Pisica de pisică: cauze, simptome și tratament

Maine Coon Gufting

Deși pisicile câinilor tot timpul, gâfâind (respirația rapidă cu gura deschisă) este văzută mult mai puțin frecvent la pisici. Să ne uităm la unele dintre cauzele comune de gâfuire a pisicilor și să explorăm problemele care ar putea fi cauzate de îngrijorare.

Ce cauzează gâfâitul pisicii?

Pantaloni scurți de scurtă durată în pisici poate fi normală, dar unele cauze de gâfuire în pisici pot fi foarte grave, chiar și punerea în pericol de viață. Acestea sunt unele dintre motivele cele mai tipice pe care le puteți vedea o gâfâie de pisică:

  • Anemie (număr scăzut de celule roșii din sânge)
  • Astm
  • Dificultăți de respirație (respirație muncită)
  • Bronşită
  • Insuficiență cardiacă congestivă
  • Exercițiu (supraexerție)
  • Boală de vierme
  • Supraîncălzire sau încălzire
  • Pneumonie
  • Infectie respiratorie
  • Excesul de lichid în plămâni sau abdomen
Pisică pisică

Unii pisoi s-ar putea să se pună pe scurt după seama de exerciții fizice deosebit de intense.

Cauzele normale ale pisicii de pisică

Deși nu la fel de des ca câini, niște pisici pantaloni puțin după ce se exercită foarte mult. De exemplu, dacă pisica ta se plimba în jurul camerei de zi timp de 10 sau 15 minute, ar putea întrerupe și respira foarte mult cu gura deschisă. Acest lucru nu este neapărat motiv de îngrijorare, mai ales dacă se oprește într-o oarecare măsură rapid și altfel acționează în mod normal. Acest tip de gâfâie, numită o garnitură exercitată, se întâmplă mai frecvent la tinerii pisoi.

Pisicile s-ar putea, de asemenea, s-ar putea să se supraîncălzească. Dacă pisica ta este într-un loc foarte cald, ea ar putea să se răcească puțin să se răcească. Punerea ca aceasta ar trebui să se rezolve destul de repede, atâta timp cât pisica este capabilă să se retragă într-un loc mai rece. Dacă pisica ta este înăuntru, porniți aerul condiționat sau un ventilator sau porniți un prosop rece și umed pentru ca ea să se așeze.

Dacă ea este în afara și este o zi fierbinte, adu-o înăuntru unde este mai rece. Dacă ea continuă să se gâfâie mai mult de câteva minute, și se află într-un loc foarte cald și nu se poate răci, ea este în pericol de căldură, o condiție care să pună în pericol viața care necesită o atenție veterinară imediată.

Unele pisici pantaloni atunci când sunt stresate sau anxioase. Situațiile de inducere de stres sau de anxietate pentru pisici includ vizite VET, călărie în mașină, în mișcare sau călătoriți sau urmați de o altă pisică care le urmărește sau încearcă să înceapă o luptă. Acest tip de gâfâie ar trebui să dispară odată ce pisica nu mai este stresată sau speriată.

Uneori pisicile pot face respirație deschisă atunci când sunt trezite de un miros deosebit de interesant. Respirația cu gura deschisă permite mirosului să ajungă la organul lui Jacobson al lui Jacobson al pisicii, un organ de aromă suplimentar în acoperișul gurii, care este conectat la gura și nasul prin conducte. Acest comportament ar putea să arate ca gâfâie, dar nu este într-adevăr și ar trebui să treacă odată ce pisica a avut-o umple cu mirosul.

Cauze anormale ale pisicii de pisică

Dacă o gungă a pisicii se întâmplă în mod obișnuit, sau dacă durează mult timp, ar putea fi un semn al unei probleme medicale. Pisica de pisică care are loc fără un declanșator evident, cum ar fi jocul viguros, semnalează, de asemenea, o problemă de sănătate mai gravă.

Uneori pisici pisici pentru că au dificultăți în respirație (dispnee). O pisică în insuficienta respiratorie poate, de asemenea, sufletul, tuse, refuză să se ridice sau să stea cu capul atârnând scăzut la sol ca ea pantaloni.

Multe condiții de sănătate pot provoca dificultăți de respirație la pisici, inclusiv anemie, astm, bronșită, o infecție respiratorie bacteriană sau pneumonie. Dacă credeți că pisica dvs. are dificultăți în respirație, este o urgență. Duceți-o la medicul veterinar sau la un spital veterinar de urgență imediat.

Dacă o pantaloni de pisică după exerciții ușoare, cum ar fi după ce a mers pe scări, ar putea semnala că este ceva greșit cu inima ei, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă. Pisicile infectate cu viermii de inimă pot, de asemenea, pantaloni sau tuse. Alte semne de boli de inimă la pisici includ letargie (oboseală), apetit sărac, și pierdere în greutate.

Pisica gâfâind în transportator

Pisicile se pot pantaloni atunci când sunt stresați, de exemplu, când le puneți în transportator pentru a vizita veterinarul.

Când ar trebui să vezi un medic veterinar pentru gâfâitul pisicii?

Dacă pisica ta este un pisoi tânăr și pantaloni ocazional după exerciții intense sau dacă pantalonii tăi pisici doar puțin și altfel pare bine, nu trebuie să fii foarte îngrijorat. Cu toate acestea, orice ghidaj care se întâmplă în mod obișnuit sau nu dispune de departe trebuie să fie investigată de un medic veterinar.

De asemenea, faceți o întâlnire imediat dacă pisica dvs. se gâfâie și, de asemenea, arătând alte semne că ceva ar fi greșit (nu mănâncă, culcat în jur, experimentează vărsături sau diaree, saliva, sau orice altceva anormal). Dacă pisica ta se luptă să respire, este o urgență. Nu dezactivați că aveți probleme de respirație verificate de un medic veterinar, chiar dacă este mijlocul nopții.

Păstrați pisica cât mai calmă posibilă (e.G., Redați muzica calmească) în timpul călătoriei cu mașina la biroul VET. Nu doriți ca problemele de respirație ale pisicii să se înrăutățească pentru că este stresată sau anxioasă în mașină.

Ar fi de ajutor pentru a apela biroul VET sau spitalul de urgență când părăsiți casa. În acest fel, VET și personalul lor pot fi pregătiți cu tratament de urgență, doar în caz.

Veterinarul dvs. va efectua un examen fizic complet, care va include luarea temperaturii corpului pisicii dvs., verificând rata respiratorie și ascultarea inimii și plămânilor. În funcție de constatări, veterinarul dvs. poate recomanda lucrările de sânge, raze X în piept sau alte teste pentru a determina dacă gâfâitul pisicii dvs. este cauzat de o problemă medicală mai gravă.

Pisicile care au probleme extreme de respirație trebuie să fie stabilizate înainte de a fi pe deplin examinate. Tratamentele de stabilizare includ terapia cu oxigen, fluidele intravenoase și medicamentele.

Care este tratamentul pentru gâfâitul pisicii?

Tratamentul pentru gâfâitul de pisică depinde de ceea ce îl cauzează. De exemplu, o infecție respiratorie bacteriană ar fi tratată cu antibiotice. Steroizii vor fi prescrise pentru bronșită pentru a reduce inflamația în plămâni.

Veterinarul dvs. va recomanda un plan de tratament după examinarea rezultatelor testelor de diagnosticare și determinarea cauzei gâfâitului pisicii dvs.

întrebări frecvente

De ce este o pisică mea cu gura deschisă?

Pantalizarea ușoară, scurtă sau respirație deschisă poate fi un răspuns normal la exercițiul extrem, supraîncălzirea sau stresul sau anxietatea. Punerea cu gura deschisă poate fi, de asemenea, un semn al unei probleme medicale, inclusiv a suferinței respiratorii (dificultate de respirație) sau o problemă a inimii. Dacă se continuă respirația gâscă sau deschisă, solicitați imediat îngrijirea veterinară.

Se pune un semn de stres în pisici?

Pisicile se pot pantaloni atunci când sunt extrem de stresate, anxioase sau înfricoșătoare. Unele pisici pantaloni atunci când vizitează medicul veterinar, călătoriile sau sunt hărțuite de alte animale de companie. Paginația ar trebui să se oprească după ce evenimentul stresant sa terminat.

Este normal ca pisicile să se potrivească după ce a jucat?

Unele pisici, în special pisoi tineri, ocazional pantaloni scurți după o piesă extrem de activă. O astfel de garnitură nu ar trebui să apară frecvent și ar trebui să dispară rapid odată ce pisica se oprește să se joace. În cazul în care pisica dvs. este frecvent pantaloni după jucarea sau exercițiile viguroase, pantalonii în timpul exercițiilor moderate (de exemplu, mergând pe scări) sau pantaloni pentru o lungă perioadă de timp după ce ați jucat, faceți o întâlnire pentru a vă vedea medicul veterinar pentru a vă asigura că nu suferă de o problemă medicală.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica de pisică: cauze, simptome și tratament