Hamster sănătate și boli

Hamster se învârte într-o minge pe un fundal alb

Hamsteri sunt destul de hardy animale, dar ele sunt atât de mici încât atunci când apar vătămări și boli, lucrurile pot deveni serioase repede. Este util să știți cele mai frecvente semne de boală, astfel încât să puteți sari pe problema cât mai rapid posibil. De multe ori este posibil să se adreseze unei boli sau vătămări înainte de a deveni amenințătoare.

Cele mai frecvente semne de boală sau rănire

Hamsterii arată de obicei una sau mai multe dintre aceste semne dacă se confruntă cu boală sau rănire.

  • pierderea poftei de mâncare
  • inactivitate
  • Huddling într-un colț
  • un strat rupt sau neîngrijit
  • strănut, șuierătoare și / sau descărcarea din nas sau ochi
  • umezeală în jurul coastei
  • diaree
  • Pierderea părului (adesea un semn de paraziți sau alergii)

Dacă un hamster este bolnav sau rănit, păstrați-i cald și încurajați-i să ia niște alimente sau apă (prin picură, dacă este necesar) până când un veterinar poate fi văzut.

Hamster abcese

Abcesele sunt buzunare de infecție care se pot forma de la pauze destul de minore ale pielii. Pus se acumulează sub piele, formând uneori o bucată mare, care uneori poate începe să se scurgă pe cont propriu. Abcesele se pot forma de la tăieturi sau zgârieturi pe piele și, de asemenea, în pungi din obraz dacă materialul alimentar abraziv cauzează zgârieturi în căptușeală a gurii. Dacă un hamster se pare că are alimente ambalate în ea Panouri de obraz, Este posibil să existe un abces sau o pungă afectată de obraz prezentă. Abcesele necesită o atenție veterinară pentru scurgerea, spălarea și tratamentul cu antibiotice.

Hamster infecții respiratorii

Hamsterii pot obține infecții respiratorii care pot duce la pneumonie. Semnele unei infecții respiratorii includ strănut, descărcarea de la ochi sau nas, respirația șuierătoare și respirația muncită. Ocazional strănutul nu este prea îngrijorător, dar dacă există vreo pierdere a apetitului, ar trebui să se solicite o pierdere a apetitului, șuierătoare sau dificultăți cu respirația, o atenție veterinară imediată.

Avertizare

Proiectele și schimbările de temperatură bruscă pot pune hamsterul la risc pentru dezvoltarea unei infecții respiratorii și a unor tipuri de așternut (cum ar fi Cedar și pin) poate irita tractul respirator care duce la o infecție, de asemenea.

Coada umedă în hamsteri

De asemenea, numit ileita proliferativă și enterita regională, coada umedă este o boală extrem de contagioasă și este cea mai frecventă în hamsterii recent înțărcați. Cauza este incertă, dar o bacterie numită Campylobacter Jejuni pot fi implicate și, în unele cazuri, boala este asociată cu stresul, aglomerarea și schimbările dietetice. Hamsterii afectați pot muri foarte repede, prezentând semne cum ar fi diareea (provocând umezeală în jurul coada), letargie, pierderea apetitului și un strat rupt. Nu toți hamsterii cu diaree au coada umedă, dar dacă hamsterul dvs. are oricare dintre aceste simptome, trebuie să căutați îngrijire veterinară.

Diaree în hamsteri

O serie de infecții pot provoca diaree, dar fără a se limita la, coada umedă, schimbările dietetice, paraziți intestinali și tratamentul cu antibiotice. Depășirea legumelor și a altor alimente proaspete este o cauză destul de comună a diareei, dar, în acest caz, nu există, de obicei, pierderea apetitului sau scăderea activității. Deshidratarea este o preocupare reală oricând, că hamsterul dvs. are diaree, așa că asigurați-vă că încă mai bea apa lor dacă apare. Cu diaree, reține alimentele proaspete pentru câteva zile și reluați-le oferindu-le numai dacă diareea este complet rezolvată. Apoi începeți înapoi pe alimente proaspete încet, astfel încât hamsterul dvs. să se adapteze lent la schimbarea dietetică. Dacă letargia sau lipsa de aport de apă apar alături de diaree, ar trebui să căutați îngrijirea veterinară.

Boli de piele în hamsteri

Hamsterii pot fi infesați cu un număr de acarieni de piele și blană care pot fi diagnosticați de la o piele răzuită pe care VET-ul dvs. efectuează. Ringworm, un tip de infecție fungică, dermatită alergică și infecții cutanate pot apărea și pe piele și necesită tratament de către a veterinar.

Căderea părului nu este tot ceea ce neobișnuit și poate fi sezonier sau se întâmplă în hamsterii mai în vârstă. Dar dacă există flacără, roșeață sau orice leziuni pe piele sau hamsterul pare să se zgârie mai mult decât de obicei, ar trebui văzut un veterinar. Hamsterii au glande de parfum pe flancurile lor, care pot fi întunecate și, uneori, proprietarii de alarmă. Acestea apar pe ambele părți ale corpului și nu ar trebui să apară iritat sau să deranjeze hamsterul. Paturile de cedru poate provoca, de asemenea, iritarea pielii, astfel încât să fie evitată.

Utilizarea antibiotică în hamsteri

Mai multe antibiotice pot provoca o toxicitate fatală în hamsteri datorită modului în care funcționează tractul gastrointestinal.

Avertizare

Penicilină, amoxicilină, ampicilină, streptomicină, dihidroștitomicină, tetracicline, lincomicină, eritromicină, vancomicină, cefalosporine și gentamicină sunt toate tipurile de antibiotice care ar trebui evitate în hamsteri.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hamster îngrijireChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hamster sănătate și boli