Bărbați collie: profil de rasă de câine

O închidere a unui collie barbă

Afectiv denumită "bariere", coloanele barbă sunt câini de lucru extrem de energici, inteligenți, care au fost inițial crescuți pentru oile de efect din Scoția. Astăzi, ei fac o familie excelentă sau arată câini - atâta timp cât familia sau antrenorul pot ține pasul cu nivelurile ridicate de energie collie și nevoile de exerciții fizice.

Colliedurile barbă sunt destul de lente pentru a matur și adesea nu vor atinge dimensiunea adulților până la vârsta de doi până la trei ani - dar nu lăsați statura lor mai mică să te păcălească. Sunt câini atletici, musculari care necesită exerciții extensive, cum ar fi multe rase de câini de lucru. Deși un collie barbă poate fi confortabil într-un apartament, acestea sunt mai potrivite pentru o casă cu o singură familie, cu o curte mare pentru a rula în jur. În plus, familiile cu programe ocupate sau cele care sunt departe de casă, de multe ori, ar putea să nu fie cele mai bune pentru un collie barbă - au nevoie mult de atenție pentru a prospera.

Recunoscute de hainele lor lungi, groase și de shaggy care formează o barbă la botul, coloanele barbă pot veni într-o varietate de culori. Puteți vedea coloanele mai vechi barbă cu marcaje albe, dar rasa nu se naște niciodată cu ei. Mai degrabă, marcajele albe se dezvoltă ore suplimentare, datorită unei gene care cauzează coagii colțate să se estompeze. Pentru că au haine lungi, groase, shaggy, îngrijirea și întreținerea de rutină este o necesitate.

Deși au fost inițial crescuți ca Câini de lucru În cazul climă rece, dur, exercițiile de exerciții ale coloanelor și nevoilor îngrijitei le-au făcut o întreținere destul de ridicată - în special pentru proprietarii de câini de primă dată. Rasa, totuși, este extrem de inteligentă, iubitoare și loială și este cunoscută pentru prietenia ei și animală, făcându-le o alegere excelentă pentru familiile.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Grupul de herding (AKC)

Mărimea: Cu dimensiuni medii, măsurate de 21 până la 22 de centimetri de la umăr (bărbat) sau de la 20 până la 21 inci de la umăr (feminin) și cântărind între 45 și 55 de lire sterline.

Coat și culori: Straight, grosier, și strat de haină care vine în negru, albastru, maro sau fawn. Mulți colțuri bărbați transportă o genă care îi determină culoarea stratului în timp ce aceștia au dus la culori de acoperire decolorate sau în dezvoltarea marcajelor albe sau de argint.

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile collie-ului barbă

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateModerată până la mare
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaModerat
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Collie Bearded

Deși collie barbă este una dintre cele mai vechi rase de câine din Europa, numele lor așa cum sa schimbat în timp - au fost, de asemenea, cunoscuți sub numele de Collie Highland sau Munte Collie. Deoarece fermierii au crescut câinii de curte timp de secole, originea exactă a collie-ului barbă este necunoscută, dar a crezut că au provenit mai întâi în Scoția în anii 1500. Haggy, câinii de lucru cu părul lung au fost descriși în două lucrări de artă din anii 1770, care sunt considerați primele reprezentări vizuale ale collie-ului barbă.

Coloanele barbă de astăzi au fost dezvoltate de G.O. Willison, care a început să le reproducă pentru spectacolele de câine după cel de-al doilea război mondial. Ea este, de asemenea, creditată în a-și dezvolta Clubul Collie Bearded din Marea Britanie, care a propulsat rasa la popularitate în jurul Europei.

Coloanele cu barbă au sosit în Statele Unite cândva la sfârșitul anilor 1950, dar primul gunoi de pui nu sa născut până în 1967. În 1969, a fost formată Clubul Bearded Collie al Americii, iar rasa a fost acceptată de Clubul American Kennel din 1977.

Bărbați Collie Care

Deoarece coloanele cu barbă au straturi lungi, groase și shaggy, cu un substrat mai moale, ei necesită o periaj săptămânal cu o perie de păr sau pin. Intretinere de rutina va ajuta la prevenirea încurcării și a covorașilor și vă va păstra stratul strălucitor și sănătos al Bediariei. Dacă descoperiți o încurcătură sau mat, mai întâi, pulverizați-l cu un spray de detansare și utilizați degetele la deturnare. Odată ce încurcarea sau covorul au fost în cea mai mare parte neclară, utilizați o perie pentru a netezi părul. Încercând să eliminați o încurcătură cu o perie poate să se înrăutățească sau să vă rănească haina și pielea câinelui. Vă puteți aștepta să petreceți 30 de minute până la o oră periați collie-ul barbă în fiecare săptămână.

Coloanele barbă s-au vărsat puternic timp de două până la patru săptămâni în fiecare an, astfel încât probabil că veți dori să creșteți frecvența îngrijirii în acest timp.

Examinați urechile Collie Bearded o dată pe săptămână pentru a evita infecţie sau alte probleme. Dacă găsiți murdărie sau resturi în urechile câinelui dvs., scoateți-l ușor cu o soluție de curățare a urechii și o tampon de bumbac curat. Evitați tampoanele de bumbac, deoarece acestea pot deteriora structurile delicate, interioare. Dacă urechile Bediarie sunt excesiv de murdare, roșii, inflamate sau mirosuri amuzante, contactați imediat medicul veterinar.

După cum sa menționat anterior, colțul bărbați sunt un câini extrem de inteligenți, de înaltă energie, făcând în desfășurare Instruirea cu ascultare o trebuinta. Colonele barbă pot avea minți ale lor - și pot fi extrem de încăpățânate - dar începerea de a asculta în timpul pupyalod-ului poate ajuta. Deoarece coloanele cu barbă sunt extrem de inteligente, este important să continuăm pregătirea interesantă. Încercați să încorporați recompensele alimentare sau de joc pentru a vă menține Bediadie angajată.

Nivelurile de energie ridicate ale barierelor le fac ideale pentru gospodăriile active cu spații mari, în aer liber pentru a alerga sau a juca Fetch. Colletele barbă sunt excelente cu copii - și pot face colegii perfecți pentru copiii de înaltă energie - dar este important să-i înveți pe copiii mici cum să se apropie și să se ocupe de un câine. Ca orice rasă, copiii nu ar trebui lăsați nesupravegheați cu un câine.

Probleme comune de sănătate

Colonele barbă sunt, în general, câini sănătoși, dar pot fi susceptibili la anumite condiții de sănătate. Nu există nici o garanție Bediadie Will - sau nu va dezvolta problemele de sănătate de mai jos, dar este important să fii conștient de ele ar trebui să apară simptome.

Unele condiții de sănătate care pot afecta coloanele barbă includ:

  • Displazie de șold: Această afecțiune moștenită se caracterizează prin slăbiciune articulară, rigiditate și durere. Deși este în mare măsură ereditară, displazia de șold poate fi, de asemenea, cauzată de creșterea sau rănirea rapidă.
  • Hipotiroidismul: Obezitatea, letargia și ciclurile de căldură neregulate pot semnala hipotiroidismul, o afecțiune care afectează glanda tiroidă și producția sa de hormoni. Este posibilă tratarea hipotiroidismului cu medicamentele zilnice.
  • Alergii: Mulți câini se confruntă cu alergii la anumite alimente, produse, cum ar fi șampon de câine sau tratamente de purici sau alergeni de mediu, cum ar fi praful sau polenul. Dacă câinele dvs. suferă simptome precum ochii mâncărurilor sau gura, tuse, strănut sau excesul excesiv, medicul veterinar poate testa alergiile.

Dieta și nutriția

Dieta câinelui dvs. depinde în mare măsură de vârsta, nivelurile de activitate și de metabolismul său, dar, în general, vă puteți aștepta să vă hrăniți collie-ul barbă unu și jumătate până la două cești de alimente de câine de înaltă calitate, de înaltă proteină în fiecare zi.

Ca toate rasele de câine, pot deveni colțuri barbă obezi Dacă sunt suprasolicitați și sub exercițiu. Dacă nu sunteți sigur cât de mult să vă hrăniți collie-ul barbă, discutați cu medicul veterinar despre dieta care este potrivită pentru câinele dvs. Și amintiți-vă: luați-o ușor pe tratate.

PROS
  • Foarte inteligent, loial și iubitor

  • Kid- și Pet-Friendly

  • Vărsarea scăzută, cu excepția a două săptămâni o dată pe an

Contra
  • Energie ridicată cu cerințe de exerciții ridicate

  • Nu este potrivit pentru viața de viață

  • Necesită îngrijire frecventă

Unde să adoptați sau să cumpărați un collie barbă

Dacă doriți să adoptați un collie barbă, verificați adăpostul local de animale sau căutați o organizație de salvare Collie Bearded în statul dvs. Dacă un collie barbă nu este disponibil, aceștia pot să recomande un alt adăpost sau o organizație de salvare cu câini disponibili pentru adopție.

Dacă alegeți să cumpărați un collie barbă de la un crescător, asigurați-vă că faceți cercetările dvs. Adresați-vă crescătorului o mulțime de întrebări precum "Unde sunt câinii păstrați?"Și" Câte gunoi produceți la un moment dat?"Pentru a vă asigura că sunt un crescător de renume, etic. Dacă este posibil, vizitați facilitatea de domiciliu sau de reproducere a crescătorului și cereți să vă întâlniți cu părinții gunoiului dvs. Bearded Collie.

O unitate murdară, câini nesănătoși sau puii foarte descurajați sunt steaguri roșii majore pentru a Bursa de curte. Să fie diligent și să vă adresați mai multă întrebări pentru a vă asigura că cresc câinii etic.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Colacii barbă sunt câini extrem de inteligenți, loiali și iubiți, care sunt ideali pentru familiile active cu șantiere mari. Deoarece au nevoi de îngrijire și exerciții ridicate, barierele nu pot fi corecte pentru proprietarii de câini sau familii cu orare foarte ocupată. Ca întotdeauna, asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. înainte de a adăuga orice animal nou la gospodăria dvs.

Dacă sunteți interesat de collie barbă, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bărbați collie: profil de rasă de câine