Zoomiile de pisici: ce trebuie să știți?

Indiferent dacă le numiți zoomii de pisici sau crazie pisică, acest comportament felin este inconfundabil.

"Zoomiile" este un cuvânt folosit pentru a descrie perioadele aparent aleatoare ale exploziilor de energie în pisici. Pisicile cu zoomiile s-ar putea sări brusc în sus și să curgă în jurul camerei de zi sau chiar întreaga casă, alergând, sărituri, alpinism și altfel înnebunit cu activitate.

Unele pisici își pun loc spațiile cu mârâie, yowling sau plâns. Zoomiile de pisici par a fi adesea să iasă din nicăieri și să dispară după un timp.

Care sunt zoomiile pisicii?

Pisicile sunt cunoscute pentru comportamente ciudate, dar pisicile nu sunt singurele specii care prezintă zoomii. Câinii primesc și zoomiile.

Credeți sau nu, există chiar și un termen tehnic pe care veterinarii le folosesc pentru zoomii: Perioada de activitate aleatorie a aleatorilors (cunoscută și sub numele de FRAPS). Vizionarea unei pisici cu zoomiile pot fi destul de distractive, dar exact ce fac ei? Și de ce zoomiile par să înceapă fără niciun motiv?

De ce pisicile primesc zoomii?

După cum se dovedește, zoomiile nu sunt aleatoare. Există mai multe motive diferite, pisicile obțin zoomiile; Unele sunt legate de comportamentul pisicii și câteva motive sunt medicale.

Să distrugem cele mai frecvente cauze ale zoomiilor de pisici:

Zoomiile legate de somn

Nu este un secret că pisicile dorm mult. Între perioadele lungi de odihnă și somn, pisicile experimentează adesea o creștere a energiei (în sălbăticie, atunci când vor fi vânătoare). Această explozie de vibrații de simt-bună poate uneori declanșarea zoomiilor în pisici.

Zoomie de instinct de vânătoare

În ciuda faptului că are acces ușor la alimente, pisicile domestice sunt încă conduse de instinctele lor de a vâna și de a urmări prada. Pisicile primesc uneori nevoia de a acționa în aceste instincte prin urmărirea pradă imaginară și a puținerii bruscă, care pot declanșa nevoia în continuare de a începe cursele în jurul casei într-o frenezie de activitate.

Plictiseala / lipsa de activitate

Care trăiește în interior este în siguranță pentru o pisică de casă, dar este mult mai puțin interesantă decât să supraviețuiască în sălbăticie. Unele pisici de interior sunt disperate pentru ceva de a rupe monotonia, astfel încât ei își alcătuiesc propriul timp distractiv sub forma zoomiilor, care pot combate energia lor pentrată.

Zoomies pisica ochi nebun

Unele pisici primesc un aspect nebun în ochi Semnarea unui episod al zoomiilor este pe cale să înceapă.

Hipertiroidismul felinar

Destul de ciudat, perioadele de activitate aleatorie (cunoscute și sub numele de FRAPS sau Zoomiile) sunt un semn al hipertiroidismului în pisici.

Această afecțiune, care este comună în vârsta de vârstă mijlocie și pisicile superioare, apare atunci când glanda tiroidă devine hiperactivă, făcând prea mulți hormoni tiroidieni. În plus față de hiperactivitate, alte semne de hipertiroidism la pisici includ pierderea în greutate, apetitul crescut, setea crescută, urinare excesivă, vărsături și diaree.

Dacă pisica dvs. se confruntă cu zoomii mai mult decât de obicei, și prezintă, de asemenea, alte simptome de hipertiroidism, au verificat-o de către medicul veterinar.

Citeste mai mult: Hipertiroidismul la pisici: simptome, tratament și cauze

Zoomiile legate de vârstă

În pisicile superioare, zoomiile sunt uneori un semn de demență și declin cognitiv referitor la condițiile cum ar fi sindromul de disfuncție cognitivă (CD-uri).

Pisicile superioare care suferă de schimbări în vedere, auzul și simțul mirosului pot începe, de asemenea, afișarea unor momente frecvente ale zoomiilor - devenind surprins de ceva poate, uneori, declanșează zoomiile.

Dacă pisica ta mai veche începe să prezinte zoomii mai frecvente, mai ales dacă nu a fost cu adevărat predispusă la ei înainte, a verificat-o de un medic veterinar.

Anxietate și stres

Când pisicile se simt supărați de ceva în viața lor, ele pot prezenta schimbări comportamentale, inclusiv o incidență crescută a zoomiilor. Uneori, conflictele între una sau mai multe pisici dintr-o gospodărie multi-pisică poate duce la zoomii excesive. Dacă observați, de asemenea, pisicile dvs. care au accidente în afara casetei de gunoi, disarmonia în casă poate fi vina.

Zoomii legate de baie

Unele pisici curse în jurul casei după folosirea cutiei de gunoi, mai ales după ce se potrivesc. Acest lucru poate fi un răspuns normal, ca un fel de victorie la sentimentul de "luminat încărcăturii" ca să vorbească.

Cu toate acestea, dacă se întâmplă des, sau dacă este combinată cu urinare sau defecare inadecvată în afara casetei de gunoi, ar trebui să aveți pisica văzută de un veterinar pentru a exclude orice probleme de sănătate.

Pisica zoomies pene vrea jucarie

Dacă doriți să puneți pauzele pe zoomiile pisicii dvs., redirecționați energia cu jocul.

Cum să opriți zoomiile de pisici?

La pisici sănătoase, zoomiile pot fi normale și adecvate comportamentale. Unele pisici iubesc doar un Romp bun și alerga despre casă pentru a arde excesul de energie. La urma urmei, totul este în stare bună.

Atâta timp cât credeți că nevoile pisicilor tale sunt îndeplinite (ea are o mulțime de jucării de pisici, locuri de zgâriere, lucruri de urcat, locuri la biciclete și o mulțime de sesiuni de joc și alte interacțiuni cu tine) și nu bănuiți asta Pisica ta se confruntă cu o problemă de sănătate, stres sau anxietate, puteți lăsa zoomiile să-și ruleze cursul.

Zoomiile de pisici sunt, în general, de scurtă durată, astfel încât să puteți aștepta, de obicei, și pisica dvs. se va întoarce la sinele ei normal. Cele mai multe pisici nu se amestecă mult mai mult de cinci minute sau cam asa ceva.

Dacă sunteți îngrijorat de pisica voastră care se rănește (dacă se prăbușește de la un copac de pisici înalți) sau rupeți ceva în timp ce zoom-ul sau dacă zoomiile ei vă conduc pur și simplu înnebunite (mai ales dacă apar în mijlocul nopții ), vă întrebați cum le puteți dezactiva.

Dacă doriți să opriți zoomiile mai repede decât mai târziu, înclinați-le în ele jucând cu pisica voastră. S-ar putea să sune ciudat, dar angajarea pisicii dvs. cu timpul de joc în timpul unui episod de zoomies poate ajuta. Încercați să vă atrageți pe pisica dvs. pentru a vă bat la o jucărie de pene, Chase după Jingle Ball sau Pounce pe un șoarece de jucărie.

Singurul lucru să nu facă atunci când pisica ta are zoomiile?

Nu faceți greșeala de a încerca să vă urmăriți pisica și să nu încercați să o luați în sus și să vă luați. Pisicile cu zoomiile sunt foarte trecute. Urmărirea sau încercarea de a vă alăpta pisica în timpul unui episod de zoomies poate să se întoarcă pe măsură ce pisica dvs. ar putea transforma energia spre dvs. și vă poate ataca mâinile sau picioarele.

Chiar dacă zoomiile păreau a fi terminate, așteptați un pic înainte de a vă mângâia pisica. Pisicile rămân adesea riliului pentru un pic după ce au zoomiile. Dă-ți pisica de 10 sau 15 minute să se stabilească înainte de a intra pentru un snuggle.

După toată această activitate, va fi probabil pregătită pentru poala ta!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Zoomiile de pisici: ce trebuie să știți?