Cât de multă ciocolată este toxică pentru câini?

câine și ciocolată

Proprietarii câinilor știu de obicei că ciocolata este otrăvitor la câini, dar nu toți înțelegeți cât de multă ciocolată este toxică și cum. Ca proprietar responsabil de câine, este important să înțelegeți ce cantitate de ciocolată este periculoasă și adecvată tratament dacă câinele dvs. mănâncă prea multă ciocolată.

De ce este ciocolata otrăvitoare pentru câini?

Ciocolata poate fi dăunătoare pentru câini în câteva motive. În multe cazuri, conținutul bogat de ciocolată și deserturi care conține ciocolată poate fi suficient pentru a provoca Pancreatită la câini. Deși nu există o cantitate exactă de grăsime cunoscută ca să conducă la pancreatită, orice câine ingestind o cantitate mare de grăsime mare este în pericol. Pericolul nu se limitează la ciocolată fie - orice alimente bogate în grăsimi poate duce la pancreatită. Aceasta include carne, brânzeturi și orice alte alimente bogate în grăsimi.

Ciocolata în sine este toxică, deoarece conține cofeină și teobromină, două substanțe chimice cunoscute sub numele de metilxantine. Aceste substanțe chimice pot provoca probleme la câini care variază de la ușoară la severă:

  • Vărsături
  • Diaree
  • A crescut setea
  • Balonare
  • Nelinişte
  • Hiperactivitate
  • Creșterea urinării
  • Mersul beat (ataxie)
  • Limbile / mușchii rigizi
  • Tremor
  • Convulsii
  • Respirație rapidă
  • Ritmul cardiac anormal
  • Modificări ale tensiunii arteriale
  • Slăbiciune
  • Comă

FYI

Semnele de toxicitate de ciocolată apar în mod obișnuit în aproximativ una până la patru ore de ingestie. Acest lucru poate varia în funcție de metabolismul câinelui dvs. și cantitatea de alimente și apă ingerată în acea zi.

Cât de multă ciocolată este toxică pentru câini?

Pentru câini, efectele toxice ale ciocolatei depind de doi factori: nivelul metilxantinelor ingerate și dimensiunea câinelui. Cu cât este mai întunecată ciocolata, cu atât este mai mare concentrația de metilxantine. De exemplu, este puțin probabil ca un câine de rasă mare să fie rănit mâncând o bară de ciocolată de lapte. Pe partea flip, o mică rasă de jucărie poate fi foarte bolnavă după ce a mâncat doar o mușcătură de ciocolată de coacere.

Efectele toxice ușoare până la moderate ale metilxantinelor la câini pot apărea după un câine ingerat de 20 mg / kg, sau 9 mg / kilograme de greutate corporală. Efectele severe încep, în general, atunci când un câine ingeră peste 40 mg / kg de metilxantine.

Aproximarea Conținutul de metilxantină pe uncie de ciocolată depinde de tipul de ciocolată:

Cantitatea de metilxantine în diferite tipuri de ciocolată
ciocolata alba1.1 mg
Ciocolata cu lapte64 mg
Ciocolata neagra150 mg
Ciocolată semi-dulce160 mg
Cocking (nedetermed) ciocolată440 mg
Boabe de cacao600 mg
Pudră de cacao807 mg
Cacao Hulls Bean225 mg (să fie conștienți de faptul că acestea pot fi utilizate pentru mulciul de amenajare a teritoriului.)

Prin urmare, un câine de zece lire ar fi nevoie să ingerați mai mult de 80 de uncii de ciocolată albă pentru a experimenta toxicitate ușoară până la moderată, dar numai aproximativ 0.2 până la 0.3 uncii (aproximativ 6 până la 9 grame) de ciocolată de coacere. Pulberea de cacao uscată este cea mai toxică, provocând efecte toxice la fel de puțin ca 0.14 uncii (4 grame) pentru un câine de zece lire.

Ce să faci dacă câinele tău mănâncă ciocolată

Dacă bănuiți că câinele dvs. a mâncat ciocolată, încercați mai întâi să determinați tipul de ciocolată și cantitatea mâncată. Apoi, apelați medicul veterinar. Dacă este după ore, încercați să ajungeți la un veterinar de urgență de 24 de ore în zona dvs. sau să apelați linia telefonică ASPCA Poison Control.

Acest Calculator de toxicitate de ciocolată vă poate ajuta să stabiliți rapid dacă câinele dvs. a mâncat suficientă ciocolată pentru a suferi efecte toxice. Trebuie doar să știți greutatea câinelui împreună cu tipul și cantitatea de ciocolată mâncată. Acest lucru ar trebui să fie folosit ca orientare generală și nu în locul sfaturilor medicului veterinar.

Dacă nu sunteți sigur dacă câinele dvs. a mâncat suficientă ciocolată pentru a vă îmbolnăvi, asigurați-vă că contactați imediat medicul veterinar. Nici doi câini nu sunt la fel, astfel încât sumele enumerate aici sunt toate aproximările. Nu există loc de presupunere atunci când vine vorba de sănătatea câinelui tău.

Dacă medicul veterinar crede că câinele dvs. a ingerat suficientă ciocolată pentru a fi otrăvită, este posibil să aveți nevoie Inducerea vărsăturilor. Acest lucru nu va fi eficient pentru a evita toxicitatea dacă a fost mai mult de o oră de când câinele dvs. a mâncat ciocolata și nu ar trebui să se încerce niciodată dacă câinii tăi acționează deja bolnavi.

Este posibil să puteți induce vărsături la domiciliu folosind peroxid de hidrogen proaspăt. Cu toate acestea, veterinarul dvs. are medicamente care pot provoca vărsături mult mai repede și mai eficient ca peroxidul de hidrogen. În plus, dacă câinele dvs. a ingerat o cantitate toxică de ciocolată, tratament suplimentar, inclusiv fluide intravenoase, administrarea de cărbune activată și administrarea de medicamente pentru a controla simptomele, cum ar fi vărsăturile, tremurul și creșterea frecvenței cardiace și tensiunea arterială. În timp ce este o idee bună să păstreze întotdeauna o sticlă de peroxid de hidrogen neexplicat, la îndemână, în caz de urgență, este de obicei cel mai bine, pentru a vă aduce animalul direct la veterinarul dvs. dacă nu sunteți departe și nu vă puteți obține animalul de companie acolo în timp pentru inducerea vărsăturilor pentru a fi eficiente.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de multă ciocolată este toxică pentru câini?