Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. Este otrăvit sau expus la toxine

Câine trist ignorând un tratament

Fiecare proprietar de câine trebuie să știe ce să facă dacă un câine a fost expus la otravă. Există multe tipuri de substante toxice că un câine poate intra în contact cu. Dacă credeți că câinele dvs. a fost expus la o otravă sau o substanță toxică, este important să acționați rapid. Dacă este posibil, luați timp în avans (înainte de a fi o situație de urgență) pentru a afla ce ar trebui să faceți dacă câinele dvs. este otrăvit.

Identificați otrava

În primul rând, încercați să identificați toxina și modul în care câinele dvs. a intrat în contact cu acesta. A fost mâncat, inhalat sau absorbit prin piele? A fost A planta otrăvitoare? Ar fi putut fi o alimente dăunătoare? Un animal cum ar fi a Toad? A fost A Produse chimice toxice? Încercați să determinați cât de multă toxină a mâncat câinele dvs., inhalat sau altfel a intrat în contact cu. Obțineți ambalajul original al toxinei (dacă este cazul).

Obțineți ajutor profesional

Următorul pas este să solicitați sfatul medicului veterinar, chiar dacă câinele dvs. acționează normal. Nu trebuie să așteptați ca câinele să arate semne de boală Pentru că poate fi prea târziu până atunci. Nu dați niciodată câinelui dvs. un remediu la domiciliu sau alt tratament fără a vorbi mai întâi cu un profesionist veterinar. Dacă familia ta Oficiul veterinarului este deschis, apelați-le mai întâi. Dacă otrăvirea apare după ore, sunați la o clinică de urgență veterinară din apropiere. Un profesionist veterinar vă va putea spune cum să procedați. Acțiunile pe care le veți fi sfătuiți să le luați vor depinde de tipul de expunere de toxină. Următoarele sunt câteva acțiuni pe care le poate recomanda un profesionist:

  • S-ar putea să fiți sfătuit să vă grăbiți câinele la cea mai apropiată clinică veterinară deschisă. Ajunge acolo repede, dar fii în siguranță! Amintiți-vă să aduceți ambalajul toxinei, dacă este cazul, precum și înregistrările medicale ale câinelui dacă va fi nou la această clinică VET.
  • Un profesionist vă poate cere Inducerea vărsăturilor La domiciliu cu peroxid de hidrogen. Din acest motiv, ar trebui să încercați să păstrați întotdeauna o sticlă nedeschisă, care nu expiră de peroxid de hidrogen în casa dvs. (peroxidul de hidrogen vechi nu va funcționa de obicei). Veți da peroxidului de hidrogen la câinele dvs. prin gură. Professionalul veterinar vă va spune cât de mult de oferit. Notă: Nu faceți niciodată acest lucru decât dacă ați sfătuit acest lucru de către un profesionist veterinar. Nu este întotdeauna sigur să inducem vărsături!
  • Dacă pielea sau haina câinelui au intrat în contact cu o toxină, este posibil să fiți sfătuiți să-l scăldați. Un profesionist poate recomanda normal Șampon de câine sau ceva mai puternic. În unele cazuri, un produs de curățare a grăsimii funcționează cel mai bine. Încercați să păstrați un fel de săpun în jurul valorii de dale, deoarece un profesionist vă poate recomanda să vă scăldați câinele cu el.
  • S-ar putea să vi se solicite să apelați controlul otrăvitorului pe animale. Unele birouri veterinare preferă să apeleze la controlul otrăvitorului pentru a obține sfaturi direct. Oricum, o taxă poate fi transmisă pentru dvs. Încercați să păstrați aceste numere de telefon la îndemână:
    ASPCA Poison Control (888)426-4435
    Linia de asistență pentru otravă PET (800)213-6680

Fi gata pentru o urgență

Este o idee bună să păstrați înregistrările medicale ale câinelui, inclusiv istoricul de vaccinare, medicamentele curente, alergii de alimente și medicamente și identificarea (cum ar fi a Microchip sau tatuaj) și alte elemente importante într-o zonă accesibilă în cazul în care trebuie să mergeți la o nouă clinică veterinară. De asemenea, asigurați-vă că câinele dvs. poartă un guler cu o etichetă de identificare sau o păstrați lângă ușă (cu o lecție), astfel încât acestea să fie ușor de apucat pe calea afară.

În general, ar trebui să contactați o clinică veterinară dacă câinele dvs. prezintă semne de boală, chiar dacă nu bănuiți otrăvire. Simptomele de toxicitate nu pot apărea ore întregi la zile. Semnele pot fi vagi, cum ar fi letargie sau apetitul sărac. Semnele de toxicitate pot fi, de asemenea, mai extreme, cum ar fi confiscarea, prăbușirea sau respirația problemelor.

Preveni otrăvirea

Faceți tot ce puteți pentru a preveni expunerea la toxină în primul rând. A pastra Articole periculoase din atingerea câinelui (aceasta include gunoiul dvs.). Încercați să utilizați produsele din casă și în curte, care sunt cunoscute ca fiind sigure pentru animale de companie. Aveți grijă să nu scăpați potențial dăunător produse alimentare În timpul gătitului. Alegeți plante și flori de companie pentru casă și curte. Prevenirea este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja câinele. Cu toate acestea, otrăvire poate să apară, indiferent cât de atent sunteți. Din fericire, aveți acum informații și resurse bune pentru a vă ajuta în cazul în care câinele dvs. este otrăvit.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Mahdi, Ali și Deon van der Merwe. Expunerea câinilor și a pisicilor la substanțele periculoase raportate la Laboratorul de diagnostic veterinar de stat Kansas: 2009-2012Jurnalul de Toxicologie Medicală, vol 9, nu. 2, 2013, pp. 207-211. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1007 / s13181-013-0289-8

  2. Otrăvire cu animale de companieBanfield Pet Hospital

  3. Tratamentul general al otrăvirii - Subiecte speciale de animale de companie - Manual veterinarManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. Este otrăvit sau expus la toxine