Când pisoii își deschid ochii? Kitten eye development a explicat

Când pisoii își deschid caracteristicile cu ochii

Pisicile nou-născuților au ochi și urechi care sunt închise. Ei nu pot reglementa propria lor temperatură corporală și sunt complet dependenți de mama lor de supraviețuire.

Pe măsură ce săptămânile continuă, pisoii trec prin mai multe etape importante în creștere și dezvoltare, ajungând în cele din urmă fazele mai rambunctive ale pisoiului și apoi devenind o pisică adultă.

Aici vom acoperi unele dintre etapele de dezvoltare vă puteți aștepta ca pisoi să crească, cu o concentrare specială asupra ochilor - inclusiv atunci când ochii pisoiului ar trebui să se deschidă și să semneze că ar putea exista o problemă a ochilor.

Când pisoii își deschid ochii?

Ochii pisicilor încep să deschidă în jur de 7-12 zile de vârstă. Înainte de aceasta, pleoapele pisicilor sunt complet închise, astfel încât acestea sunt în esență orb.

Mai degrabă decât deschiderea dintr-o dată, ochii lui Kitten se deschid treptat, luând până la câteva zile. În acest timp, pleoapele pot fi parțial separate, ca o fantă. De asemenea, ar putea fi doar un ochi deschis inițial, cu al doilea ochi după costum în următoarele câteva zile.

În timp ce unele pisici își deschid ochii mai devreme decât alții, aproape toți pisoiul ar trebui să aibă ochii pe deplin deschisi cu 14 zile de vârstă.

Pleoapele închise în primele 1-2 săptămâni de viață servesc o funcție de protecție. Deoarece ochii lor nu se dezvoltă pe deplin la naștere, un pisoi nu ar fi putut să vadă nimic, nici dacă pleoapele lor erau deschise, iar lumina strălucitoare ar putea afecta în mod permanent ochii nou-născuți.

Când ochii lui Kittens schimbă culoarea?

Pisica alba cu heterochromia

Toți pisoii se nasc cu ochi albaștri întunecați, iar ochii lor se schimbă în cele din urmă la umbra lor adultă.

Toate pisicile sunt născute cu ochi albaștri. Își dezvoltă culoarea ochilor adulți odată ce sunt puțin mai în vârstă.

Prima schimbare a pigmentului ocular poate fi văzută ca fiind de 6-8 săptămâni de vârstă, deși culoarea adevărată a ochilor adulți, în general, nu este setată până când un pisoi este de aproximativ 12 săptămâni.

Anumite rase - cum ar fi pisicile Siamese sau Himalayan - au ochi albaștri chiar ca adulți. Dar cele mai multe rase de feline se vor schimba la o nouă culoare ochi, deoarece ochii lor se dezvoltă în timpul pisicilor.

Care sunt semnele unei probleme de ochi în pisoi?

Uneori, deschiderea întârziată a ochilor (mai mult de 14 zile de vârstă) poate fi un semn al infecțiilor oculare sau o altă problemă de sănătate în pisoi.

Alte simptome pot include:

  • Crusty, umed sau gooey acumularea în jurul ochiului (ochilor).
  • Umflarea sau bulgarea pleoapelor sau a zonei ochiului.
  • Orice alte semne de boală, cum ar fi pierderea apetitului sau eșecul de a câștiga greutate.

Ce trebuie să faceți dacă pisoiul dvs. are descărcare de ochi sau umflături

Pisoi înfășurat într-o pălărie portocalie

Pisicile pot dezvolta probleme de ochi la începutul vieții, adesea caracterizate prin umflare sau descărcare.

Dacă observați descărcarea ochilor, umflarea sau crustele s-au adunat peste ochi, o vizită veterinară ar trebui să fie programată imediat.

În timp ce așteptați vizita dvs., este de obicei bine să ușor Ștergeți zona curată cu o cârpă caldă, umedă sau o bucată de tifon. Nu utilizați niciodată săpun sau dezinfectanți care ar putea deteriora ochii delicați ai pisicilor.

De asemenea, nu încercați niciodată să forțați pleoapele lui Kitten deschise. Consultați întotdeauna un medic veterinar dacă ochii pisoiului nu se deschid pe cont propriu în două săptămâni sau dacă există vreun semn de problemă a ochiului.

Etapele de dezvoltare pentru pisoi

Saptamana 1:

Pisicile nou-născute au ochi și urechi care sunt strâns închise, cu pleoapele sigilate cu clapete închise și urechii pliate pe capul lor mic.

Din moment ce nu pot vedea sau auzi (și, de asemenea, nu pot merge, reglează temperatura corpului sau merg la baie pe cont propriu), pisicile nou-născute sunt total dependente de mama lor.

În prima săptămână de viață, pisoi își petrec cea mai mare parte a timpului de mâncare și dormind - aproape dublând greutatea corporală!

Săptămâna 2:

În a doua săptămână de viață, ochii pisicilor încep să se deschidă - deși viziunea lor nu este încă ascuțită. Pisicile sunt încă sensibile la luminile luminoase, deoarece elevii lor sunt lentă la ajustarea la schimbări în lumină.

Canalele urechii încep să se deschidă în acest moment.

Săptămâna 3:

Unele lucruri interesante se întâmplă în timpul celei de-a treia săptămâni de viață a pisoiului! Ei pot începe să-și ia primii pași și încearcă să exploreze lumea din jurul lor, deși sunt în picioare pe picioarele lor.

Cu trei săptămâni, canalele de urechi ale pisoiului ar trebui să fie complet deschise, cu clapetele de urechi care încep să se ridice ca o pisică adultă. În timpul acestui timp de tranziție, corpurile lor dezvoltă capacitatea de a urina și de a defeca fără a fi stimulați de mama lor și de a-și reglementa propria temperatură a corpului.

De asemenea, dinții de copii ai pisicilor încep să vină la vârsta de trei săptămâni.

Săptămâni 4-5:

O vedere a pisoiului, auzul și simțul mirosului devin mai clare. Capacitatea lor de mers pe jos se îmbunătățește și pot fi mai sociali și mai jucători.

Mâncarea de pisoi conservată poate fi introdusă la 4-5 săptămâni, deși pisicile vor continua să asigure în plus față de consumul de alimente conservate.

Majoritatea pisicilor stăpânesc utilizarea unei cutii de gunoi de această vârstă - deși caseta ar trebui să aibă părții joase, așa că nu este dificil pentru ei să urce.

Săptămâni 6-8:

Pisicile de la această vârstă sunt foarte jucăuș (și distractiv pentru a viziona!). Socializarea și învățarea sunt importante, astfel încât acestea pot dezvolta obiceiuri și comportamente bune pentru adulți.

La 6-8 săptămâni, pisoii pot începe să primească vaccinări. Ei ar trebui să fie complet înțărcați (de la laptele mamei lor și să mănânce un aliment echilibrat de pisici) cu vârsta de 8 săptămâni.

În mod obișnuit, pisicile sunt adoptate la casele lor pentru totdeauna la vârsta de 8-12 săptămâni.

5-6 luni și dincolo de:

La vârsta de 5-6 luni, pisoii trec prin pubertate și ajung la maturitate sexuală (ocazional acest lucru se întâmplă la fel de tineri ca patru luni!), deci este important să vă gândiți la spaying sau neutering dacă furkidul dvs. nu a avut deja procedura.

Odată ce rata de creștere a pisoiului dvs. încetinește, veterinarul dvs. va discuta, de asemenea, trecerea de la hrana pentru pisici la o mâncare pentru pisici adulți. Majoritatea pisicilor vor fi deplini cu vârsta de 12 luni.

Concluzie

Creșterea pisoiului este o bucurie de vizionat. Este atât de multă distracție pentru a vedea că aceste foraje mici ia primii pași și a explora lumea din jurul lor.

Printre numeroasele lor etape de dezvoltare, deschiderea ochilor lor în primele 1-2 săptămâni de viață este un pas important pentru pisici în timp ce cresc. Dacă ochii pisoiului sunt întârziate în deschidere, o vizită veterinară este justificată - și o vizită urgentă a VET este necesară în cazul oricăror umflături oculare, descărcări sau alte semne de boală.

întrebări frecvente

Cât durează ca ochii pisicilor să se deschidă după naștere?

Ochii pisicilor încep să se deschidă la vârsta de 7-12 zile. Procesul durează până la câteva zile, fiecare ochi complet deschis cu două săptămâni de vârstă. Ochii drept și stângi se pot deschide la momente diferite în acest interval.

Când puteți începe să țineți puii?

Cel mai bine este să lăsați pisicile să petreacă cât mai mult timp cu mama lor în primele patru săptămâni de viață (în special primele două săptămâni), ceea ce este atunci când acestea sunt îngrijorate. Deoarece pisicile dezvoltă o coordonare suficientă pentru a merge, a juca și a explora, este un moment bun pentru a începe să le socializați și să le introduceți la mângâiere / cuddling.

Cât durează pentru ca un pisoi să meargă?

Un pisoi poate începe să încerce să se ridice în a doua săptămână de viață. Mulți încep să meargă (cu pași foarte stângaci inițial) cu trei săptămâni de vârstă. Mobilitatea îmbunătățește foarte mult în jurul celei de-a patra săptămâni de vârstă, iar pisoii devin mai agili până la vârsta de 6-8 săptămâni.

Cât de mult ar trebui să fie niște pisoi cu mama lor?

Cu excepția pisicilor orfani, pisicile tinere ar trebui să rămână întotdeauna cu mama lor în primele patru săptămâni de viață, înainte de înțărcare. Șase săptămâni este cea mai tânără vârstă la care ar trebui adoptată un pisoi, deși 8-12 săptămâni de vârstă este mult mai frecventă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când pisoii își deschid ochii? Kitten eye development a explicat