Ceea ce este coada umedă în hamsteri?

coada umedă în hamsteri

Coada umedă este o boală de hamster foarte urâtă. Numele comun este diareea apoasă care provoacă, de asemenea, durere și poate duce la deshidratare severă și, eventual, moartea. Se poate întâmpla cu orice hamster de orice vârstă, dar este cel mai frecvent în hamsterii sirieni care sunt sub trei luni.

Este posibil să se trateze coada umedă în hamsteri, dar necesită o atenție veterinară imediată. Din păcate, este o cauză principală de moarte în acești prieteni blanați, astfel încât este important să înțelegeți totul despre asta și să știți ce să faceți dacă hamsterul dvs. dezvoltă simptome. Iată ce trebuie să știți.

hamster cu o coadă umedă

Cauzele coada umede în hamsteri

Nu există o singură cauză a acestei afecțiuni, poate fi cauzată de oricare dintre următoarele sau printr-o combinație a acestora.

  • Stres

Aceasta este întotdeauna cauza cea mai probabilă. De obicei, simptomele încep într-un hamster foarte tânăr care tocmai a fost separat de mama lor. Este, de asemenea, cea mai frecventă boală pe care noul dvs. hamster le-ar putea obține atunci când le veți primi mai întâi acasă de la ameliorator sau de la magazinul de animale de companie. Puteți împiedica acest lucru lăsându-vă singur hamsterul în cușcă timp de cel puțin 48 de ore. Ei vor avea șansa de a se adapta și de a-și mirosi noile împrejurimi. În această perioadă, puneți cușca într-o cameră liniștită și păstrați copiii mici.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de hamster

  • Infectie cu bacterii

Hamsterii au bacterii naturale care trăiesc în intestinele lor, dar uneori se înmulțesc, iar numerele sunt prea mari pentru ca corpul să se ocupe de. Acest lucru provoacă un efect similar cu un bug de stomac pe care oamenii îl primesc. Bacteriile provoacă un miros greșit.

  • Condiții de viață slabe

Hamsterii care nu sunt curățați în mod regulat sunt mult mai probabil să experimenteze o supraaglomerare de bacterii intestinale și să obțină diaree.

  • Medicament

Unele medicamente veterinare provoacă tulburări de stomac. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să vorbiți cu medicul veterinar care a prescris medicamentul și să obțină niște sfaturi.

  • Infecții ale vezicii urinare

Hamsterii feminini mai în vârstă pot obține infecții ale tractului urinar care provoacă sânge în petele de urină și maro din jurul genitalelor.

  • Probleme cu uterul

Hamsterii feminini pot obține o descărcare brună sau galbenă care miroase rău, care poate fi un semn al unei infecții uterine sau creșterii.

  • Dietă

daca tu hrăniți-vă hamsterul Prea multe verzi proaspeți, își pot face poopul foarte curgător sau lipicios cu un miros puternic. Acest lucru poate imita simptomele coada umede.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hamster alimente

Deoarece coada umedă de hamster este contagioasă pentru alți hamsteri și oameni, este foarte important să vă spălați bine mâinile după manipularea sau curățarea unui hamster bolnav. De asemenea, separați animalul bolnav de la alte hamsteri până când acestea sunt recuperate.

Dacă hamsterul dvs. suferă de coada umedă, trebuie să le duceți imediat la un veterinar. Este important să aflați ce a cauzat-o astfel încât să puteți face ceea ce puteți pentru a împiedica să se întâmple din nou.

Simptomele coada umede

Trebuie să puteți recunoaște coada umedă în hamsteri, astfel încât să le puteți obține la veterinar cât mai repede posibil. Din păcate, hamsterii pot muri foarte repede, astfel încât trebuie să obțineți o întâlnire de urgență de îndată ce observați simptomele. Aceasta este ceea ce aveți nevoie pentru a vă uita.

  • Semne de diaree în cușcă. Veți vedea fecale de apă (poop) în bălți în jurul cuștilor, precum și în zona lor de toaletă obișnuită.
  • Semne de diaree pe hamsterul tău. Zona din jurul coada și a fundului va fi umedă și ar putea fi maro sau negru. Ar putea fi, de asemenea, lipicios.
  • Miros neplăcut. Nu există nici un miros de miros de coadă umedă în hamsteri. Este foarte neplăcut. Hamster poop este de obicei destul de inodor, astfel încât să înceapă să miroasă, înseamnă că trebuie să vezi veterinarul.
  • Refuzând alimentele și băuturile. Este obișnuit pentru un hamster cu coadă umedă pentru a refuza alimentele și băuturile. Acest lucru va duce rapid la deshidratare și moarte. Este posibil să puteți obține niște fluide în hamsterul dvs. folosind o seringă curată sau un picper pe care VET-ul dvs. le poate furniza.
  • Un hamster cu coadă umedă se simte destul de dur! Ei vor fi somnoroși și vor părea slabi. Ei nu vor să se deplaseze foarte mult.
  • Pe lângă umezeală în jurul coastei, hamsterul dvs. poate avea un strat rupt și poate părea că este pornit sau răsturnat. Unii nu pot merge deloc. Ei pot avea, de asemenea, un nas și o ochi și o evacuare din urechi.

hamster

Ați putea, de asemenea, să vă placă articolul pe: Cum să scapi de purici pe hamsteri

Prevenirea și tratarea coada umedă

Principalele cauze ale coada umede sunt infecția și stresul, astfel încât modul de a preveni este de a menține o igienă scrupuloasă și de a reduce stresul.

Puteți ajuta la prevenirea coada umedă prin separarea hamsterilor care par bolnavi. De asemenea, trebuie să vă curățați în mod regulat hamsterul și să le oferiți paturi proaspete.

În legătură cu o postare: Cea mai bună hamster paturi

Aveți grijă de orice lucru care ar putea provoca stresul de hamster. Ei nu-i plac schimbarea. Acestea vor fi stresate atunci când le mutați de la un mediu la altul. Când primești mai întâi hamsterul, ei vor fi foarte vulnerabili la stres și trebuie să fie lăsați singuri pentru câteva zile. Apoi, manevrați-le doar pentru perioade scurte, în timp ce se obișnuiesc cu tine.

Singurul tratament pentru coada umedă este antibioticele din veterinarul dvs. Ei pot avea nevoie de hidratare, de asemenea. Nu există nici o dietă care să poată vindeca și remediile naturale nu vor ajuta. În timp ce hamsterul dvs. se recuperează, ei trebuie să fie singuri în cușcă într-o cameră caldă și liniștită, dar departe de lumina directă a soarelui și de sursele de căldură.

Încercați să evitați manipularea acestora, dar dacă faceți acest lucru, spălați-vă bine mâinile. Înainte de a le pune înapoi în cușcă, curățați-l cu atenție cu o cușcă specială care este antibacteriană. Puneți paturi proaspete, apă și alimente. Țineți un ochi pe ele și le dați apă cu o seringă dacă nu beau.

În legătură cu o postare: Cea mai bună sticlă de apă pentru hamsteri

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este coada umedă în hamsteri?