Ph-ul urinar al pisicilor și sănătatea lor

Close-up de pisică de ghimbir mănâncă mâncare acasă

Se înțelege pe scară largă că pH-ul de urină al pisicii poate fi legat direct de sănătatea tractului său urinar. Este pisica ta în pericol de a dezvolta cristale în tractul său urinar, cristale care pot duce la dezvoltarea pietrelor și un potențial blocaj urinar? Cum vă afectează dieta de urină a pisicii și riscul de formare a cristalului? Aici este de ajutor pentru a elimina misterul gamei dorite de pH de urină felină și modul în care aceste numere se pot corela cu o pisică Sănătatea tractului urinar.

Importanța nivelurilor PH

PH-ul este o măsură de aciditate sau alcalinitate în orice lichid. Nivelurile pH-ului în urină - fie umane sau feline - pot însemna diferența dintre sănătate și boală.

Pisicile sunt deosebit de vulnerabile la problemele PH. Când pH-ul este prea mare sau prea mic, cristalele se pot forma într-o urină a pisicii. Cristalele se pot combina și cu alte materiale din urină pentru a forma gresie și pietre care irită, sângerare și / sau blocaj. O pisică cu o uretra blocată (tubul care scurge urina din corp) va muri fără tratament rapid.

Gama normală de pH pentru pisici pentru pisici

Pisicile au nevoie de urină acidă pentru a menține sănătatea tractului urinar. Deși gama variază în anumite circumstanțe, consensul expert pare a fi acela de la aproximativ 6 ani.3 până la 6 ani.6 este o gamă sănătoasă. (Cu atât mai mic pH-ul, cu atât urina mai acidă.) Un pH deasupra acestui interval poate duce la creșterea Struviți (Cristale de fosfat de amoniu de magneziu). Un pH mai mic decât acest interval poate provoca formarea cristalelor de oxalat de calciu.

Alți factori care afectează sănătatea tractului urinar

  • Concentrația excesivă a mineralelor în urină: Deși, de ani de zile, conținutul generic de hrană de pisică a fost acuzat de multe probleme urinare de pisică, cenușă este doar reziduul bogat în minerale lăsat după arderea pe deplin a unui aliment și nu indică cu adevărat tipurile de minerale, nici sumele și tipurile din fiecare, care sunt prezenți. Acestea fiind spuse, excesele din anumite minerale pot crește riscul de formare a cristalului. De exemplu, alimentele care sunt extrem de ridicate în magneziu și fosfor ar trebui evitate la pisicile care sunt expuse riscului de cristale struvite, în timp ce alimentele cu calciu ridicat pot fi riscante atunci când pietrele de oxalat de calciu sunt o preocupare.
  • Aportul de apă: Tractul urinar necesită fluide suficiente pentru a menține mineralele în soluție și pentru a le împiedica să formeze cristale. O pisică care ia în apă adecvată va forma urină mai puțin concentrată și va urina mai frecvent. Din aceste motive, mulți veterinari recomandă hrănirea pisicilor care sunt expuse riscului pentru cristalele urinare doar alimente umede și asigurându-se că au întotdeauna acces la apă dulce.

Dieta pisicii și sănătatea tractului urinar

Relația dintre dieta și sănătatea tractului urinar este atât de importantă încât multe dintre producătorii de produse alimentare premium acum produce alimente care sunt concepute special pentru a promova sănătatea urinară. Dietele de prescripție sunt disponibile pentru pisicile care sunt la un risc deosebit de ridicat pentru formarea cristalului și a pietrei. Discutați cu medicul veterinar pentru a determina mai multe opțiuni alimentare bune bazate pe nevoile particulare ale pisicii.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pietrele urinare (Urolit, Calculii) la pisici. Manualul veterinar, 2020

  2. Controlul urinei PhManualul veterinar, 2020

  3. Tratamentul alimentar al pietrelor vezicii urinareServiciul de nutriție clinică la școala Cummings, 2020

  4. 5 pași pentru menținerea sănătății urinare a pisicii dvs. Centrul de urgență și specialitate veterinară Austin, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ph-ul urinar al pisicilor și sănătatea lor