Cum să opriți comportamentul rău în pisoi

O pisică pufoasă în spatele postului de zgâriere

Kittens, ca și copiii, trebuie să fie învățați cum să trăiți în casa dvs. și este de până la dvs. pentru a stabili regulile. Odată ce ați făcut acest lucru, va trebui să vă oferiți pisoiul cu mijloacele necesare pentru a le urma. De exemplu, dacă doriți ca pisoiul să doarmă în patul său propriu, va trebui să cumpărați sau să faceți un loc de dormit adecvat pentru el.

Va trebui să vă învățați pisoiul să vă urmeze regulile. Ca și în cazul oricărui animal de companie (sau persoană), predarea implică combinarea recompense Pentru un comportament bun și consecințe pentru comportamentul nedorit. Răbdarea este cheia când antrenezi un pisoi.

De ce pisicile au greșit?

Pisicile sunt ca și bebelușii. Învățând în mod constant despre lumea din jurul lor și ce comportament este acceptabil și ceea ce nu este prin consolidare pozitivă și negativă. Când pisoiul tău este greșit, nu încearcă să fie "rău". Este pur și simplu învățând cum să se comporte.

Majoritatea pisicilor sunt fericiți să folosească o cutie de gunoi și să zgâriească postarea. Uneori, pisicile nu doresc sau nu pot face unul sau altul. Ocazional, ei încep să folosească caseta de gunoi și să zgârieze corect postul și apoi încetați brusc să faceți acest lucru.

Cel puțin 75% din pisoi sau CAT disciplina implică depanarea pentru a descoperi motivul pentru comportamentul nedorit și apoi corectarea situațiilor care au provocat-o.

Zgârierea și zgârierea

Pisicile și pisicile ar trebui să-și păstreze ghearele și trebuie să se zgârie pentru a-și păstra ghearele sănătoase. Trucul este de a le redirecționa de la mobilier și alte obiecte la suprafețe mai potrivite pentru a le ascuți ghearele. Cheia predă pisoiul pentru a evita zgârierea distructivă.

Formarea casetei de gunoi

Majoritatea pisicilor se adaptează ușor la o cutie de gunoi, mai ales dacă au fost ridicați cu o pisică mamă. În caz contrar, este de obicei ușor să antrenezi un pisoi la cutie. Asigurați-vă că caseta este ușor accesibilă, umplută cu gunoi de bună calitate și curățată cel puțin o dată pe zi. Imediat după o masă, plasați pisoiul în cutie. Este posibil să trebuiască să demonstrați prin îndrumarea laba pentru câteva zgârieturi în așternut, dar pisicile va primi rapid ideea. Șansele sunt, în condiții adecvate, pisoiul dvs. nu va face greșeli și nu vor învăța să folosească în mod regulat caseta. În evenimentul rar, pisoiul dvs. nu ia în cutie, săraci Întreținerea casetei de gunoi poate fi cauza.

Mestecând și mușcă

Ca și bebelușii umani, pisoi examinați totul cu gura lor, mai ales când sunt dentibile. Ca și în cazul copiilor mici, este important să păstrați obiectele dăunătoare din Kittens ". Kittens iubesc să "joace lupta", iar dacă alte pisici nu sunt în jur pentru a le adăposti, se vor mulțumi pentru cea mai apropiată mână sau gleznă, mai ales dacă ați încurajat această formă de joc devreme. De asemenea, s-ar putea mesteca pe houseplanturi dacă sunt la îndemână.

Jumping

Pisoi iubesc înălțimile și mulți sunt jumperii experți. Ei se pot arunca în sus cu puțini notificări și un efort aparent mic. Problemele apar atunci când sare frecvent pe o masă sau o blată pe care o preferi să evite.

Nightime Comportament

Pisicile și în special pisicile pot prezenta un comportament hiperactiv pe timp de noapte. Cele mai multe pisici vor fi treaze și active pe timp de noapte, dar cheia îi învață să vă lase singuri și cum să vă întoarceți la culcare.

Atenție Căutarea neascultării

Unii pisoi sunt deosebit de rambunptioși. În timp ce pisoii sunt de așteptat să fie curioși și jucători, unii pot escalada aceste trăsături la comportamentul rău. Este probabil căutând atenția de la proprietarii lor sau sunt plictisiți și sub-stimulați (sau ambii).

Cum să opriți comportamentul rău

Există numeroase tehnici eficiente umane pentru a vă exprima nemulțumirea cu o pisică. Este întotdeauna înțelept să verificați cu veterinarul dvs. pentru a vă asigura că nu există o problemă de sănătate care provoacă comportamentul rău. O opțiune simplă este să păstrați o sticlă de pulverizare umplută cu apă la îndemână. Acest lucru vă poate ajuta când vedeți un comportament rău în acțiune. Dă-ți pisoiul un pic de scârțâit pentru a descuraja comportamentul.

Oferiți posturi de zgâriere

Pentru a opri hârtia dvs. de zgârieturi de pisică sau alte locuri nu aparține, furnizați suprafețe de zgârieturi dorite. Posturile de zgâriere variază în preț și stil și oferă o selecție de suprafețe de zgâriere pentru pisoi. O opțiune populară și ieftină este un model de carton ondulat. Adăugarea unei cantități mici de catnip la postul de zgârieturi poate face mai atractivă pentru pisica dvs. Pentru o varietate de opțiuni de zgâriere sănătoase, oferă cât mai multe zgârieturi, după cum vă puteți permite și / sau au loc pentru.

Gestionați ghearele pisicilor

În timp ce dăunează sănătății pisicilor dvs. pentru a fi declarat, este o idee bună să tăiați acele gheare ascuțite de ac din când în când. Nu numai că acest lucru va face zgârierea distructivă mai puțin dintr-o problemă, dar va diminua, de asemenea, șansa că veți fi zgâriat de un joacă energic energic. O altă opțiune este Utilizați capace de unghii din plastic. Ele sunt ușor de aplicat și nu interferează cu extensia normală și retragerea ghearelor pisicii.

Păstrați cutia de gunoi curată

Deoarece evitarea cutiei de gunoi este o cauză majoră a predominatorilor pisicilor la adăposturi, este important să vă oferiți pisicii cu o cutie de gunoi curată imaculată. O altă opțiune este să pulverizați cutia de gunoi a pisicilor cu un miros atractiv, cum ar fi Cat Atrage, care este vândut la magazinele de animale de companie. Oferiți mai multe casete pentru pisica dvs. De asemenea, este posibil să încercați mai multe mărci și tipuri de gunoi. Unele pisici evită cutiile de gunoi acoperite, în timp ce altele preferă intimitatea pe care o oferă. Asigurați-vă că nu există probleme de sănătate subiacente, cum ar fi o infecție a tractului urinar, care poate provoca pisoiul dvs. să rateze cutia de gunoi. Veterinarul dvs. ar trebui să poată exclude cu ușurință acest lucru și alte boli cu o simplă urinare.

Evitați luptele de joc

În timp ce jucați lupta cu pisoiul dvs. poate fi distractiv, poate escalada. Pisicile învață să inhibă severitatea mușcăturii și zgârierea de la colegii lor și mama lor. Dacă ei mușcă sau se zgârie prea tare, ei vor fi mustrați cu o mârâie sau o șuierătoare și un swat la fel de dur sau mușcă înapoi înapoi. Dacă pisoiul dvs. a fost separat de familia sa prea devreme, este posibil să nu fi învățat comportamentul de luptă corect. Ia în considerare purtarea mănușilor, folosind jucării în loc de mâini sau pur și simplu mers pe jos dacă pisoiul tău devine prea dur. Acest lucru va ajuta pisica să învețe să evite mușcătura sau zgârierea, chiar și în joc. Îndepărtați plantele tentante sau puneți-le într-o zonă care este în afara limitelor pentru pisoi.

Setați limitele pentru sărituri

În mod ideal, veți avea reguli în minte pentru pisicile dvs. înainte de a începe sărind. Ce contoare, canapele și rafturi sunt joc echitabil? Care sunt în afara limitelor? O metodă simplă de antrenament implică lăudarea și mângâierea pisicilor atunci când se scurge pe suprafețe acceptabile în timp ce se cerșesc și îl scoate de la suprafețe inacceptabile. Sticla de pulverizare vă poate ajuta să vă antrenați pisoiul pentru a rămâne în afara suprafețelor specifice. Banda lipicioasă cu două fețe poate descuraja niște pisici sărituri, deoarece nu-i plac atenția pe bandă pe labele lor. Furnizarea de suprafețe alternative de alpinism, cum ar fi un copac de pisici, poate contribui, de asemenea, la reducerea șanselor pisicii dvs. sărituri pe blaturile dvs.

Activitate în timpul zilei

Planificați-vă pe unele sesiuni interactive de redare cu pisoiul dvs. seara. Continuați să jucați până când pisoiul pare să se obosească. Hrăniți-le o masă mai mare înainte de culcare - cele mai multe pisici dorm după masă. Păstrați pisica ocupată în timpul zilei cu jucării jucăușii și provocatoare sau puzzle-uri.

Oprirea atenției Căutarea neascultării

Mereu jucați cu pisicul in fiecare zi. Unele timpuri de calitate suplimentare pot fi de ajutor în oprirea comportamentului rău. Pisicile neascultătoare pot fi de asemenea plictisite, oferind astfel stimularea și exerciții fizice. În cele din urmă, laudă pisica când este bună. Folosiți cuvintele bune, mângâierea blândă și tratează pentru a consolida un comportament bun.

Cum să vă antrenați pisoiul pentru a utiliza cutia de gunoi
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți comportamentul rău în pisoi