Cum să vă opriți câinele să latra excesiv

Cum să opriți un câine de la lătratul excesiv

Barking este o activitate normală pentru câini. Câinii își vor folosi scoarța pentru a exprima o serie de emoții și o coajă poate însemna lucruri diferite în funcție de situație. Cu toate acestea, lătratul de câine excesiv este o neplăcere și poate fi considerată a Problema comportamentului.

De ce câinii scală excesiv?

Ar putea exista mai multe motive pentru care câinele dvs. se latră prea mult. Deși lătratul excesiv este adesea o preocupare comportamentală, este întotdeauna importantă pentru a exclude mai întâi preocupările legate de sănătate.

Probleme de sanatate

Unii câini coajă pentru că sunt în durere sau au o altă problemă de sănătate. Verificați dacă câinele dvs. are un loc de licitație undeva - poate lătrat dacă această zonă este atinsă. Ar trebui să aveți câinele dvs. evaluat de medicul veterinar, deoarece unii câini sunt buni la ascunderea simptomelor de durere, chiar și atunci când le atingeți și, uneori, durerea poate fi greu de evaluat zone precum urechile sau gura lor.

Câini de îmbătrânire

În calitate de vârstă de câini, este destul de comun ca ei să înceapă mai mult (și să facă mai mult zgomot în general). Unii câini de îmbătrânire pot începe să curgă excesiv - unii pot lăca timp de ore la sfârșit, fără să conștient de ceea ce fac. in afara de asta Disfuncția cognitivă canină, care este similar cu boala Alzheimer, Câini de îmbătrânire pot avea deficiențe de vedere, surzenie sau dureri de corp și dureri care pot duce la lătrat.

Frică

Dacă câinele dvs. este înfricoșător, ei pot emite această preocupare prin lătrat. Acest lucru ar putea avea loc la domiciliu sau la distanță și se referă la ceva care îi înspăimântă câinele. Ar putea fi o persoană, un zgomot puternic ca focuri de artificii, sau o situație ciudată (sau nouă).

Teritorialismul

Câinii pot deveni teritoriale dacă o persoană nouă sau un câine intră în ceea ce consideră teritoriul lor. Ei simt posesiv din zona lor și doresc să o protejeze. Teritoriul unui câine ar putea varia de la casa lor, curtea lor sau chiar patul lor. Dacă un câine doar scapă în această situație, acest lucru este probabil cauza.

Singurătate

Câinii sunt animale în mod natural, adică preferă compania altora. Dacă sunt singuri pentru cantități excesive de timp, ele pot lătrânge ca un semn de nefericire. Un câine poate, de asemenea, mult timp pentru compania umană și nu doar o companie a altui câine. Un câine plictisit sau unul care nu primește suficientă stimulare (atât mentală, cât și fizică), poate, de asemenea, să scadă excesiv.

Salut sau ofertă pentru atenție

O coajă de salut este, de obicei, o coajă prietenoasă. Poate deveni foarte mult când salutul este dat tuturor că câinele se întâlnește. Barking-ul excesiv poate semnala câinele este foame, trebuie să iasă, sau doar dorește o atenție.

Anxietate de separare

Câinii care nu-i place să rămână singuri ar putea suferi de anxietate de separare. În plus față de lătratul repetat, câinii cu această afecțiune vor prezenta, de obicei, alte comportamente compulsive, cum ar fi mestecarea sau zgârierea mobilierului, pereții și ușile.

Cum să opriți lătratul excesiv

Cea mai bună modalitate de a împiedica lătratul în primul rând este încercarea și eliminarea oricăror surse potențiale ale comportamentului. Ar trebui să evitați, de asemenea, că încurajați în mod neașteptat lătratul și dați câinele dvs. mai bine lucrurile de făcut.

Pentru a fi un cetățean bun canin, câinele dvs. trebuie să știe când să scadă și când să fie liniștită. O parte din slujba dvs. ca proprietar de câine înseamnă învățarea acestui canin. Începeți să lucrați la lătratul problemelor cât mai curând posibil. Cu cât așteptați mai mult, cu atât este mai greu să reduceți comportamentul.

Este o idee bună să-ți înveți câinele Vorbește / comenzi liniștite, Deși acest lucru poate fi mai ușor de spus decât făcut. Scopul acestor comenzi este de a învăța câinele dvs. să lage pe comandă și să fie liniștit la comandă. Poate dura câteva săptămâni pentru câțiva câini, continuați formarea sau lucrați cu un expert pentru ajutor suplimentar. Dacă câinele dvs. a fost instruit și continuă să scadă prea mult la anumite momente, va trebui să înțelegeți cauza acestui comportament.

Vizitați Vet

Dacă comportamentul de lătrat excesiv este nou pentru câinele dvs., consultați medicul veterinar pentru a aborda orice condiții de sănătate. Ei vor exclude orice afecțiuni sau răniri care ar putea provoca lătratul și vă va ajuta să dezvoltați un plan de acțiune bazat pe nevoile câinelui dvs. Un câine de îmbătrânire care prezintă laturi excesive va avea diferite nevoi medicale și un plan de acțiune decât un câine tânăr. Pentru îmbătrânirea câinilor, încercați să aflați sursa lătratului.

Modificări de comportament

Pentru a opri latrarea excesivă care poate fi cauzată de frică, teritorialism, singurătate sau căutarea atenției, încercați să identificați declanșatorul exact. Dacă este posibil, eliminați acel declanșator din viața câinelui dvs. și lucrați la instruirea modificării comportamentului. Începe cu Comenzi de bază, ca sta și jos Pentru a schimba focalizarea de la lătrat și recompensa câinele dvs. pentru un comportament bun. Dați câinele dvs. o mulțime de exerciții fizice, așa că are mai puțină energie pentru a arde prin lătrat. Stimularea mental a jucăriilor de mestecat sau a jucăriilor de puzzle sunt de asemenea utile.

Anxietate de separare

Dacă câinele dvs. suferă de anxietate de separare, evitați să părăsiți un câine singuratic pentru perioade lungi de timp, dacă este posibil. Apoi lucrați cu un specialist sau găsiți un program care poate recondiționa câinele să se despartă de proprietar. Acest tip de instruire / recalificare poate fi consumatoare de timp.

Ce sa nu faci

Există câteva lucruri pentru a evita dacă aveți un câine prea gros:

  • Nu ți-ai strigat niciodată la câinele tău. Nu numai că nu va ajuta la stingerea comportamentului, dar poate stimula de fapt câinele să scadă și mai mult.
  • Nu loviți câinele dvs. sau utilizați dispozitive cum ar fi colierele de șoc. Acest lucru nu este doar dureros și necuviincios, dar câțiva câini învață să-i testeze și în cele din urmă se dizolvă cum să lucreze în jurul lor.
  • Nu lăsați câinele dvs. în mod constant când este afară, indiferent de motiv. Poți să-ți antrenezi câinele să nu mai la lătrat, strigând la ea peste curte. În plus, este una dintre cele mai rapide căi de a transforma vecinii în dușmani și de a trimite o invitație la poliția dvs. locală.

Despre chirurgia de decolare

"Debarking", sau Cordctomie este o procedură chirurgicală electivă care implică îndepărtarea parțială a corzilor vocale ale unui câine. Debarking-ul nu ia în considerare capacitatea câinelui de a coaja, doar o face să sune mai liniștită și raspy (care este de fapt considerată enervantă de unii).

În aproape toate cazurile, chirurgia de debarking este inutilă și nedreaptă față de câine. Chirurgia și anestezia sunt întotdeauna riscuri, astfel încât orice procedură care este pur și simplu pentru confortul uman și nu beneficiază din punct de vedere medical pentru pacientul sau comunitatea animală ar trebui evitată.

În plus, latrarea excesivă indică o problemă de bază care este de obicei comportamentală. Chirurgia ia zgomotul departe, dar anxietatea, teama sau problema similară rămâne nedeterminată.

Rolul unui profesionist

Mai degrabă decât debarcând câinele dvs., vă petreceți timpul și bani despre formare și / sau vizitarea unui behavior veterinar pentru a învăța cum să vă aducă câinele să nu mai la lătrat. Acest expert va lucra cu dvs. și câinele dvs. pentru a ajuta la identificarea cauzei lătratului, veniți cu un plan de acțiune pentru ao reduce și a lucra cu dvs. pentru ao îndeplini. Vorbiți cu medicul veterinar pentru o recomandare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Dacă câinele tău ar putea scrie text, ar spune asta

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ozawa, Makiko și colab. TRelația dintre disfuncția cognitivă canină și leziunile creierului legate de vârstă. Jurnalul de Științe Medicale Veterinare vol. 78,6 (2016): 997-1006. DOI: 10.1292 / JVMS.15-0624

  2. Decodarea lătratului excesiv al câinelui. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară.

  3. Dezvoltarea cadrelor de diagnosticare în medicina de comportament veterinar: probleme de separare legate de separare la câini. Frontiere în știința veterinară, 17 ianuarie 2020. DOI: 10.3389 / FVETS.2019.00499

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți câinele să latra excesiv