5 Semne dovedite de abuz de câine

In ciuda faptului ca FBI etichetat Abuzul pe animale O problemă majoră la nivel mondial, puțin se știe despre cum să determine dacă un câine a fost o victimă a abuzului înainte de a intra într-o casă nouă. Pentru adoptivi viitori, există unele semne comportamentale și psihologice de abuz de câine pentru a supraveghea suporturile de cercetare științifică.

Din păcate, multe semne de abuz de câine au fost, de asemenea, identificate ca motive că proprietarii pot renunța la animalul lor la un adăpost pentru animale. Astfel, educația privind semnele și anomaliile comportamentale ale abuzului de către proprietarii de câini poate reduce probabilitatea de a renunța la câinii abuzați în adăposturi prin îmbunătățirea conștientizării proprietarului.

Știind că un câine a fost abuzat anterior înseamnă mai multă toleranță și o mai bună îngrijire a acestora. Dacă adăposturile și organizațiile de salvare pot educa adoptatorii pe comportamentele animalelor abuzate, este mai probabil ca aceste animale să fie adoptate într-o casă care să se ocupe de acele comportamente și să ajute câinele să lucreze prin ele.

5 semne comune de abuz de câini

5 semne de abuz de câine

1. Teama de străini și de alți câini

Nu este surprinzător că câinii abuzați anterior prezintă o înălțime Frica de străini. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele care au fost abuzate fizic de către oameni într-un mod direct evident. Animalele abuzate de oameni într-un mod non-evident (neglijență, foamete) erau mai puțin înfricoșători de străini, deoarece nu au fost învățați să asocieze oamenii cu maltratare.

Cu toate acestea, un pic mai puțin așteptat este o teamă crescută pe care o pot avea câinii abuzați pentru alți câini. Deși motivul pentru această teamă este mai puțin clar, experții speculează că această trepidare a altor câini poate fi datorată Prezența câinilor În timpul maltratării animalului.

2. Agresiune față de străini și alți câini

În plus față de frică, câinii maltratați pot, de asemenea, să prezinte mai sus niveluri de agresiune spre străini și alți câini. Câinii care se confruntă cu evenimente stresante la începutul vieții tind să dezvolte tulburări comportamentale, cum ar fi ostilitatea crescută față de oameni și alți câini.

O altă cauză a agresiunii crescute ar putea fi frică. Animalele care sunt extrem de teamă de străini și alți câini sunt, de asemenea, foarte agresivi față de străini și câini, sugerând că comportamentul agresiv este motivat în parte de frică.

Este, de asemenea, posibil ca agresiunea să fie doar un simptom al abuzului de câine, Dar un factor de risc. Studiul recent legat al comportamentului câinilor și a abuzului de victimă a caninului a arătat că un comportament agresiv crește riscul de a fi afectat.

3. Câinii abuzați caută atenție și atașament

Comportamentul câinilor nu este doar influențat de maltratarea fizică, ci și maltratarea psihologică, cât și mai departe Studiile indică.

Câinii care primesc puțină interacțiune socială sau care sunt abandonați de proprietarii lor anteriori tind să fie mai atașați de noii lor proprietari și să-și caute atenția comparați cu câinii din casele stabile.

Abuzul psihologic al animalelor poate duce, de asemenea, la dezvoltarea tulburărilor de separare, cum ar fi anxietatea de separare. Cu toate acestea, deoarece aceste animale neglijate sunt în mod obișnuit re-homed și experimentează un stil de viață instabil, aceste comportamente de atașament pot fi un rezultat al circumstanțelor lor instabile.

Această teorie este susținută de faptul că câinii salvați, adăpostiți sau re-homed sunt foarte probabil să dezvolte tulburări de separare, indiferent dacă au fost abuzate anterior.

4. Excitabilitatea și hiperactivitatea la câinii abuzați

Două caracteristici unice surprinzătoare ale câinilor maltratați sunt nervozitate și hiperactivitate sporită. Acești câini sunt mai nervoși în situațiile de zi cu zi, cum ar fi mersul pe scări. Ei pot, de asemenea, să lanseze neîncetat.

Din păcate, nu se știe prea multe despre abuzul motivului crește excitabilitatea și activitate. Cu toate acestea, aș specula că maltratarea constantă ar duce la un sentiment de nesiguranță și incertitudine în lume.

Această incertitudine determină ca câinii să aibă întotdeauna garda lor, deci sunt mai excitabile. Întotdeauna pregătit pentru o situație precară poate explica, de asemenea, hiperactivitatea animalelor abuzate.

5. Captitiv comportamente de câine neobișnuite

În cele din urmă, nu este neobișnuit să vezi expoziția câinilor maltratați comportamente anormale cum ar fi rularea în jurul fecalelor sau a altor substanțe mirositoare. Aceste comportamente sunt de obicei ritualiste și repetitive.

Câteva exemple de comportament ciudat în câinii abuzați includ:

  • Supt excesiv pe perne
  • Săpat în mod compulsiv găurile
  • Sharding pantofi
  • Filarea în cercuri în timpul orelor de stres

Comportamentele anormale compulsive la câinii de maltratați pot fi cauzați de situații stresante și sunt considerate un semn de curent sau anterior anxietate experimentată.

Alte cauze ale problemelor de comportament în câinii abuzați

În timp ce a fost identificată o relație între abuzul pe animale și comportamentele neobișnuite descrise anterioare, acest lucru nu înseamnă neapărat că abuzul este singura cauză din aceste comportamente. Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare, inclusiv influențele genetice asupra comportamentului câinilor și temperamentului.

Problemele de comportament ar putea fi, de asemenea, cauzate de alții Circumstanțe de viață neobișnuite cum ar fi lipsa de socializare cu alte animale și oameni sau răspunsuri comportamentale instruite intenționat. Abuzul fizic suferit de animale poate provoca, de asemenea, daune neurologice sau durere care determină ca câinele să răspundă cu aceste comportamente neobișnuite.

Abuzul pe animale este asociat cu mai multe comportamente neobișnuite care pot duce la renunțarea la câini la adăposturi la animale. O mai bună înțelegere a acestor comportamente, relația lor cu diferite forme de abuz și cum să le gestionezi poate ajuta la îmbunătățirea compasiunii și a răbdării în proprietarii de câini abuzați și, în cele din urmă, la îmbunătățirea relației dintre câini și proprietarii lor.

Citiți următorul: 20 de semne de stres la câini [infographic]

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Beetz, A., Uvnäs-Moberg, K., Julius, H., & Kotrschal, K. (2012). Efectele psihosociale și psihofiziologice ale interacțiunilor umane-animale: rolul posibil al oxitocinei. Frontiere în psihologie, 3, 234. http: // Doi.Org / 10.3389 / FPSYG.2012.00234
  2. O`Haire, M. E., Guérin, N. A., & Kirkham, a. C. (2015). Intervenția asistată de animale pentru traume: o revizuire sistematică a literaturii. Frontiere în psihologie, 6, 1121. http: // Doi.Org / 10.3389 / FPSYG.2015.01121
  3. McMillan FD1, Duffy DL, Zawistowski SL, serpell ja. Caracteristicile comportamentale și psihologice ale victimelor abuzului. J AppL Anim Welf Sci. 2015; 18 (1): 92-111. DOI: 10.1080/10888705.2014.962230. EPUB 2014 Sep 25.
  4. Ragatz L1, Fremouw W, Thomas T, McCoy K. Câini vicioase: comportamentele antisociale și caracteristicile psihologice ale proprietarilor. J Forensic Sci. 2009 mai; 54 (3): 699-703. DOI: 10.1111 / J.1556-4029.2009.01001.X. EPUB 2009 Mar 3.
  5. Frank, D. (2013). Comportamentele repetitive la pisici și câini: sunt într-adevăr un semn al tulburărilor obsesive-compulsive (OCD)? Jurnalul Veterinar Canadian, 54 (2), 129-131.
  6. OdendAal JS1. A Clasificarea diagnostică a comportamentului problematic la câini și pisici. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 1997 mai; 27 (3): 427-43.

Doriți să împărtășiți acest lucru?

5 semne comune de abuz de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Semne dovedite de abuz de câine