Miniatura schnauzer: profil de rasa de caini

Câine situată pe o pridvor

Schnauzerul miniatural este un câine mic îndrăzneț și activ, care să-și poată urmări originile din secolul al XV-lea Germania și o rasă încrucișată între podele și Affenpinschers. Această rasă, care este separată de Schnauzers standard și gigant, are caracteristici distincte și un pătrat, construit robust. Personalitatea mini-schnauzerului îl face o feistină, un câine de alertă și un tovarăș loial.

Privire de ansamblu de rasă

  • Grup: Terrier
  • Greutate: 11 până la 19 kilograme
  • Înălţime: 12 până la 14 inci
  • Coat și culoare: Mini Schnauzers sunt de obicei văzuți într-una din cele trei combinații de culori: sare și piper, negru și argintiu, negru solid. Miniatura Schnauzers cu haine albe nu sunt acceptate de Clubul American Kennel. Schnauzers au un strat dublu cu haina exterioară fiind wirt și sub acoperișul fiind moale.
  • Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile schnauzerului miniatural

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăMediu
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria schnauzerului miniatural

Schnauzerul miniatural este strâns legat de omologii mai mari, Schnauzer standard și Schnauzer Giant. Schnauzerul miniatural, standard și gigant sunt fiecare rasă distinctivă, dar toate pot fi urmărite în secolul al XV-lea Germania. Derivate din Schnauzer standard, Schnauzerul miniatural este considerat a fi rezultatul trecerii standardelor mici cu Pudele și affenpinschers. Ca terrier, schnauzerul miniatural a fost odată un vânător de vermină și un câine de fermă. De-a lungul anilor, rasa sa dezvoltat într-un câine de companie amiabil, loial și protector.

Rasa a fost recunoscută oficial de Clubul American Kennel din 1926. În timp ce andocarea cozilor și cultivarea urechilor a fost o dată comună, este acum restricționată în multe locuri.

Îngrijirea miniaturală a schnauzerului

Schnauzerul miniatural are un strat de acoperiș și sub acoperire moale. Această rasă cere frecvente îngrijire, inclusiv excursii la un groomer profesional la fiecare două până la patru săptămâni. Cutia tipică "Schnauzer" dă această rasă o barbă lungă, bucșă, o stradă scurtă pe trunchi, și părul pufos pe picioare. Periajul zilnic este recomandat. Este, de asemenea, important să păstrați unghiile tăiate pentru picioarele sănătoase și ușurința de mers pe jos.

Schnauzerul miniatural este unul dintre cei care sunt considerați a fi Hipoalergenic de rase de câine și poate fi potrivit pentru cei care sunt ușor sau moderat alergic la câini, deoarece nu au vărsat mult.

Schnauzerul miniatural este fericit, inteligent, energic și ascultător. Pregătire adecvată și socializare sunt atât esențiale pentru a vă menține mini-schnauzer fericit și sănătos. Ca majoritatea terorilor, această rasă poate avea o lovitură încăpățânată, dar în cele din urmă dorește structura. Fiți conștienți de faptul că această rasă are o tendință de a fi destul de vocal uneori. Dacă mini-schnauzer-ul dvs. tinde să lașă foarte mult, este important să începeți Lucrul la controlul scoarței din timp.

Din cauza nivelului său de energie medii-ridicat, schnauzerul miniatural ar trebui să obțină o mulțime de sport regulat. Stabiliți o rutină zilnică care include Plimbare și activități distractive cum ar fi Jocuri Pentru a vă menține mini-schnauzer stimulată mental și fizic.

În general, Miniatura Schnauzer face un animal de companie minunat pentru toate tipurile de gospodării. Ei vor socializa, în general, cu alte rase de câini și se pot înțelege bine cu pisicile. Cu toate acestea, dacă aveți animale de companie mici, cum ar fi gerbili, cobai, păsări sau șerpi, fiți conștienți de faptul că instinctul dvs. Mini Schnauzer poate să-l ducă la urmărirea acestora. Este mai bine să le păstrați separat.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Condițiile de conștientizare a includerii:

  • Diabetul zaharat: La fel ca la om, un câine poate dezvolta dificultăți în gestionarea zahărului din sânge.
  • Cataractă: Mai frecvente la bătrânețe, această noroi a lentilei ochiului poate fi tratată chirurgical pentru a restabili viziunea.
  • Entropion: O rulare interioară a pleoapelor, duce la iritarea corneei și necesită o intervenție chirurgicală pentru corectare.
  • Atrofia retinei progresivă (PRA): Această boală genetică care poate duce la orbire.
  • Epilepsie: Aceasta este o tulburare de convulsii.
  • Urolitiasis (pietre urinare): Chirurgia poate fi necesară dacă pietrele nu pot fi trecute. O dieta speciala poate ajuta la prevenirea unei recurente.
  • Sindromul Comedone: Aceste "lovituri de schnauzer" sunt ca niște cosuri umane negre, care au avut loc pe spatele câinelui. Discutați modul corect de a avea grijă de această afecțiune a pielii cu medicul veterinar.
  • Von willebrand boală: Aceasta este o tulburare de sângerare moștenită din cauza lipsei unui factor de coagulare.
  • Myotonia congenita: Creditorii ar trebui să testeze pentru gena care are ca rezultat o tulburare musculo-scheletică genetică care este ca distrofia musculară la om.

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă schnauzerul miniatural de două ori pe zi, cu 1/2 la 1 ceașcă de alimente uscate împărțit între cele două mese. Schnauzers miniatural sunt predispuși la nivelul ridicat de grăsimi (hiperlipidemie), iar unii pot avea nevoie de o dietă specială pentru a-și gestiona grăsimile. Nu dați resturile de masă de câine sau mâncarea umană nesănătoasă ca tratamente.

Ca și în cazul oricărui câine, păstrați filele dacă câinele dvs. câștigă în greutate, deoarece obezitatea poate scurta durata de viață și poate crește riscul de boli. Discutați acest lucru cu medicul veterinar pentru a vedea dacă va avea nevoie de o dietă specială sau mai mult exercițiu.

Periați zilnic dinții câinelui dvs. sau cel puțin două până la trei ori pe săptămână pentru a menține respirația proaspătă și pentru a preveni boala gingiilor și a acumulării tătarului.

10 cele mai bune rase de câine care nu au vărsat prea mult
PROS
  • Mini schnauzers sunt prietenoși, personalizați și afectuosi.

  • Această rasă socializează bine cu alți câini și, de obicei, cu pisici.

  • Schnauzers miniatural sunt considerați hipoalergenici și nu au vărsat prea mult.

Contra
  • Această rasă adesea scapă frecvent.

  • Mini Schnauzers au nevoie de periaj zilnic și vizite frecvente Groomer.

  • Schnauzers sunt predispuși la problemele de sănătate, inclusiv diabetul, cataracta și pietrele urinare.

Unde să adoptați sau să cumpărați o schnauzer miniaturală

Dacă căutați o schnauzer miniaturală pentru familia dvs., consultați grupurile de adopție sau salvare, precum și crescători de reputație. American Miniatura Schnauzer Club lucrează cu grupuri de salvare și cluburi locale pentru a salva și rehomerii în nevoie. În plus, puteți găsi miniaturale schnauzers pentru adoptarea la adăposturile locale de animale.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Ca și în cazul oricărei rase, dacă credeți că Miniatura Schnauster este potrivită pentru dvs., asigurați-vă că cercetați bine rasa înainte de a obține unul dintre dvs. Discutați cu medicii veterinari, profesioniști pentru animale de companie, alți proprietari de schnauzer miniatural, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla tot ce poți.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara Pro și Contra:

Uita-te acum: 12 câini mici care fac ca prietenii de călătorie mare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Miniatura schnauzer: profil de rasa de caini