Factorii de apă de acvariu pentru a controla peștii sănătoși

Fata utilizând un kit de testare chimică pentru a măsura calitatea apei într-un acvariu la domiciliu

Apei de acvariu este cea mai importantă componentă de mediu pentru peștele dvs. Din păcate, calitatea apei de acvariu este adesea neglijată și uneori neglijată.

În timp ce oamenii pot lăsa o cameră fumoasă sau una plină de evacuare a mașinii mortal, peștele sunt într-un mediu închis și nu pot scăpa dacă apa devine toxică sau periculoasă.

Aflați despre factorii de apă ca amoniac, nitrit, fosfat și ph-Asta poate provoca daune pentru pește dacă nu sunt atenuate și echilibrate cu atenție într-un rezervor de pește.

01 din 10

Amoniac otrăvire

Amoniacul este produsul natural de deșeuri al metabolismului de pește și dacă se acumulează în apă, este foarte dăunător. Oricând peștele dvs. sunt în primejdie sau aveți brusc Moartea peștelui, Luați în considerare amoniacul ca o posibilă cauză.

Avertizare

Amoniacul otrăvire este unul dintre cei mai mari ucigași ai peștelui de acvariu. Apare cel mai adesea atunci când un rezervor este nou înființat, înainte ca bacteriile benefice care descompun deșeurile de pește au avut șansa de a crește sau "ciclu.Cu toate acestea, se poate produce, de asemenea, într-un rezervor stabilit atunci când au fost adăugate prea multe pești noi, când filtrul eșuează datorită puterii sau eșecului mecanic sau dacă coloniile bacteriene benefice mor datorită utilizării medicamentelor sau schimbării bruște în condiții de apă.

  • 02 din 10

    Algele de acvariu

    Algele de creștere este un fapt de viață pe care fiecare proprietar de acvariu se va confrunta mai devreme sau mai târziu. Unele creșteri de alge este normală și sănătoasă, dar creșterea excesivă a algelor este inestetică și poate fi periculoasă pentru pești și plante. Excesul de iluminare, prea multă alimente de pește și lipsa unor schimbări suficiente de apă pot crește creșterea algelor în acvariul dvs. Dacă algele reprezintă o problemă continuă, ați putea dori chiar să luați în considerare adăugarea unui pește consumat de alge sau utilizând un produs algacide comercial realizat pentru acvarii.

  • 03 din 10

    Testarea apei de acvariu

    Testarea apei acvariului este cu adevărat necesară? Unii pasiști ​​de pește spun categoric, nu, în timp ce alții testează totul și orice. Testele de apă pot fi un mare ajutor dacă știți că rezervorul dvs. are o problemă, dar nu sunteți sigur că cauza. Ce trebuie testat și cât de des nu este un răspuns simplu - este dependent de calitatea dvs. specială a apei și de problemele pe care le credeți că vă confruntați. Elementele de bază includ testarea pentru amoniac, nitrit și nitrat. Acestea sunt componentele deșeurilor pe care le produc pește și sunt dăunătoare dacă se acumulează în apă. Mineralele din apă pot modifica echilibrul acid-bază (pH = puterea hidrogenului), duritatea (GH = duritatea generală) și alcalinitatea (KH = duritatea carbonatului). Testele sunt, de asemenea, disponibile pentru clor, cloramină, cupru și fosfat, care pot fi găsite în apă de la robinet. Multe tipuri de kituri de testare și benzi de testare pot fi găsite la magazinul local de animale de companie, iar în unele magazine vor testa apa gratuit sau la un cost redus.

  • 04 din 10

    Apă tulbure

    Apă tulbure pot avea mai multe cauze și în funcție de cauză, există, de obicei, un tratament corespunzător. Nu există nici o soluție magică de bullet pentru apa tulbure, ci face o mică lucrare de investigație pentru a veni cu o soluție. Pe baza culorii apei și a circumstanțelor care duc la apariția apei tulbure, puteți găsi, de obicei, cauza rădăcină.

    În noile acvarii, praful din pietriș dacă nu a fost clătit cu atenție înainte de utilizare poate transforma apa tulbure. După o zi, într-un nou acvariu, floare bacteriene pot face, de asemenea, că apa să pară tulbure, până când bacteriile benefice se așează pe o suprafață de a crește. Dacă se adaugă prea multă hrană la acvariu, nu numai că mâncarea de dizolvare face ca apa tulbure, dar bacteriile noi care cresc pentru a consuma nutrienții suplimentari vor face apa înnorat.

    Folosind un set de testare a apei pentru a măsura nivelul de amoniac și nitrit, va ajuta la determinarea dacă sunt ridicate, ceea ce va determina bacteriile să crească. Prea multă lumină, fosfat sau nitrați pot duce la apă verde: o explozie de creștere a algelor. Dacă filtrul devine prea murdar, va pierde capacitatea de filtrare și apa poate deveni tulbure. Schimbările de apă, curățarea filtrului, filtrarea crescută și substanțele chimice comerciale adăugate pentru a precipita particulele suspendate în apă vor ajuta să faceți din nou apa.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Roci care pot afecta chimia apei

    Utilizarea rocilor în acvariu poate afecta chimia apei. Este adesea foarte dificil să știți cum și dacă o stâncă va afecta rezervorul dvs. Dar, există câteva modalități de a determina dacă rocile pe care urmează să le utilizați în rezervorul dvs. sunt sigure sau nu. Dacă adăugați oțet sau alt acid pe suprafața rocii determină orice bubbling, cel mai bine este să nu îl utilizați în acvariu.

    În acvariile de apă dulce, folosind pietriș din calcar, dolomită, aragonită, cochilii de corali sau stridii zdrobite vor crește duritatea și pH-ul apei. Este mai bine să utilizați o pietriș cu cuarț pentru acvariile de apă dulce dacă peștele nu sunt specii care necesită apa să aibă un pH ridicat (de bază) sau alcalinitate. Întotdeauna clătiți bine orice roci sau pietriș folosite într-un acvariu pentru a elimina orice contaminanți și praf.

  • 06 din 10

    Modificările masive de apă pot ucide peștele

    Modificările de apă pot ucide peștele? Răspunsul rapid la acest lucru este da. Orice schimbă brusc mediul acvatic vă poate ucide peștele. Cantitatea de apă pe care o schimbați o dată și toți factorii de la temperatura la pH și compoziția chimică la coloniile bacteriene pot afecta negativ peștele.

    Modificările apei sunt o necesitate pentru un acvariu sănătos, de obicei efectuate în fiecare săptămână la o dată pe lună, în funcție de condițiile de acvariu. Deci, atunci când efectuați modificările apei, asigurați-vă că noua apă a fost dechlorinată și este de aproximativ aceeași temperatură ca și apa acvariului.

    PH-ul Noua Apa trebuie ajustat pentru a aduce apa de acvariu existent la nivelul corect (de obicei 7.0-8.0, în funcție de speciile de pești și de pH-ul local de apă), deoarece pH-ul apei de acvariu scade treptat (devine acid) în timp și trebuie să fie tamponat (prin creșterea alcalinității) pentru ao aduce la nivelul corect. Aflați mai multe despre modalități sigure de a face schimbări de apă.

  • 07 din 10

    Otrăvire nitrită

    Otrăvirea cu nitrită urmează îndeaproape pe călcâiul amoniacului ca un criminal major al peștelui de acvariu. Doar când credeți că sunteți liber acasă după ce ați pierdut jumătate din peștele dvs. la otrăvirea cu amoniac, nivelul nitritelor se ridică și vă pune din nou peștele. Oricând nivelurile de amoniac sunt ridicate, nitritul crescut va urma în curând și poate fi rapid letal.

    Avertizare

    Căutați semnele de avertizare ale otrăvirii nitrite în rezervorul de pește, cum ar fi apetitul sărac, inactivitatea, peștele care se află de către ieșirea filtrului de apă și branhii de culoare maro. Schimbările imediate de apă și adăugarea a 1-3 lingurițe de sare de mare la apa de acvariu vor ajuta la reducerea efectelor toxicității nitritei.

  • 08 din 10

    Ciclul de azot

    Ciclul de azot merge cu mai multe nume: ciclism, nitrificare, ciclul biologic, ciclul de pornire și ciclul de rupere. Indiferent de termenul pe care îl utilizați, fiecare acvariu nou stabilit trece printr-un proces de stabilire a Beneficiant bacterian colonie. Acvariile mai vechi trec, de asemenea, prin perioade în care coloniile bacteriene fluctuează. Nerespectarea acestui proces este probabil cel mai mare factor care contribuie la pierderea de pește. Aflați despre ciclul de azot și cum să se ocupe de perioadele critice în timpul ciclului.

    Prima etapă a ciclului de azot este producția de amoniac de către pește și de bacterii care descompun fecale, alimente neatentare și alte resturi organice (detritus) în acvariu. Această amoniac este toxică pentru pește. Este nevoie de timp într-un nou acvariu pentru ca bacteriile benefice să crească, astfel încât, dacă se adaugă prea multe pești, amoniacul poate crește mai repede decât bacteriile o pot sparge și peștele va muri. Specii bacteriilor benefice vor converti amoniacul în nitrit, dar acest lucru este, de asemenea, toxic. După ce amoniacul este transformat în nitrit, o altă specie de bacterii începe să crească care transformă nitrit toxic în azotat netoxic. Nitratul se va acumula în apa acvariului până când acesta este îndepărtat prin schimbări parțiale parțiale parțiale. Acest ciclu întreg poate dura 4-6 săptămâni pentru a finaliza inițial în noile acvarii.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Fosfat în acvariu

    Fosfat este prezent în fiecare acvariu, chiar dacă mulți proprietari de acvariu nu sunt conștienți de asta. Fosfat poate fi găsit în apa de la robinet din unele orașe și este, de asemenea, în alimentele administrate peștelui și se poate acumula în apa acvariului. Dacă acvariul nu este menținut corespunzător, nivelurile de fosfat vor crește și vor contribui la creșterea algelor. Rezultatele nu sunt doar inestetice, ci pot deveni dăunătoare peștelui tău.

    Contactați compania dvs. de alimentare cu apă oraș pentru a întreba dacă apa locală de la robinet conține fosfat. De asemenea, puteți obține un set de testare fosfat pentru a măsura nivelul fosfat în apa acvariului. Dacă apa de la robinet local este ridicată în fosfat, efectuarea de schimbări de apă utilizând apa de la robinet nu va scădea fosfatul în acvariu. În acest caz, este necesar să se utilizeze apa filtrată de zemoză deionizată sau inversă. Dacă apa locală nu conține fosfat, atunci modificările regulate de apă utilizând apă de la robinet dechlorurat pot păstra fosfatul la niveluri scăzute.

  • 10 din 10

    Ce este Ph?

    PH PH măsoară cât de acid sau de bază este apa. Termenul pH reprezintă "puterea hidrogenului" și este măsurată pe o scară de 1-14 unități. Apa este H2O, dar într-adevăr este hidrogenul ionilor (H +) și hidroxil (OH-) care alcătuiesc apă. Dacă există mai multe H + decât OH-, atunci apa este acidă (pH 1.0 la 6.9). Dacă există mai puțin H + decât OH, apa este de bază (pH 7.1-14.0). Când există aceleași cantități de fiecare apă este neutru și are un pH de 7.0. "H" în pH este întotdeauna capitalizat ca H este simbolul chimic pentru hidrogen.

    Nu există nici un pH care este bun pentru toți peștii. Există multe specii diferite de pești care trăiesc în medii de apă diferite, cum ar fi oceanul, iazurile, râurile și estuarele. Fiecare dintre aceste corpuri de apă va avea niveluri diferite de pH. Peștii de apă sărată poate prefera un pH de 8 sau mai mare, pe mijloc de pește de apă dulce poate fi mai confortabil într-un pH de 6 sau 7. Cel mai bun sfat este de a afla tot ce puteți despre specia pe care intenționați să o păstrați și să încercați să imitați habitatul său natural în mediul dvs. de acvariu. Cu toate acestea, cele mai multe pești de acvariu de apă dulce se va face bine într-un pH de 7.0 la 7.5, atâta timp cât orice schimbare a pH-ului se face treptat în timp.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Factorii de apă de acvariu pentru a controla peștii sănătoși