumb. În ceea ce privește îmbogățirea, jucați cu ei zilnic și faceți-le implicați într-o anumită pregătire, le va calma și, de asemenea, crește legătura dintre dvs. și ei.

Câini Collie Bearded - FAQ-uri

Am rezumat rasa și lucrurile pe care trebuie să le cunoașteți, în general, cât și cu nașterea. S-ar putea să aveți în continuare câteva întrebări cu privire la collie barbă, să le răspundem acum.

O recapitare video rapidă a rasei de collie barbă.

Cât de mult îngrijirea au nevoie de coloane?

Pentru a păstra coloanele barbă curate, ordonate și fără noduri, ei necesită mult de îngrijire. Pentru Standard Show, Collie ar trebui să aibă o întâlnire profesională în fiecare săptămână. Cu toate acestea, indiferent dacă sunt animale de companie sau arată standarde, Ar trebui să păstrați un program regulat de îngrijire pentru haina lor. Dați haina lor un mic cec zilnic pentru noduri și resturi. De multe ori, se recomandă să-și perie complet haina o dată pe săptămână.

Obțineți puii folosiți pentru îngrijirea și scăldatul de la o vârstă fragedă. Dar asigurați-vă că numai pentru a face acest lucru peste vârsta de câteva săptămâni, deoarece acest lucru este atunci când puii sunt capabili să-și reglezeze propriile temperaturi ale corpului. O listă de bază a echipamentului de îngrijire de care aveți nevoie pentru o collie crescută poate fi o selecție largă de perii, piepteni, foarfece, șampoane și balsamuri. Începeți să vizitați Groomers Collie Bearded și site-uri de îngrijire acest Pentru a vedea inventarul complet.

Sunt colțuri hipoalergenice?

Bărbatul Collie Bearded nu are a hipoalergenic palton. Această rasă va arunca foarte mult și poate cloga rapid un hoover. Acesta este unul dintre motivele pentru care necesită o întreținere atât de mare cu curățarea și periajul. Nu luați în considerare bărbierea câinelui pentru a le face hipoalergenic. În primul rând, acest lucru nu funcționează, deci este inutil. Dar, mai important, poate irita pielea câinelui tău. Această metodă poate duce la iritație, sensibilitate și mătreață.

Dacă nu sunteți interesat să păstrați haina de collie barbă până la afișarea standardului, puteți merge la un groomer și întrebați dacă există vreunul tehnicile de subțiere sau de tăiere pe care le recomandă. Ei vor putea să vă spună cea mai benefică metodă de îngrijire și să vă pregătiți pentru orice schimbări în haina lor prin modificări radicale și, prin urmare, de ce nu este necesar.

Sunt obedienți?

Collie barbă este una dintre cele mai obediente rase de câine care există, totuși, acest lucru este numai dacă ați pus efortul tren lor. Cu adaptabilitatea și perfecționarea acestora, ele pot fi animale strălucitoare, excelente în spectacole de ascultare și câini minunați de lucru.

Trebuie să vă asigurați, dacă doriți o collie bine instruită, că formarea începe cu ei cât mai curând posibil. Această rasă poate fi, de asemenea, destul de încăpățânată, deci trebuie să vă asigurați că ați pus în muncă cât mai curând posibil. Dacă le puteți pregăti la minimum, câteva ore pe săptămână, într-o lună, acest lucru va avea un efect enorm. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați această rasă ca un câine de lucru sau un pui de ascultare, trebuie să vă puneți mult mai multe ore pentru instruire. De obicei unul până la câteva zile.

Bărbați Collie vs Old English Sheepdog

Aceste două rase sunt în mod obișnuit greșite unul cu celălalt din cauza atitudinilor lor bouncy și a straturilor de shaggy. Deci ce sunt Diferențe între rase? in primul rand, Vechiul English Sheepdog este mult mai muscular decât cadrul agil al collie-ului barbă.

Hainele lor diferă, de asemenea, surprinzător! Vechiul English Sheepdog are o haină mai fungher cu mai multe zone de alb și alb amestecat. Pe capetele lor, Collie barbă are o piesă de mijloc care împarte blana pe fața lor peste sprâncenele lor în special. Acest lucru se datorează faptului că blana se mișcă din centrul feței în exterior, astfel încât blana urmează linia sprâncenelor și urmează botul lor spre exterior ca părul facial. Vechiul English Sheepdog are blană care crește de la spate în față. Deși Collie Bearded poate avea în mod regulat blană care acoperă ușor ochii, vechii tăietori englezi va avea blană care își acoperă cu toată inima fără tăieturi.

Această rasă este o mare energie, inteligență înaltă și incredibil de dulce. Ei sunt un câine minunat de a deține și vor adora toți membrii familiei. Dacă sunteți dispus să puneți în muncă, ei pot fi chiar fenomenali care arată câini și câini de lucru. Ele sunt o plăcere să se reproducă și să dețină, Deci, de ce nu încercați?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rasa collied bearded