Cum să-i spuneți lui neon și lui cardinal tetras

Cardinalul Tetra

Neon și Cardinal tetras sunt similare în aparență și sunt adesea confundate unul cu celălalt. Cu toate acestea, există o diferență foarte ușor de identificat. În tetratul cardinal, banda roșie de pe jumătatea inferioară a corpului extinde lungimea completă a peștelui din zona ochiului până la coadă. În Neon Tetra, Striga roșie începe la mijlocul corpului, aproximativ sub vârful dorsal și se extinde la coadă.

Neon Tetras

Neon Tetras au fost în comerțul cu acvariu mai mult decât cardinalul tetras și sunt, de obicei, mai puțin costisitoare dintre cele două specii. Ele sunt, de asemenea, un pic mai mic decât cardinalul tetras, care ajung rar la o dimensiune a adulților de mai mult de 1 inch. Neon tetras face cel mai bine în apă acidă moale cu un pH de 6.0 la 6.5 și un nivel de duritate de 5 până la 10 DGH. Neonii sunt Școala de pește și ar trebui să fie întotdeauna păstrate în grupuri de cinci sau mai multe.

Cardinal tetras

Cardinalul Tetras au depășit neonii în popularitate și au o cerere ridicată în comerțul cu acvariu. Ca rezultat, ele sunt adesea la prețuri puțin mai mari decât veriile lor mai mici și mai puțin strălucitoare. Deși preferă apa acidă moale, deoarece neonii fac, cardinalii sunt mai exigenți, preferând un pH sub 6 și un nivel de duritate sub 5 DGH. Cardinalii adulți vor ajunge la o lungime de aproape 2 inci. Ca Neonuri, ele sunt păstrate cel mai bine în școli de cinci sau mai multe.

Origine și distribuție

Atât Neon cât și Cardinalul Tetras provin din America de Sud, deși majoritatea celor vânduți astăzi sunt crescuți în captivitate de către crescătorii comerciali. Peștele captiv de pește tind să fie mai tolerant la parametrii apei decât omologii lor de sălbăticie.

Wild Neon Tetras se găsesc în tributari cu Amazon Clearwater și Blackwater din Brazilia, Columbia și Peru. Astăzi, majoritatea neonilor din comerț sunt crescuți în Hong Kong, Singapore și Thailanda. Mai mult de 1.5 milioane de neon Tetras sunt importate în Statele Unite în fiecare lună, în timp ce mai puțin de 5% din neonici vânduți sunt prinși în sălbăticia din America de Sud.

Cardinalul sălbatic tetras se găsesc în apele de mișcare lentă ale râurilor superioare orinoco și negre din America de Sud. De asemenea, au fost văzuți în alte zone, cum ar fi Manaus, în nordul Braziliei, deși acești pești au provenit probabil din specimene care au scăpat de colectori.

Habitat Sfaturi

Habitul natural al Neon Tetras include apă întunecată și vegetație densă și rădăcini. Ei favorizează viața plantelor luxuriante și ascunzând locurile cu lumină scăzută, inclusiv roci și lemn de pluș. Driftwood are, de asemenea, efectul de întunecare și de înmuiere a apei. În mediul de rezervor, puteți replica habitatul natural al neonului cu un substrat întunecat, lemn de pluș, o mulțime de plante (inclusiv unele plante plutitoare, dacă este posibil) și poate un fundal întunecat la laturile și spatele rezervorului.

Cardinalul Tetras din sălbăticie tind să rămână în lumină scăzută, dar preferă apă limpede care este în picioare sau în mișcare lentă. În mediul de rezervor, asigurați iluminatul subtil cu plante plutitoare și substrat întunecat, decor sau fundal. Cardinalii au nevoie de unele locuri pentru a se ascunde, dar și ar trebui să aibă o zonă deschisă pentru înot. Aranjarea plantelor în jurul exterioarelor rezervorului în timp ce părăsiți centrul deschis, de obicei funcționează bine.

Noțiuni de bază Tetras a început

Atât cardinalul, cât și neon tetres sunt foarte sensibile la ansamblu calitatea apei precum și pH-ul și duritatea. Din acest motiv, acestea nu ar trebui să fie introduse într-un acvariu nou înființat, unde modificările parametrilor de apă sunt inerente în timpul perioadei de spargere. Pentru a asigura succesul, așteptați până când acvariul a fost bine stabilit, iar chimia adecvată a apei este în vigoare înainte de a investi în aceste pești atractivi, dar sensibili.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Neon tetra (Paracheirodon Innesi). U.S. Serviciul de pește și sălbatic, 2020

  2. Cardinalul Tetra. Dallas World Aquarium, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-i spuneți lui neon și lui cardinal tetras