Boală la iepuri

bolnav de animale de companie

O sanatoasa iepure face pentru un animal de companie minunat. Ca și alte animale de companie, totuși, bunicul dvs. trebuie să fie îngrijit pentru a evita condițiile grave de sănătate. Excursii regulate la veterinar și o dietă sănătoasă pot merge mult timp pentru a vă asigura că bunicul dvs. rămâne sănătos și fericit, dar păstrați un ochi din semne că iepurele dvs. ar putea fi bolnav.

De ce iepurii se îmbolnăvesc

Ca majoritatea animale de companie, Există o serie de motive pe care iepurii le îmbolnăvesc. Ele pot fi expuse la germeni, mănâncă ceva care cauzează boală, să fie predispuși genetic la o afecțiune sau din alte motive. Din cauza statutului lor la capătul scăzut al lanțului alimentar, iepurii ascund de obicei semne de boală. Arătând slăbiciunea le pune în pericol de a deveni pradă. Desigur, animalul dvs. de companie probabil nu este în pericol de a fi mâncat, dar încă mai trebuie să-l observați cu atenție pentru a prinde semne timpurii de boală. Unele semne comune de boală includ:

  • Energia și apetitul redus: Iepurii arată două semne semnificative de boală: scăderea energiei (sau letargie) și scăderea apetitului atât pentru alimente, cât și pentru apă. Acestea sunt simptome vagi și pot indica orice număr de boli. Urmăriți consumul de alimente și apa de iepure, deoarece oferă o modalitate rapidă de a vedea dacă animalul dvs. are probleme de sănătate.
  • Scaune lipsă sau excesive: Rabbit stasisul gastrointestinal (RGIS) este un semn de boală de iepure obișnuit care apare atunci când animalul se oprește să mănânce. Acest lucru încetinește totul în sistemul digestiv în jos și iepurașul oprește scaunele. Staza GI ar putea fi rezultatul unui apetit inadecvat, ca o lipsă de fibre, probleme dentare sau o problemă secundară, cum ar fi boala hepatică sau cancerul. Diaree sau scaune libere pot fi, de asemenea, un semn de probleme, indicând o boală potențială parazitară sau bacteriană.
  • Obiceiuri slabe de îngrijire: Bunoanele sunt cunoscute pentru păstrarea curată. Prin urmare, orice semne pe care iepurele nu le-a curățat, cum ar fi labele de colorare a materiei fecale sau blana mată, este un semn de iepure nu este rău. Drooling, Slobby sau părul lipsă pe părul și gâtul creaturii sunt, de asemenea, toți indicatori de boală, potențială boală dentară. În plus, mătreața, pierderea generală a blănurilor sau un strat scalabil poate fi un semn al unei infecții care ar putea fi contagioase pentru alte animale sau chiar de oameni, cum ar fi în cazul "Mitei Dandruff Mite", Cheyletiella Parasitovorax.
  • Simptome la rece: Iepurii pot respira numai prin nasul lor, astfel încât o boală a tractului respirator superior este o problemă serioasă de sănătate. Dacă se pare că iepurele dvs. suferă de o răceală cu simptome precum descărcarea nazală, strănut, tuse, probleme de respirație, inclusiv respirație deschisă, Trebuie să fie văzută de un ASP ASP.
  • Înclinare a capului. Dacă capul din Bunny este listarea pe o parte, ochiul ochiului Pe această parte pare să aibă probleme, sau iepurele are o coordonare slabă, ar putea suferi dintr-o debut brusc de înclinare a capului, o disfuncție a sistemului care controlează echilibrul iepurelui.

Tratament

Tratamentul pe care un veterinar le va prescrie va depinde de condiția ca iepurele să aibă. În timp ce căutați tratament, încercați să vă păstrați iepurele hidratate și cald. O seringă cu alimente cu apă sau moale (Appleeauce sau Alimente pentru copii) poate ajuta. În funcție de starea, medicul veterinar poate prescrie medicamente pe bază de prescripție medicală pentru a vă ajuta să condiționați condiția de iepure. Boala se poate întâmpla rapid cu iepurii, astfel încât să vă asigurați că aveți un veterinar care tratează iepurii. Ca și alte animale de companie, iepurii ar trebui să viziteze un Vet cel puțin o dată pe an până la vârsta de 4 ani, când vizita ar trebui să fie programată pentru fiecare 6 luni. Un veterinar are cunoștințe de specialitate care pot prinde semne de boală de iepure înainte de a înflori într-o problemă de sănătate mai mare.

Cum să preveniți bolile

Nu este în întregime posibilă prevenirea boli la iepuri. Prevenirea practică va ajuta. Hrăniți-le o dietă sănătoasă, oferă un mediu curat și iubitor și aveți grijă să evitați temperaturile extreme. Atingerea corpurilor lor este la fel de importantă ca monitorizarea comportamentului lor pentru orice boli. Mâinile voastre vă vor informa despre orice schimbări în starea corpului și veți observa bulgări sau leziuni devreme. Nu este la fel de consumator de timp așa cum ați putea gândi. Iepuri se va adapta rapid la atenția fizică și vă veți obișnui să le îndoiți.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boală cardiacă la iepuri. Chicago Exotice Spitalul de animale, 2020,

  2. Staza gastrointestinală la iepuriChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  3. Boli parazitare de iepuriManualul veterinar

  4. Wry gât / cap de înclinare în iepuriArizona Spitalul Animal Exotic.COM

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boală la iepuri