Pedeapsa vs corectarea la câini

Pedeapsa VS Corectarea la câini

Pedeapsa VS Corectarea la câini pot fi utilizate interschimbabil în timpul Instruire. Cu toate acestea, ambele au procese diferite, cât și efecte secundare diferite. Mulți proprietari nu cunosc diferențele dintre acești doi termeni și, prin urmare, dacă cumpărați timpul a antrenor, Veți dori să înțelegeți ce tehnici folosesc.

În plus, diferența dintre pedeapsă și corecție la câini poate afecta comportamentul câinelui dvs. aproape permanent și nu întotdeauna pozitiv. Deși, în calitate de proprietari, dorim ca câinii noștri să se comporte și să urmeze instrucțiunile, nu vrem să sperii puii noștri să facă acest lucru. Găsirea modalității corecte de ajustare a comportamentului animalului dvs. este cheia ca un nou proprietar.

Care este diferența dintre pedeapsă și corecție la câini

Pedeapsă este când vă certați câinele pentru că s-au comportat într-o manieră de care nu vă place după incident a fost angajată. Corecţie este certa În timpul sau imediat după incident.

În plus, pedeapsa este adesea folosită din mânie datorită unui comportament negativ care are loc, cum ar fi acasă și găsiți o pernă sfâșiată. Câinii vor ști că ești supărat, dar nu va înțelege de ce. Amintirile și acțiunile lor nu funcționează ca al nostru, ei nu planifică și nu își amintesc Cum facem și, prin urmare, cerul este inutil. De asemenea, pedeapsa este adesea o modalitate de a vă certa câinele care este inadecvată, poate provoca un răspuns înfricoșător și poate deteriora legătura cu câinele dvs.

Corectarea, între timp, este folosirea unor tehnici de voce, asociere sau alte tehnici ferme, dar neagresive / de teamă. Acestea au loc doar În timpul sau imediat după eveniment, Deci câinele dvs. înțelege că comportamentul este nedorit. Această metodă este la fel ca, dacă nu mai eficientă atunci când antrenezi un catelus sau un câine. De asemenea, vă poate instrui câinele în timp ce nu-i determină legătura cu dvs. să se diminueze, nici să le facă frică, supărătoare sau de primejdie generală. Care, în sine, ar trebui să fie suficientă pentru a încuraja utilizarea ei, dar, în plus, frica poate duce la un comportament distructiv sau agresiv.

Ar trebui să vă pedepsiți vreodată câinele?

Nu este niciodată nevoie să vă pedepsiți câinele Pe măsură ce câinele tău va fi speriat. Acest lucru poate duce la comportamente negative, cum ar fi urinarea interioară, lins obsesiv și chiar agresiune față de tine și alte persoane. Câinele dvs. va fi confundat în ceea ce privește modul în care vă comportați și nu le conectați la comportamentul lor. Prin urmare, nu veți realiza de fapt scopul de a împiedica câinele dvs. să efectueze un comportament nedorit. În cele din urmă, pedepsirea câinelui dvs. poate slăbi legătura dintre dvs. și câinele dvs. Aceasta înseamnă că ei nu pot avea încredere în tine, nu se simt confortabil primirea sau acordarea atenției și se vor lupta pentru a afla orice alte trucuri sau comportament de la dvs.

În calitate de proprietari, prima noastră prioritate atunci când dețin un câine ar trebui să fie bunăstarea lor. Pedepsirea câinelui dvs. compromite bunăstarea lor și duce la un puști de neîncredere care se va lupta pentru a forma o legătură cu oamenii. Nu ar trebui să loviți niciodată un câine, țipați la un câine sau aruncați lucrurile la ele. Inducerea răului fizic nu este o modalitate de a stârni comportamentul nedorit atunci când poate fi înlocuit pur și simplu de o firmă nu alături de atingerea unui clicker. Mai mult, corectarea comportamentului câinelui dvs. este o metodă de formare mai ușoară și benefică pentru dvs. și puilor dvs. Nu există dezavantaje reale.

Pedeapsa VS Corecție (dezbatere)
Pedeapsa VS Corecție: o dezbatere fierbinte în lumea de antrenament câine!

Modalități de a corecta comportamentul câinelui

Poate fi dificil să știți unde să începeți corectarea comportamentului câinelui. Evitând pedepsirea și momentul corect poate fi îngrijorători pe care îl aveți. Nu vă faceți griji, am etichetat patru dintre cele mai bune metode de corecție cu explicații.

Voce

Nu vă recomandăm să strigați La câinele dvs., aceasta este o formă de pedeapsă și nu va beneficia de situație. În schimb, faceți un zgomot brusc ridicat sau se hiss la câinele dvs. atunci când efectuează un comportament negativ sau imediat după ce au făcut acest lucru. De exemplu, dacă câinele dvs. urină în interior, utilizați un zgomot adecvat și apoi scoateți câinele afară. Câinele dvs. va începe să învețe asocierea dintre zgomot și urinare. Acest lucru în combinație cu câinele dvs. care primește laudă și tratează când urinează în afara voinței Trenul Potty lor.

Învățarea prin asociere, cunoscută și ca condiționarea operantă, determină câinele dvs. să asocieze zgomotul vocal cu comportamentul lor negativ. Punctul acestui lucru este de a împiedica apariția comportamentului din nou fără a vă tulbura câinele. Combinația dintre condiționarea operatorului și Condiții clasice (învățarea prin armare) mărește viteza la care un câine învață.

Pauză

Cand tu Scoateți câinele dintr-o situație prin plasarea lor într-o zonă fără interacțiune sau joc, acesta este un moment în afara. Aceasta este atât o formă de corecție, dar poate fi, de asemenea, folosită pentru a calma un câine în jos când sunt hiperactiv. Rețineți că acest lucru nu va funcționa cu toate situațiile, cum ar fi cu un câine cu anxietate de separare, care necesită o îngrijire diferită care nu este o corecție în acest formular.

Timpul poate fi potrivit pentru câinii care sunt hiperactivi sau care se află în procesul de antrenament olar. Câinele dvs. va dezvolta o asociere negativă cu comportamentul nedorit de a fi pus în timp, similar cu un copil. Când vine vorba de hiperactivitate, trebuie să vă asigurați că câinele dvs. este în liniște și duce rapid la camera de timp și nu este tras sau agitat. Acest lucru poate provoca rănirea câinilor. Dacă nu există nici o modalitate de a vă elimina pooch-ul hiperactiv, ar putea fi în valoare de a apela a behaviorist sau formator.

Scoateți jucăriile

Uneori eliminarea stimulului poate preveni un câine de a efectua o comportament negativ. Acest lucru funcționează bine cu câinii care nu au tendințe de pază agresive, ci dau distructiv Chew toys. Cu toate acestea, amintiți-vă că un câine nu este distructiv să vă mânie. Ei fac acest lucru pentru a vă transmite că sunt fie frustrați sau se bucură de ei înșiși. Ia în considerare nivelurile lor de energie și dacă au nevoie mai întâi de jucării mai puternice de mestecat. Dacă mestecarea distructivă continuă să fie o problemă, este posibil să fie necesar să vă îndepărtați toate jucăriile până când încep să înțeleagă când să se oprească.

În această circumstanță, puteți elimina jucăria când câinele dvs. începe să îndepărteze unele dintre umpluturi și să întărească acest lucru cu o firmă NO sau utilizarea clickerului. Continuând acest lucru ar trebui să facă ca câinele să asocieze pierderea jucăriei lor cu distrugerea sa, împiedicând astfel acest comportament.

Ignorați câinele

Câțiva câini va efectua comportamente negative pentru a încerca să vă atragă atenția, Mai ales rasele de câine cu atenție. Oferind atenție atunci când o fac, este posibil să consolideze negativ acest comportament și, prin urmare, va fi martor mai mult. În acest caz, va trebui să ignorați puii dvs., astfel încât ei să recunoască faptul că acest comportament nu le va oferi rezultatul dorit. Acesta este adesea cazul atunci când lăcuiesc sau laba la tine.

Dacă vă găsiți câinele la lătratul dvs. până când vă loviți sau lăsați-le, ar putea fi mai bine să le goliți până când nu încetează comportamentul, caz în care puteți întări pozitiv tăcerea prin mângâierea lor. Asigurați-vă că nu vă oferiți nici o atenție pupului dvs. atunci când îi cere acest lucru, deoarece acest lucru va provoca doar comportamentul de a continua reocutarea.

Disciplină bazată pe recompensă pentru câini

Ce poate fi chiar mai bun decât corecția Armare pozitivă? O metodă de folosind laudă și tratamente Pentru a încuraja comportamentul dorit. Chiar dacă utilizați acest lucru combinat cu comportamentul corectiv, este încă una dintre cele mai bune metode de instruire din mai multe motive. Armarea pozitivă este, evident, mai plăcută pentru câinele dvs. Câinele dvs. se va simți realizat pentru a fi lăudat pentru comportament și se străduiește să o obțină încă o dată. De exemplu, dacă laudeți un catel pentru a urina afară, ei vor face din nou în speranța unui tratament. În plus, acest lucru vă poate întări legătura cu câinele dvs., deoarece au încredere în tine și se simt lăudat. Străduiți-vă să se bazeze o armare pozitivă ca principală metodă de predare a câinilor dvs.

Pedepsind un câine insuflat teama
Pedepsind un câine insuflat teama.

Pedeapsa VS Corecția la câini - Întrebări frecvente

Pentru a vă asigura că ne-am răspuns la toate întrebările privind pedeapsa vs formarea corecțiilor și modul în care afectează câinele dvs., am adunat și Cinci întrebări cele mai căutate.

Care este diferența dintre disciplina și corectarea câinilor?

Principalele diferențe dintre corectare și disciplină (cunoscută și sub numele de pedeapsă), sunt temporizări și obiective. Corectarea este utilizată pentru a influența un comportament al unui câine departe de acțiunile negative sau nedorite. Pedeapsa este folosită oricând după ce un comportament nedorit are loc pentru a certa câine, care de multe ori are puține beneficii. Pedeapsa și disciplina sunt adesea văzute atunci când un proprietar nu este sigur cum să împiedice un comportament. Este important să ne amintim că câinii nu sunt ca niște copii, ei nu-și amintesc ce au făcut și, prin urmare, pedeapsa este lângă inutilă. Se va sperie și vă va supăra câinele și chiar faceți o formare mai dificilă în viitor.

Cum să disciplineze un câine rău?

Un câine prost comportat este cel care cere Înțelegerea, răbdarea și pregătirea adecvată, nu pedeapsa sau disciplina. Dacă un câine se comportă prost, de obicei există un motiv din cauza acestuia. Identificarea acestui motiv vă va permite să o tratați eficient. Iată câteva comportamente pe care proprietarii le consideră rele și posibilele lor motive:

  • Agresiune: durere, frică, pază, ierarhie
  • Distrugere: anxietate, distracție, frustrare, niveluri ridicate de energie
  • Urinarea în interiorul: UTI, lipsa controlului vezicii urinare, anxietate

Acestea sunt doar câteva comportamente și unele cauze. Dar după cum puteți vedea, Nu puteți simplifica un comportament negativ al unui câine și tratați-l cu pedeapsa. Adesea, poate avea nevoie de un câine mers pe jos mai mult, mai mult efort pus în aplicare pentru a-și calma anxietățile sau chiar și o excursie veterinar. Luați în considerare acest lucru înainte de antrenament și odată ce începeți instruirea, folosiți corecție, asociere și armare pentru a face acest lucru.

Este pedeapsa eficientă pentru câini?

Direct poate opri o problemă imediată, dar există multe efecte secundare negative.

Efecte secundare

Pedepsirea unui câine poate duce la comportamente negative permanente sau semi-permanente, cum ar fi agresiune, frică sau anxietate. Aceste comportamente duc la un câine foarte nefericit, care va dezvolta cel mai probabil alte comportamente negative pentru a face față pedepselor furnizate. Astfel încât comportamentul direct pe care doriți să îl încetați să faceți acest lucru, dar puteți crea trei comportamente mai nedorite. Cel mai important, totuși, acest lucru va crește nefericirea câinelui tău. Ei se pot tem de tine, să se ascundă în diferite încăperi de oameni sau să aibă o tendință mai mare de a arăta agresiune din cauza anxietății.

Ce fel de pedeapsă folosesc formatorii de câini?

Majoritatea formatorilor de câini vor nu utilizați pedeapsa și, în schimb, utilizați armătură negativă sau asociere negativă. Armarea negativă este atunci când un comportament este întărită negativ fără pedeapsă, cum ar fi un câine care mestecă o pernă și a fost îndepărtată de la ei. Acest lucru îi va ajuta să afle că ei sunt doar să permită o pernă în posesia lor atunci când nu mestecă. Asociația negativă este totuși atunci când un comportament este asociat cu ceva negativ.

Un exemplu de asociere negativă este atunci când îi spui unui câine și # 8221; în picioare și să-și ia jucăria când sunt rupeți umplutura din ea. Formatorii au tehnici diferite, iar unele pot folosi pedeapsa, vă recomandăm să cercetăm un formator înainte de a plăti pentru serviciile lor pentru a vă asigura că pregătirea lor este etică și nu doar se bazează în jurul rezultatelor imediate. Formarea bună necesită o înțelegere a individului și a răbdării.

Ce este pedeapsa punitivă pentru câini?

Pedeapsa punitivă pentru câini este un imediat pedeapsa provocată, adesea mai severă. Un exemplu de acest lucru este o leșie de câine atunci când trag, acesta este un rezultat imediat, preventiv. Acesta va opri adesea comportamentul nedorit, dar va provoca probleme fizice, mentale și comportamentale care ar putea fi mult mai lungi pe termen lung. Nu vă recomandăm să utilizați pedeapsa sau formatorii punitivi care implementează aceste tehnici.

Pedeapsa VS Corectarea la câini
Pedeapsa VS Corectarea la câini
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pedeapsa vs corectarea la câini