Câinele tău știe că nu poți rezista acelor ochi de catelus, spune studiul

Câinii vă dau fața de catelus nu doar pentru că doresc mâncare. Încearcă de fapt să inițieze o comunicare cu dvs., potrivit unui nou studiu.

Este un pariu sigur să spun că toți noi au prins câinii noștri făcând acele fețe adorabile cu ochii lor expresivi și urechile receptive. Întotdeauna cădeți pentru acest aspect irezistibil? Potrivit unui A studiu recent, Câinii știu de fapt cum să farmec și să vă înfășoară în jurul labei lor mici; și nu este pentru că aveți mâncare pentru a le hrăni.

Rezultatele par să susțină ca câinii de probă sunt sensibili la atenția oamenilor și că expresii sunt încercări potențial active de a comunica, nu există afișaje emoționale simple.& # 8221;

Un grup de experți de la Centrul de Cogniție al Universității din Portsmouth a studiat expresiile faciale la câini. Julianne Kaminsky și echipa ei au analizat modul în care caninii își folosesc fața pentru a comunica cu proprietarii lor. Experții au publicat concluziile în Jurnal Rapoarte științifice.

Exprimându-se singuri

Sa crezut anterior că, ca majoritatea mamiferelor și, cu excepția oamenilor, câinii prezintă expresii faciale și emoții ca răspuns direct și automat la un scenariu și # 8212; cum ar fi atunci când este încântat de alimente, sau când este vinovat de a-și gnawing pantofii proprietarului său. Experții au considerat, de asemenea, că câinii nu își folosesc în mod deliberat emoțiile pentru a trage o reacție de la oameni.

Această nouă cercetare arată totuși că câinii știu de fapt cum să obțină un râs sau o scowl de la maestrul său, chiar și atunci când nu este legat de mâncare. Experții au concluzionat că afișările lor de emoție ar putea fi de fapt o modalitate de a-și exprima sentimentele pentru omul lor.

LEGATE DE: Câinii știu exact când să izbucnească ochii catelului

Nu este vorba despre mâncare

Kaminsky și echipa ei au observat 24 de rase diferite de câini de familie. La începutul experimentului, caninii li sa dat timp să se familiarizeze cu stabilirea lor și cu oamenii.

Odată ce experții au condus apoi câinii în camere specifice, unde o persoană trebuie să efectueze teste bazate pe patru tipuri de condiții. Experții au verificat pentru atenție și inadere a câinilor prin faptul că oamenii se confruntă sau își întoarce spatele asupra animalelor, cu sau fără alimente.

Testarea modului în care atenția omului afectează expresii faciale la câinii domestici
Testarea modului în care atenția omului afectează expresii faciale la câinii domestici. Fotografie: Rapoarte științifice

Experții au înregistrat expresiile faciale ale cadrului câinilor pe cadru pentru a-și studia mișcările musculare. Rezultatele au arătat că câinii i-au folosit mai mult mușchii faciali atunci când omul se confruntă cu ei și mai puțin când omul își are spatele asupra lor.

Cercetătorii, totuși, nu au văzut nici o diferență în expresia facială a câinilor, indiferent dacă omul le-a dat mâncare. Acest lucru a indicat că câinii cel mai probabil nu manipulează proprietarii lor cu ochi de câine de catelus doar pentru a obține alimente, deoarece majoritatea proprietarilor de animale de companie își asumă. Mai degrabă, câinii își folosesc expresiile pentru a obține o reacție de la proprietarii lor, deoarece sunt, de fapt, comunicând cu ei.

Ce spune Fido?

Ochi de cățelCercetarea, totuși, nu a privit ceea ce câinii încearcă să-i spună oamenilor lor. Kaminsky avertizează despre orice interpretare, deoarece nu ar putea fi ceva specific câinii doresc să transmită.

Știm acum că câinii fac mai multe expresii faciale atunci când omul acordă atenție.& # 8221;

Cercetarea nu a indicat, de asemenea, dacă caninii sunt conștienți de starea mentală a maestrului atunci când încearcă să tragă o reacție. Studiile anterioare, totuși, au arătat că câinii pot de fapt simț emoțiile umane.

Dar, în ceea ce privește Kaminsky și membrii echipei sale, studiul lor adaugă un alt strat la fapte despre abilitățile cognitive ale canininelor.

Mastering Ochii câinelui Puppy

Kaminsky a subliniat, de asemenea, că domesticirea câinilor este unică în comparație cu alte animale. Din moment ce caninele au trăit cu oamenii pentru ultimii 30.000 de ani, nu este surprinzător să afli că au găsit modalități de a comunica în moduri similare ca oamenii.

Termenul "Puppy Dog Ochii & # 8221; este echivalentă cu o expresie a tristeței sau a remușcării la om. Când câinii își arată fața catelului, își coboară capul, dar își schimbă privirea în sus la omul lor. Uneori, ei arată ca și cum ar trebui să plângă, dar experții de comportament animale cred, de asemenea, că ochii câinelui cățeluș ar putea fi pur și simplu doar un răspuns ușor la legătura dintre a câine și proprietarul său.

Citiți următorul: Știința și psihologia limbii de câine - vă aduce câinele?

Referința studiului:

  • Juliane Kaminski, Jennifer Hynds, Paul Morris, Bridget M. Waller. Atenția omului afectează expresii faciale la câinii domestici. Rapoarte științifice, 2017; 7 (1) DOI: 10.1038 / S41598-017-12781-X
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele tău știe că nu poți rezista acelor ochi de catelus, spune studiul