Breeders vorbesc: de ce unii crescători se îndepărtează de standardul de rasă?

Creează crescătorii: De ce unii crescători se îndepărtează de standardul de rasă?

Cu cât trece mai mulți ani, cu atât mai multe rase de câine bine stabilite devin diferite, mai bune, mai mari, mai mici, mai puțin acest lucru sau mai mult. Linia de jos, mulți crescători de câini decid să se îndepărteze de standardul original și oficial al rasei.

Unii pentru bani, dar asta ar fi prea ușor să le puneți pe toți în același coș obsedat de profit. Deci, de ce, de ce, de ce, de ce? Avem mai multe răspunsuri diferite aici.

Un crescător care de fapt, câinii de reproducere a banilor a cerut să rămână anonim pentru a evita repercusiunile (fie virtuale sau fizice), dar el a acceptat încă să-și pună cele două cenți acolo și să fie pe deplin cinstiți.

Pentru a obține rase pentru a evolua în ritmul nostru

- Bree Normandin, Mini Huskies

Când m-am implicat în reproducerea Huskies, am fost, de asemenea, puternic implicat în salvare, de asemenea. M-aș duce la adăpostul local și trag câinii aproape în fiecare săptămână pentru trei dintre organizațiile husky cu care am lucrat la acel moment. De asemenea, am solicitat apeluri pentru aceste salvări pentru proprietarul proprietarului și a fost o experiență luminantă. În cele din urmă, am continuat să dezvolt un calculator care număra numărul de huskies transformat în adăposturi. Statisticile au fost referitoare la rasă.

Am cumpărat în cele din urmă un husky siberian înregistrat de la un crescător ca o posibilă perspectivă de spectacol. Ea a venit din linii de sânge campion și a avut un pedigree impresionant. Numele ei a fost puțin și ea a fost cea mai frumoasă husky pe care am văzut-o vreodată. Conformația ei era perfectă, dar nu am reușit niciodată să o arătăm pentru că nu a atins niciodată dimensiunea adulților. Ea a ajuns să ajungă la 24 de kilograme și a fost de 14 inci de la umeri. Oriunde am mers pe oameni a vrut-o. Am oferit oamenilor să-i cumpere oriunde am mers.

O lumină a plecat în capul meu. Huskies Siberian sunt câini frumoși, dar nu toată lumea se poate descurca. Majoritatea oamenilor își întorc acești câini la adăposturi sau câinii evadați deoarece:

  • Scară sau mestecă prin garduri.
  • Se sapră sub garduri.
  • Ei sunt puternici și iubesc să tragă pe lesa.
  • Ei distrug canapele și mobilierul când au plecat la propriile lor dispozitive.

Acestea sunt toate motive diferite, dar motivele provin dintr-o singură problemă. Câinii care fac acest lucru nu sunt de obicei tratați ca parte a pachetului. Acești câini sunt adesea lăsați la propriile lor dispozitive, în timp ce familiile lor merg la muncă, joacă și despre ziua lor.

Miniatura Husky Puppy Mini Husky
Bree Normandin a fost reproducerea miniaturalor Huskies pentru un timp acum. Și ea este mândră de ea!

Puțin a fost inclus mai mult în rutinele noastre pentru că era mai mică. Aș putea să o potrivesc în siguranță în mașina noastră pentru a merge aproape oriunde cu cei patru copii mei pentru că era mai mică. A fost mai convenabil pentru noi ca o familie.

Alți oameni au fost, de asemenea, mai puțin amenințați de dimensiunea ei. Familiile care au fost mai ample cu câinii mai mari au fost mai probabil să se apropie de puțin pentru că era un câine atrăgător mic.

Așadar, am început să căutăm și alți "biți mici" și am început să folosim tehnici de reproducere selectivă pentru a obține un husky mai mic care se uitau și se comportă ca un husky.

Să ne confruntăm cu ea, viața modernă sa schimbat și mai mulți oameni trăiesc în spații mai mici. Da, oamenii fac să funcționeze cu Huskies de dimensiuni standard, dar nu toată lumea poate. Oferind persoanelor care nu pot face să funcționeze cu o dimensiune standard o alternativă mai mică, împiedicăm câinii să meargă la adăpost din motivele enumerate mai sus, nu pentru că comportamentul câinelui este diferit, dar pentru că comportamentul Oamenii care dețin câinii sunt diferiți.

M-am îndepărtat de standardul de rasă, deoarece a existat o nevoie și dorință pentru un husky mai mic, cu un temperament husky. Dacă nu ar fi fost, nu aș fi zis foarte mult acești câini. Miniaturizarea unei rase nu este nouă. A fost făcut cu un mare succes de multe ori și standardele de rasă sunt ajustate în timp.

Rasele speciale și non-oficiale sunt doar mai profitabile

- crescător anonim (câini de designer)

În primul rând, vreau să clar un punct: reproducerea de la standard nu înseamnă a avea practici de reproducere proaste. Simplu și simplu, și dacă nu puteți înțelege că atunci ar trebui să nu mai citiți. Când au existat mai întâi câinii, nu a existat niciun standard, deci toată lumea trebuie să înceapă să vadă aceste standarde ca o Biblie de canină mereu, pentru că nu este.

Chihuahua pe o bancă de dolar!
Câinii sunt mărfuri valoroase pentru unii oameni răuvoitori. Crearea unui câine de marcă umflă prețurile și profiturile către ameliorator.

Lăsați friptura chiar în mijloc. Rasele de câine cu un pedigree utilizate pentru a fi cei mai buni vânzători dacă pot folosi acel termen capitalist. Oamenii obișnuiau să folosească câini de lucru sau câini cu un scop. Trebuia să fii un alchimist pentru a produce câini de lucru fantastic și, evident, au costat mult (și încă mai fac.) Aceasta a fost pentru o anumită clientelă selectivă care avea nevoie de acești câini.

În zilele noastre, clientela cu bani nu este un păstor. Este media Joe și Media Diana, care caută companie în animalele de companie. Ei decid care câine rasă nu se bazează pe aptitudinea sa de a-și îndeplini sarcini, dar în schimb. Mici, blană, gigant, musculy etc. Deci, de ce deranjează oamenii dacă produc un regele de cavalier Charles, care este mai mare și mai curlicător decât ar trebui, cu o culoare diferită decât în ​​standard? Nu-l cer clubului de kennel să-l accepte conform cerințelor, îl produc și îl vând oamenilor care sunt bucuroși că există un câine precis.

Spre deosebire de majoritatea oamenilor iubesc să gândească, standardele oficiale nu au o fundație științifică. Ele nu sunt făcute cu sănătatea câinelui în minte. Doar mințile cu clueless ar crede că un câine similar cu Labrador, dar care nu are dimensiunea corectă pentru un labrador este nesănătoasă. Dacă vă iubiți câinii, îi iubești pe toți, nu doar cei care se potrivesc cu caracteristicile administrat de Dumnezeu (citiți clubul de club)).

Creșterea câinilor fără standard de urmat este ușor

- Jean D. Wilson, TJ Shelties & Poms

Am văzut-o foarte mult când oamenii încetează să-și arate câinii. Ei cred că nu arată că nu a afectat modul în care se reproducă, dar de fapt, atunci când opresc reproducerea la standard și de a câștiga în inel, ei încep să accepte orice direcție câinii pe care trebuie să-și ia programul de reproducere. De asemenea, când vă reproduceți numai câinilor voștri din nou, calitatea dvs. va începe să scadă.

Când nu mai comparați câinii la ceea ce în inel, este foarte ușor să obțineți Kennel Blind. Oamenii de companie, în general, nu-i pasă prea mult despre acest lucru, astfel încât acești crescători nu par să nu pasă nici. Este mai ieftin și mult mai puțin hassle pentru a aduce libertate fără nici un standard de urmat.

Mi-aș începe vreodată să-mi reproduc câinii departe de standardul oficial al clubului Kennel? Cu siguranță nu sper că nu! Dacă am început să plec de la standard și nu am putut să mă întorc, cred că trebuie să mă opresc. Îmi place competiția de a arăta prea mult ca să se întâmple să se întâmple și # 8230; L-am angajat chiar și manipulatori când nu pot să-mi iau câinii, chiar dacă nu este atât de distractiv pentru mine.

Concluzie

Fiecare crescător de câini va avea atașamentul propriu la rasa preferată. Este pur și simplu o chestiune a unor crescători care sunt înșelători prin exprimarea cât mai bună a aceste amestecuri neregulate sunt comparate cu exemplele standardizate originale.

Pentru majoritatea oamenilor de acolo, un labrador este un labrador, indiferent dacă este înregistrat oficial sau nu. Majoritatea crescătorilor de câini, cum ar fi o rasă specifică, dar abia știu că standardul oficial al rasei. Îi place aspectul ei, le plac unele caracteristici pe care le pot vedea, dar nu sunt prea furate despre unele detalii.

Poate că vom intra în acești ani moderni o nouă vârstă în care numai judecătorii, manipulatori și câini arată că participanții au grijă de aceste orientări stricte, cunoscute sub numele de standarde oficiale de rasă. Fiecare altă persoană vede că înregistrarea unui câine sau cumpărarea unui câine pedigree este în principal o mașină de fabricare a banilor care încetinește încet cu apariția Cruci atrăgătoare și mutts.

Doriți să sari în conversație? Utilizați caseta de comentarii de mai jos și spuneți-ne ceea ce credeți!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Breeders vorbesc: de ce unii crescători se îndepărtează de standardul de rasă?