Profilul speciilor de pești de pește tigru

Tiger Barb - Barbus Tetrazona

Barbul de tigru foarte popular este un pește ușor de îngrijit și poate fi distractiv să se uite în timp ce înotă la viteză mare în școli de șase sau mai multe. Cu toate acestea, nu este un pește ideal pentru o rezervor comunitar Așa cum face orice pește cu aripioare curgătoare și poate fi ușor agresiv. Când a fost bine îngrijit, Tiger Barbs au o durată de viață de cinci până la șapte ani.

Prezentare speciala

Nume comune: Tiger Barb, Sumatra Barb și Barbul Partbelt

Nume stiintific: Barbus tetrazona

Dimensiunea adulților: 3 inci

Speranța de viață: 6 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cyprinidae
Borneo, Indonezia, Sumatra
Activșcoală pește, aripioare
Mijlocul locuitorului
20 galon
Omnivore, mănâncă cele mai multe alimente
Egglayer
Ușor de intermediar
6.5
Până la 10 DGH
68 până la 79 F (20-26 c)

Origine și distribuție

Barbul tigru este originar din Borneo și Malaezia, inclusiv Sarawak și Kalimantan. Ele pot fi găsite și pe insula Sumatra și în Thailanda și Cambodgia. Barburile de tigru non-native au fost introduse în Singapore, Australia, Statele Unite și Columbia.

În habitatul lor nativ, acești pești locuiesc liniștiți, râuri și afluenți căptușite cu nisip, roci și vegetație groasă, unde pot găsi insecte, alge, nevertebrate și detritus din plante. Ei preferă apă limpede, foarte oxigenată.

Culori și marcaje

Patru dungi verticale de tip tigru pe un corp galben-portocaliu îl fac evident în cazul în care acest membru al familiei Barb a primit numele comun. Aripioare roșii și o față roșie adăugați și mai multă culoare populară Tiger Barb. În ultimii ani, creșterea selectivă a creat mai multe variante de culoare care includ verde, negru, roșu și albino.

Tankmates

Ajungând la o dimensiune a adulților de 2 1/2 la 3 inci, ele sunt suficient de mari pentru a evita consumul de pește mare, dar suficient de mic pentru a păstra o școală într-un rezervor modest. Pentru un afișaj izbitoare, configurați un rezervor specific speciilor cu o jumătate de duzină de fiecare variație de culoare a barbului tigru, completată de plante vii.

Cu condiția să existe un spațiu considerabil, unul dintre cele mai bune cisterne pentru barba tigru este Clown Loach- Va fi chiar școala cu tigrul Barbs și acționează așa cum o fac. Alternativ, împerecheați bara de tigru cu șurwate de mișcare rapidă, cum ar fi Danios, Platys, Loave, sau somn.

Agresiune

Când sunt păstrate singure sau în grupuri de două până la trei, Tiger Barbs va teroriza aproape orice pește care este suficient de nefericit pentru a locui în același rezervor. Cu toate acestea, dacă acestea sunt păstrate în grupuri de o jumătate de duzină sau mai mult, ei își vor păstra de obicei certurile la ei înșiși. Indiferent de numerele păstrate, nu este niciodată recomandabil să păstrați tigrii în același rezervor cu pești de docil, în mișcare lentă sau lung sau cu curgere, cum ar fi angelfishul sau Bettas.

Tiger Barb Habitat și îngrijire

Tigrii Barbs tolerează o gamă largă de condiții de apă, dar fac cel mai bine în apă moale, ușor acidă. Rezervorul ideal ar trebui să aibă o zonă deschisă mare pentru înot cu o abundență de Plante vii sau artificiale în jurul periferiei rezervorului. Temperatura nu este critică, iar acest pește poate fi păstrat chiar într-un rezervor neîncălzit. Oferiți iluminare bună și o amendă substrat Pentru a finaliza configurarea.

Tiger Barb Dieta și hrănirea

Acceptarea practic a oricărei alimente, Tiger Barbs ar trebui să aibă o varietate de alimente pentru a menține un sistem imunitar sănătos. Include calitatea Flake Food precum și live și Mancare inghetata cum ar fi creveți de saramură, aworms de sânge și inima de carne de vită. Ei vor gălui rapid nevertebrate acvatice mici și chiar legume gătite.

Cum să vă hrăniți peștele erbivori

Diferențele dintre sexe

Femelele au o burtă mai largă, mai rotunjită decât bărbații și sunt mai mari și mai grei. Bărbații sunt identificați prin colorarea lor strălucitoare și nasul roșu pe care îl dezvoltă în timpul procesului de reproducere.

Creșterea barei tigrului

Scattererii de ouă care nu oferă îngrijire părintească, Tiger Barbs își vor mânca ouăle proprii dacă au ocazia. Prin urmare, este recomandabil să setăm un rezervor separat de reproducere care să se dubleze ca un rezervor de creștere pentru prăjiți. Pentru a obține o pereche de reproducere, păstrați cel puțin o jumătate de duzină și lăsați-le să se împerecheze. Condiționează crescătorii cu alimente vii, și odată ce a fost stabilită o pereche, mutați-le într-un rezervor separat de reproducere.

Rezervorul de reproducere ar trebui să aibă apă moale, acidă, plante cu frunze fine și fundul gol. Unii crescători folosesc marmură sau o rețea de reproducere pe fund, ceea ce permite ouăle să scadă în siguranță din înțelegerea părinților. Rețineți că, dacă partea de jos este goală, este deosebit de critică pentru a observa îndeaproape, mutați părinții imediat după reproducerea și înainte de a-și putea consuma ouăle.

Reproducerea va avea loc, de obicei, dimineața. Dacă perechea de reproducere nu se încadrează într-o zi sau două, o schimbare parțială de apă cu apă, care este o diplomă sau două mai calde decât rezervorul va declanșa de obicei reproducerea. Dacă mai multă intervenție este încă necesară, coborâți nivelul rezervorului cu un centimetru, apoi utilizați o udare poate să se adauge apa de machiaj rece la rezervor. Vibrațiile stropitoare imită condițiile sezonului natural ploios care trimit mai multe dintre indicii corespunzătoare că este timpul să se spună.

Femeia va arăta aproximativ 200 de ouă transparente și gălbuie, pe care bărbatul le va fertiliza imediat. De îndată ce ouăle au fost fertilizate, perechea de reproducere trebuie îndepărtată. Ouăle vor fi trase în aproximativ 36 de ore, iar Fry va fi înotul liber după cinci zile. Hrăniți creveții de saramură proastă de culoare proastă până când sunt suficient de mari pentru a accepta Foarte zdrobită fulgată.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Barburile sunt mici, colorate și active, deci o școală a acestora este ideală pentru acvariul comunității de apă dulce. Dacă Tiger Barcă atrage la dvs. și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pești de pește tigru