Ce este un cal sonor?

Doi cai maro care trec printr-o pășune

Termenul de soluție sau "un cal sonor" nu se referă la o creatură Whinny, se referă la sănătatea generală a animalului. Un cal de sunet este unul care nu are nici o lamerie sau o boală. Când cumpărați un cal, este o idee bună să aveți un medic veterinar verifică sănătatea animalului.

Lamea sau boala

Lameness este una dintre cele mai comune probleme de sănătate pentru cai. Un cal cu lamențe înseamnă că are dificultăți de mers pe jos. Există grade de lamerie, care variază de la greu de observat la o incapacitate completă de a merge. În timp ce lamelele poate fi un semn de necazuri în picioare, poate, de asemenea, să indice probleme într-o altă parte a corpului. Multe afecțiuni comune de cai pot provoca lamerițe la cai. O lamerie severă într-un cal poate fi fatal.

Veterinările vor examina, de asemenea, calul pentru orice boli ereditare, cum ar fi cataractă sau spvin osul. Aceste tipuri de boli ereditare pot limita utilitatea unui cal când vine vorba de reproducere și reproducere. Cu toate acestea, aceste tipuri de probleme ereditare pot conferi mai puțin unei persoane care au nevoie de un muncitor, spre deosebire de un ameliorator.

Determinarea sunetului

Un cal sonor este considerat aproape de perfect. Puțini cai se potrivesc cu adevărat această descriere și, dacă da, vor fi doar pentru câțiva ani de viață. Acest lucru nu înseamnă că un cal care este puțin peste vârful său nu mai este o investiție bună. Un cal care este etichetat ca practic sau în mod serviabil este capabil de muncă obișnuită pentru clasa calului, dar poate avea unele probleme de sănătate. Este important să înțelegeți clasele de cai înainte de a evalua soliditatea, deoarece ceea ce un proprietar necesită de la un sunet de curse va fi în mod inerent diferit de un cal de câmp.

Verificarea sunetului la domiciliu

În timp ce un medic veterinar instruit este cea mai bună persoană pentru a evalua soliditatea unui cal, există unele semne de avertizare pe care le puteți observa că vă spun o opinie educată, veterinară este necesară.

  • Cap: Asimetria în mușchii de față poate indica o problemă dentară ca semne de măcinare a dinților.
  • Gât și spate: Rulați-vă mâinile de-a lungul gâtului calului și înapoi de-a lungul coloanei vertebrale. Verificați semnele de umflare sau inflamație. Calul are o gamă limitată de mișcare de-a lungul gâtului, întorcându-și capul sau ridicându-l în sus sau în jos?
  • Picioare: Rulați-vă mâinile în jos pe un picior, apoi comparați-l cu piciorul opus. Dacă observați orice căldură sau umflare, acestea sunt semne clasice de rănire, dar sensibilitatea la atingerea dvs. este, de asemenea, un indicator al unei probleme.
  • Hooves: Căutați fisuri în peretele copitei. Hooves ar trebui să aterizeze în mod egal, nu la prima sau pe o parte înainte de cealaltă. Potomani ar trebui să poarte, de asemenea, în mod egal. Utilizați testere de copite. Reacțiile în anumite zone pot sublinia probleme precum vânătăi sau abces.

În timp ce nici o cauză de lameritate va fi ereditară sau netratabilă, este mai bine să știți în avans, înainte de a face o achiziție costisitoare.

Păstrați sunetul calului

Păstrarea unui sunet poate lua o mulțime de muncă. Asta înseamnă, de obicei, o mulțime de timp și atenție, observând calul și oferindu-i o îngrijire amplă. Există mai multe lucruri de făcut pentru a vă crește șansele de a vă menține sunetul calului:

  • Îngrijirea timpului în timp util: Veți avea nevoie de un program regulat, ca la fiecare patru până la șase săptămâni între turnuri sau încălțăminte.
  • Verificare constantă: Verificați cartonul rapid al calului dvs. zilnic. Prindeți ceva rapid, de obicei, poate duce la o recuperare mai rapidă.
  • Mențineți o greutate sănătoasă pentru calul dvs.: Nu lăsați calul să obțină grăsime. Greutatea suplimentară poate pune stres nejustificat asupra articulațiilor.
  • Încălzire: La fel ca oamenii trebuie să se încălzească înainte de exercițiu sau să alerge pentru a preveni pulinile musculare sau tulpinile, la fel și caii.
  • Întoarceți calul: În general, caii care trăiesc în afara aerului cu cameră pentru a se deplasa sunt mai sănătoși.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este un cal sonor?