Cum se testează apa din rezervorul de pește

Kitul de testare a apei Nutrafin Aquarium

Testarea apei acvariului este cu adevărat necesară? Într-un cuvânt - da!

Într-un acvariu nou înființat, testarea apei este esențială pentru a evita pierderea peștilor ca amoniac și nitrit să se ridice rapid. Într-un acvariu stabilit, Testarea apei este important pentru a asigura sănătatea continuă a peștelui dvs.

Kiturile de testare ar trebui considerate o parte importantă a cheltuielilor de exploatare asociate cu păstrarea unui acvariu. Dacă nu vă puteți permite kituri de testare sau nu vă simțiți inconfortabil de testare a apei, consultați cu magazinul de pește pentru a vedea ce se percepe pentru efectuarea testelor de apă. Unele oferă teste gratuite de apă sau cel puțin un test gratuit în fiecare lună sau vă va cita o taxă fixă ​​pentru testare lunară. Comparați acuzațiile față de costul real al Kituri de testare.

Care kituri?

Amoniac, kiturile de testare a apei de pH, nitrit și azotat sunt de departe cele mai complete la întreținerea apei de acvariu. Testele de duritate și alcalinitate sunt utile pentru a stabili ceea ce sunt nivelele dvs., dar nu justificați achiziționarea unui întreg kit pentru ei dacă nu aveți nevoi speciale, cum ar fi a rezervor plantat. Fosfat merită testată dacă aveți probleme de alge. Toate testele ar trebui înregistrate într-un jurnal sau într-un jurnal, astfel încât să aveți o înregistrare a ceea ce se întâmplă în timp.

Amoniac

Amoniac va fi ridicată în timpul ciclului de pornire într-un rezervor nou, dar poate fi, de asemenea, ridicat în rezervoare mature, dacă apa nu este schimbată în mod regulat, filtrele nu sunt păstrate curate, dacă rezervorul este suprasolicitat sau suprafețat sau dacă medicamentul este utilizat întrerupeCiclul biologic.

Într-un acvariu stabilit, un test de amoniac trebuie efectuat și înregistrat într-un jurnal o dată pe săptămână. Oricând aveți pește bolnav, sau o moarte peștilor, ar trebui să testezi imediat pentru amoniac. Orice cantitate detectabilă de amoniac trebuie adresată rapid, deoarece este extrem de toxică pentru a pescui.

ph

Soldul acid-bazic al apei, măsurată ca pH, este cea mai frecventă cauză a stresului peștilor, care poate duce în cele din urmă la pierderea peștelui. Este, de obicei, parametrul cel mai ignorat. Peștele nu pot tolera schimbări bruște în ph- chiar și o schimbare de 0.2 poate duce la stres sau deces dacă apare brusc.

Cunoașteți pH-ul apei magazinului de pește, precum și propriul dvs., pentru a vă ajuta Accelerarea noului pește în mod corespunzător. Rețineți că, dacă utilizați apă de la robinet, a dizolvat gaze ca urmare a fiului sub presiune. Lăsați apa de la robinet să stea peste noapte înainte de a testa pH-ul.

PH-ul poate, și va schimba cu timpul. Pește și deșeuri vegetale, evaporarea apei, susținând apa, iar duritatea apei vor contribui la modificări ale pH-ului. Ca regulă de bază, pH-ul într-un rezervor stabilit trebuie testat o dată pe lună, și oricând există o moarte sau o boală de pește.

Alcalinitate

Un alt factor care afectează pH-ul este Capacitatea de tamponare din apa ta. Deoarece vârsta acvariilor, filtrul biologic utilizează carbonatul în apă, iar acvariul își va pierde capacitatea de tamponare, ducând la schimbări rapide ale pH-ului. Dacă ale tale pH-ul apei Dintr-o dată sau se îndepărtează în mod regulat în timp, ar trebui să verificați kh (duritatea carbonatului sau alcalinitatea) a apei. Consultați magazinul local de pește pentru testarea KH și pentru compușii de tamponare pentru a crește alcalinitatea apei și pentru a stabiliza nivelul de pH.

Nitrit

În timpul pornirii unui rezervor nou, nivelele de nitrit vor crește și pot stresa sau ucide peștele. Cu toate acestea, chiar și după apa de acvariu este inițial "ciclizat", nu este neobișnuit să trecem prin mini-cicluri din când în când. Din acest motiv, includeți testarea nitritului ca parte a rutinei dvs. de testare lunară. Orice înălțime în nivelul nitritei este un steag roșu care indică o problemă de preparare a problemei în rezervor. Dacă un pește este bolnav sau moare, este înțelept să testați nitritul pentru a se asigura că nu contribuie la această problemă. Singura modalitate de a reduce rapid nivelurile de nitrați ridicate este prin intermediul schimbări de apă. Adăugarea de nivele scăzute de sare la apă - 1-3 lingurițe per galon - va reduce efectele toxicității nitritei.

Nitrat

Deși nitratul nu este la fel de toxic ca amoniac sau nitrit, acesta trebuie monitorizat să evite sublinirea peștelui. Nitrat poate fi, de asemenea, o sursă de probleme de alge. Nitratul se va ridica în timp și poate fi eliminat numai prin schimbări de apă. Testele lunare sunt importante, în special atunci când Pește de pește, Peste peștii tineri sunt mai mult sensibil la nitrat decât peștii adulți. Testați lunar și păstrați nivelurile scăzute pentru a asigura un rezervor sănătos.

Fosfat

Ori de câte ori cineva se plânge că nu pot câștiga bătălia împotriva algelor, fosfatul înalt vine imediat în minte. Fosfat servește ca un nutrient pentru alge, iar nivelurile ridicate vor adăuga cu siguranță la Woes-ul de alge.

Deși este rar discutată, o cauză principală de fosfat crește este alimentația de pește uscată - în special supraîncălzirea cu alimente de calitate inferioară, care sunt bogate în fosfat. Dacă aveți overgrowth alge, încercați pentru fosfat. Sunt Materiale de filtrare disponibile care elimină fosfatul din apă și pot fi adăugate în mediile de filtrare.

Acestea sunt cei mai importanți parametri de apă care trebuie să fie testați: amoniac, nitrit, nitrat, pH, duritate, alcalinitate și eventual fosfat. Dar nu uitați să verificați un alt parametru important de apă, temperatura apei, deoarece acest lucru este important să se mențină în intervalul normal pentru speciile de pește din acvariul dvs! Un termometru de acvariu digital sau plutitor este o parte importantă a echipamentului dvs. de testare a apei.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Calitatea apei acvariului: ciclul de azot. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

  2. Calitatea apei acvariului: pH. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

  3. Calitatea apei acvariului: Alcalinitate totală și duritate. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se testează apa din rezervorul de pește