Clown lorch specii de pește profil

Clown Loach

Dacă ați văzut vreodată o școală de clovn Loave, Este greu să reziste la aducerea câtorva dintre ei acasă. Este chiar mai greu de imaginat că acest pește frumos este mâncat ca pește de hrană în Indonezia și Borneo, unde crește peste un picior în lungime. Din fericire pentru lotul de clovn, printre entuziaștii de acvariu, este o bază în rezervorul comunitar, mai degrabă decât pe masa de mese. Corpul său portocaliu și negru, aripioarele roșii și comportamentul activ, au făcut-o una dintre cele mai populare specii de loach pentru pescuitori.

Clown Loach este a Pești pașnici și coexistă bine cu aproape orice tankmate. Este, de asemenea, o specie amuzantă de a urmări și de a se hrăni, deoarece este foarte activ în timpul zilei. Luptele de la clovn vor mânca chiar și orice melci enervant care se termină în acvariul tău. Clown Loach este uneori numit un pește fără scară, dar de fapt are scale mici încorporate în piele.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Clown Loach

Nume stiintific: Botia Macracantha

Dimensiunea adulților: 12 inci

Speranța de viață: 10 până la 25 de ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cobitidae
Indonezia
Pașnic
Fund
100 de galoane
Carnivor
Plăci (rareori crescute în captivitate)
Moderat dificil
6 la 7.5
5 până la 15 dh
75 F până la 85 F (24 C până la 29 c)

Origine și distribuție

Clown Loach salută de la râurile și afluenții din Malaezia, Borneo, Sumatra și Kalimantan. În timpul perioadelor de reproducere, ei migrează în zonele inundate ale pădurii tropicale în care apa moale, de culoare, curge prin fluxuri bogate, în mișcare lentă. Acest loach preferă căi navigabile care sunt umbrite de plante cu frunze și căptușite cu detritus de plante, cum ar fi frunze, crengi și ramuri căzute.

Culori și marcaje

Ca toate forumurile de lotare, Clown Loach are un nas lung, îndreptat, înconjurat de barbelii sensibili, precum și o coloană ascuțită sub fiecare ochi. Aceste spini sunt folosite pentru apărare - în captivitate, aceștia pot fi degete sau snag pe plase, deci este important să fii atent când te ocupi de lotul tău.

Corpul arcuit al lui Clown Loach este lung și slab, ideal pentru tăierea apei. Adevărat la numele său, corpul său este portocaliu strălucitor în galben, iar aripioarele și coada ei sunt roșii strălucitoare. Are două dungi mari în formă de V de-a lungul părților laterale ale corpului său și o a treia bandă neagră care rulează vertical prin ochi.

Tankmates

Pașnic cu propria sa specie, Clown Loach preferă să aibă tovarăși cu care va forma o școală. Practic, toate peștii non-agresivi sunt potriviți ca tanki. Pentru că preferă să trăiască în grupuri, este înțelept să păstreze patru sau mai multe într-un rezervor. Ei nu-i plac lumina puternică, se vor ascunde și printre plante sau roci, și dorm în găuri, peșteri și alte locuri ascunse.

Clown Loach Habitat și îngrijire

Lacările de la clovn sunt peștii de școlarizare mare și sunt destul de activi. Veți avea nevoie de un rezervor mare, cu o mulțime de spațiu pentru lotul dvs. pentru a vă deplasa. În același timp, totuși, fiecare lotat ar trebui să aibă mai multe locuri de ascundere disponibile - Lotul iubesc spații închise și uneori vor "ascunde" în peșteri, tuburi și alte găuri ascunse. Locurile de ascundere pot fi făcute din lemn sau plante puternice, robuste, sunt, de asemenea, o bună adăugire.

Spre deosebire de multe specii de loah care sunt active numai pe timp de noapte, Clown Loach poate fi activ în timpul orelor de zi - deși este probabil să fie cel mai plin de viață dimineața devreme și după întuneric. Pentru a vă urmări pe lotul de joc în timpul orelor de veghe, luați în considerare instalarea unui tub albastru "Moonlight" sau o altă formă de iluminare albastră, care vă va încuraja peștele să vină să vâneze.

Calitatea apei este esențială pentru menținerea lăcărilor de clovn sănătoase. Aveți grijă să păstrați apa foarte curată, bine aerată și caldă. Un sistem eficient de filtrare și modificări frecvente de apă sunt critice. Iluminarea rezervorului trebuie să fie supusă și substratul trebuie să fie moale și nisipos.

Loach-urile sunt deosebit de predispuse la infecțiile ICH - urmăriți-le îndeaproape ori de câte ori se adaugă pește sau plante noi în rezervor. În cazul nefericit, se produce o infecție, rețineți că înclinarea, ca somnul, sunt foarte sensibili la unele medicamente. Adesea dozele trebuie tăiate în jumătate pentru a fi în siguranță. Citiți cu atenție informațiile despre produs înainte de tratarea oricăror loah.

Clown Loach Dieta și hrănirea

Clownii vor accepta o mare varietate de alimente uscate și vii, dar preferința lor este pentru alimente vii, în special viermi. Puteți chiar să le hrăniți pe râme, atâta timp cât recoltați viermii din sol care nu a fost fertilizat recent. În mod ideal, ar trebui să le hrăniți mai multe mese mici pe tot parcursul zilei.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Bărbații pot fi identificați de coadă, care este mai mare, formând o formă V mai puțin ascuțită și este mai luminos colorată. Există foarte puține cazuri documentate de înclinare a clovnului în captivitate. Ca rezultat, se cunosc foarte puține informații despre obiceiurile și nevoile de reproducere.

Reproducerea loanței de clovn

Clown Looks Rareori sau nu rasează niciodată în captivitate. Dacă o femeie dă naștere într-un cadru de acvariu, există o șansă excelentă că nu vor fi fertilizate și că omologii ei de sex masculin vor mânca ouăle înainte de a fi trase.

Practic, toate înclinile de clovn vândute pentru acvariu sunt capturate în sălbăticie. Este important atunci când cumpărați înclinarea clovnului pentru a selecta numai cei cu culori strălucitoare și acei pești care sunt de cel puțin câțiva centimetri lungime. La magazin, uita-te cu atenție la rezervor pentru a fi sigur că este bine păstrat și că peștele par confortabil și sănătos. Dacă vedeți orice pește mort, direcționați-vă de sistemul de rezervoare; Există o șansă bună că veți cumpăra o lotul care este deja infectată cu ICH.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Există multe specii de loah și toate merită luate în considerare pentru rezervorul dvs. de apă dulce. Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Clown lorch specii de pește profil