Mestructiv de mestecat: de ce câinii iubesc la gnaw și cum să oprească acest lucru

Există un mod corect și un mod greșit de a învăța câinele să nu mestece și să vă distrugă lucrurile la domiciliu.

Mască de mestecare distructivă la câini este o problemă comună. Ți-ai certat vreodată câinele pentru a mesteca sau a-ți ghemui lucrurile? S-ar putea să credeți că acest lucru are de-a face cu foamea, dar experții spun că este de fapt o manifestare comportamentală, care poate fi un lucru bun sau rău.

Colin Tennant al U.K. Asociația de comportament Canine și Feline a spus Știința live că mestecarea lucrurilor este instinctivă la câini. Dacă oamenii studiază obiecte cu ochii lor (vederea) sau mâinile (atingeți), câinii își folosesc gura pentru a distruge lucrurile și pentru a afla ce sunt acestea.

Câinii mușcă, de asemenea, în lucrurile voastre, cum ar fi pantofii sau hainele în coșul de spălare, pentru că pot simți mirosul. Este probabil ca pooch-ul dvs. să se întrebe de ce mirosul dvs. este pe unele elemente și, astfel, are instinctul de a investiga.

LEGATE DE: 15 moduri de a preveni câinii de la mobilierul de mestecat și bunurile dvs

Când mestecarea câinelui devine problematică

Când câineDar în timp ce mestecarea este un comportament natural și un instrument de învățare pentru câini, poate deveni și un comportament problematic. De exemplu, dacă vă lăsați întotdeauna câinele în interiorul casei toată ziua și nu oferiți nici un timp de calitate pentru joc sau exercițiu, atunci este legat de GNAW și să distrugă unele dintre lucrurile voastre pentru a elibera tot ce se sprijină energia.

Behavioriștii Canine spun că mestecarea distructivă ar putea fi, de asemenea, o indicație a anxietății de separare, a comportamentului obsesiv-compulsiv, a fricii și a agresiunii la câini. În afară de lipsa de exercițiu și de joc, aceste animale pot dezvolta, de asemenea, obiceiul rău din cauza lipsei de supraveghere și de formare, precum și lipsa de acces la jucăriile reale de mestecare.

Este posibil, totuși, ca câinii să dezvolte probleme de mestecat din cauza unei afecțiuni medicale. Ca oamenii, câinii suferă, de asemenea, disconfort gastrointestinal și mestecarea este ca un mecanism de coping. Dacă observați obiceiul de mestecat al câinelui ca fiind mai rău, ar fi util să vizitați veterinarul pentru o verificare. Trebuie să excludeți mai întâi orice problemă medicală înainte de a instrui câinele să se comporte corect.

Corectarea comportamentului de mestecat al câinelui

Dacă ați prins obiectele de la câine, nu ar trebui să-i pună în gură, să reziste nevoii de a-l certa sau să ia lucrurile departe de forță ca o modalitate de disciplină și să-ți învețe pupa Opriți mestecarea calea cea bună. Potrivit Tennant, țipând la câini pentru distrugerea perechei preferate de adidași nu vor avea niciun efect. În schimb, îndreptați atenția câinelui la o jucărie reală de mestecat și apoi laudă-l când respectă.

În esență, trebuie să-ți înveți câinele ce obiecte poate sau nu pot mesteca. Înțelegeți, totuși, că învățarea va avea atât eforturi și eforturi consistente pentru a avea rezultate bune, deci trebuie să fiți răbdători cu poochia ta.

Nu uitați să vă dați câinelui timp suficient pentru a juca și mergeți astfel încât să nu-și îndrepte energia la mestecarea distructivă. Va avea nevoie de exercițiile sale mintale și fizice obișnuite în aer liber.

Destinativ de mestecat - de aceea câinii iubesc la GNAW și cum să oprească acest lucruDe asemenea, ar trebui să fie de ajutor Dog-dovada casa ta. De exemplu, păstrați cablurile electrice la îndemână sau curățați-vă după lucrurile dvs. atunci când nu le folosiți astfel încât câinele să nu se gândească să se joace cu el. Închideți ușa din spatele spălării și păstrați șosete și pantofi ascunse în mod corespunzător în dulapuri sau sertare.

Blocați camere pe care nu doriți ca câinele dvs. să acceseze cu o poartă de catelus. Uneori, ar putea fi necesar să vă închideți câinele dacă nu veți putea să-l supravegheați de la rătăcire și să vă inspectați lucrurile. Cu toate acestea, folosiți doar crating pentru perioade scurte de timp și lăsați niște jucării lângă el, așa că nu se va simți anxios.

Dacă aveți un nou catelus, așteptați un anumit nivel de comportament distructiv din cauza curiozității și a lansării tensiunii. Cu toate acestea, ca proprietar de animale de companie, țineți cheia pentru a opri efectiv acest comportament și pentru a rezolva problema. În cele din urmă, este supravegherea și îndrumarea dvs. care vor învăța câinele cum să fie în cel mai bun comportament.

Citiți următorul: 5 sfaturi despre cum să oprești un catelus de la mestecarea totul

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mestructiv de mestecat: de ce câinii iubesc la gnaw și cum să oprească acest lucru