Cauze de frică la câini

Femeie care introduce catelul de mongrel la un aspirator zgomotos pentru prima dată

Câinii pot prezenta un comportament înfricoșător într-o varietate de circumstanțe. Unele temeri comune de câine și fobii includ furtuni, bărbați sau copii, Călătoresc în mașini, și altele. Pot exista mai mulți factori care contribuie la dezvoltarea unei frică sau fobie la câini.

Importanța găsirii cauzei fricii unui câine

Dacă câinele dvs. suferă de o frică sau fobie, este important să încercați să dați seama de cauza. Efectele frica unui câine sunt stresante atât pentru câine, cât și pentru proprietar și descoperind sursa fricii este adesea primul pas în rezolvarea sau relaxarea problemei. Depășirea fricii este benefică deoarece va pune capăt anxietății și suferinței că câinele și proprietarul trec prin. Deoarece câinii pot deveni agresivi ca rezultatul fricii, gestionarea unui comportament înfricoșător al unui câine poate merge mult în păstrarea tuturor în siguranță.

Lipsa de socializare timpurie

Una dintre cele mai frecvente cauze ale unei frică sau fobie la câini este o lipsă de Socializarea timpurie. Câinii trec printr-o perioadă critică de dezvoltare atunci când sunt cu vârste între 8 și 16 săptămâni. Câinii care nu sunt expuși la lucruri noi în această perioadă pot deveni teamă de lucruri noi mai târziu în viață. Acesta este unul dintre principalele motive pe care câinii devin înspăimântătoare de lucruri cum ar fi călăria în mașină, întâlnirea cu străinii și mergând Scări în sus și în jos.

Fobiile și temerile care se dezvoltă din cauza lipsei de socializare timpurie pot fi remediate prin expunerea unui câine la lucrurile pe care le este frică de o mulțime de Armare pozitivă. Încercând încet câinele dvs. obișnuit cu oamenii, locurile și obiectele nefamiliare, puteți să eliminați frica sau fobia sau, cel puțin să ușurați gradul de frică a câinelui.

Experiențe negative

Experiențele negative sunt un alt motiv ca câinii să dezvolte temeri și fobii. Sassy, ​​un Black Labrador Retriever este un bun exemplu al unui câine care a dezvoltat o frică din cauza unei experiențe proaste. Ca catelus, Sassy a fost lăsat acasă în timp ce proprietarii ei erau la locul de muncă. Fără că proprietarii sunt conștienți de el, un muncitor a venit într-o zi pentru a face reparații pe acoperișul clădirii de apartamente. Sassy a fost singur și înspăimântat în timp ce a auzit banging continuu pe acoperiș pentru întreaga zi. Proprietarii ei au venit acasă pentru a-și găsi, de obicei, pudoarele lor de obicei într-un colț, tremurând și drooling. După ce au fost investigați, au venit să-și dea seama de cauza temerilor ei, dar pentru restul vieții lui Sassy, ​​ea avea o teamă severă de zgomote puternice. Ea a trebuit adesea să fie medicată în timpul furtuni și pe Patru iulie, iar backfairingul unei mașini ar putea trimite să se ascundă în baie.

Povestea lui Sassy nu este mai puțin frecventă. Dacă un câine perechează o persoană, un loc sau un obiect cu o experiență traumatică, este posibil ca câinele să se dezvolte o frică sau o fobie la acel lucru. Gradul de traumă necesară pentru un câine de a dezvolta o fobie diferă de câine la câine. Unii câini pot fi abuzați mai devreme în viață și încă salută pe fiecare străin pe care îl întâlnește cu o coadă de vânt. Un alt câine poate avea coada trasă de un copil o dată sau de două ori și este suficient pentru el să se dezvolte o teamă de copii mici.

Factori genetici

Genetica joacă, de asemenea, un rol în comportamentul înfricoșător. Așa cum un câine poate moșteni culoarea stratului și dimensiunea de la părinții săi, astfel încât el poate moșteni trăsăturile de personalitate. Este logic faptul că un câine timid și timid este mai probabil să producă descendenți timizi și timizi. Poate fi dificil să se determine dacă frica unui câine provine din genetică, dar un indiciu este că un câine a cărui frica provine dintr-o predispoziție genetică poate părea teamă de multe lucruri, mai degrabă decât de o singură fobie specifică. Unele rase sunt, în general, mai skittish decât altele.

Frica care se datorează factorilor genetici poate fi dificil de depășit. Poate fi benefică, totuși, să lucrați cu oantrenor de câini sau comportamentist care are experiență care lucrează cu câini înfricoșători. În timp ce pot să nu poată pune temerile câinelui să se odihnească în întregime, este posibil să se schimbe gradul de frică de a face câinele mai fericit și mai confortabil într-o varietate de situații.

Editat de Jenna Stregowski, RVT

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cauze de frică la câini