Zebra danio (zebrafish) profilul speciilor de pește

Zebrafish (Danio Rerio) pește de acvariu

Zebră Danios sunt un favorit de peste de apa dulce pasionat din cauza ușurinței lor de îngrijire. Ele sunt, de asemenea, crescători prolifici și cel mai simplu tip de elevii de rasament. Cu corpul său de zebră cu dungi, alb-negru, aceste pești sunt ușor de recunoscut. Zebrafish sunt foarte durabile și pot rezista unei game impresionante de temperaturi și condiții de apă. Ei vor face, în general, bine, fără un încălzitor de apă, deoarece sunt confortabil la temperaturi până la vârsta de 60 de ani. Spre deosebire de cele mai multe specii de pești, ele sunt loiale partenerului lor de reproducere și partenerului pentru viață.

Prezentare speciala

Nume comune: Dansată Danio, Zebra Danio, Zebrafish

Nume stiintific: Danio Rerio

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cyprinidae
Eastern India
Pașnică, potrivită pentru rezervoarele comunitare
Toate nivelurile
10 galon
Omnivore
Egglayer
Uşor
6.5 la 7.0
5 până la 12 dgh
64 la 74 F (18 - 24 c)

Origine și distribuție

Zebra Danios au fost considerați inițial că au provenit dintr-o gamă mai largă, care se întindea de la Myanmar în Est și Pakistan în Occident, totuși, consensul actual este că această specie provine dintr-o gamă mult mai îngustă care este conținută în părțile din India și Bangladesh.

O parte din această modificare a distribuției se datorează identificării unor specii similare care au fost identificate greșit ca fiind Danio Rerio. Deteriorarea mediului care a dus la o reducere a zonelor locuibile și-a redus gama lor naturală, chiar dacă Zebra Danios sălbatic utilizează o varietate de habitate, variind de la fluxuri de mișcare rapidă la iazuri încet, aproape stagnante.

Zebra Danios disponibilă în industria acvariului este acum aproape întotdeauna captivată, deoarece zebrele sunt ușor și ieftine pentru a ridica. În timp ce creșterea comercială a oferit o aprovizionare mare și nelimitată a acestei specii, a dus la un pește care este mai puțin robust decât speciile sălbatice originale.

Culori și marcaje

Zebra Danio este ușor de recunoscut de dungile sale orizontale distinctive. Dungi orizontale albastru-purpuriu rulează de la Gill până la coadă, declanșând corpul subțire, comprimat, argint-aur al acestui pește atractiv.

Albino, Golden, Velo-Taild și Long-Finned Zebra Danio Soiuri sunt disponibile, precum și un soi de leopard popular. Tulpina leopard este caracterizată printr-o stropire a petelor negre asupra întregului corp. În trecut, Leopard Danio a fost considerată o specie diferită, dar studiile genetice au demonstrat că este doar o variație reperată a Danio Rerio.

Tankmates

Dimensiunea mică a Zebra Danio, nu mai mult de două și jumătate, îi face bine potrivite unui acvariu comunitar. Zebra Danios sunt un pește pașnic care se înțeleg cu majoritatea tankmatelor, totuși, ei vor tăia aripioarele unor specii. Orice pește cu aripioare lungi, cum ar fi Angelfish, Bettas, și Guppies, sunt obiective potențiale ale Zebra Danio activă. Potențialii potențiali potențiali pot include garburi, catfish CoryDoras, Gouramis de dimensiuni similare, Loachi și Swordtails.

Toate soiurile se dezvoltă în școli și nu ar trebui să fie niciodată păstrate ca singuri. Ei fac cel mai bine atunci când sunt păstrate într-o școală de cinci sau mai multe tipuri proprii. Grupurile acestui pește pot fi ierarhice, iar o ordine de legare poate apărea în școală, dar nu există nici o îndoierie. Selectați Tankmates care sunt similare în temperament și care pot ține pasul cu comportamentul rapid al acestui Danio. Peștele de pește care au nevoie de un mediu mai puțin hectic poate deveni subliniat în prezența lor.

Zebra Danio Habitat și îngrijire

Zebrele sunt în primul rând pește de locuit de suprafață care favorizează apele în mișcare. Considerat tehnic a pește de apă rece, Acest pește preferă apa în intervalul de 64 la 75 F. Cu toate acestea, se vor adapta la o gamă largă de condiții de apă. Dacă temperaturile apei sunt păstrate prea mici, ele tind să devină mai susceptibile la boli.

Zebrele sunt extrem de active și, deși au o preferință pentru nivelurile superioare ale acvariului, se vor mișca în întregul rezervor. Să le ofere iluminare difuză și un spațiu deschis de înot cu vegetație în jurul periferiei habitatului. O culoare mai închisă substrat va ajuta la prezentarea culorii acestor pești și dă habitatului o simțire mai naturală.

Zebra Danio Dieta și hrănirea

Zebra Danios sunt omnivori, acceptând aproape orice alimente. Deși nededicinarea în dietă, ei se bucură în special de nevertebrate mici, vii sau congelate și de materie de legume proaspete.

Cum să vă hrăniți peștele erbivori

Diferențele dintre sexe

Ambele sexe au două perechi de barbeli și aceleași dungi, dar femelele sunt de obicei mai mari. Masculii sunt puțin mai mici și mai subțiri decât femelele. Zebrele masculine apar mai multă torpilă, în timp ce femelele tind să aibă o burtă mai mare. Mai completă decât bărbații, o baloane de burtă de sex feminin când se umple cu ouă.

Reproducerea Zebra Danio

Zebra Danios sunt ideale pentru începători, deoarece sunt crescători prolifici, iar în mod interesant, pereche de perechi rămân împreună pentru viață și rareori spawn cu alții, chiar dacă un partener moare. Cea mai bună modalitate de a obține o pereche de împerechere este să începeți cu o școală de o jumătate de duzină sau mai mulți zebre tineri și să le permiteți să aleagă colegii.

Configurați un rezervor separat de reproducere cu apă superficială, aproximativ șase centimetri adâncime. Furnizați rezervorul cu plante cu frunze fine. Cursul de pietriș funcționează bine, deoarece ouăle vor cădea între piesele de pietriș și vor fi protejate de peștele adulți, care își vor mânca cu ușurință ouăle proprii.

Reproducerea necesită temperaturi de până la 78 f și pot fi declanșate prin ridicarea apei la câteva grade aproape de zori atunci când se produce în mod normal reproducerea. Aproximativ 300 până la 500 de ouă vor fi împrăștiate în partea de jos și pe plante. Îndepărtați crescătorii după reproducere, deoarece vor consuma, de asemenea, tinerii în timp ce se termină.

FRY va trage în două zile. Ele sunt foarte mici și pot fi ușor pierdute când schimbarea apei, Deci, aveți grijă atunci când întrețineți rezervorul de pepinieră. Hrăniți tinerii pregătiți comercial Fry Food sau alimente uscate fin zdrobit. De asemenea, puteți adăuga un ou sub formă de pulbere pentru a vă aduce alimente pentru a promova creșterea.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă Zebra Danios vă apelează la dvs. și sunteți interesat de un pește similar pentru acvariul dvs., verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Zebra danio (zebrafish) profilul speciilor de pește