Cum să curățați o rană de câine

Cum să curățați o rană de câine

La fel de mult cum ai grijă de câinele tău, se pot întâmpla accidente și astfel este important să știți ce să faceți. În timp ce vătămările mai grave trebuie tratate de un veterinar, există unele tratamente de îngrijire la domiciliu pe care le puteți face dacă câinele dvs. prezintă o rană minoră.

De la cunoașterea când să solicitați o atenție veterinară la primul kit de ajutor de care aveți nevoie și ce puteți pune pe o rană de câine, ne uităm la cum să curățați o vătămare canină.

Evaluați rana

Deși poate fi un șoc pentru a vă vedea pooch-ul rănit, este important să rămână calm, astfel încât să puteți evalua rana. Știind când trebuie să vă luați câinele imediat la veterinar și tipurile de rană minoră deschisă pe câini, puteți trata în siguranță la domiciliu este primul pas. Obțineți animalul dvs. la un medic veterinar Pronto dacă:

  • Oasele se arată prin sau rana are nevoie în mod clar de sutură
  • Este un mare sau profund, mai ales dacă este o rană de mușcătură
  • Rana sângerează profund sau este "pompare", care ar putea indica un vas sau o arteră tăiată
  • Pielea din jurul plăgii este roșie și pufoasă sau există semne vizibile de puroi, indicând o rană de câine infectată
  • Vătămarea implică o zonă mare a corpului câinelui sau afectează zonele sensibile, cum ar fi ochii lor

Atâta timp cât câinele dvs. este altfel bine și rănile neinjurate, mai mici sau superficiale pot fi tratate la domiciliu, urmând cum să curățați ghidul unui câine:

Femeie veterinară care tratează câinele

Asigurați-vă că aveți un kit de prim ajutor

Având un kit de prim ajutor pentru animale de companie complet la domiciliu și în mașină esențială, deoarece pur și simplu nu știți când veți avea nevoie de ea. Cel mai bun kit de prim ajutor câine ar trebui să includă bandaje sterile, foarfece de bandaj, seringa, ambalaj elastic de bandaj, bandă, soluții de curățare salină, plăcuțe de curățare sterile și o soluție antiseptică cum ar fi 2% clorhexidină. Un lubrifiant pe bază de apă, cum ar fi Ky Jelly și unguentele antibacteriene / antibiotice, sunt, de asemenea, o idee bună de a avea. Asigurați-vă că punga sau recipientul de prim ajutor este intact și se închide în siguranță și că tot conținutul kitului este sigilat și în prezent.

Calm și asigurați-vă animalul

Aveți nevoie de un câine liniștitor și calm pentru a-și curăța rana, dacă puteți, cereți ajutor în reținerea și liniștirea câinelui. Câinii mai mici pot fi puși pe o masă în fața dvs. sau pentru câinii mai mari, va trebui să coborâți pe teren lângă ei. De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui bot, deoarece chiar mai blând că câinii se pot închide dacă sunt speriați sau în durere.

Aplicați presiunea pentru a opri orice sângerare

Dacă rana sângerează, atunci este posibil să fie necesar să aplicați o presiune pentru ao opri. În funcție de dimensiunea plăgii, așezați o bucată sterilă de tifon sau un prosop curat pe partea superioară a pielii și apăsați ușor, pentru a permite să chemați și să încetinească sângele de sânge mici. Dacă sângerarea nu încetinește sau pompează profund, obțineți câinele dvs. la un medic veterinar cât mai curând posibil.

Clipul părului în jurul ranii

Înainte de a curăța rana, este o idee bună să tăiați blănurile în jurul marginii ranii, pentru a reduce orice altă contaminare a site-ului rănit. Răspândirea unui mic lubrifiant pe bază de apă în jurul plăgii se va face mai ușor atât pentru dvs., cât și pentru câinele dvs. înainte de a utiliza cuptor, foarfece sau un aparat de ras de unică folosință pentru a tăia cu grijă acea blană înapoi. Asigurați-vă că ștergeți ușor lubrifiantul și părul departe.

Ați putea dori, de asemenea: Clippers de unghii pentru câini

Curățați rana

Chiar dacă rana este mică, bacteriile, murdăria și resturile pot intra în locul rănii și sub pielea câinelui dvs. și dacă nu sunt curățate, pot duce rapid la o infecție urâtă. Și când vine vorba de curățarea unei răni, apă de la robinet simplu sau o soluție ușoară salină (sare) sunt mai mult decât până la locul de muncă. Folosind o seringă, umpleți-o cu apă și pulverizați lichidul în locul rănilor pentru a spăla orice murdărie sau bacterii. În acest moment, dacă puteți vedea obiecte mai mari, cum ar fi pietriș sau crengi, utilizați o pereche sterilă de pensete pentru a le scoate ușor. Repetați spălarea de câteva ori, apoi ștergeți rana cu apă caldă și uscați cu un prosop de hârtie curat.

Pot pune peroxidul de hidrogen pe câinele meu?

Este important să nu folosiți soluția de peroxid de hidrogen atunci când vine vorba de îngrijirea rănilor câinilor. Peroxidul de hidrogen poate fi foarte iritant pentru pielea câinelui dvs. și poate încetini de fapt capacitatea câinelui dvs. de a vindeca în mod natural rana prin uciderea celulelor de care are nevoie. Odată ce ați curățat rana, un dezinfectant ușor, cum ar fi betadina sau clorhexidina, sunt soluțiile Go-to pentru PET dvs.

Aplicați un strat subțire de unguent antibiotic

Odată ce ați spălat și dezinfectați rana, un strat subțire de unguent antibiotic va împiedica orice bacterie care intră în rană și se fixează pe drumul spre vindecare. Neosporină pentru câini este de fapt un antibiotic uman care este bun pentru rănile minore și poate fi folosit în condiții de siguranță cu canini în cantități mici. Dar este important să evitați orice antibiotice care conțin și corticosteroid, cum ar fi hidrocortizonul, deoarece poate fi otrăvitor dacă este ingerat de către animalul dvs. de companie. Când vine vorba de tratarea rănilor de câine în mod natural, Calendula este o cremă alternativă de antibiotice de utilizat.

Împiedicați câinele să lingă rana

Odată ce rana a fost curățată și tratată, nu doriți ca câinele dvs. să re-infecteze-o prin lingerea site-ului rănilor. Dacă puteți, împiedica câinele dvs. de la sniffing sau lingerea rană timp de cel puțin 10 minute după aplicarea antibioticelor astfel încât crema să-și poată face munca. Un bandaj curat sau unul dintre cele mai ușor de aplicat Bandaje lichide pentru câini sunt o altă modalitate bună de a păstra rana curată, dar va trebui să vă monitorizați câinele și să schimbați în mod regulat dressingul. Dacă aveți vreo îndoială, vorbiți cu veterinarul dvs. pentru a obține un guler conului de câine pentru a le ține de a se apropia de rană ca el vindecă.

Clinica de câine Vet

Postați îngrijirea plăgilor și când să căutați ajutor

Îngrijirea continuă este esențială atunci când vine vorba de modul de vindecare a unui câine rapid. Și aceasta include curățarea cu apă sau apă sărată de mai multe ori pe zi și re-îmbrăcăminte dacă este necesar până când începe să se vindece curat. Când curățați rana, păstrați un ochi pentru semne de infecție, inclusiv roșeață, umflături sau descărcări ale pielii, precum și semne că lucrurile nu sunt bine cu animalul dvs. de companie, cum ar fi letargia, durerea, pierderea apetitului și a febrei.

Cele mai multe rănile minore ar trebui să înceapă să se recupereze după câteva zile, astfel încât, dacă vă aflați în orice îndoială sau rana animalului dvs. de companie pare să se deterioreze, să faceți o întâlnire cu medicul veterinar, deoarece acestea ar putea avea nevoie de antibiotice sau de intervenție suplimentară de tratament.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați o rană de câine