Cât de mult ar trebui să hrănești un catelus?

mâncare pentru câini

Puii sunt ca niște copii mici. Ei au nevoie de toate tipurile sau tipurile de nutrienți în sumele potrivite date la momentul potrivit pentru a-și susține nevoile de creștere și dezvoltare. În timp ce producătorii de hrană pentru câini au pus deja recomandările de hrănire cu privire la etichetele lor, proprietarii de animale de companie se recomandă cu fermitate să vă aducă o privire asupra medicului veterinar pentru a vă asigura că genul și cantitatea de nutriție pe care o veți da va fi cea mai potrivită pentru el mărimea, rasă, și alte caracteristici inerente. Deci, cât de mult ar trebui să vă hrăniți catelul?

În legătură cu o postare: Cel mai bun hărțuitor de catelus

Puppy mănâncă

Întoarceți-vă catelul

Ca și sugarii, puii tineri ar trebui să fie hrăniți exclusiv de mamele lor timp de până la 4 săptămâni, chiar mai mult, dacă este posibil. Acest lucru este de a vă asigura că toți anticorpii pe care mama le-a dezvoltat pe tot parcursul vieții sunt, de asemenea, transferate pe puii ei și le oferă protecție împotriva bolilor.

Până când catelul dvs. este de aproximativ 6 până la 8 săptămâni, puteți începe să introduceți alimente solide. Luați act de faptul că procesul de înțărcare - acea activitate care solicită eliminarea treptată a unui element și înlocuirea acestuia cu un alt element - nu se întâmplă peste noapte. Nu vă îndepărtați puii de la laptele matern a mamei într-o zi și apoi le dați mâncare umedă în ziua următoare. Nu se întâmplă în acest fel.

În înțărându-vă catelul de la sursa principală de nutriție, va trebui să dedicați aproximativ 2 până la 3 săptămâni de înlocuire atentă și treptată a laptului matern cu alimente semi-solide și în cele din urmă solide.

Ați putea dori, de asemenea: Mâncăruri mari de cățeluș

Nutriția catelului tău

Iată ce este complicat. Laptele oferit de câinii de la Mami este echilibrat din punct de vedere nutrițional pentru cățeluși. De aceea este imperativ ca mâncarea pe care o veți înlocui cu lapte, ar trebui să aibă același conținut de nutrienți ca lapte de câine a mamei sau cel puțin foarte aproape de profilul său nutrițional. Din păcate, profilul nutritiv al laptelui mamar doggie variază de la câine la câine, în funcție de starea actuală a sănătății și nutrițională a mamiului Pooch.

Iată câteva linii directoare care vă ajută să determinați genul de hrană pentru câini pentru a vă da catelul dvs.

  • Puppies necesită diete bogate în proteine ​​și de înaltă calorii care sunt îmbogățite cu minerale și vitamine. Proteinele sunt necesare pentru dezvoltarea de organe, în timp ce caloriile vor furniza cerințele lor de energie fără a afecta semnificativ magazinele de proteine.
  • Puii au nevoie de grăsimi sănătoase, în special DHA pentru o dezvoltare optimă a sistemului nervos central, precum și a ochilor.
  • Puppiesele mari de rasă necesită o creștere mai lentă și mai susținută dacă doriți să preveniți problemele comune și musculo-scheletice.
  • Rasă mică și cățelușii din Stocky vor necesita diete ușor mai scăzute de calorii din cauza susceptibilității lor mai mici construite și neclannate la displazie de șold.

În legătură cu o postare: Cele mai bune suplimente comune de câine

Puppy așteaptă mâncare

Cât de mult și cât de des ar trebui să vă hrăniți catelul?

Am spus deja că medicul veterinar vă poate ajuta să determinați tipul potrivit și cantitatea de mâncare pentru câini pentru a vă da catelul dvs. Cu toate acestea, dacă trebuie să ne uităm la liniile directoare veterinare actuale, puteți adera la următoarele:

  • Dacă catelul dvs. cântărește nu mai mult de 5 kilograme, dați-le oriunde între ½ cană și 5/8 cești pe zi.
  • Dacă catelul tău cântărește între 5 ani.1 și 10 kilograme, dați-o ¾ cupă la 1 ceașcă pe zi.
  • Dacă catelul tău cântărește între 10 ani.1 și 20 de kilograme, dați-o de 1 ¼ ceașcă la 1 Cup zilnic.
  • Dacă catelul tău cântărește între 20.1 și 40 de lire sterline, dați-i 2 ¼ cești la 3 cești în fiecare zi.
  • Dacă catelul tău cântărește între 40 de ani.1 și 60 de kilograme, dați-i zilnic 3 până la 4 cești.
  • Dacă catelul tău cântărește între 60 de ani.1 și 80 de lire sterline, dați-i 3-2 / 3 cani la 5 cești pe zi.
  • Dacă catelul dvs. cântărește între 80 de ani.1 și 100 de lire sterline, dați-i 4 ¼ cești la 6 cești în fiecare zi.

În legătură cu o postare: Zignure Dog Food Review

Cantitățile sugerate de hrănire sunt zilnice. Puii care au între 8 și 12 săptămâni pot fi hrăniți până la 4 ori pe zi. Deci, dacă puiul tău ar trebui să mănânce o ceașcă în fiecare zi, asta înseamnă că trebuie să-i dai ¼ cană fiecare hrănire de 4 ori în fiecare zi. Dacă catelul dvs. este deja de 3 până la 6 luni, vă puteți împărți hrănirea în 3 porții. La vârsta de 6 luni, catelul dvs. este gata pentru o hrănire de două ori pe zi, care ar trebui să semene deja Modelul de hrănire al unui câine pentru adulți.

Postări asemănatoare: Revizuirea alimentelor de câine IAMS și Cesar câine de mâncare

Hrănirea Puppies poate fi dificilă în special în timpul procesului de înțărcare. Branduri alimentare pentru câini de obicei, au recomandări pentru cât de des ar trebui să vă hrăniți catelul. Cu toate acestea, cea mai bună persoană care vă ajută să decideți în această privință este medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de mult ar trebui să hrănești un catelus?