Cât de multă ciocolată este toxică pentru pisici?

Gri pisică Sniffing Cars Chocolate pe suprafața de lemn

In timp ce Câinii reprezintă aproximativ 95% din consumul de ciocolată apelurile la liniile de asistență la animale de companie, pisicile intră ocazional în tratamentele noastre dulci. Toxicitatea de ciocolată poate apărea la pisici la fel cum poate la câini, astfel încât este important ca proprietarii de pisici să-și păstreze ciocolata departe de prietenii lor felini. Știind ce se poate întâmpla și ce să facă dacă o pisică mănâncă ciocolată poate salva o viață.

De ce este ciocolata toxica pentru pisici?

Ciocolata conține ingrediente numite teobromină și cofeină care sunt toxice pentru pisici, dacă sunt consumate în cantități suficiente mari.Theobromina absoarbe mult mai încet în pisici decât la om, astfel încât chiar și o cantitate mică de ciocolată poate fi toxică pentru o pisică mică. Cofeina este similară cu teobromina chimic și stimulează o pisică mult mai mult decât un om, deoarece pisicile sunt mult mai sensibile la ea.

Toxicitatea de ciocolată la pisici poate provoca o varietate de simptome, inclusiv moartea dacă o pisică nu este tratată cu promptitudine. Deoarece fiecare pisică poate avea diferite niveluri de sensibilitate la teobromină și cafenie, dacă pisica ta a mâncat ciocolată ar trebui Contactați imediat medicul veterinar Chiar dacă nu credeți că a fost foarte mult.

Simptomele de toxicitate de ciocolată într-o pisică

  • Hiperactivitate
  • Nelinişte
  • Vărsături
  • Diaree
  • A crescut setea
  • Tremor
  • Moarte
  • Creșterea răspunsurilor reflexe
  • Rigiditate musculară
  • Respirație rapidă
  • Convulsii

Deoarece pisicile sunt mai sensibile la componentele ciocolatei decât suntem, simptomele evidente vor fi văzute dacă o pisică mănâncă chiar și o mică cantitate de ea. Inițial, vărsături și diareea poate duce împreună cu hiperactivitatea, dar dacă nu este tratată, se va observa setea crescută, neliniștea, tremorurile și alte semne de sensibilitate. Cu consumul de cantități mari de ciocolată și dacă tratamentul nu este primit, poate avea o pisică Convulsii, rigiditate, respirație rapidă și chiar mor.

Nivelurile de toxicitate de ciocolată la pisici

Tipul de cantitate minimă de ciocolată care poate fi toxică pentru o 8 lb. Pisică
Lapte1.14 oz
Întuneric0.5 oz
Semisweet0.5 oz
Coacere0.2 oz
albNu o preocupare

Doza toxică de teobromină la pisici este de 200 mg / kg, dar diferite tipuri de ciocolată au cantități diferite de teobromină în ea. Deoarece graficul de mai sus arată, coacerea, semi-dulce și ciocolată neagră reprezintă un risc mai mare pentru o pisică decât ciocolată de lapte. Ciocolata albă nu este o preocupare pentru toxicitatea teobrominei și cofeinei, deoarece nu conține solide de cacao ca alte tipuri de ciocolată. Ciocolata albă are un nivel extrem de scăzut al substanțelor chimice necesare pentru a produce efecte toxice într-o pisică.

Ciocolata de copt vine de obicei în bare mari sau bucăți de 4 oz și nu este dulce, astfel încât este folosit numai pentru a face confecții. Doar un mic 0.2 oz trebuie să fie mușcat de o bară de ciocolată de coacere pentru a fi periculoasă pentru o pisică. Puțin mai mult trebuie să fie mâncat dacă este semisweet sau ciocolată întunecată, dar încă mai este doar 0.5 oz pentru o pisică pentru a ajunge la o cantitate toxică de aceste tipuri de ciocolată. Ciocolata de lapte are mult mai puțin teobromina și cofeina în ea decât soiurile de ciocolată mai periculoase, astfel încât o pisică trebuie să mănânce doar peste 1.1 oz pentru a ajunge la un nivel toxic. Această sumă echivalează cu aproximativ 8 hershey sărut ciocolată de ciocolată.

Tratamentul toxicității de ciocolată la pisici

Dacă pisica dvs. este expusă riscului de toxicitate de ciocolată, veterinarul dvs. poate provoca vărsături sau vă recomandă să faceți acest lucru acasă înainte de ao aduce la o examinare. Una sau două linguriță de peroxid de hidrogen face adesea o pisică să-și vărce conținutul stomacului, astfel încât pisica dvs. a mâncat recent o ciocolată, acest lucru poate să-și scape corpul și orice împachetare care ar fi putut fi consumate și. Obținerea unei pisici pentru a bea peroxid de hidrogen poate fi dificilă, mai ales dacă nu aveți o seringă la domiciliu, deci este adesea recomandată să vă aduceți pisica în spitalul de animale cât mai curând posibil.

O dată la biroul veterinarului dvs., pisica dvs. poate avea nevoie de terapie cu fluid pentru a rămâne hidratate și teste de urină sau urină efectuate. Un ECG poate fi, de asemenea, efectuat pentru a căuta ritmuri anormale ale inimii. Simptomele vor fi tratate după cum este necesar și o dietă bland este de obicei recomandată pentru următoarele câteva zile după ce pisica dvs. mănâncă ciocolată. Dacă tratamentul nu este primit prompt după ingestia de ciocolată, atunci este posibil ca moartea să poată rezulta dacă a fost consumată suficientă teobromină.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ciocolata sunt toxice pentru animalele de companieLinia de asistență pentru otravă PET

  2. CiocolatăManualul veterinar

  3. Pisici și ciocolatăSpitalul Veterinar Aston

  4. Intrarea de ciocolată în pisici: Ce trebuie să știțiFarmacie Wedgewood

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de multă ciocolată este toxică pentru pisici?