Acquarium apărare a ph-ului

Stripul de testare pentru pH

Ce este Ph?

Termenul pH reprezintă "puterea hidrogenului", iar deoarece "H" este simbolul atomic pentru elementul de hidrogen, "H" în pH este întotdeauna capitalizat. PH-ul este echilibrul acid-bază al unei soluții și este măsurat într-un interval de la 1 la 14

Am învățat în școală că apa sau H2O, este compus din atomi de hidrogen și oxigen. Apa neutră conține cantități egale de ioni de hidrogen (H +) și ioni de hidroxid (OH-) și se administrează o valoare a pH-ului de 7.0. Substanțele chimice și mineralele dizolvate în apă pot schimba echilibrul acelor ioni dintr-o stare neutră care să fie acidă dacă există mai mulți ioni de hidrogen decât ioni de hidroxid sau de bază dacă există mai puțini ioni de hidrogen. Soluțiile acide au o valoare a pH-ului mai mică de 7.0, în timp ce soluțiile de bază au o valoare a pH-ului mai mare de 7.0. În plus, aceste valori scad sau cresc de la 7.0, cu atât mai acidă sau mai acidă (respectiv) apa devine.

Ceea ce este un pH normal?

Nu există pH "normal" care se aplică tuturor peștelui. Deoarece peștele provin din iazuri, râuri, fluxuri, lacuri și oceane care au niveluri diferite de pH, nivelurile optime de pH pentru pești variază specii. Pești de apă sărată preferă un pH de bază de 8.0 sau mai sus. Cichlidele africane provin adesea din lacuri care au o valoare a pH-ului peste 8 ani.0. Peștele tropicali din Negrul Rio din Brazilia poate trăi în apă acidă cu un pH de 5.5 sau mai jos!

Rețineți că pH-ul nu este static, se schimbă în timp, de fapt, se poate schimba chiar și pe parcursul unei singure zile. În natură, din cauza respirației plantelor și a fotosintezei, pH-ul scade în mod obișnuit pe timp de noapte și se ridică în timpul zilei. PH-ul se poate schimba ca pește nou sunt adăugate sau îndepărtate, deoarece apa este adăugată sau schimbată și, pe măsură ce procesele biologice se schimbă în acvariu.

PH preferat de pește obișnuit de apă dulce

Cât de important este pH-ul?

Modificările semnificative ale pH-ului sunt deosebit de greu pe peștii tineri și bolnavi. Într-o serie de specii de pește, reproducerea apare numai într-un anumit interval de pH.

Dacă planificați un nou acvariu, este înțelept să știți pH-ul sursei dvs. de apă, așa că știți în prealabil dacă este compatibil cu specia de pește pe care doriți să o păstrați. Unele pești, cum ar fi discus și anumite alte cichlide, prosperă în intervale foarte înguste de pH, care ar trebui luate în considerare la stabilirea acvariului lor.

Când deplasați pește de la un acvariu la altul, este important să se potrivească nivelurile de pH. Modificări bruște în contul de pH pentru multe pierderi de pește care apar atunci când peștele sunt aduse acasă de la un magazin de animale de companie. Neon Tetras sunt deosebit de sensibile la schimbările bruște ale pH-ului și pot fi ușor șocate când se deplasează.

Avertizare

Schimbările în pH, în special schimbările bruște, se pot dovedi dăunătoare sau chiar fatale pentru a pescui. Pe măsură ce pH-ul se ridică, acesta mărește toxicitatea substanțelor chimice, cum ar fi amoniac. Este un factor important de monitorizare în timpul întreruperii unui nou acvariu.

Cât de des ar trebui să verific ph?

PH-ul trebuie testat cel puțin o dată pe lună, de preferință la fiecare două săptămâni, pentru a permite detectarea tendințelor înainte de a deveni o problemă. Rezultatele testului ar trebui păstrat într-un jurnal de bord pentru referințe viitoare. Amintiți-vă că, deoarece pH-ul poate varia în funcție de timpul zilei, testarea în diferite momente ale zilei poate obține rezultate diferite, chiar dacă nimic nu este greșit. Din acest motiv, testarea ar trebui să aibă loc în același timp a zilei, de preferință după-amiaza.

Oricând există o boală de pește sau moartea, pH-ul trebuie testat. Dacă rezervorul este tratat cu medicamente, pH-ul trebuie verificat atunci când se începe tratamentul, în ultima zi de tratament și din nou o săptămână mai târziu. Efectuați modificări de apă după cum este necesar atunci când pH-ul începe să varieze de la intervalul optim pentru pește.

Este, de asemenea, înțelept să vă testați apa chiar înainte de a cumpăra noi pești. Verificați cu magazinul în care achiziționați peștele pentru a vedea ce este pH-ul lor de apă. Este important ca pH de apă Peștele este în prezent în nu este semnificativ diferit de pH-ul apei dvs. la domiciliu (de preferință în interiorul 0.2 unități de mai sus sau sub valoarea pH-ului de acasă).

Ar trebui să se modifice pH-ul?

Vă recomandăm să lipiți de axiomul "dacă nu este rupt, nu-l rezolvă". Nu primăvară în acțiune pur și simplu pentru că manualul spune că pH-ul optim pentru peștele dvs. este de 6 ani.4. și testele de apă la 7.0. Atâta timp cât pH-ul este stabil, iar peștele nu prezintă semne de primejdie, este cel mai bine să lași pH-ul la nivelul apei locale de la robinet. De asemenea, majoritatea peștelui de acvariu vândute astăzi sunt ridicate în fermele de pește care nu păstrează peștele în pH-ul apei de habitat natural. Deci, un pH de 6 ani.8-8.0 este o gamă sigură pentru păstrarea celor mai multe pești de apă dulce.

Dacă peștele nu sunt înfloritoare sau dacă testarea arată că se produce o tendință, cum ar fi o scădere constantă sau o creștere a pH-ului, problema ar trebui abordată. Magazinele de animale de companie vinde produse comerciale concepute pentru a ridica pH-ul sau pentru ao reduce, dacă este necesar, pentru a regla pH-ul apei locale de la robinet. Proasa de îngrijire a apei este întotdeauna cel mai bun pariu. Efectuarea parțială frecventă schimbări de apă, și aspirarea pietrișului sunt cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a păstra apă ph grajd. În timp, bacteriile filtrului biologic care descompune deșeurile de pește vor folosi alcalinitatea (carbonatul) în apă, iar pH-ul va scădea treptat (devine mai acid). Puteți preveni acest lucru făcând modificări de apă pentru a îndepărta apa PH inferioară și adăugarea de apă proaspătă, dechlorurată, care are o alcalinitate mai mare pentru a ridica și stabiliza nivelul de pH.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Acquarium apărare a ph-ului