Tulburare de deficit de atenție la câini: câinii pot fi adhd?

Tulburarea deficitului de atenție la câini - pot câinii să aibă ADHD?

Este posibil să aveți un câine extrem de activ, care pare că are energie nelimitată pentru a juca. S-ar putea chiar să glumesc cu familia și prietenii că are ADHD - tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție. Cu toate acestea, v-ați întrebat vreodată că caninele suferă cu adevărat de această condiție? Asta încercăm să ne dăm seama în acest articol, așa că să începem călătoria noastră.

Ce este hiperkineza?

Dacă vorbim despre oameni, există mulți copii și adulți care sunt diagnosticați cu ADHD. De fapt, este una dintre cele mai frecvente condiții psihiatrice umane. Câinii pot avea, de asemenea, o formă de ADHD, care este, în cazul lor, numită hiperkineză. Poate fi interesant să știți că această condiție nu este comună la câini și nicăieri la fel de frecventă ca și la om. Cu toate acestea, unii experți atribuie acest lucru faptului că mulți proprietari de animale de companie nu sunt conștienți de faptul că trăiesc cu un pooch hiperactiv.

Dogul de tulburare a deficitului de atenție

Potrivit oamenilor de știință, câinii hiperkinetici pot fi încântați cu ușurință, dar asta este ceva ce puteți relaționa și pe cei mai mulți câini. Lucrul unic care caracterizează canini care suferă de hiperkineză este lipsa de capacitate de a reacționa la stimulii externi. Cu alte cuvinte, puteți crea un mediu neschimbat și stabil și vor fi în continuare distras atenți, alertă în mod constant, ușor de plictisit și fizic excitat.

Deși nu este numit ADHD, ați putea spune că hiperkineza este o formă de această condiție care atacă câinii de la baza neurologică a acestor tulburări sunt în mare măsură similare. Iată cum puteți recunoaște un pooch care suferă de această tulburare:

  • Va fi aproape imposibil ca el să se concentreze
  • El va fi extrem de impulsiv
  • Administrarea stimulenților îl poate face să se calmeze și să devină mai puțin distras

Ultimul punct este interesant, și poate fi o modalitate de a confirma medicul veterinar să sufere de ADHD. Unele dintre ele recurg la administrarea unei doze mici și sigure de amfetamină adecvată și așteptați să vadă efectele sale. Câinii normali vor afișa o creștere de emoție și o rezistență ridicată la restrângere, în timp ce frecvența cardiacă hiperkinetică a Pooches va scădea, precum și nivelurile de activitate și entuziasmul lor.

Cum se testează dacă aveți un câine cu ADHD

Este doar medic veterinar care poate confirma diagnosticul, dar dacă suspectați că câinele dvs. suferă de ADHD, există un test pe care îl puteți desfășura acasă. În primul rând, canina dvs. nu ar trebui să mănânce cu patru ore înainte de testare pentru a asigura rezultate mai precise. Apoi, scoateți-l afară pentru o alergare, dar evitați-l complet. În cele din urmă, puneți o lecție pe fido și luați-vă clickerul și o pungă plină de tratamente că animalul dvs. iubește. Locația perfectă pentru testare este o cameră cu aproape fără distragere (în interior) și, odată ce ați pregătit totul, testul poate începe.

Pentru un minut întreg, faceți clic pe clicker și hrăniți câinele dvs. tratamentul. Încercați să-i dați cât mai multe tratamente posibil și asigurați-vă că animalul dvs. se concentrează asupra voastră. Nu contează dacă se află sau se află în jos sau dacă îi dați tratamentele sau aruncându-le pe podea, dar asigurați-vă că nu trebuie să sară pentru a le obține.

După expirarea unui minut complet, reduceți numărul de tratamente de două ori. Dacă ați reușit să-i dați 30 de tratamente în primele 60 de secunde, ar trebui să încercați 15 tratamente în următorul minut. După două minute de a păstra acest ritm, încetinesc numărul de tratamente cu cinci pe minut. Nu uitați să utilizați clickerul dvs. întreaga dată când sunetul de clic este important.

Următorul pas este să continuați să utilizați mecanismul de tratare a clickerului, dar în loc să-i dați imediat tratamentul, țineți-l timp de două secunde. Dacă funcționează acest lucru, continuați să creșteți întârzierea tratamentului până la cinci secunde. Simțiți-vă liber să jucați în următoarele patru sau cinci minute și să modificați timpul între clic și tratare. Poate fi imediat, dar puteți merge la fel de mare ca șapte secunde. Lucrul crucial este de a păstra lucrurile aleatoriu și de a evita realizarea unui model.

La un moment dat, ar trebui să nu mai faceți clic pe și să vă tratați câinele timp de aproximativ 30 de secunde. După aceea, așteptați ca câinele să vă uite la dvs. pentru a face clic pe clicker și să-i dați un tratament în timp ce vă asigurați că rămâneți la un program aleatoriu. Asigurați-vă că întregul exercițiu durează (cel puțin) 10 minute.

În legătură cu o postare: Clickers de antrenament de câine

Dacă câinele dvs. a făcut-o prin întregul exercițiu, cu atenția, se întinde doar ocazional, nu este nevoie să fiți îngrijorați. Cu toate acestea, dacă l-ați pierdut complet în acest proces, poate că este timpul să programați testul în biroul VET.

ADHD la câini

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine tratează

Sfaturi privind tratarea unui câine hiperactiv

Deci, ai o confirmare oficială că câinele tău are ADHD și tu destul de mult nu știi unde să mergi de acolo. Veterinarul dvs. ar trebui să fie acolo pentru a explica toate detaliile despre tulburare și cum să facă față unui câine hiperkinetic. Va trebui să faceți unele ajustări în diferite zone ale vieții lor și aici sunt câteva sfaturi pentru a începe.

Are nevoie de o mulțime de exerciții

Ta Câinele va avea nevoie de o mulțime de exerciții, și asta merge dincolo de plimbări zilnice regulate și permițându-i să alerge la fel de mult cum vrea în curte. Trebuie să luați lucrurile cu un pas mai departe în a vă asigura că este activ fizic deoarece este mult mai greu de obosit o pooch hiperactiv. De exemplu, când jucați Fetch, utilizați o lansator de bile pentru a mări distanța pe care Fido-ul dvs. trebuie să acopere când obțineți mingea înapoi. Dacă vă place să călătoriți cu bicicleta, cumpărați o specială Lesa de biciclete canine și ia-l cu tine pentru o plimbare. Dacă sunteți un atlet, puteți face jogging împreună, în timp ce rolele ar putea fi un hack convenabil pentru a vă mări viteza atunci când vă luați puii.

În legătură cu o postare: Cel mai bun aparat automat de preluare

Gândiți-vă la stimularea mentală

ADHD nu necesită doar o provocare fizică, ci și una mentală. Acesta este motivul pentru care ar trebui să luați în considerare semnându-l pentru cursuri, cum ar fi pregătirea de agilitate sau ascultarea. Nu contează dacă crezi tu câinele este deja ascultător și bine comportat, este pregătirea care îi va oferi stimularea că trebuie să-și petreacă energia mentală. Când este acasă, ia în considerare angajarea creierului său, oferindu-i diferite tipuri de puzzle-uri sau prin învățarea trucurilor proaspete. Îi poți da, de asemenea, jucării care renunță la tratarea pe măsură ce îl pot provoca într-un mod mental. Dacă mergeți la o plimbare, faceți o excursie într-un loc unde nu ați mai fost niciodată înainte. Acest lucru va oferi câine ocazia de a explora noi împrejurimi, care ar trebui să-l păstreze preocupat.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării puzzle pentru câini

Alte sfaturi utile

Iată câteva alte lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a face față unui câine care are ADHD:

  • Discutați nutriția corectă cu veterinarul dvs., deoarece anumite alimente ar putea fi ceea ce declanșează agitația lui. De asemenea, medicul poate recomanda suplimente cum ar fi rădăcina valeriană, GABA sau L-Theanine
  • Nu este nevoie să îl pedepsiți ca câinii nu reacționează bine la pedeapsă. În schimb, concentrați-vă pe modificarea comportamentului său prin armarea pozitivă
  • Învățați-l să fie mai calm, învățându-l să stea când așteaptă cina sau când așteaptă ca ușa curții să se deschidă

Adăugați la câini

Ce să nu confunde cu ADHD

Există câteva situații care v-ar putea duce să credeți că câinele dvs. are ADHD, dar asta nu poate fi mai departe de adevăr. Iată câteva lucruri pe care proprietarii de câini se confundă adesea cu această tulburare:

  • El este doar un catelus - puii tind să aibă vrăji atunci când nivelurile lor de energie par să treacă prin acoperiș. În acest timp, se pare că nu le poate controla și de a le face ascultători, dar acest lucru este perfect normal. La urma urmei, nu este același cu copiii umani? Trebuie să fiți răbdători când vă antrenați catelul, deoarece va dura ceva timp pentru a le învăța să răspundă perfect comenzilor dvs. Vestea bună este că, chiar dacă puii dvs. pare hiperactiv, orele de activitate fizică (sau o pregătire intensă) îi vor face să doarmă ca un copil
  • El are o mulțime de energie - acest lucru este adesea văzut la adulții tineri și mai puțin frecvent în câinii de rang înalt. Cu toate acestea, în funcție de rasă și de individ, câinele dvs. poate prezenta niveluri extreme de activitate. Poate fi pentru că este în genele sale pentru a cere o provocare mai mare decât ofertele zilnice de rutină. În cele mai multe cazuri, le puteți ajuta cu o pregătire intensă sau alte activități care îi vor ajuta să cheltuiască energia suplimentară pe care o au
  • Pseudo-hiperactivitatea - s-ar putea să fi fost o nevoie bruscă de a vă menține animalul de companie limitat ore întregi. În această perioadă, el a acumulat un nivel ridicat de energie fizică și mentală și, odată ce l-ați lăsat să plece, începe să fie toți hiperactivi. Această situație va arăta ca și cum vrea să facă totul imediat și să împingă 24 de ore de joc în 30 de minute. În majoritatea cazurilor, acesta este doar un lucru unic, și nu este nici un motiv să vă faceți griji

Sursă:

  1. Debra Horwitz, DVM, Câini neascultători, nesudați și excitabili, Spitalele VCA
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tulburare de deficit de atenție la câini: câinii pot fi adhd?