Rock-uri de calcar în acvariile și ph-ul apei

Un acvariu sănătos de apă dulce, cu o varietate de pește și decor

Ați înființat un acvariu și apoi ați observat că pH-ul apei continuă să crească? Ar putea roci sau pietriș care au fost adăugate ca decor în acvariu afectează apă ph? da. Dacă rocile dvs. sunt de fapt calcum, ele sunt cauza pentru înălțimea pH-ului în apa dvs. de acvariu. Calcarul este calcaros (conține calciu) și este cunoscut pentru capacitatea sa de a împiedica apa și de a crește pH-ul. De fapt, dacă cineva întreabă cum să ridice pH-ul apei, o metodă pe care o sugerăm este să plasați calcarul zdrobit, corali, coajă de stridii sau orice material foarte calcaros în filtru.

Apa locală de la robinet poate fi, de asemenea, în mod natural (conținând calciu și magneziu) și alcalină (care conține carbonat), care adaugă în continuare pH-ul ridicat. V-am recomanda cu siguranta testarea rocii pentru a vedea daca contine carbonat de calciu si daca exista vreo îndoieri, scoateți-o în întregime. Dacă rezervorul de pH se stabilizează, ați găsit vinovatul.

Testarea rocilor

Dacă nu doriți să renunțați la rocile pe care le aveți, ar trebui să determinați ceea ce sunt compuse. Testați compoziția stâncii dvs. prin punerea câtorva picături de oțet alb obișnuit pe ea. Dacă spuma de oțet, piatra este calcaroasă și acest lucru va afecta duritatea și pH-ul apei. Calcarul este probabil cea mai frecvent întâlnită rocă calcaroasă, urmată îndeaproape de marmură.

Un alt mijloc de testare a unei stânci necunoscute este de a umple o găleată cu apă din sursa de apă pe care intenționați să o utilizați. Apoi testați și înregistrați pH-ul, duritatea, nitratul și fosfatul. Așezați roca în găleată și lăsați-o să se înmoaie o săptămână, apoi să testeze apa din nou. Dacă nu există schimbări, rocile nu sunt susceptibile de a provoca o problemă în acvariul dvs. Dacă parametrii se schimbă considerabil, am sfătui împotriva utilizării stâncii în cauză în acvariul dvs.

Modificarea Ph

Deși pH-ul poate fi modificat, nu ne recomandăm să încercăm să facem schimbări majore în pH-ul apei dvs. locale. Este foarte dificil să păstrați pH-ul stabil în timp și vă puteți confrunta cu o situație și mai periculoasă ca rezultat: fluctuând pH. Schimbările de pH sunt stresante - dacă nu letal-la peștii tăi. Mai mult, schimbările bruște ale pH-ului pot deteriora coloniile bacteriene benefice care elimină deșeurile din acvariul dvs.

Cu alte cuvinte, menținerea pH-ului la o stare de echilibru este la fel de importantă ca și valoarea reală a pH-ului. Vă sugerăm să alegeți pește care se dezvoltă în pH-ul sursei de apă pe care le aveți sau să găsiți o sursă de apă deja în intervalul pe care doriți, mai degrabă decât să încercați să faceți schimbări majore în pH. Dacă apa dvs. este în mod natural tare și alcalină, alegeți pește, cum ar fi Cichlids african care se dezvoltă în acest mediu. Dacă apa dvs. este în mod natural moale și acidă, luați în considerare peștii, cum ar fi membrii familiei populare Tetra, aproape toate acestea să se bucure de acel tip de apă.

În timp, pH-ul din apa de acvariu se va schimba datorită substanțelor chimice produse de pește și bacterii în acvariu. Este important să efectuați schimbări de apă parțială regulată în acvariul dvs. pentru a elimina vechea apă și a adăuga apă nouă care va fi din nou la pH-ul normal. Pentru apa locală care este scăzută în duritate și alcalinitate, folosind unele roci calcaroase în acvariu va crește duritatea și alcalinitatea și va stabiliza pH-ul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rock-uri de calcar în acvariile și ph-ul apei