Ceea ce este apa acvariului?

Apei de acvariu

Recent, a fost raportat că apa de acvariu în vârstă este esențială. Ceea ce este apa de acvariu în vârstă și cum o primește un hobbyist de acvariu?

Pentru a pune pur și simplu, apa de acvariu îmbătrânită este apa care a fost lăsată să stea și "vârstă" timp de cel puțin 24 de ore înainte de utilizare. Oricine își poate îmbătrâni propria apă. Întrebarea mai mare este dacă utilizarea apei în vârstă este preferabilă utilizării apei tratate chimic. Există pro și contra la fiecare.

De ce să folosiți apa de acvariu în vârstă?

La un moment dat la începutul hobby-ului acvariului, standardul a fost de a folosi apa în vârstă. În acel moment, magazinele departamentelor și magazinele de lanț de animale de companie nu au existat. Adesea un LFS (Magazin local de pește) a fost o distanță echitabilă și a fost deschisă doar pentru ore limitate. Prin urmare, nu a fost întotdeauna rapid sau convenabil să obțineți substanțe chimice Tratați apă de la robinet Înainte de utilizare într-un acvariu. Pe de altă parte, apa în vârstă costă altceva decât timpul necesar pentru a lăsa să stea. Prin urmare, a fost o alternativă populară TAP tratat chimic apă pentru a îndepărta clor sau alte tratamente utilizate de instalațiile locale de tratare a apei. Practic, toată lumea avea găleți sau tancuri de apă așezată în jurul acelora care erau în vârstă.

Un alt avantaj al apei în vârstă este că chimia apei este lăsată să se stabilizeze. Apa livrată la un robinet este sub presiune și, prin urmare, conține gaze dizolvate, în special, CO2. O cantitate semnificativă de CO2 dizolvată va coborî temporar pH de apă. După ce a stat pentru o perioadă de timp, pH-ul va crește, uneori semnificativ. Schimbarea va varia în funcție de cantitatea de CO2 dizolvat.

Indiferent de cât de mici, Modificări ale Ph sunt stresante pentru pește. Dacă schimbarea este suficient de extremă, poate fi letală. Permiterea apei la vârstă, astfel încât să ajungă la un pH mai stabil, are avantaje pentru sănătatea peștelui dvs.

Este mai bine apă în vârstă chimică?

Odată cu apariția magazinelor departamente care transporta Consumabile de bază de acvariu și sunt deschise 24 de ore pe zi, a devenit mai ușor să se obțină tratamente chimice de apă. Este chiar posibil să comandați produse de acvariu, cum ar fi tratamentele de apă, prin Internet și le-au livrat la ușă. În plus, majoritatea pachetelor noi de acvariu vin cu o sticlă mică de tratare a apei. Ca urmare, tendința sa îndepărtat de la utilizarea apei de acvariu în vârstă de cele mai multe ori, iar acum proprietarii utilizează acum apă tratată chimic, cea mai mare parte a timpului. Asta înseamnă utilizarea substanțelor chimice pentru a "vârsta" apa este mai bună? Nu neaparat.

Tratamentele chimice au două avantaje primare. Ei fac apă sigură pentru utilizare aproape imediat, ceea ce reprezintă o îmbunătățire uriașă asupra celui de-două zile de așteptare pentru apa în vârstă. Celălalt avantaj este că substanțele chimice pot Neutralizați metalele grele și alți constituenți dizolvați pe care procesul de îmbătrânire nu poate atinge. Acest lucru este deosebit de important în zonele în care sursele de apă au un conținut ridicat de minerale. Cele mai multe tratamente chimice includ, de asemenea, o componentă, cum ar fi un strat de stres care calmează pielea peștelui.

Prin îmbătrânirea apei, gazele dizolvate au timp să fie condusă și temperatura apei poate fi, de asemenea, stabilizat la intervalul dorit. Utilizarea unui tratament chimic asigură că orice metale grele sau alte substanțe chimice dăunătoare sunt neutralizate. Beneficiul suplimentar al stratului de stres este un avantaj mare al utilizării unui tratament chimic. Negativul este că este nevoie de timp pentru a îmbogăți apa în timp ce încă mai suportă costul suplimentar al unui tratament chimic.

Cum să îmbătrâniți apa acvariului

Există două modalități de îmbătrânire a apei. Unul este de a plasa apa într-o găleată curată sau un cană de apă (cu capacul oprit) și lăsați-o să stea timp de câteva zile. Această metodă durează mai mult timp, dar nu necesită niciun echipament suplimentar. Este adesea folosit pentru a îmbătrâni cantități mai mici de apă, fie pentru un rezervor mic, fie pentru a umple un rezervor mai mare. Dezavantajul acestei metode este cantitatea mai mică de apă care poate fi în același fel. De asemenea, nu permite ajustarea temperaturii apei la intervalul dorit. Cu toate acestea, deoarece majoritatea locuințelor sunt relativ calde, aceasta nu este, de obicei, o problemă dacă apa este utilizată doar pentru a opri un rezervor mai mare.

O altă metodă de vârstă a apei este într-un acvariu. Poate fi acvariul care va avea pești adăugat mai târziu sau pur și simplu un rezervor suplimentar folosit exclusiv în scopul îmbătrânirii apei. Există mai multe avantaje pentru îmbătrânirea apei în acest mod. În primul rând, permite ca un volum mai mare de apă să fie îmbătrânit. De asemenea, accelerează procesul, ca a filtru, Powerhead, sau alte mijloace de a agita apa poate fi utilizată. Aerizarea viguroasă a apei mai rapid a gazelor dizolvate, precum și clor. Ce ar dura trei zile într-o cană de apă, poate fi realizată peste noapte într-un rezervor cu aerare grea.

Celălalt avantaj mare de a folosi un acvariu la apa de vârstă este că a Incalzitorul poate fi folosit, permițând astfel încălzită apei la temperatura dorită. Prin stabilizarea pH-ului și a temperaturii, proprietarul acvariului poate minimiza stresul la pește. La înființarea unui nou acvariu, vă recomandăm cu tărie îmbătrânirea apei în rezervor cel puțin o zi sau mai mult. Utilizați un tratament de apă și aveți cele mai bune din ambele lumi. Dar amintiți-vă, îmbătrânirea apei nu pornește Ciclul de azot. Care nu va lovi cu piciorul până nu adăugați pește în rezervor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este apa acvariului?