25 Cele mai frecvente probleme de comportament câine

Câinii domesticiți astăzi sunt mult mai buni astăzi de 10.000 de ani în urmă cu comportamentul modului în care oamenii doresc să se comporte. Chiar și așa, există multe comportamente canine care sunt instinctive pentru ei și pot deveni o problemă pentru proprietarii de animale de companie, fie că este vorba de un inconvenient sau chiar periculos. Cele de mai jos sunt cele mai frecvente probleme de comportament de câine care se confruntă adesea de către proprietari și cum să le remedieze (cu videoclipuri demonstrative).

1. Hiperactivitate și nemulțumire

Mai des decât nu, motivul pentru care câinele dvs. este prea energic, nesupuit și hiperactiv este pentru că lipsesc stimularea, exercițiile și jocul, sau se plictisesc. În funcție de rasă, dimensiune, vârstă și educație, câinii vor avea niveluri diferite de activitate și unele rasele active Întotdeauna simțiți nevoia de a elibera toată energia suplimentară sau de a lupta plictisit, indiferent de locație sau situație.

Cum se fixează:

Demonstrație

Deoarece fiecare câine este diferit, pentru a rezolva această problemă destul de comună de comportament câine, proprietarii de animale de companie trebuie să o abordeze în mai multe moduri de a găsi cea mai bună soluție:

  • Nu dați jocul câinelui. Dacă acest comportament nu este ceva ce vă simțiți confortabil, evitați să vă încurajați izbucnirea bruscă a energiei animalului și să le ignore complet pentru o vreme până când înțeleg că nu vor obține ceea ce vor.
  • Asigurați un exercițiu suficient. Fiți conștienți de cerințele de exercițiu ale rasei exacte ale câinelui. Asigurați-vă că poochia dvs. primește suficientă antrenament, mersul pe jos, alergând și jucând zilnic pentru a elibera energia de pe tot parcursul zilei.
  • Curs de antrenament de clicker. Aceasta este una dintre metodele de formare mai eficiente pentru multe alte probleme de comportament câine. În timp ce această tehnică nu funcționează întotdeauna cu câini hiperactivi, folosind a clicker vă poate ajuta să vă calmați câinele în jos de fiecare dată când acestea prezintă semne.

Câine fură lucrurile

2. Furtul de lucruri

Aceasta este probabil cea mai frecventă dintre problemele de comportament câine. Companii noștri canini vor fura, de obicei, orice îi interesează și ce se poate ajunge. Aceasta nu este chiar la fel de mare ca o problemă ca un comportament general de înțeles inteligibil. Toți câinii Steal & # 8221; și este greu să prevenim acest lucru, așa că atunci când vă pregătiți să adoptați un animal de companie, luați în considerare lucrurile pe care le vor ajunge atunci când nu sunteți în jur și dovadă de câine.

Cum se fixează:

Demonstrație

Când vă pregătiți să aduceți un câine în casa dvs., mai ales dacă este un cățel tânăr, luați în considerare lucrurile pe care le vor ajunge când nu sunteți în jur. Utilizați redirecționarea pentru a atrage atenția câinelui și departe de lucrurile care nu ar trebui să fie atinse. Schimbați "Bad & # 8221; Lucruri cu # 8220; Bun & # 8221; chestii - puneți în jos o mulțime de jucării de câine pentru ca câinele dvs. să mestece sau altceva care nu va afecta câinele și nu vă deranjează să aveți saliva de canin peste tot.

Câine joacă dur

3. Joc dur

Câinii iubesc să se joace cu alți câini, precum și cu oamenii; Cu toate acestea, uneori acest timp de joc poate ieși din mână foarte repede și tranziția în ceva care vă poate răni, alte animale de companie sau copiii dvs. Jocul dur la câini este bine între canini în majoritatea cazurilor, dar trebuie să fie oprit imediat după ce simți că pooch-ul tău nu este controlat printre alte animale sau oameni. Este, de asemenea, important să distingeți o piesă de la & # 8220; aproape o luptă și # 8221; și abordați-o mai atent dacă cei doi Câinii se luptă.

Cum se fixează:

Demonstrație

Ori de câte ori fido începe să fie dur cu tine în timpul unei plăci, să vă ridicați imediat și să vă ridicați deasupra nivelului câinelui. Opriți interacțiunea cu câinele, fără a face sunete, deplasându-se sau reacționând la acțiunile câinelui. Înghețați complet și păstrați-vă brațele aproape de corp. Animalul dvs. de companie va realiza în curând că timpul jocului sa terminat. Acest lucru trebuie făcut imediat după începerea jocului dur și, eventual, urmată de Comanda & # 8220; nr!& # 8221;

O altă parte a acestor probleme cele mai frecvente de comportament câine este atunci când se joacă aproximativ cu alte animale din gospodăria dvs., ca o pisică. Dacă observați acest lucru, opriți cu atenție timpul de joc între cele două fără ezitare și blocați câinele de la celălalt animal / joc în timp ce încercați să nu interacționați sau să-l excitați. În acest moment, animalul dvs. de companie are nevoie de ceva timp de la socializare, astfel încât ruperea oricărui contact pentru o vreme este o idee bună.

Micșitor constant la câini

4. Biting constant

Există multe motive diferite pentru care câinii au problema comportamentală de mușcătură. Experții câinilor sunt de acord că acest lucru se datorează în cea mai mare parte instinctelor de viață în ambalaje. Câini tineri, pe de altă parte, mușcă totul și toată lumea ca mijloc de a explora lumea, înțelegerea mediului și învățarea despre locul lor. Cu toate acestea, acest comportament de câine trebuie prevenit atunci când este posibil, în special în puii, deoarece este probabil să devină o problemă mult mai mare, deoarece câinele crește mai mare.

Cum se fixează:

Demonstrație

Deși mușcătura de câine vine de la faptele pot fi încă animale care își folosesc gura în modul în care folosim mâinile, formarea și socializarea regulată poate repara acest lucru. Petrecând timp cu animalul dvs. de companie și lăsându-i socializați cu alte animale și străini, va ajuta la stabilirea acestei probleme cele mai multe. Expuneți câinele dvs. la diferite setări, locuri și lucruri noi și ori de câte ori veți vedea pooch-ul dvs. de neconfortabil, nu o ignorați și încercați să schimbați acest lucru. Pe scurt, acesta este un obicei care poate fi schimbat cu o supraveghere constantă și de muncă.

Câine urmărește după ce se mișcă lucrurile

5. Urmărirea după mutarea lucrurilor

O altă parte a instinctelor unui câine sunt obiceiurile lor de pradă pe care le pot controla cu greu. În funcție de unitatea de pradă a rasei, urmărirea după lucruri în mișcare este una dintre acele probleme comune de comportament câine pe care majoritatea le va avea. Fido-ul dvs., probabil, iubește să urmărească după pisici, mașini, veverițe, biciclete, copii mici sau orice alte animale sau umane, fără nici un motiv aparent. În timp ce acesta este un comportament normal, acest lucru uneori poate conduce la consecințe periculoase.

Cum se fixează:

Demonstrație

Behavioristii Caninei stiu ca nu incerca nici un fel de a opri un caine de la urmarirea lucrurilor complet, dar poti incerca sa preveni ceva rau de a se întâmpla ca rezultatul animalului de animale de companie. De asemenea, puteți reduce ușor nevoia ca câinele să-i urmărească și să le desensibilizeze anumite distragere.

  • Socializați animalul dvs. de companie pentru a le desensibiliza lumea zilnică și a mediului. Ia câinele dvs. confortabil să fie în jurul valorii de toate aceste lucruri și # 8221; astfel încât pooch-ul dvs. înțelege că fac parte din mediul în care trăiesc.
  • Când există în mediul înconjurător care prezintă pericole potențiale, cum ar fi mașinile sau alte animale, asigurați-vă că vă păstrați câinele pe o lesă (și că este instruit).
  • Antrenează-ți câinele Comenzi de bază și să fie bun la ascultarea de ascultare a anchetelor și, în special, # 8220, ședere & # 8221; și Hose & # 8221; când este numit.
  • Întotdeauna să fie în căutarea unor posibile declanșatoare care vor porni pooch-ul: pisici, faunei sălbatice, biciclete, joggers, mașini sau alte distrageri atractive și rapid în mișcare.

Eliminarea necorespunzătoare la câini

6. Eliminare necorespunzătoare

Aici este o problemă comună de comportament câine, care este universal convenită ca una dintre cele mai grave urinări sau defecare a câinilor. Nu numai că acest mobilier de ruină și covoare la domiciliu, precum și răspândirea Mirosul neplăcut peste tot în casă, dar animalele care nu pot controla comportamentul lor de eliminare vă împiedică să le luați și mai des în locuri noi.

Cum se fixează:

Demonstrație

Înțelegeți că eliminarea necorespunzătoare la câini poate fi nu numai o problemă comportamentală, ci și o condiție medicală, mai ales ca incontinență Câini de rang înalt. Prin urmare, este vital pentru dvs. să discutați acest caz cu medicul veterinar imediat ce îl descoperiți. Odată ce VET dvs. a exclus orice probleme de sănătate ca motiv pentru eliminarea necorespunzătoare a câinelui, există un singur lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a remedia această problemă dificilă - formarea (sau recalificarea) câinelui.

Eliminarea necorespunzătoare este o lipsă de înțelegere de către câine de ce nu se pot scuti oriunde doresc. Ar trebui să vă întoarceți Bazele de bază, Aceleași pe care le-ați folosit pentru a instrui un catel și treceți cu câinele dvs. adult sau în vârstă cu privire la modalitățile adecvate de eliminare. Amintiți-vă că pentru cățeluși sub vârsta de 12 săptămâni, eliminarea necorespunzătoare este normală și este dificil de fixat "# 8221; imediat. Între timp, puteți folosi scutece de câine Pentru a limita cantitatea de murdărire a animalelor de companie.

Sărind pe oameni

7. Sărind pe oameni

Când câinii se întâlnesc cu alți câini, ei se întâlnesc unul pe altul prin mirosindu-se reciproc în spatele și fețele. Câinii ar dori să facă același lucru cu oamenii, dar fețele umane sunt situate inconvenient până la vârful trupurilor noastre. Sărituri pe oameni, pentru câini, este adesea o încercare de a se comporta în conformitate cu eticheta obișnuită de câine. Uneori, totuși, acest lucru poate fi a semnul dominanței. Oricum, acest comportament problematic este rareori întâmpinat de străini și ar trebui, în general, să fie fixat înainte de a deveni periculos.

Cum se fixează:

Demonstrație

Pentru a rezolva această problemă comună de comportament câine, ignorați-vă pooch-ul când veniți acasă până când nu mai încearcă să sară la tine. Nu striga, nu sunați la cainele dvs. să se oprească și să nu o împingeți. Oricare dintre aceste comportamente va încuraja probabil câinele și va încuraja sărituri și mai mult pentru că arată ca o piesă pentru ei. Începeți mângâia și lăudați câinele dvs. numai după ce picioarele ei se întinde pe pământ, astfel încât ea învață că săriturile ei a fost motivul pentru care o ignorați.

Anxietatea de separare la câini

8. Anxietate de separare

O problemă extrem de comună a comportamentului câinilor nu este exact o problemă de comportament, ci mai degrabă o problemă de sănătate mintală pentru câini - anxietate de separare. Această problemă discutată în mod obișnuit este adesea cauza pentru multe alte probleme comportamentale canine, cum ar fi eliminarea necorespunzătoare, mestecarea distructivă, lătratul excesiv și orice alte forme de exprimare pe care câinii le folosesc pentru a se elibera de anxietatea de separare.

Cum se fixează:

Demonstrație

Anxietatea de separare poate fi extrem de incomodă pentru câine, mult mai mult decât pentru proprietar. Această problemă trebuie abordată cu formare la început, dar dacă nu funcționează, ar putea fi nevoie de un comportament profesionist, precum și Ajutoare de anxietate sub formă de medicamente (unele chiar sugerează Prozac, cel prescris pentru oameni, ca medicament eficient) care sunt foarte eficiente la câinii calme în jos și apoi veste de anxietate pentru a ușura disconfortul și alte metode.

În ceea ce privește instruirea, cea mai bună modalitate de a începe să se ocupe de această problemă comună de comportament câine este învățarea animalului dvs. de companie că vă veți întoarce întotdeauna: începeți să părăsiți camera timp de 5 până la 10 minute, apoi reveniți; Extindeți acest interval de timp pe baza reacției câinelui. Între timp, utilizați Jucării pentru anxietate de separare Pentru a evita ca câinele să-ți distrugă pantofii. Puteți lăsa chiar televizorul sau radioul pentru animalul dvs. de companie.

O altă modalitate de a repara această problemă de comportament obișnuit a câinelui este de a obține o cutie de câini adecvată și de cust-tren animalul dvs. de companie, treptat. Doar rețineți că cutii nu sunt ideale pentru fiecare câine cu anxietate de separare și trebuie să observați pooch-ul dvs. dacă cratingul ajută la SA sau de fapt, opusul. Cu câțiva câini, când au propriul lor "Den & # 8221; îi ajută să se simtă mai sigure și petrec mai puțin timp, subvenționând din cauza anxietății de separare.

Câine Barking excesiv

9. Barking excesiv

Barking-ul de la sine nu este un comportament problematic la câini - coacă din multe motive diferite și este un mod natural de comunicare pentru ei. Unele motive pentru lătratul câinilor pot fi chiar utile pentru dvs. ca proprietar. De exemplu, poate doriți ca câinele să lage să vă avertizeze că cineva se ascunde în curte. Barking excesiv este atunci când acest lucru devine un adevărat comportament problematic, atunci când animalul dvs. de companie continuă să scală în mod constant și în mod consecvent, fără nici un motiv bun (evident pentru tine) să facă acest lucru.

Cum se fixează:

Demonstrație

Acesta este un alt caz în care formarea cu ascultare, redirecționarea și instruirea noilor obiceiuri în câinele dvs. este cea mai eficientă instrument. Pentru a rezolva latrarea nedorită și excesivă a câinelui dvs., trebuie să stabiliți mai întâi cauza acestuia și ce situații vă fac coaja de câine. După aceea, încercați să eliminați mai întâi aceste cauze, dacă este posibil.

Atunci, Învățați-vă pooch-ul Cum să se ocupe mai adecvat în mod corespunzător și / sau desensibiliza câinele la acele declanșatoare. De exemplu, dacă câinele dvs. scapă când cineva este la ușă, întoarceți acel comportament într-un comportament productiv: învățați câinele să scadă de câteva ori, și apoi așteptați liniștit lângă ușă pentru a vedea cine este acolo.

Comportament agresiv la câini

10. Comportament agresiv

Comportamentul agresiv la câini nu trebuie întotdeauna să vină sub forma unui atac. Această problemă comună de comportament a câinelui este foarte des o demonstrație subtilă a agresivității în câinele dvs. prin arătarea dinților, mârâind și lătrarii. Și pentru că câinele dvs. nu atacă și mușcă, asta nu înseamnă că orice tendință de comportament agresiv în ele este adecvată, mai ales dacă această agresiune este adesea arătată față de proprietar sau de familie.

Cum se fixează:

Demonstrație

În primul rând, nu trebuie să vă ocupați niciodată câine agresiv de unul singur - dacă este posibil, angajați un antrenor cu experiență. Dacă nu este posibil, abordați-o foarte atent. Demonstrează câinilor dvs. că nu sunt în controlul situației și au stabilit limitele cum pot obține Caprice pe care le pot obține. Ignorați comportamentul lor sărac și agresiv și utilizați o armare pozitivă.

Monitorizați progresul agresiunii PET și dacă niciunul dintre antrenamentele de ascultare, stabilirea limitelor, consolidarea metodelor de comportament pozitive să se ocupe de această problemă comportamentală, să vorbească cu VET și un antrenor profesionist de câini. S-ar putea să aveți nevoie să obțineți câinele dvs. să înțeleagă cum să trăiți printre oameni și doar un profesionist va fi capabil să facă acest lucru.

Câine cerșind pentru alimente

11. Cerșind pentru alimente

Un câine care vă cerșeta pentru mâncare este cu siguranță una dintre cele mai frecvente probleme de comportament câine pe care mulți proprietari de animale de companie se confruntă în mod regulat, eventual chiar de mai multe ori pe zi. Acesta este doar un efect secundar nefericit de a vă iubi propriii câini într-o măsură pe care doriți să le oferiți tot ceea ce cere și cu cât faceți mai mult, cu atât mai rău acest comportament va deveni. Câinii știu că oamenii nu pot rezista ochilor catelului, și ei o folosesc pentru a ne manipula.

Cum se fixează:

Demonstrație

Pentru a rezolva problema dvs Câine cerșetorului, Învățați-vă animalului de companie că cerșind pentru alimente nu va duce la alimente. Este la fel de simplu ca asta. Trebuie să ignorați câinele când cerșesc și nu-i dau nici o mâncare când mănânci la masă. Fiți răbdători și consecvenți. Nu mustrați câinele dvs. pentru a certa, deoarece atenția pe care o primește poate consolida acest comportament. Amintiți-vă că acesta este un proces în curs de desfășurare și chiar după o practică pe termen lung, dacă înșeală - procesul va trebui să fie pornit de la început.

Jumping pe mobilier

12. Jumping pe mobilier

Majoritatea proprietarilor de câini nu doresc ca animalele de companie să petreacă prea mult timp pe mobilier, mai ales atunci când sunt lăsați să se rostogolească în afara sau să vă ruineze canapelele din anxietatea de separare. Dacă nu aveți Câine de câine, interzicerea mobilierului la câinele dvs. este rezonabilă și posibilă. Pentru câinii cu probleme de dominare, interzicerea mobilierului poate fi, de asemenea, folosit ca o modalitate de a le antrena pentru a nu mai fi dominanți și de a vă stabili poziția asupra câinelui.

Cum se fixează:

Demonstrație

Dacă încercați să vă antrenați un câine să nu sari pe mobilier, să-i oferiți mai întâi patul de companie. Când încă pregătiți, recompensați câinele pentru a-și folosi patul propriu în locul dvs., fie verbal, fie cu un tratament. Apoi, dacă vă prindeți Fido pe canapea, faceți-l să se apropie imediat și cu o comandă strictă. Dacă este necesar, blocați accesul la mobilier atunci când nu sunteți în jur sau utilizați Mobilier Repellents Asta ne-toxic pentru câini.

Câine de câine

13. MOUTHING

MOUTHING este una dintre problemele de comportament foarte frecvent de câine la tinerii pui și nu ar trebui să fie confundat cu mușcătura sau agresivitatea (chiar dacă pot începe în mod similar). Comportamentul de luare a câinelui este atunci când animalul tău își pune gura și dinți în jurul mâinii sau degetului, dar nu mușcă de fapt. În timp ce o mulțime de câini dezvoltă această problemă comportamentală la un moment dat, gunoiul este observat în cea mai mare parte în puii. În timp ce această problemă comportamentală poate părea inofensivă, ea reprezintă de fapt un pericol potențial pentru o mușcătură accidentală și ar trebui să fie fixată.

Cum se fixează:

Demonstrație

Inhibarea mușcăturii este cea mai comună metodă de formare a câinelui împotriva mușcăturii, precum și a gunoiului. Mulți experți câini folosesc această tehnică pe puii tineri cu rezultate excelente. În plus față de inhibarea mușcături, ar trebui, de asemenea, să lucrați la obiceiul câinelui dvs.:

  • Când apare gunoi, găsiți o jucărie de câine pentru a înlocui mâna
  • Utilizați armarea pozitivă și tratează când câinele nu mai găzduiește
  • Încurajați jocurile mai puțin grele cu câinele dvs
  • Practicați formarea de ascultare și lăsați câinele să știe odată ce face ceva greșit

Dog săpat

14. Săpat

Săparea nu este doar una dintre cele mai frecvente probleme de comportament la câini, dar este, de asemenea, un instinct natural al animalului tău domestic, care nu este întotdeauna ușor de rezolvat și îndepărtat complet de la câine. Majoritatea câinilor Dragostea sapat la un grad sau altul, și, de obicei, este mai bine să nu opriți acest comportament, ci mai degrabă le redirecționați departe de locuri necorespunzătoare și de unde este sigur și bine să sapă.

Cum să fixați și # 8221; aceasta:

Demonstrație

Câinii săpat din mai multe motive, iar primul pas spre rezolvarea acestei probleme este de a afla cauza sapaturilor și ce încearcă câinele să realizeze prin săpare.

  1. Câțiva câini din plictiseală, sau pentru a vă atrage atenția. În acest caz, câinele dvs. are nevoie de mai mult exercițiu și mai mult timp de joc.
  2. Câinele dvs. poate fi bine să vâneze pradă burrowing. Dacă este cazul, tratați cu prada.
  3. Unii câini săpe să se culce în murdăria mai rece, sau să se ascundă de vânt sau de ploaie. În acest caz, reduceți timpul câinelui în afara sau oferiți câinelui dvs. o casă de câini.
  4. În cele din urmă, unii câini sapa să scape sub garduri. Blocați accesul la garduri sau întăriți solul sub garduri.

Odată ce ați dat seama de motivul pentru obiceiurile de săpat ale câinelui, adresați-l în mod corespunzător, folosind cele mai eficiente modalități care au fost deja menționate: corectarea obiceiurilor câinelui și armarea pozitivă.

Distructiv mestecând la câini

15. Mestecarea distructivă

Câinii își folosesc gura ca oamenii folosesc mâinile pentru a explora și a interacționa cu lumea din jurul lor. Similar cu lătratul și sapat, mestecarea este un comportament natural în canini, dar poate deveni problematică atunci când este distructivă. Uneori, problema comportamentală a câinelui de tulpini excesive de mestecare de la probleme medicale sau anxietate severă de separare, care este atunci când poate fi nevoie de ajutor pentru un medic veterinar sau un ajutor al comportamentului canin.

Cum se fixează:

Demonstrație

Asigurați-vă că câinele dvs. are o mulțime de acces la ieșirile de mestecare adecvate, cum ar fi jucăriile interesante și gustoase de mestecat. Blocați accesul la fire, cabluri, lucrări sau orice altceva câinele dvs. ar fi putut fi folosit ca o priză necorespunzătoare de mestecare. Dacă câinele dvs. încă se termină mestecând lucrurile greșite, ar putea însemna că este plictisit sau sub-exercitat.

Câine lins excesiv

16. Lins excesiv

Problema comportamentală a câinelui de lins compulsiv, excesiv este unul dintre cele mai dificile pentru a repara, în primul rând din cauza cât de greu este să observăm și să evaluăm dacă acesta este un comportament problematic sau ceva normal. Unul dintre semnele de problemă excesivă de lins la câini este atunci când linge totul: de la labele lor la mobilierul tău, tu, covoare, mașini și multe altele.

Cum se fixează:

Demonstrație

Deoarece linsurile excesive la câini poate fi cauzată de multe motive diferite - de la anxietatea psihologică la condițiile medicale reale (inclusiv alergii și leziuni) - primul și cel mai important pas pentru a stabili această problemă comportamentală este determinarea corectă a motivului.

Monitorizați obiceiurile de lingere a câinelui, precum și orice alte probleme de comportament comune pe care le au și încep să definească problema prin procesul de eliminare. Odată ce aveți o idee bună despre câteva motive potențiale, este timpul să discutați cu un profesionist și să vedeți dacă această condiție poate fi fixată (sau ar trebui).

Câine frica de zgomote

17. Teama de zgomote

Câinii pot deveni Frica de anumite zgomote, fie pentru că zgomotul în sine este tare și înfricoșător (ca Thunder), sau pentru că asociază zgomotul cu o experiență neplăcută. Rezolvarea acestor fobii care sunt considerate acum ca probleme de comportament câinilor pot fi cu adevărat dificile, iar uneori evitarea expunerii la sunet este singura soluție viabilă.

Expunerea unui câine la un sunet, se teme că nu îl va desena la zgomot și, în general, va agrava frica. Dacă sunetul este inevitabil, cum ar fi Thunder în timpul unei furtuni, mențineți un aer de încredere. Nu vă adresați fricii câinelui, deoarece probabil veți întări ideea că frica este justificată.

Cum se fixează:

Demonstrație

Puteți încerca să obțineți o înregistrare a zgomotului și să o jucați la câinele dvs. la un volum foarte scăzut într-o setare calmă și sigură. Creșteți încet volumul pe parcursul multor sesiuni, iar câinele dvs. poate să-și depășească în cele din urmă teama. Din nou, nu merge prea repede! Forțându-ți câinele să se confrunte cu frică nu va funcționa și probabil va fi contraproductivă. O altă tehnică excelentă este utilizarea muzicii calme, cum ar fi melodiile clasice sau Mașină de zgomot alb pentru a distrage câinele departe de "Bad & # 8221; zgomot și pe un zgomot calmant în schimb.

Câine neascultare

18. Nesupunere

Una dintre cele mai frustrante probleme de comportament de câine este neascultarea. Când câinii nu ascultă proprietarii lor și nu vin când se cheamă, acest lucru poate deveni o rădăcină la o multitudine de alte probleme comportamentale. Experții câinilor separă problema neascultării în două categorii: pasivă și activă. Neascultarea pasivă este atunci când câinele tău nu a putut să-și pasă mai puțin pentru faptul că tocmai l-ai cerut să vină, iar neascultarea activă este când câinii se bucură să nu vă asculte, ceea ce este o problemă majoră.

Cum se fixează:

Demonstrație

Pentru a începe lupta împotriva comportamentului neascultător al câinelui, trebuie să vă întoarceți la elementele de formare a ascultării și să treceți din nou prin întregul proces. Nu urmăriți după câinele dvs., nu vă pedepsiți câinele și nu încercați să-i mită nici.

Când vine vorba de acest tip de greșeli, să fii strict cu canina ta și să-ți stabilești dominația. De cele mai multe ori, armarea negativă nu va funcționa pe un câine neascultător, deci dacă găsiți metodele de antrenament pentru a fi ineficiente - este timpul să cerem ajutor unui profesionist. Fixarea acestei probleme comportamentale este importantă și ar trebui făcută în mod eficient.

Câine fiind supraprotectiv de familie

19. Fiind supraprotectivă a familiei

Câinii dezvoltă uneori comportamente supraprotective ale proprietarilor lor datorită gelozie. În timp ce drăguț la început, această problemă de comportament mai puțin comună a câinelui poate duce la un comportament agresiv și, prin urmare, trebuie rezolvată rapid. Caninele pot învăța să se relaxeze prin înțelegerea faptului că nu trebuie să-și apere proprietarii. Cu alte cuvinte, câinii supraprotectivi trebuie să fie re-socializați, ca un nou catelus.

Cum se fixează:

Demonstrație

Începeți prin socializarea câinelui dvs. în situații sociale ușoare: o persoană nouă la un moment dat sau o persoană și câinele lor prietenos și bine socializat. Încercați încet până la situații sociale mai complicate. În orice moment, menținerea unui aer de încredere.

Dacă câinele dvs. simte că sunteți îngrijorat, el va concluziona că sunteți în pericol și veți încerca să vă protejați. Chiar dacă intențiile lor sunt bune, trebuie să vă lăsați pooch-ul să știe că acest lucru este un comportament inadecvat. Practicați formarea ascultării și consolidarea pozitivă.

Dog lesa trage

20. Lesa trage

Fiind capabil să meargă calm cu câinele dvs. pe o lesa este importantă pentru un proprietar de animale de companie. Dacă o problemă a dvs Câine trăgând o lesa apare, trebuie să vă adresați acest lucru prin predarea pooch-ului dvs. despre cum să vă plimbați lângă dvs. Înainte de a lua orice acțiune, înțelegeți că câinii nu fac acest lucru cu intenție. Canini pur și simplu nu știu cum să meargă pe lesa așa cum le doriți și ei. Odată ce învățați câinele dvs. cum ar trebui făcut acest lucru, problema va dispărea.

Cum se fixează:

Demonstrație

Începeți prin achiziționarea unui a hamul fără tragere Pentru a preveni rănirea câinelui dvs. de tragere. Apoi, faceți sesiuni frecvente de mers pe jos cu câinele dvs. pe lesa și hamul. Păstrați aceste sesiuni scurte și distractive pentru câine. Când antrenarea împotriva leșiei, nu permiteți niciodată câinelui dvs. să facă ceea ce nu doriți să facă. Încercați să vă păstrați câinele pe scurt, dar destul de liber, pentru a nu răni animalul.

Cea mai bună modalitate de a vă antrena câinele pentru a merge alături de dvs. este să aveți întotdeauna o grămadă de câini delicios tratați și utilizați armarea pozitivă. De asemenea, încercați să mergeți pe un ritm mai rapid și să faceți jogging cu câinele dvs. pe lesa. Toate aceste metode vor face ca câinele să înțeleagă unde vă așteptați să fie atunci când o lesa.

Câinii plângând pentru atenție

21. Whining pentru atenție

Whining este pur și simplu un alt mod pentru ca pooch-ul tău să comunice, și acest lucru se întâmplă cel mai adesea că animalul tău vrea o atenție, este anxios sau încercând să te vină în ceva. În timp ce majoritatea câinilor exprimă acest tip de probleme de comportament câine prin lătratul excesiv, unii canini vor alege să ceară în schimb.

Cum se fixează:

Demonstrație

Pentru a opri câinele dvs. de la Whining, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să o ignorați. Nu reacționați, nu animați, nu vorbiți cu câinele dvs. dacă nu știți că ar putea exista un motiv specific care necesită atenția dvs. (cum ar fi cea medicală). Odată ce câinele nu se oprește, începeți să reacționați la comportamentul lor brusc schimbat: PET POOCH-ul dvs., jucați cu ea sau altfel interacționează. Câinele tău trebuie să înțeleagă că Whining nu a făcut nimic, dar odată ce sa oprit, ai reacționat.

Câine fiind supraprotectiv de proprietate

22. Fiind supraprotectivă a proprietății

În mod similar cu problemele de comportament câine de a fi supraprotective ale proprietarilor lor, câinii pot deveni, de asemenea, supraprotedenți ai obiectelor, cum ar fi alimentele - numite paza resurselor. De obicei, acest lucru indică faptul că câinele dvs. este nesigur și / sau agresiv și dominant în general. Trebuie să vă învățați animalul care renunță la jucăria lor preferată când a fost rugată să facă acest lucru nu înseamnă să o pierzi pentru totdeauna. În schimb, faceți ca câinele să înțeleagă că scăderea jucăriei înseamnă un tratament chiar acum și că jucăria se va întoarce mai târziu oricum.

Cum se fixează:

Demonstrație

Începeți să vă antrenați câinele pentru a renunța la elementele pe care le împărțiți, cum ar fi frânghiile de remorcare. Începeți să jucați remorcher pentru o vreme, apoi spuneți câinelui dvs. la "Lăsați-l" sau picătură ". Prezentați un tratament foarte gustos în cealaltă mână. Când ea lasă să plece, dă-i tratamentul și laudă-o. În cele din urmă, treceți la jucăriile pe care nu le partajați. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a vă învăța câinele să se joace.

Câine cocoșând

23. Humping

Chiar dacă o astfel de problemă comună de comportament de câine ca o poate fi Desenați un râs De la unii, aceasta este de fapt o problemă pe care proprietarii de câini trebuie să o facă și să încerce să o rezolve. Humping este o expresie sexuală a câinilor; Cu toate acestea, unii experți câini spun că canini ar putea face acest lucru din alte motive, cum ar fi un semn de dominare sau reacție la entuziasm. Dar nu să vă faceți griji, deoarece cainele cocoașă este un comportament normal care poate fi tratat și fixat.

Cum se fixează:

Demonstrație

În primul rând, considerați că singurul motiv pentru care ar trebui să remediați problemele de comportament câinilor, cum ar fi humpingul este numai dacă vă deranjează pe tine sau pe altcineva. Dacă acest comportament normal pentru câini nu afectează pe nimeni, nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la asta. Dacă, totuși, comportamentul de montare în câinele dvs. este excesiv, există câteva lucruri pe care le puteți face:

  • Întotdeauna distrage-ți câinele. Odată ce vedeți ce este pe cale să faceți canin, găsiți altceva pentru el să se joace
  • Dacă câinele dvs. este intact, luați în considerare l-ați citat. Chiar dacă nu se oprește de la Humping, va reduce motivația
  • Reacționați corespunzător pentru montarea câinelui: împingeți, ignorați-l, așezați-l în jos și utilizați comenzi pentru a controla câinele

Câine scapă

24. Escaparea

Există o mulțime de situații în care dorința câinelui de a scăpa și de a fugi de oriunde se poate provoca consecințe periculoase. Această problemă va fi de obicei cauzată deoarece animalul dvs. de companie caută un partener, a fost speriat de ceva, are nevoie de socializare, nu-i place mediul, vrea să se plimbe și să exploreze și din mai multe alte motive. Lucrul rău este evident: când în afara supravegherii tale și nu într-un mediu sigur, un câine se poate ajunge în tot felul de pericole foarte repede.

Cum se fixează:

Demonstrație

  1. Câinii pot fi frică de ceva în curte sau acasă. În acest caz, aflați ce vă sperie animalul și rezolvați problema eliminând declanșatorul.
  2. Unele rase sunt foarte curioși și predispuși să se rătăcească în căutarea de aventură. Asigurați-vă că curtea dvs. este bine fixată și luați în considerare limitarea timpului de curte la momentul în care sunteți disponibil pentru a supraveghea.
  3. Alți câini pot scăpa din plictiseală sau pot căuta interacțiuni sociale. În acest caz, dând câinelui dvs. mai mult timp să socializeze cu dvs., familia și alte persoane și câini pot reduce problema.
  4. În cele din urmă, obținerea câinelui spayed sau a neutered poate contribui la reducerea dorinței de a vă plimba în căutarea unor colegi potențiali.

Câine mănâncă poop

25. Mâncând poop

Coprofagia este un act de Câinii mănâncă fecale, fie propriul lor sau alt animal. Chiar dacă experții câinilor încă nu știu exact de ce caninii se angajează în acest comportament, dar coprofagia este considerată normală între multe animale, inclusiv câini.

Cum se fixează:

Demonstrație

Oprirea câinelui dvs. de la mănâncă poop este o altă dintre cele mai dificile probleme de comportament câine pentru a corecta. Acest lucru este în cea mai mare parte pentru că câinii mirosesc totul tot timpul și învățându-i că mirosul este în regulă, dar mâncarea nu va fi o provocare. Cel mai bun mod de a face față coprofagiei la câini este de a:

  • Asigurați-vă un mediu în care nu există fecale altor animale
  • Curățați imediat după câinele dvs
  • Furnizați animalul dvs. de companie cu jucării și jocuri; jucați cu ei în mod regulat
  • Verificați cu VET pentru orice afecțiuni medicale și oferiți o dietă bună

Citiți următorul: 20 de trucuri pentru antrenamentul cutiei un catelus

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 25 Cele mai frecvente probleme de comportament câine