Cavapoo: profil de rasă de câine

Cavapoo catelus jucând cu o jachetă

Cunoscut pentru natura lor iubitoare, afectuoasă, cavapoo (uneori numită cavadoodle sau cavodle) este o rasă care a văzut o popularitate crescândă în casele americane în ultimele decenii. Ei se adaptează bine la cele mai multe setări și personalitățile lor jucăușă și ușor le fac o mare adăugare pentru majoritatea familiilor cu copii.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Nu este recunoscut de AKC
Înălţime: 11 - 14 inci (bărbați) - 9 - 11 inci (femei)
Greutate: 10 - 20 lbs (bărbat) - 9 - 15 lbs (Femeie)
Palton: Lungime medie, haina ondulată
Culoarea stratului: Cremă, fawn, ciocolată, aur, castan, tri-color- poate fi solid sau au marcaje albe
Speranța de viață: 12 - 15 ani

Caracteristicile cavapooului
Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
TrainitateÎnalt
Inteligență Înalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria cavapoului

Ultimele decenii se amestecă de zeci de ani, inclusiv cavapoo, au devenit incredibil de populare în SUA. Ideea unui mix de pudel este de a combina trăsăturile de personalitate ale unei rase, în cazul cavapooului bun-naturalității Cavalier King Charles Spaniel, cu trăsăturile scăzute și trăsăturile hipoalergene ale Pudele. Deși popularitatea bruscă a cavaposei poate face ca acestea să fie o rasă recent creată, se crede că au fost crescuți pentru prima dată în anii 1950 în Australia.

Cavapoo Îngrijire

Cavapoos au blană moale, de lungă durată, care poate varia de la ondul până la curly. Ei sunt știu că a vărsat foarte puțin, făcându-i o rasă ideală pentru cei cu alergii la Pet Dander. Lipsa lor de vărsare nu înseamnă că nu au nevoie de periaj de rutină, totuși. Dacă un cavapoo nu este periat cel puțin o dată la două ori pe săptămână, buclele lor ondulate pot începe să se maturizeze. În afară de a fi incomod și uneori chiar dureros, Mats poate face pielea de dedesubt la infecții. Unii proprietari pot opta pentru a avea blana cavapoo-a tăiată într-o "tăietură de catelus" pentru a ajuta, de asemenea, prevenirea cottingului.

Cavapooul dvs. ar trebui să-și facă unghiile tăiate în mod obișnuit pentru a le împiedica să rămână sau să spargă ceva. De asemenea, au nevoie de urechile lor curățate pentru a preveni infecția, precum și pentru a curăța și a scoate blănurile care crește în urechi. Fiind un câine de rasă mai mic, Cavapoos sunt predispuși la boala dentară. Periajul dinților cavapooului (sau cât mai aproape de o dată pe zi, după cum puteți gestiona) cu pasta de dinți prietenoasă pentru câini, vă poate ajuta să vă păstrați dinții câinelui curat și sănătos. Boala dentară nu este doar o problemă ciudată, cosmetică. Țesutul gingival al câinelui este vascular și este zona numărul unu din corpul câinelui în care bacteriile pot intra în sânge. Acest lucru poate duce la abscesele dureroase dinte, dar poate duce, de asemenea, la o afecțiune a inimii cunoscută sub numele de endocardită, care este inflamația mușchiului inimii. Igiena dentară adecvată este deosebit de importantă pentru rasele care sunt susceptibile de a avea dinți răi, cum ar fi cavapoo.

Cavapoosul poate fi destul de energic și excitabil. Ei preferă să fie cu compania proprietarilor și a familiei, mai degrabă decât în ​​canisa lor, pregătiți-vă pentru ca ei să fie peste Lună când vii acasă de a fi în afara. Ei cu siguranță au energia pentru a ține pasul cu copiii jucăuși, dar cu toate animalele de companie, asigurați-vă că copiii dvs. au supravegherea adulților atunci când se joacă cu cavapoo. Rețineți că Cavapoosul se află pe partea mai mică, astfel încât să existe riscul de rănire de la un copil jucăuș care devine puțin purtat cu carcasa lor aspră. În ciuda energiei lor ridicate, acestea au de fapt cerințe moderate de exerciții, care necesită doar plimbări zilnice. Acest lucru, combinat cu statura lor mică, le face potrivite pentru viața urbană / apartament.

Cavapoos sunt foarte inteligenți și foarte instruiri. Ca și în cazul oricărei rase, cavapoosul poate fi instruit cu ușurință în ascultarea de bază cu metode de formare bazate pe armături pozitive. Fiind strâns legată de proprietarii lor, ei întotdeauna caută să-i placă proprietarii. Marcarea unui comportament dorit cu un tratament sau laudă poate ajuta la întărirea unui comportament bun, astfel încât cavapooul dvs. poate ști mai bine cum ar trebui să se comporte pentru a vă mulțumi. Deoarece sunt atât de strâns legați de proprietarii lor, deși sunt, de asemenea, predispuși la suferința de anxietate de separare. Găsirea unui formator pozitiv pe bază de armare cu certificări și experiență în abordarea anxietății de separare este crucială. Evitați formatorii care utilizează "averi" sau "corecții", deoarece aceste corecții pot de fapt crește nivelurile de stres într-un animal de companie deja anxios. Lumea pregătirii câinilor, din păcate, nu este reglementată, adică nu există cerințe minime pentru a vă numi un antrenor. Deci, atunci când căutați un antrenor, mai ales atunci când există o problemă comportamentală de abordare, asigurați-vă că căutați certificări, acreditări etc.

Probleme comune de sănătate

Cavapoii sunt predispuși la bolile văzute în mod obișnuit, atât în ​​cavalierul, regele Charles Spaniels, precum și la pudelii. Pe măsură ce popularitatea lor în SUA a crescut, tot mai mulți crescători de cavapoo au apărut. Crescători de reputație își va scula cavapoii, spanioli și pudele pentru aceste boli și nu vor rasa câini care au o boală care are o componentă genetică. Problemele de sănătate observate în mod obișnuit în Cavapoos pot include:

Dieta și nutriția

Cavapoos tind să prospere pe a dietă realizate pentru rasele de energie mai mici și medii. Deși gama de greutate pentru rasă nu pare acea mare, poate varia de fapt cu un procent mare! O cavapoo de 9 lb este mult mai mică decât o cavapoo de 20 lb și ca atare, va necesita mult mai puțin hrană pe zi. În funcție de mărimea cavapooului (și a nivelului activității lor pe tot parcursul zilei), acestea pot solicita oriunde de la 1/2 C la 1 C hrană pe zi. Deși au un nivel ridicat de energie, dacă sunt supraîncălzi (fie cu consumul zilnic alimentar, fie doar cookie-uri suplimentare în fiecare zi, deoarece sunt atât de drăguți drăguți) încât pot deveni supraponderal. Veterinarul dvs. vă poate ajuta să vă informați asupra modului de a vă ajuta să obțineți greutatea suplimentară de pe cavapoo, dacă acesta este cazul.

PROS

  • Afectuos cu toată lumea
  • Nu vărsați
  • Dimensiunea și adaptabilitatea le face bine pentru viața urbană

Contra

  • Săptămânal la periajul de două ori pe săptămână necesar
  • Predispus la anxietate de separare
  • Predispus la boala dentară, condițiile cardiace și problemele oculare

Unde să adoptați sau să cumpărați o cavapoumă

Cavapoos sunt o rasă relativ populară de designer. Găsirea nu ar trebui să fie la fel de mare de o problemă ca găsirea altor rase rare. Provocarea este găsirea unui crescător de reputație. Popularitatea rasei le face o alegere populară pentru Puppy Mill Breeders. Regulile generale de degetul mare pentru a evita achiziționarea de la o moară de pui este de a evita achiziționarea de la magazinele de animale de companie (cu excepția cazului în care locuiți într-un oraș în care magazinele de companie sunt obligate în mod legal să vândă numai adăpost animale de companie) și evitați crescătorii care nu vă lasă să vedeți părinții și unde sunt păstrați. În ciuda faptului că a fost considerată o rasă de designer, Cavapoos sunt, de asemenea, predate la adăposturi și salveri la fel ca alte rase, din păcate, sunt. Deci, dacă căutați să salvați sau să adoptați, găsirea unuia într-un adăpost local sau grup de salvare nu ar trebui să fie atât dificil. Vorbiți cu veterinarul dvs. veterinar și la adăposturile locale despre unde să găsiți un cavapoo dacă doriți să adăugați unul la casa dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Cavapooul nu este singurul amestec de pudel acolo. Înainte de a vă decide să obțineți unul, să cercetați argumentele pro și contra ale cavapoului și să le comparați cu argumentele și dezavantajele acestor rase similare:

Există o mare varietate de rase de câini acolo și o varietate la fel de mare de amestecuri de pudel. Cu doar o mică cercetare, puteți găsi rasa potrivită pentru casa dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cavapoo: profil de rasă de câine