De ce câinii sapa și cum să le oprească

Unul dintre cele mai obscure comportamente problematice ale noilor proprietari de animale de companie este săpat câine. Dar, de fapt, săpat este un comportament foarte natural pentru câini și poate fi motivat de o mulțime de factori. Iată câteva dintre motivele pentru care câinii sapa și cum să le oprească.

1. Este în genele lor

Strămoșii câinilor și rudele sălbatice sunt cunoscute pentru a săpa dens în sălbăticie și Câinii împărtășesc genele cu aceste animale. Vulpi, lupi, hieni și alți membri moderni ai familiei de câine sunt cunoscute pentru a săpa dens.

Același lucru este valabil și pentru majoritatea strămoșilor cunoscuți și există mai multe motive pentru aceasta:

  • Protecția împotriva temperaturilor extreme, atât ridicate cât și scăzute
  • Protecția împotriva altor prădători
  • Protecția descendenților
  • Confort

După cum vom vedea mai jos, majoritatea acestor motive se aplică și pentru instinctul nostru de animale domestici, chiar dacă nu au nevoie practică pentru ei.

2. Câini ca cazare ca

Veți vedea de multe ori câinele dvs. încercați să vă săpați pătura sau patul de câine înainte de a dormi. Chiar dacă acest lucru nu realizează nimic în practică, câinele tău are instinctul de a-și face locul de dormit mai adânc și mai degrabă asemănător, chiar Dacă nu sunt denim animale prin natura.

3. Ajută la reglarea temperaturii

Săpat o gaură pentru a dormi este cel mai bun răspuns că un câine are la temperaturi calde și la rece. Acesta este motivul pentru care experții recomandă adesea să ofere câini fie cu cutii sau paturi care le-ar permite să realizeze acest obiectiv mult mai ușor decât săparea podelei din lemn de esență tare.

4. Somn confortabil

Așa cum majoritatea oamenilor se simt incomod, dormind cu o ușă sau o fereastră deschisă, la fel ca câinii - săpat un loc de dormit mai profund, denunț, îi ajută să se simtă mai confortabil, care este legat de reglementarea temperaturii, precum și de sentimentul de securitate.

5. Săpat este distractiv

Când câinii se plictisesc, vor încerca să se simtă să se amuze. În multe cazuri un câine plictisit poate să sapă doar pentru distracție. La urma urmei, dacă oamenii se bucură de găuri de săpat la plajă, de ce nu ar fi un câine să se săpare prea, chiar dacă este în vasul tău de flori?

6. Câinii pot fi hoarderi

În mod similar cu modul în care leoparzii își ridică prada pe copaci pentru ao menține departe de alți prădători, o mulțime de lupi, vulpi și câini au Instinct de a îngropa alimentele lor excesive pentru mai târziu. La câinii domestici, acest instinct adesea transferă să-și îngropăm jucăriile de câine, oasele și alte lucruri "prețioase".

7. Ei încearcă să iasă

Câinii sunt, de obicei, suficient de inteligenți pentru a-și realiza că un obstacol poate fi depășit prin a merge sub ea. Dacă un câine vrea să scape de acasă pentru orice motiv, încercând să-și sapa calea este un comportament comun, în special cu zone împrejmate.

8. Instinct de pradă

Rase de vânătoare sunt adesea crescute și instruite pentru a vâna animale de locuit la sol. Chiar dacă câinele tău nu a vânat nici măcar o dată în viața lui, dacă el sau ea este de la o rasă de accent, șansele sunt că ei au instinctul pentru a săpa pentru pradă.

9. Anxietate de separare

Anxietatea de separare este o problemă comună pentru câinii care sunt adesea lăsați singuri pe tot parcursul zilei. În aceste cazuri este probabil ca câinele dvs. să nu scape de acasă, ci vrea doar să iasă și să vă găsească sau încearcă să-și stimuleze instinctiv creierul.

10. Mănâncă murdărie sau rădăcini

În cazuri neobișnuite, câini poate mânca murdărie, Dar, în general, sunt mai comestibile produse alimentare. Câinii sunt mai apropiați de a fi omnivores și pot mânca alte lucruri decât carnea. Și multe dintre aceste produse alimentare sunt îngropate subterane - rădăcini, tuberculi, ciuperci și multe altele. Astfel, nu este puțin probabil ca tu să povestiți ceva ce încearcă să mănânce.

De asemenea, citiți: 30 de mituri pe care mulți proprietari de câini încă mai cred

Cum să opriți un câine de la săpare

Cum să opriți un câine de la săpare

S-ar putea să știți motivul exact pentru care câinele dvs. este săpat, dar dacă îl opriți? Care depinde dacă vă puteți oferi animalul dvs. cu o alternativă mai bună la ceea ce încearcă să realizeze, eu.E. Instinctul de săpat al câinelui trebuie să fie redirecționată.

Dar cum să opriți un câine de săpat dacă este clar un obicei favorit al lui? Din nou, cele mai multe moduri de a face față problemei de săpare a câinelui dvs. implică satisfacerea motivului pentru săparea însăși. Mai jos vom trece prin ele unul câte unul.

Dacă câinele dvs. trebuie să se încălzească sau să se răcească, trebuie să reglați mai bine temperatura camerei.

În acest caz, saparea este ușor de "vindecat" prin simpla eliminare a nevoii de el. Alternativ, puteți oferi instrumente pentru el să se răcească sau să se încălzească. De exemplu, a Mat de răcire sau un fan este minunat pentru vară, iar în timpul iernii, pooch-ul tău se poate înfășura într-o pătură.

Dacă câinele dvs. este un hoarder, puteți fie să ajutați sau să restricționați nevoia de a teza.

Puteți elimina obiceiul de îngrijorare al câinelui, fără să-i ofere excesul de câine și jucăriile de câine pentru a îngropa. Alternativ, vă puteți construi câinele o groapă de săpare pe care câinele le poate dedica în mod special pentru acest obicei.

Dacă câinele dvs. vânează pentru critters, scoateți critterii din mediul câinelui.

Vânătoarea este un instinct natural pentru mulți câini care este foarte greu de îndepărtat sau contra-tren, mai ales la câini. Dacă câinele dvs. este săpat sau încearcă să sapă deoarece miroase sau aude animale mici sub pământ sau podea, puteți configura capcane pentru a elimina aceste animale. Încercând să-ți antrenezi câinele împotriva vânătorii, de obicei, va fi inutil.

Punctul de dormit al câinelui dvs. nu poate fi închis și suficient de nedostat.

Obținerea unei mai bune Pat de câine de mestecat, Dog Crate sau Dog Den poate fi o soluție bună pentru această problemă. Alternativ, puteți mișca locul de dormit al câinelui dvs. într-un loc mai izolat și confortabil în casa dvs. sau oriunde îl vedeți că petreceți cel mai mult timp.

Dacă câinele dvs. încearcă să scape de acasă, să se adreseze.

Dacă există lucruri în casa dvs. că câinele dvs. vrea să fugă, este posibil să fie nevoie să le eliminați. Dacă există lucruri în afara că câinele dvs. încearcă să ajungă (cum ar fi să vă găsească în timp ce sunteți la locul de muncă), încercați să oferiți câinelui dvs. un acces mai frecvent la aceste lucruri. Anxietatea de separare, în special, este o problemă pentru majoritatea câinilor și cauzează săparea des.

Dacă câinele dvs. se sapa excesiv pentru orice alt motiv pe care nu îl puteți adresa direct - contactați un antrenor profesionist de câini.

Nu este imposibil ca câinele dvs. să-și dezvolte obiceiul de săpare ca răspuns la ceva în zilele sale de catelus, în mod similar cu modul în care dezvoltăm o mulțime de comportamente subconștiente. Nu fiecare proprietar de câine poate fi un antrenor profesionist de câini, astfel încât, în astfel de cazuri, ați face bine să căutați ajutor pentru o rezoluție ușoară.

Ce să nu faceți dacă câinele dvs. este săpat

Ce să nu faceți dacă câinele dvs. este săpat

Ca și în cazul oricărui alt comportament nedorit la câini, există modalități bune de ao trata și există căi rele. Iată câteva lucruri pe care le-ați putea dori în mod instinctiv, dar nu ar trebui să se ocupe de obiceiul de săpare câine.

Nu aduceți câinele dvs. la un "sapat de săpat" anterior și să-l certați.

Câinii sunt inteligenți, dar nu sunt suficient de inteligenți pentru a-și conecta săparea de la ore sau chiar în urmă, cu certitudinea dvs. curentă. Doar dacă nu vă prindeți câinele în act, pedepsele întârziate nu vor funcționa.

Nu vă răniți sau nu vă pedepsiți fizic câinele.

Un mod faimos, de modă veche de a (încercați și) oprirea săpăturilor este de a umple gaura cu apă și de a ține capul câinelui în ea. Aceasta este o crudă, inumană și complet ineficientă, deoarece câinele nu va înțelege că sapa este problema și se va simți prost, abuzată și rănită - și justificabil așa.

Citiți următorul: 13 comune "de ce câinele meu" au răspuns la întrebări

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Sfaturi despre de ce câinii sapa și cum să le oprească

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii sapa și cum să le oprească