Sunt pisici încă active sexual după sterilarea spay-urilor?

Ginger masculin și pisica albă și broasca țestoasă și pisica albă se confruntă cu fața

Pisicile pot rămâne active sexual după ce au fost spuse sau neterate? Mulți proprietari de pisici se întreabă dacă vor vedea comportamentul sexual în pisicile lor după o spay sau neutru interventie chirurgicala. Răspunsul scurt este nu, probabil că nu. Cu toate acestea, există câteva excepții de la acest lucru. Activitatea sexuală în pisicile sterilizate ar putea fi legată de o problemă de sănătate. În plus, unele pisici prezintă comportamente care sunt interpretate greșit ca în natură sexuală atunci când sunt de fapt probleme comportamentale sau chiar comportamente normale de pisici.

Activitatea sexuală în pisici după spay sau neutru

O organe de reproducere a pisicii sunt îndepărtate în timpul unei spații sau neutroi. Aceasta înseamnă că corpul pisicii nu mai ar trebui să producă hormoni sexuali. Dacă pisica a atins vârsta de reproducere înainte de sterilizare, pot exista hormoni reziduali imediat după intervenția chirurgicală. Acești hormoni pot determina ca pisica să continue temporar unele comportamente sexuale. Nivelele hormonale sexuale ar trebui să se estompeze în câteva săptămâni după operație, eliminând unitatea de sex pisică.

Dacă o pisică de sex feminin continuă să prezinte semne de căldură La câteva săptămâni după ce a fost spionată, există o posibilitate ca un țesut ovarian activ să fie prezenți în abdomenul ei. Aceasta se numește sindromul rămășiței ovariene. Nu înseamnă că a fost făcută o greșeală în timpul intervenției chirurgicale - adesea apare din cauza țesutului ovarian suplimentar sau a celulelor din abdomenul care a devenit activat după îndepărtarea ovarelor. Dacă un Vet determină faptul că o pisică are sindromul rămășiței ovariene, tratamentul este de a efectua o altă intervenție chirurgicală pentru a elimina țesutul ovarian rămas.

O pisică spionată poate prezenta semne de activitate sexuală sau de căldură dacă a fost expusă cremelor sau medicamentelor hormonale. Dacă aveți hormoni cum ar fi estrogenul sau progesterul în casa dvs., păstrați-le din acoperirea pisicii dvs. Dacă utilizați o cremă de hormon topic, asigurați-vă că pisica dvs. nu linge zona.

Tumorile suprarenale, deși rare, pot provoca o pisică să producă hormoni excesivi, dintre care unele sunt hormoni sexuali. Acest lucru poate cauza ca o pisică de sex feminin să apară ca și cum ar fi în căldură. Din fericire, multe tumori suprarenale sunt benigne. Dacă medicul veterinar crede că pisica ta are o tumoare suprarenală, testele de laborator și un ultrasunete abdominale pot fi necesare pentru a afla mai multe. În continuare, VET dvs. va recomanda probabil chirurgia pentru a explora abdomenul și a elimina tumora.

Contactați biroul veterinar pentru sfaturi dacă femeia dvs. spayed prezintă semne de estrus.

Comportamentele pisicilor interpretate greșit ca fiind sexuale

Unele pisici sterile sau spused vor expune comportamente care apar sexuale, cum ar fi Humping. Humpingul poate fi mai frecvent în pisicile masculine, dar poate fi văzut și la femele. Humping-ul este adesea confundat ca comportament sexual, dar este mai de obicei o parte din jocul normal sau entuziasm. În unele cazuri, poate fi, de asemenea, o modalitate de pisici lucrează la ierarhia socială într-o casă.

Humping în pisici nu este, în general, o problemă dacă nu te deranjează pe tine sau pe alții. Cu toate acestea, pisica dvs. ar putea supăra un alt animal prin Humping. Dacă se întâmplă acest lucru, poate duce la agresiune între animale. Dacă pisica dvs. este umfla un alt animal, urmăriți celălalt animal pentru semne pentru primejdie. Când aveți îndoieli, separați pisicile. Apoi, lucrați la antrenament pentru a reduce cocoșul pisicii. Puteți încerca redirecționarea pisicii dvs. într-un animal umplute.

Pisicile care au avut odată hormoni sexuali activi ar fi putut ridica anumite comportamente care rămân după spargere sau neutru. Poate că cele mai frecvente dintre acestea sunt marcajul de urină (pulverizare). Deși puteți crede că comportamentul este în natură sexuală, este mai probabil ca acesta să fie pur și simplu un obicei care trebuie să fie spart. Va lua răbdarea și formarea Opriți pisica dvs. de la pulverizare.

Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. afișează un comportament sexual

Dacă pisica dvs. a fost spartă sau sterilă timp de câteva săptămâni, dar totuși pare să fie activă sexual, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să apelați medicul veterinar. VET vă va sfătui despre pașii următori după discutarea comportamentelor pe care le-ați observat. În unele cazuri, pisica dvs. poate avea nevoie să viziteze VET pentru o examinare.

După examen, veterinarul dvs. poate recomanda testarea laboratorului pentru a verifica nivelurile hormonale și alte funcții metabolice, mai ales dacă pisica dvs. este de sex feminin. Rezultatul testului va determina următorul pas.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sindromul rămășiței ovariene la pisiciVCA Spitale de animale, 2020

  2. Sumner, Julia P și colab. Sex-hormon care produce tumori suprarenale care provoacă schimbări comportamentale ca singurul semn clinic în trei pisiciJurnalul Veterinar Canadian vol. 60,3 (2019): 305-310

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt pisici încă active sexual după sterilarea spay-urilor?