Amoniacul otrăvire în peștele de acvariu

Filtrul rezervorului de pește

Otrăvirea cu amoniac este unul dintre cei mai mari ucigașii de pește de acvariu și are loc cel mai adesea în timpul configurației unui nou rezervor. Se poate produce și într-un rezervor stabilit atunci când se adaugă prea multe pești la un moment dat, când un filtru eșuează datorită puterii sau defecțiunilor mecanice sau dacă coloniile bacteriene mor din cauza utilizării medicamentelor sau a unei schimbări bruște a condițiilor de apă. Amoniacul ridicat nu poate fi văzut, făcând o monitorizare regulată a unei necesități, astfel încât să nu fie ratată. Frecvent Testarea apei poate detecta niveluri de amoniac sindical (NH3) cu mult înainte de a se transforma în criminalul de pește invizibil.

Ce este otrăvire amoniac?

Intoxicarea amoniacului se întâmplă atunci când un nivel al pH-ului rezervorului de pește devin crescuți, compensarea ciclului de azot. În condiții ideale de apă, nivelurile de amoniac ar trebui să fie inexistente. Cu toate acestea, apa de la robinet și descompunerea materiei organice în interiorul rezervorului pot contribui la această condiție. Chiar și cea mai mică cantitate de amoniac poate provoca leziuni la pește și niveluri extrem de ridicate sunt de multe ori fatale.

Simptomele otrăvirii amoniacului în pește

Otrăvirea amoniacului se poate întâmpla brusc sau într-o perioadă de zile. Inițial, peștii ar părea că se aprinde la suprafață pentru aer. Al lor branhii va lua pe o culoare roșie sau liliacă, făcându-i să pară că sângerează. Peștele vostru va începe să-și piardă apetitul, deoarece funcțiile lor corporale eșuează și vor deveni din ce în ce mai letargice. În unele cazuri, puteți găsi pește care se află în partea de jos a rezervorului cu aripioare fixate.

Pe măsură ce prejudiciul de la otrăvirea cu amoniac continuă, țesuturile peștilor încep să se deterioreze, evidențiate de dungi roșii sau patch-uri sângeroase pe corpul și aripioarele lor. Intoxicarea amoniacului va provoca în cele din urmă deteriorarea creierului, organelor și sistemul nervos central. Veți vedea că peștele începe să hemoragă, atât pe plan intern, cât și în exterior. Apoi, în cele din urmă mor.

Cauzele otrăvirii amoniacului

Amoniacul poate intra în rezervor printr-o serie de moduri diferite. Primul mod este prin apă de la robinet tratată chimic. Unele companii de tratare a apei utilizează o substanță chimică numită cloranță-clor legată la amoniac - ca un dezinfectant mai stabil pentru sistemele de apă din oraș. Utilizarea apei de la robinet care a fost tratată cu această chimică este o rețetă la dezastrul de acvariu. Descompunerea plantelor organice de acvariu, excrementele de pește și alimentele de pește neatenție - este un alt mod de a crește nivelele de amoniac în rezervoare. Suprapunerea și lipsa de curățare se adaugă la o acumulare a bacteriilor care se hrănesc cu această chestiune superfluă, rezultând un produs secundar de amoniac. (Deci, curățați-vă rezervorul în mod regulat!) Pește, ei înșiși contribuie, de asemenea, la creșterea nivelului de amoniac în rezervoare. Atunci când un pește mănâncă alimente, procesul de construcție a proteinelor care rezultă (pentru ca ei să crească mai mare) poate produce un produs secundar care intră în sângele lor. Aceasta are ca rezultat infiltrarea amoniacului prin bordurile lor și în rezervor.

Tratament

Dacă nivelul amoniacului din rezervorul dvs. crește peste 1 ppm (parte per milion) pe un standard Kit de testare, Începeți imediat tratamentul. Coborârea ph a apei va oferi o ușurare imediată, la fel ca o schimbare de apă de 50% (asigurați-vă că apa adăugată este aceeași temperatură ca acvariul). Mai multe schimbări de apă într-o perioadă scurtă de timp pot fi obligați să renunțe la amoniacul sub 1 ppm.

Dacă peștele par a fi grav în dificultate, utilizați un produs chimic de control al pH-ului pentru a neutraliza amoniacul. În acest moment, restricționați hrănirea astfel încât deșeurile suplimentare să fie reduse. În cazurile de niveluri de amoniac foarte ridicate, hrănirea trebuie întreruptă timp de mai multe zile. Și, evident, la rezervor nu ar trebui adăugat pește nou până când nivelele de amoniac și nitrit au căzut la zero.

Cum de a preveni otrăvirea cu amoniac

Când începeți un nou acvariu, întrebați un prieten cu un acvariu sănătos și bine stabilit pentru o ceașcă de pietriș de la adâncimea de jos a acvariului său. Da, acest lucru pare foarte murdar, dar este plin de bacterii anaerobe care ajută la finalizarea Ciclul de azot, păstrând atât nivelul de amoniac, cât și nitrații la Bay. Plasați o ceașcă mică de această chestiune neînsuflețită în partea de jos a noului dvs. acvariu, acoperiți-l cu cel puțin 2 centimetri de pietriș de acvariu nou și umpleți-l cu apă în vârstă. "Bacteriile bune" conținute în pietriș va ajuta ciclul de azot să se comporte într-un nou rezervor în mai puțin de trei săptămâni (spre deosebire de trei sau patru luni tradiționale). Acest lucru se reduce la numărul de produse secundare toxice prezente în apă.

Acestea fiind spuse, atunci când porniți un nou rezervor, adăugați doar câteva pești inițial și nu adăugați mai mult până când rezervorul nu a fost complet ciclizat. Chiar într-un rezervor bine stabilit, ar trebui să adăugați doar câteva pești noi la un moment dat pentru a evita Overstocking.

O altă modalitate de a evita otrăvirea cu amoniac este de a hrăni peștele mici cantități de alimente, și apoi să elimine orice alimente care nu sunt consumate în termen de cinci minute. De asemenea, curățați rezervorul săptămânal, având grijă să eliminați plantele moarte sau alte resturi. Efectuați o schimbare parțială a apei cel puțin o dată la fiecare altă săptămână (mai des în rezervoare mici, puternic stocate). Și să testați apa pentru amoniac cel puțin de două ori pe lună pentru a detecta problemele înainte de a deveni grave.

Cum să tratați peștele pentru arsurile de amoniac
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Calitatea apei acvariului: ciclul de azotFlorida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer, 2020.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Amoniacul otrăvire în peștele de acvariu