Câini de lucru și câini de serviciu - diferite tipuri, instruire & # 038; rase

Câini de lucru și câini de serviciu - diferite tipuri, instruire & # 038; Rase

Câinii de lucru și de serviciu sunt câini care au fost bine pregătiți să efectueze un set de sarcini specifice în medii stresante. Câini de lucru adesea asistă oamenii în slujba lor zilnică. Câini de serviciu sunt mai mult o mână de ajutor pentru a diminua consecințele unui handicap om. în cele din urmă, Terapie Dogs sunt un tip mai nou de câini de lucru care ajută la stabilizarea oamenilor victimă a problemelor de sănătate mintală.

Eticheta câinilor de lucru este foarte largă. Există diferite tipuri de servicii, terapie și câini de lucru. Indiferent dacă doriți sau nu să faceți unul dintre ei un membru al familiei dvs., este interesant de observat tipurile de locuri de muncă pe care câinii sunt potrivite pentru a efectua și, de asemenea, să fie conștienți de riscuri, dacă există, asociate cu aceste locuri de muncă. În acest fel, cel mai mare potențial al celor blânde poate fi recunoscut fără ca ei să fie răniți sau sănătatea lor compromisă în acest proces.

Diferențele dintre câinii de lucru, service și terapie?

Aceste tipuri speciale de rase care sunt considerate ca câini de lucru pot fi în continuare împărțite în următoarele tipuri, pe baza zonei lor de specializare.

Tipurile de câini de lucru intră în mod obișnuit în trei categorii largi:

  1. Câini de lucru - îndeplinesc sarcini specifice cu excelență
  2. câini de serviciu - asistă oamenii și copiii cu nevoi
  3. Terapie Dogs - ele oferă sprijin mental oamenilor încurcați

Câini de lucru

Câini de lucru asistați de fapt resursele umane în îndeplinirea sarcinilor specifice. Un câine de lucru are potențialul de a învăța și executa sarcini care ajută la asistarea tovarășilor săi umani. Câinii de poliție și câinii militari sunt toți considerați ca câini de lucru în timp ce slujbele tipice pe care le văzuse sunt de detectare, herding, vânătoare, salvare, căutare și așa mai departe. Rasele și tipurile de câini de lucru variază foarte mult. De exemplu, beaglele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de urmărire și, prin urmare, ei găsesc valoare în autoritățile vamale și frontierele.

Câini de serviciu

Câini de serviciu sunt menite să ajute și să ajute oamenii cu anumite dizabilități și câinii sunt instruiți să facă acest lucru. Dizabilitățile pot fi dificultăți vizuale, tulburări de stres, boli mintale, probleme de ambulatoriu sau deficiențe de auz sau autism. În funcție de tipul de handicap pentru care este nevoie de câine pentru a oferi suport, pot exista câini de ghidare, câini de mobilitate, câini de serviciu de autism, câini auditivi și așa mai departe.

Terapie Dogs

Terapie Dogs sunt menite să ofere sprijin psihologic pentru persoanele cu probleme și tulburări de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, tulburarea bipolară și multe altele. Câinii de terapie găsesc o recunoaștere largă în școlile pentru copii speciali, spitale și case de îngrijire medicală.

Câinii de serviciu și câinii de terapie se încadrează, de asemenea, sub durata umbrelă Câini de lucru ca atare. Dar diferențierea este făcută în mod intenționat pentru a eficientiza natura sarcinilor și că fiecare este capabil să funcționeze.

Care sunt diferitele tipuri de câini de lucru?

Câinii de lucru sunt capabili să efectueze zeci de sarcini foarte specializate, inclusiv căutarea și salvarea, detectarea cancerului, câini sniffer, herding, pază, militari K9 și multe altele.

Într-adevăr, este o chestiune de mare plăcere ca oamenii să fie binecuvântați să aibă tovarăși străini. Câinii de lucru sunt suficient de polivalenți pentru a însoți în fiecare pas fie prin efectuarea unor sarcini inteligente, fizice, fie prin furnizarea de sprijin psihologic. Și toate acestea se datorează diferitelor tipuri de rase și unicității lor exprimate la câini.

Iată câțiva dintre diferiții câini de lucru și o privire rapidă asupra naturii muncii pe care ar trebui să le execute împreună cu câteva detalii legate și relevante, merită să fiți conștienți de.

Câini de serviciu

Câinii de serviciu sunt cele mai comune tipuri de câini de lucru și locul de muncă primar este de a oferă asistență persoanelor cu dizabilități. Deoarece dizabilitățile pot varia de la insuficiența vizuală la mobilitatea cu deficiențe și așa mai departe, câinii de serviciu sunt special instruiți să fie de ajutor imens pentru individ. De asemenea, denumite Asistență câini, Câinii de serviciu sunt foarte buni și stabili în temperament. Acestea sunt obligate să aibă un alt tip de machiaj psihologic diferit, componentele principale ale cărora sunt licitabilitatea și trainabilitatea.

Fiecare câine de serviciu are nevoie de un fel special Instruire personalizată Pentru persoana pe care animalul o va ajuta. Acest lucru se datorează faptului că fiecare persoană are o dizabilitate diferită și caută asistență adesea într-un mod foarte distinct și individualist. Principalele tipuri de câini de serviciu includ, de obicei, câini de serviciu psihiatric și câini de serviciu de auz.

Există patru rase care sunt considerate cele mai bune câini de serviciu și acestea sunt:

  • Labrador Retrievers,
  • Păstoriștii germani,
  • Retrieveri de aur și
  • Labrador și Retrieverul de Aur Cross.

Terapie Dogs

Câinii de terapie sunt cei care sunt instruiți Furnizați confort, iubire și afecțiune persoanelor care suferă de un fel de tulburări de sănătate mintală. Ca atare, locurile de muncă a câinilor terapii le solicită să viziteze casele de pensionare, spitalele, școlile, casele de îngrijire medicală și casele de dezastru. Istoria interesantă a câinilor de terapie datează din 1976 când Elaine Smith a observat un răspuns pozitiv la pacienții care sufereau de probleme mentale și au fost aduse în contact cu un retriever de aur.

Nu există o pregătire specială disponibilă pentru câinii de terapie. Cu toate acestea, ei trebuie să fie prietenoși, iubitoare și îngrijirea în general. Nu există riscuri potențiale pentru câinii de terapie, cu excepția faptului că pot fi înspăimântați de sunete neobișnuite sau de vederea bastoanelor, scaunelor cu rotile și comportamente umane neașteptate. Acesta este motivul pentru care; Unele organizații oferă evaluarea și înregistrarea câinilor de terapie. Retriverii și labradorii de aur sunt principalele rase ale câinilor de terapie.

Căutarea și salvarea câinilor

Căutarea și salvarea câinilor sunt utilizați în Urmărirea și localizarea persoanelor dispărute, În general, în pustie în timpul dezastrelor naturale și evenimentele de accident de masă. Ei lucrează în coordonare cu managerii dedicați și sunt lucrați de o mică echipă pe jos. Câinii de căutare și de salvare detectează în primul rând un miros uman care ar putea fi generat din celulele pielii, gazele respiratorii sau chiar transpirația.

Câinii SAR pot fi în continuare clasificați Câini de suflare a aerului și caini de urmărire sau urmărire. Ei găsesc, de asemenea, aplicarea abilităților lor în căutări de apă, căutări avalanșe și căutări de moloz.

Unele dintre rasele considerate cele mai potrivite sarcini de căutare și salvare sunt:

  • Beagle,
  • American Pit Bull Terrier,
  • Copoi,
  • Ciobănesc german,
  • Coonhound, și
  • Engleză Springer Spaniel.

Câini SAR nevoie de o pregătire riguroasă de ani de zile care începe cu formarea de ascultare chiar la etapa catelului. Formarea parcă se desfășoară ultima dată după ce agilitatea de bază necesară a fost dezvoltată de către animal.

Herding câini

Câinii de vânătoare sunt câini de lucru folosit pentru animale de animale sau animale de fermă. Ele sunt un tip de Câine pastorală care poate ajuta la împiedicarea unor instincte naturale, fie prin instruire.

Anumite rase de câine de pădure create de oameni prin reproducere selectivă. Procesul asigură că înclinația naturală a câinelui de a trata bovinele și oile ca pradă potențială este redusă într-o măsură semnificativă. În același timp, abilitățile de vânătoare ale câinelui sunt menținute pentru a le permite să fie eficiente în adunarea și împiedicarea fiecărui animal din grup.

În ceea ce privește procesul de hrănire, diferite rase o fac diferit. În timp ce unele rase ca câinele australian de bovine ciupit la tocurile animalelor, alții ca collie de frontieră folosesc lor ochiul puternic pentru a privi animalul în jos. De asemenea, este necesară o mulțime de formare în domeniu.

Rasele populare de câini de herding includ:

  • Collie de frontieră,
  • Câine de bovine australiene,
  • Bărbați collie,
  • Berger Picard,
  • Black Mount Cur,
  • Croația Sheepdog,
  • Engleza Shepherd,
  • și mai multe altele.

Instinctele de vânătoare ale câinelui, precum și trainabilitatea, sunt măsurate prin Teste de herding necompetitive și o introducere la animalele.

Câini câini

Câini de căini, sau câini de sanie, sunt câini de lucru utilizați pentru transport sau cărucior în mediul polar sau arctic. Ei au fost obligați să transporte provizii în zonele reci și inaccesibile din altfel. Câinii de câini au fost utilizați atât pentru explorarea arctică, cât și pentru explorarea antarctică, deși folosirea lor au devenit limitați la unele zone rurale numai în aceste zile. Câinii de sanie au fost folosiți în mod obișnuit în timpul Rusiei de aur din Alaska, ca mijloc de transport rapid.

Un câine de săniuș are potențialul fizic natural de a supraviețui frigului. Cu toate acestea, sa constatat că transportul încărcăturilor și transportul acestora are anumite riscuri pentru sănătatea lor pe termen lung. Câinii de sanie necesită o mică pregătire pentru săniușul de hobby și să trăiască, deoarece au tendința de a lucra foarte instinctiv.

Unele dintre rasele comune ale acestui tip de câini de lucru includ:

Istoric, A merge și Balto au fost cei doi câini faimoși care asistă echipele umane în condiții meteorologice extrem de adverse. Există o mulțime de concursuri prietenoase pentru Arctic și rase de câine Siberian pentru a concura pe curse de câine de sanie, tragere de cărucioare sau chiar de curse pe zăpadă.

Dog Sanight
O sanie de caine trage de un grup de caini de sanie arctica si siberiana.

Câini de fermă

Câinii fermei sunt încă un alt tip de Câini de lucru pastorali. Ele sunt diferite de câinii de călcare în sensul că majoritatea sunt toate scopul și executați o mulțime de sarcini în același timp. Cu o combinație de instincte naturale și un pic de formare, un câine de fermă poate fi clasificat în funcție de sarcinile specifice pe care le desfășoară, care includ:

  • Păstrarea animalelor,
  • Herding animale de fermă,
  • controlul dăunătorilor și
  • angajarea în activități agricole multifuncționale.

Acești câini de fermă găsesc o acceptare largă în agricultura urbană, care este în creștere în aceste zile. Câinii, aici, sunt menite să servească rolul de însoțitori pentru experții agricultorilor și agriculturii.

Unele dintre cele mai populare rase de câine de fermă includ:

Câinii fermei sunt adesea mutts proveniți de la foarte bine Linii de lucru de lucru care sunt vândute între fermierii locali. Unii fermieri fac mult mai mulți bani prin operațiunile de reproducere a câinilor mici decât activitățile lor agricole.

Câini de gardă

Un câine de gardă, de asemenea, numit a Watchdog, este un câine puternic instruit folosit pentru a privi și a proteja împotriva intrușilor nedoriți sau neaștepți - oameni sau animale! Ele sunt diferite de câinii de atac ca atare, iar capacitatea lor principală constă în discriminarea persoanelor familiare și cunoscute, de la nefamiliare și potențial amenințând intruși.

Ratele care funcționează cel mai eficient ca câini de pază includ:

A o coajă puternică și amenințătoare este una dintre caracteristicile izbitoare ale câinilor de protecție. Ei scutură cu voce tare pentru a-și avertiza proprietarul de prezența unui intrus. Spre deosebire de ceasul de supraveghere care poate doar coacă și de a face pe oameni alertă, câinele de protecție este de fapt capabil să se restrângă, să oprească și să atace intrusul.

Câini de vânătoare și arme

Câinii de vânătoare sunt câini de lucru foarte calificați și capabili recunoscuți pe scară largă în serviciile de poliție și de informații. Diferitele rase și tipuri de câini de vânătoare sunt folosite pentru a îndeplini anumite sarcini specifice. Categoriile largi de câini de vânătoare includ:

  • Spaniels - Flush joc din lemn dens sau perie
  • Hounds - urmăriți sau urmăriți prada
  • Swththounds - Gueshounds care vânează prin vedere și viteză
  • scenarii - câini de vânătoare care vânează de miros mai degrabă decât de vedere
  • lurchers - cu un câine de tip pastoral sau terrier
  • Setters - Gundog în cea mai mare parte joc de vânătoare (e.G. fazan, grătar și prepeliță)
  • Indicatoare - Câinii de păsări obișnuiau să găsească și să indice jocul pentru ao muta în gama de arme
  • Terriers - Selectiv crescute pentru uciderea de vânătoare și șobolan Varmant
  • Toate rasele câinilor de vânătoare necesită o mulțime de formare cu manipulatorul lor dedicat. Agilitatea fizică și un sentiment unic de vedere și sunet sunt cerințe chintesentiale pentru toate tipurile de câini de pistol.

    Militar K9

    Manualul german de ciobanesc
    Check out & # 8220;Manualul german de ciobanesc& # 8220; - Totul de a ști despre alegerea, hrănirea și îngrijirea unui GSD.

    Câinii militari K9 sau câini de război sunt cei mai răspândiți câini de lucru în istoric acolo. Au fost instruiți Sprijiniți militarii, cercetașii, sentimentele și trackerele. Ele continuă să fie extrem de utile și în timpurile moderne. Instruirea pe care aceste rase deja active de câini necesită este riguroasă și adesea consumatoare de timp. Cu toate acestea, este necesar să fie permisă în domeniu în timpul misiunilor critice.

    Rolurile contemporane ale acestor câini includ aplicarea legii, intimidare, și Forțele de poliție. Cea mai obișnuită rasă a câinelui militar este păstorul german, deși rase mai mici și mai rezistente, cum ar fi Păstorul olandez sau Malinoisul belgian, sunt preferate în aceste zile pentru activități precum patrularea. Ele sunt de obicei găsite că au un simț al mirosului.

    Poliția K9 Unități

    Câinii de poliție denumiți, de asemenea, ca K-9, sunt câini de lucru foarte respectați și apreciați. Ele sunt instruite în mod specific pentru a asista oficialii de aplicare a legii și personalul poliției. Locul de muncă principal include căutarea de explozivi și droguri, identificând piese de dovezi privind scenele de crimă, localizarea persoanelor dispărute și atacarea oamenilor vizați de poliție.

    Câinii de poliție trebuie să fie extrem de potriviți, atât fizic cât și mental. Zonele lor de lucru reprezintă și anumite riscuri de pericole. Formarea acestor câini este un proces lung, de obicei manipulat de un specializat K9 Handler.

    Cele mai frecvente rase ale câinilor de poliție sunt:

    • Belagian Malinis,
    • Copoi,
    • Păstorul olandez și, bineînțeles,
    • Păstorul german.

    În multe țări, rănirea sau uciderea unui câine de poliție este o infracțiune penală.

    Câinii militari și de poliție
    Câinii de război, precum și câinii de unitate K-9, sunt utilizați în sprijinul unui grup tactic. Ele pot fi folosite pentru a elimina substanțele explozive, drogurile sau pur și simplu ca o primă linie de atac.

    Detectarea câinilor

    Detectarea câinilor sunt, de asemenea, numiți Câini de câini. Detectarea câinilor sunt instruiți mirosi substanțe cum ar fi drogurile, explozivii, sângele, scaturile sălbatice, prin intermediul simțurilor lor. Mirosul este sensul principal folosit de majoritatea câinilor de detectare care sunt folosiți pentru a ajuta forțele de poliție.

    În diferite țări, câinii de detecție sunt utilizați pentru sarcini specifice. Cele două tipuri cele mai comune de acești câini sunt Câini de detectare a bugurilor de pat si câini de detectare a vieții sălbatice. Primul este folosit pentru a identifica mirosul de bug-uri în timp ce acesta din urmă este folosit pentru a detecta scaturile sălbatice.

    Unele dintre rasele populare de câini de detecție includ:

    • Coonhound,
    • Engleză Springer Spaniel,
    • Labrador Retriever,
    • Ciobănesc german,
    • Beagle,
    • Bloodhound, și
    • Basset Hound.

    Detectarea raselor de câine au o combinație perfectă de putere senzorială, vigilență mentală și puterea fizică.

    Câinii de detectare a bio

    Printre categoriile de detectarea câinilor, Câinii de detectare a cancerului se întâmplă să fie un tip foarte special de câini de lucru. Studii recente au constatat că capacitatea olfactivă a câinilor în detectarea prezenței alchenelor și a compușilor aromatici în urină și respirație poate fi utilizată într-o abordare a screening-ului cancerului.

    Unele cercetări din domeniu au dus la rezultate pozitive care conduc la o anumită acoperire a mass-media. Cu toate acestea, nu a existat nici un rezultat valabil și concludent în multe cazuri, motiv pentru care; Utilizarea câinilor de lucru în detectarea cancerului este oarecum discutabilă. Rasele care funcționează ca câini de detectare, în general, sunt la fel pentru detectarea cancerului, de asemenea.

    Câini, cel mai iubitor și prietenos animal pe care l-ai întâlnit vreodată, se dovedește a fi un membru perfect al oricărei familii. Cu toate acestea, în afară de dragostea, îngrijirea și ascultarea lor necondiționată față de ființele umane, ei vin cu potențialul de a face parte integrantă a forței de muncă umane. Nu toate rasele sunt potrivite pentru acest lucru. Există o categorie specială de câini de rasă de rasă care sunt denumiți câini de lucru. Fiecare dintre ele se dovedește a fi potrivit pentru anumite tipuri de sarcini, aproape toate necesită caracteristici unice, precum și rezistență și abilități fizice și mentale speciale.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Câini de lucru și câini de serviciu - diferite tipuri, instruire & # 038; rase