Artrita la câini: simptome și tratament

Artrita la câini

Dacă observați că punerea dvs. de a fi limpede în durere, chiar dacă nu există în mod clar semne de rănire sau pe care nu le cunoașteți de niciun caz când se rănește, atunci există o mare șansă ca animalul dvs. iubit să prezinte deja semne de artrită. Acest lucru este valabil mai ales dacă câinele dvs. se întâmplă să fie o rasă mare sau un câine care aparține unui grup special de câini care sunt predispuși genetic la anomalii în cartilajul lor. In afara de Limping Din cauza durerii, s-ar putea să observați și câinele dvs. pentru a arăta o lameritate neobișnuită, Pantaling excesiv, și chiar pierderea apetitului; Deși acestea pot fi de asemenea cauzate de alte afecțiuni medicale veterinare. De aceea, dacă vedeți ceva destul de "nu corect" în pooch, există o singură persoană pe care trebuie să o vedeți: veterinarul dvs.

Câine drăguț situată pe podea

Ce este artrita canină?

La om, artrita nu este niciodată fatală. Desigur, dacă vorbești despre artrita reumatoidă, aceasta este o chestiune complet diferită, deoarece RA are mai mult o boală autoimună care poate duce la dezvoltarea de amiloidoză sau chiar la sindromul măduvei spinării ca complicații care pun în pericol viața. Dar artrita, fiind o inflamație simplă a articulațiilor, nu este niciodată fatală. Cu toate acestea, efectele sale asupra mobilității și calității vieții sunt adesea asemănătoare de mulți să fie mai rea decât moartea în sine.

Acesta este exact același lucru cu artrita canină. Este descris ca o condiție inflamatorie care afectează articulațiile câinelui. Este o problemă de sănătate foarte comună între câini. Cei mai mulți dintre noi care au experimentat versiunea umană a bolii știu că este foarte bine ca fiind destul de dureroasă, uneori debilitantă în funcție de locația artritei. Dacă putem experimenta durerea, rigiditatea și disconfortul, câinii noștri trec cu siguranță prin aceeași experiență.

Problema majoră din artrită este o schimbare în țesuturile cartilajului care line marginile exterioare ale oaselor unde se întâlnesc cu alte oase pentru a forma ceea ce numim articulația. Imaginați-vă un sandwich de brânză - 2 felii de pâine cu o felie de brânză între ele. Pâinea sunt cele două oase opuse, iar brânza din mijloc este capsula articulară. Suprafețele interioare ale ambelor felii de pâine - cele care sunt în contact cu brânza - sunt acoperite cu țesut asemănător osului, deși mai moale și mai puțin dens, numit cartilaj. Capsula comună (brânza) este alcătuită din alte structuri, dar este în cea mai mare parte umplută cu fluid sinovial. Acest fluid acționează ca un lubrifiant, astfel încât suprafețele de cartilaj opuse să nu se frece unul împotriva celuilalt și să creeze frecare. Fluidul sinovial este produs de condrocitele de pe cartilaj, precum și de alte celule prezente în capsula articulară. Aceasta este anatomia normală a articulației.

Problema în artrită, așa cum am spus deja, este că cartilajul suferă cumva schimbări structurale fie ca urmare a malnutriției (cartilajul încă necesită o mulțime de nutrienți), vătămări (compresie0 sau orice alt eveniment care poate deteriora în mod semnificativ cartilajul. Din moment ce țesuturile cartilajului sunt mai puțin dens decât osul, sunt ușor deteriorate. Când se întâmplă acest lucru, suprafața cartilajului oaselor opuse devine foarte dură. Chiar dacă capsula articulară conține încă fluid sinovial, ei se vor freca unul împotriva celuilalt. Acest lucru, din nou, creează frecare și este tradus ca durere sau disconfort.

Lucrul este că din cauza deteriorării cartilajului, corpul câinelui va încerca să o repare prin depunerea mineralelor pe suprafața deteriorată într-un efort de ao face din nou neted. Din păcate, aceasta îngroașă marginea cartilagoială a osului, scăzând substanțial cantitatea de spațiu dintre cele două oase opuse. Acest lucru face destul de dificil să se miște articulația, ceea ce duce la una dintre manifestările caracteristice ale artritei - rigiditate comună.

Asta nu e tot. Amintiți-vă ceea ce am spus despre fluidul sinovial produs în parte de condrocitele prezente în cartilaj? Ei bine, din cauza deteriorării cartilajului, multe chondrocite sunt distruse. Ca atare, există, de asemenea, o reducere substanțială a producției de fluid sinovial.

În vigoare deteriorarea cartilajului duce la trei lucruri:

  • Creșterea frecării între cele două oase opuse
  • Limitarea intervalului comun de mișcare secundară la repararea țesutului rezultat
  • Reducerea producției de fluid sinovial

Din punct de vedere tehnic, artrita canină, cum ar fi artrita umană, este auto-alimentar. Cu cât este mai mare deteriorarea cartilajului, cu atât este mai mare gradul de reparații și reducerea țesuturilor în producția de fluid sinovial. Acest lucru duce la o fricțiune crescută în cartilaj, care combină un alt ciclu de reparații de țesuturi.

Amintiți-vă, deoarece țesutul este reparat, grosimea cartilajului crește. Acest lucru reduce în continuare spațiul dintre suprafețele opuse care conduc la aplicarea mai frecventă a forțelor de frecare.

Ceea ce face destul de sinistru este faptul că, într-un efort de a minimiza durerea, câinele nu va mișca articulația. Nu mișcați articulațiile pot complica problemele asociate cu artrita. Nu se mișcă va însemna că câinele va câștiga cumva greutate care va adăuga în continuare presiunea asupra articulațiilor. Nu se mișcă articulațiile vor produce, de asemenea, calcificări în cadrul capsulei mixte, limitând în continuare mobilitatea articulațiilor.

Cum câinii primesc artrită?

Așa cum am subliniat deja artrita canină este mai mult un termen general care descrie o articulație într-o stare de inflamație în care durerea, rigiditatea și disconfortul sunt semnele și simptomele majore de prezentare. V-ați fi surprins să știți că există de fapt 10 categorii majore de condiții de sănătate canine care afectează articulațiile.

  • Fracturi osoase care implică articulația
  • Cancer
  • Tulburări congenitale precum patella luxată și spondilomielopatia cervicală, cunoscuți și sub numele de sindromul Wobbler
  • Boala degenerativă a articulațiilor, cum ar fi Osteoartrita
  • Boala degenerativă a articulațiilor coloanei vertebrale precum Cauda Sindromul Equine și boala discului intervertebral
  • Tulburări de dezvoltare la câinii care pot include displazie de șold, osteochondrite diseecanii, displazia cotului și boala Legg-Perthes
  • Boli ale mușchilor, tendoanelor și ligamentelor, cum ar fi un ligament cruciat anterior rupt
  • Condiții hormonale și dietetice cum ar fi obezitatea, Boala lui Cushing, Nutriție slabă și hiperparatiroidismul
  • Boala articulară inflamatorie, cum ar fi artrita reumatoidă și boala Lyme
  • Tulburări metabolice, cum ar fi hemofilia la câini sau boala von Willebrand și Diabet

În fiecare dintre aceste clasificări există o diverse boli care pot aduce o schimbare inflamatorie a articulațiilor. Aceasta este o considerație foarte importantă, deoarece tratamentul va depinde în întregime de boala care provoacă o inflamație în articulații.

Desigur, promovarea vârstei și a infecțiilor pot duce, de asemenea, la schimbări inflamatorii în articulațiile câinelui.

Drăguț beagle situată pe covor acasă

Care sunt semnele și simptomele comune ale artritei canine?

Acum știm că artrita este caracterizată de cel puțin două manifestări foarte distincte: durere sau disconfort și rigiditate a articulațiilor. Din păcate, câinii noștri de companie nu ne pot spune verbal dacă sunt în durere sau nu sau dacă se simt inconfortabil de fiecare dată când se mișcă o articulație. Cu toate acestea, putem observa rigiditatea articulațiilor lor, dar din nou, putem renunța la acest lucru ca fiind cu adevărat serios. De aceea, trebuie să fim foarte atenți la comportamentul câinelui nostru, deoarece multe dintre semnele și simptomele artritei canine sunt prezente în aceste comportamente.

  • Limpede sau o poziție neobișnuită în timp ce în picioare sau mersul în timp ce mergeți
  • Dificultate în mișcare sau reticenți în a face multe dintre lucrurile pe care anterior dvs. animalul dvs. de companie le-a putut realiza cu ușurință
  • Lamea în unul sau ambele picioare posterioare
  • Dificultăți în deplasarea capului și a gâtului
  • O postură anormală, adesea cu un aspect hunchback
  • Petrece mai mult timp odihnindu-se și dormind mai degrabă decât în ​​mișcare
  • Poate să se simtă sau chiar să muște mai ales atunci când se manipulează sau chiar și atunci când sunt abordate
  • Un membru care arată neobișnuit de mai subțire decât limbajul normal
  • Creșterea linsului, mușcării și mestecându-se pe o anumită parte a corpului
  • Pierderea părului pe partea corpului care este frecvent lins, mestecat sau mușcat

Este câinele meu mai predispus să dezvolte artrită?

În timp ce artrita este o condiție foarte comună care poate afecta toți câinii, în special cei care sunt deja în anii lor de aur, există anumite rase care sunt, trist de spus, la un risc mai mare pentru dezvoltarea condiției. Desigur, aceasta nu este o garanție absolută că, deoarece aveți un câine care aparține acestei liste, va trebui deja să se confrunte cu artrita canină. Alți factori pot avea în continuare un impact asupra rezultatului final dacă artrita se va manifesta pe câinele dvs. sau nu. Este suficient să spunem că aceste rase de câine au un alt motiv pentru care acestea pot dezvolta artrită.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru laboratoare

Dacă ați observat, majoritatea acestor rase de câine din această listă sunt cele care sunt destul de grele. Acest lucru subliniază importanța greutății în dezvoltarea artritei canine. Greutatea corporală a câinelui poate suporta mai jos dintre cele două oase opuse, creând frecare și inducerea schimbărilor inflamatorii pe care le cunoaștem cu toții cu artrită.

Cu toate acestea, există și rase de câini care nu sunt neapărat mari în dimensiune, sunt încă la un risc crescut de condiții artritice. De exemplu, Dachshunds, Hounds Basset și Bulldogii aparțin unui grup de câini numiți chnodrodystrodioid. Aceștia sunt câini care sunt predispuși la o varietate de tulburări de cartilagie comune de origine genetică. Exemple de condiții articulare în rasele mici de câini care poate duce la artrită includ luxarea patellar și incongruitatea cotului.

Cum este diagnosticată artrita la câinii?

Diagnosticarea artritei canine implică o combinație a unei revizuiri a manifestărilor clinice ale câinelui, rezultatele examinării sale fizice cuprinzătoare, a sănătății și a istoriei medicale veterinare sau chiar chirurgicale și o serie de teste de laborator și de diagnosticare.

În mod obișnuit, medicul veterinar va căuta următoarele:

  • Atrofia musculară
  • Formarea anormală a oaselor
  • Rugozitatea osoasă
  • O gamă limitată de mișcare
  • Șlefuirea articulației cunoscută sub numele de Crepitus
  • Tendința și umflarea articulațiilor

Studiile radiologice sunt adesea indicate pentru a ajuta la vizualizarea structurii articulațiilor. În multe cazuri, un mediu de contrast radiopac este injectat prin articulația câinelui pentru a ajuta la vizualizare. Unii medicii veterinari vor cere, de asemenea, o analiză a plăcii de forță care măsoară în mod eficient cantitatea de forță exercitată de membrele câinelui în timp ce merge peste un covor care este încorporat cu plăci sensibile la presiune. Fluidul sinovial al articulației afectate poate fi, de asemenea, aspirat pentru evaluare, ajutând la determinarea dacă artrita câinelui este degenerativă sau inflamatorie în natură.

Ce opțiuni de tratament are câinele meu cu artrită?

Gestionarea artritei canine depinde, de fapt, de cauza subiacentă a inflamației. De exemplu, dacă cauza se datorează unui ligament rupt, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a repara țesutul deteriorat. De asemenea, dacă problema este în prezența țesuturilor cartilajului care s-au acumulat în spațiul articulat, atunci artroscopia poate fi indicată. Cu toate acestea, cu Gestionarea artritei La câinii includ de obicei oricare dintre următoarele.

  • Gestionarea greutății

Importanța gestionării greutății câinilor artritici nu poate fi trecută cu vederea. De fapt, chiar înainte de administrarea medicamentelor pentru artrită, majoritatea medicilor veterinari vor recomanda Reducerea greutății câinelui În primul rând, în încercarea de a reduce presiunea exercitată de greutatea corpului pe capsula articulară, reducând fricțiunea și inflamația rezultată.

  • Exercițiu

În timp ce mișcarea poate aduce o cantitate extraordinară de durere la câine, făcând exerciții cu impact redus, pot face de fapt mai bine. Luând câinele pentru o plimbare sau lăsându-l să meargă pe o banda de alergare, să meargă înot sau jogging lent, sau chiar să mergem în sus și în jos mai multe zboruri de scări pot ajuta la îmbunătățirea gamei de mișcare a articulațiilor. În mod tipic, acest lucru se efectuează împreună cu administrarea unui medicament antiinflamator și analgezic pentru a reduce la minimum durerea care poate fi experimentată de către câine în timpul exercițiilor. Luați notă că este esențial să alegeți tipul potrivit de exercițiu; În caz contrar, veți face doar artrita mai rău.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine banda de alergare și Cel mai bun jachetă de viață a câinelui

  • Căldură și paturi ortopedice

Aplicarea căldurii asupra părții afectate a corpului ajută la relaxarea diferitelor țesuturi din zonă. De asemenea, ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge și a livrării nutrienților și oxigenului. De asemenea, în cazul în care nu ați observat, simptomele artritei sunt de obicei mai rele în vreme umedă și rece. Acest lucru se datorează efectului frigului asupra mușchilor și al altor țesuturi. Reci contractează mușchii care sunt conectați la os. Aceasta duce la senzația de rigiditate musculară care poate exacerba simptomele artritei. Aplicarea căldurii poate ajuta la slăbirea acestor mușchi, aducând confort. În mod similar, utilizarea paturilor ortopedice ajută la reducerea presiunii aplicate asupra articulațiilor. Aceste saltele de specialitate ajută, de asemenea, să distribuie greutatea câinelui în mod egal într-o suprafață mai mare. Acest lucru poate aduce confort câinelui artritic.

  • Fizioterapie

Masajul este adesea indicat de medicii veterinari pentru a ajuta la slăbirea mușchilor rigizi, promovând, de asemenea, o gamă optimă de mișcare. Acest lucru este cel mai bine efectuat de medicii veterinari care au cunoștințe în terapia fizică veterinară. În multe cazuri, este posibil să fiți învățați cum să oferiți Masați-vă la pooch astfel încât să puteți efectua aceste manevre după cum este necesar acasă. În plus, pentru acei câini care sunt în durere extremă, dar vor beneficia cu siguranță de exercițiu, poate fi recomandată hidroterapie. Deoarece efectul gravitației asupra corpului câinelui este redus substanțial atunci când câinele este în apă, acest lucru permite ca câinele să-și exercite articulațiile și să contribuie la promovarea unei game bune de mișcare.

  • Medicamente antiinflamatoare și analgezice

Există trei clase de medicamente antiinflamatoare în prezent pentru gestionarea durerii asociate cu artrita la câini. Acestea includ medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, aspirină tamponată și corticosteroizi. Unii veterinari pot alege, de asemenea, să dea câinelui alte tipuri de medicamente care vor ajuta atenuarea durerii cum ar fi tramadolul, amantadina, gabapentina și grapiprant.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt excelente analgezice și sunt destul de excepționale în reducerea inflamației. Exemple de medicamente includ carprofen, etodol, deracoxib, meloxicam și ketoprofen. Ibuprofenul aparține, de asemenea, acestei clase de medicamente, dar nu este adesea recomandat, deoarece are mai multe efecte secundare decât celelalte pe care le-am menționat.

Aspirina tamponată este, de asemenea, eficientă atât ca agent antiinflamator, cât și ca agent analgezic. Din păcate, ea își îndeplinește încă proprietatea ulcentrantului gastric. Ca atare, este adesea administrat cu alimente pentru a reduce la minimum riscul de a dezvolta ulcere gastrice la câini. De asemenea, dacă se dezvoltă gastrică, se recomandă ca terapia cu aspirină tamponată să fie întreruptă imediat și să se efectueze o evaluare veterinară aprofundată.

Corticosteroizii sunt cei mai buni atunci când vine vorba de efectele sale asupra inflamației. Din păcate, efectele secundare pe termen scurt și lung și reacțiile adverse pot fi destul de alarmante. Vestea bună este că formulările mai noi de corticosteroizi sunt acum puse la dispoziție pentru a fi utilizate în gestionarea artritei la câini. Există încă efecte secundare și reacții adverse, dar acestea sunt de obicei tamer decât primele generații de corticosteroizi. Cu toate acestea, majoritatea medicilor veterinari își rezervă corticosteroizi pentru utilizare numai în cazuri de flare-up-uri sau când toate celelalte metode de ameliorare a durerii și metode antiinflamatoare au fost epuizate.

Păstorul asiatic central pe podea

  • Suplimente de sănătate comune

Două dintre cele mai frecvente suplimente recomandate de medicii veterinari astăzi în gestionarea artritei canine includ sulfatul de condroitină și glucozamină.

Sulfat de condroitină funcționează prin creșterea producției de glicozaminogilcani care sunt una dintre cele mai multe substanțe necesare pentru formarea cartilajului, precum și producția de fluid sinovial. Deoarece problema în artrită este că există o modificare a structurii cartilajului în capsula articulară, introducerea sulfatului de condroitină va crește în mod natural numărul de cartilaj complet funcțional, grabind procesul de reparații. În plus față de efectele sale asupra glicozaminoglicanilor, chondroitina poate inhiba, de asemenea, acțiunea anumitor enzime pe articulație. Enzimele se grăbesc defalcarea țesutului cartilaginos. Dacă aceste substanțe sunt inhibate, atunci repararea cartilajului poate continua la o rată mult mai rapidă.

Pe de altă parte, glucozamina este componenta majoră a hialuronatului și glicozaminoglicanilor. Știm deja ce fac glicozaminoglicanii în formarea cartilajului. Hyaluronat este, de asemenea, cunoscut sub numele de Hyaluronan, care servește la îmbunătățirea vâscozității sau a grosimii "fluidului sinovial din interiorul capsulei articulare. Oferind glucozamină câinilor artritici nu numai că ajută la repararea și regenerarea mai rapidă a țesuturilor cartilajelor, ci ajută la sinteza unui fluid mai sinovial. Acest lucru ajută la îmbunătățirea lubrifierii articulației, facilitând o gamă optimă de mișcare cu mai puțin de durere.

Ar trebui să fie clar că chondroitina și glucozamina nu sunt analgezice. Ei lucrează ajutând repararea comună. Ca atare, de obicei durează aproximativ 6 săptămâni de utilizare continuă înainte de orice îmbunătățiri semnificative ale articulațiilor câinelui devin vizibile. De asemenea, din acest motiv este faptul că chondroitina și glucozamina sunt administrate în mod obișnuit împreună cu analgezice și medicamente antiinflamatoare.

Pentru unele recomandări în cele mai populare branduri în acest moment, asigurați-vă că ați citit recenzia noastră pentru Cel mai bun supliment comun de câine.

  • Nutraceuticals

Există dovezi în creștere în sprijinul utilizării anumitor substanțe nutritive pentru a ajuta la reducerea inflamației și promovarea reparației și vindecării țesuturilor comune. Acestea pot include următoarele.

  • acizi grasi omega-3 - Este bine cunoscut faptul că acizii grași omega-3, în special EPA și DHA au proprietăți excelente antiinflamatorii.
  • Duralactin - Acesta este un ingredient care provine din laptele de vaci care au fost hrănite și ridicate organic. Această substanță este cunoscută că are proprietăți antiinflamatorii care pot fi benefice pentru câini cu artrită.
  • Creatină - un derivat al unui aminoacid, creatină SIDA în producția de combustibil sub formă de ATP. Este adesea administrat câinilor artritici care au semne evidente de atrofie musculară, deoarece creatina ajută la îmbunătățirea performanței musculare.
  • Vitamina C - această vitamină este o componentă importantă în sinteza cartilajului și a colagenului. De asemenea, are efecte antioxidante și antiinflamatorii.
  • Metilsulfonilmetan sau MSM - Această substanță are atât proprietăți analgezice, cât și antiinflamatorii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei la câini. Cu toate acestea, utilizarea sa principală în artrita canină este îmbunătățirea integrității structurale a diferitelor țesuturi conjunctive din care cartilajul este un exemplu.
  • Bromelain - Aceasta este o enzimă care este de obicei găsită în ananas. Are proprietăți antiinflamatorii excepționale, care pot fi îmbunătățite în continuare dacă sunt administrate împreună cu Quercetin.

Artrita la câini poate fi o condiție debilitantă la fel ca la om. Gestionarea eficientă se bazează pe înțelegerea diferitelor simptome și cât de repede putem recunoaște aceste simptome. Ar trebui să fie clar că mai devreme recunoaștem aceste simptome de artrită canină, cu atât mai ușor de gestionat condiția. Acest lucru ajută la garantarea că câinii noștri vor conduce o viață mai normală.

În legătură cu o postare: Cele mai bune bretele de genunchi de câine

Surse:

  1. Angela Mazza, DVM, Ouch! Articulațiile mele dureroase!, Mspca-Angell
  2. Tratamente integrative pentru artrita de câine și pisică, Cei mai buni prieteni pentru animale

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Artrita la câini: simptome și tratament