8 Rase de câine portugheză ar trebui să știi

Câine de apă portugheză împotriva cerului albastru

Ratele de câine portughez sunt unice în dimensiune, caracteristici și scop, dar aceste rase numesc această țară din Europa de Sud. O parte din Peninsula Iberică, unele dintre rasele de câine ale Portugaliei împărtășesc patrimoniul lor cu alți câini comune zonei - cum ar fi Ibizan Hound și păstorul Pyrenean.

Ca țară dependentă de agricultură și activitate maritimă, rasele portugheze de câine tind să fie construite pentru o viață în aer liber - pe uscat sau în apă. Păstorii mari și paznicii sunt în majoritate în rândul caninilor nativi ai Portugaliei, dar Penngo Pequeno mai mic este, de asemenea, un tovarăș prețuit. Aflați mai multe despre aceste 8 rase de câini portughezi, care sunt recunoscute în țara lor de origine și de cel puțin un club de kennel major din lume.

01 din 08

Una dintre cele mai populare rase de câine portughez, câinele de apă portugheză este recunoscut aproape imediat de la stratul său gros, curl, care poate fi negru, maro sau alb. Acești câini au provenit din regiunea de coastă din Portugalia, dar au călătorit navele și barca de pescuit.

Adesea, denumită un PWD sau un Prietie, rasa a câștigat popularitate în Statele Unite în ultimele decenii și se situează pe locul 50 din cele 195 de rase recunoscute. În special, doi câini de apă portugheză numiți Bo și Sunny erau rezidenți ai Casei Albe în timpul mandatului familiei Obama în Casa Albă.

Câinii de apă portugheză sunt sportivi naturali și au o afinitate specială pentru apă. Haina lor unică dens îi ajută să rămână calde chiar și atunci când sunt umede, iar acești câini excelează la concursurile de scufundări docking. Construcția musculară a rasei a fost importantă deoarece au fost adesea folosite pentru a recupera uneltele de pescuit pierdute de la mare, pentru a purta mesaje de la navă la țărm sau chiar pentru a salva un bărbat peste bord.

Privire de ansamblu de rasă

Înălţime: 17-23 inci

Greutate: 35 până la 60 de lire sterline

Caracteristici fizice: Ondul sau strat colț, negru, negru și alb, maro, deși culoarea poate fi, de asemenea, alb sau argintiu

  • 02 din 08

    Penngo portughez este câinele național al Portugaliei. Acești câini pot fi fie mici (PEQUENO), mediu (Medio), fie mare (Grande) și o varietate suplimentară se găsește în strat, care poate fi fie netedă, fie prin lirare. Interesant, AKC recunoaște cel mai mic Penngo ca o rasă separată cunoscută sub numele de PODEGO PODENGO PEQENO, sau ppp pentru scurt.

    Aceste sincronizări au fost folosite de secole în Portugalia pentru a vâna iepurii. Chiar și astăzi, rasa este în mare parte încă un vânător de pachete activ în patria sa. Ca rezultat, vă puteți aștepta să găsiți un partener energetic și activ în orice dimensiune Penengo. Cu toate acestea, soiul mai mare este cunoscut ca fiind mai plăcut decât soiurile medii și mici.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 22-28 inci (mare) - 16 până la 22 inci (mediu) - 8 până la 12 inci (mic)

    Greutate: 44 până la 66 de lire sterline (mari) - 35 până la 44 de lire (mediu) - 9 până la 13 kilograme (mici)

    Caracteristici fizice: Un cap conic și urechi erect, împreună cu picioarele lungi, sunt mărci comerciale ale fiecărei varietăți de dimensiuni ale acestor hound - strat poate fi negru, galben, fawn, gri sau castan în culoare și este netedă sau wirt

  • 03 din 08

    Pointerul portughez

    Pointerul portughez (numit și Portugurile Perdigueiro) este un câine de vânătoare vechi de secole care excelează în păsări și joc mic. Se crede că au venit în Portugalia în secolul al XII-lea, acești câini au găsit prima lor ocupație în regiune ca tovarășii de vânătoare în sportul Falconry. Mai târziu, au devenit a Venituri versatile care a fost marcată de o etică de lucru neobosită și o afecțiune puternică pentru manipulatorul lor.

    După secole de reproducere în Kennels Royal și pe fermele de pe deal, rasa a fost recunoscută oficial în 1932. Este interesant de observat că imigranții britanici în Portugalia au luat act de câinele de vânătoare capabili din țară și au căutat să încorporeze aceste linii de sânge în dezvoltarea indicatorului englez. Pointerul portughez este, de asemenea, un contributor la popularul Retriever Labrador.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 20 până la 22 de centimetri

    Greutate: 35 la 59 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Câine de dimensiuni medii cu urechi construite solide și pliate împreună cu o baston oarecum scurtă - strat scurt, grosier în galben sau roșu, cu sau fără marcaje albe

  • 04 din 08

    Câinele de munte Estrela

    Una dintre cele mai vechi rase de câini native ale Portugaliei este câinele de munte Estrela. Originea sa exactă este incertă și fără documentație, dar ceea ce știm este că acești câini au jucat un rol integrat în păzirea animalelor și fermelor din regiunea estrela din regiunea nordică din Portugalia. Stratul gros păstrează rasa caldă în climatul ridicat de înălțime, dar poate fi fie lung, fie scurt.

    Un câine de rasă mare care poate cântări peste 120 de kilograme, câinele de munte Estrela a fost un adversar formidabil pentru orice faunei sălbatice sau intruși care au amenințat turmele sau efectivele oamenilor nativi. În același timp, acești câini au păstrat o natură docilă cu maestrul și familia lor. Cunoscut pentru că sunt loiali și iubiți, ei sunt încă excelenți de urmărire astăzi.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 24-29 inci

    Greutate: 77 până la 132 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Rata mare cu oase grele si un strat gros sau un strat mai scurt, dar dens - o masca de fata neagra si urechile pliate sunt caracteristici comune

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Portugheză Sheepdog

    O rasă de câine de dimensiuni medii cu părul ondulat, care adesea își ascunde ochii, pielea portugheză este cunoscută pentru că este plină de viață și loială. Nu există nici o certitudine cu privire la originea acestei rase de câini portugheze, dar cea mai frecvent acceptată teoria este că Briads (câini de herding franceză) au fost traversați cu alte rase comune de herding în zonă, cum ar fi Păstorul Pirinean și Catalan Sheepdog. Câinii care rezultă au devenit din ce în ce mai frecvenți în Munții Serra de Aires, iar în 1932 au primit statutul oficial de rasă de către Clubul Portughez Kennel.

    Sheepdogul portughez a cunoscut un pic de schimbare de carieră în deceniile de la devenire recunoscută. Astăzi, acești câini sunt cel mai adesea văzuți ca Companioni de familie și animalele de companie suburbane. Ei au o construcție atletică, dar sunt, de asemenea, jucăuși natură - chiar și câștigând porecla "câine de maimuță" în Portugalia.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 16 până la 21 de centimetri

    Greutate: 37 până la 59 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Rasa de dimensiuni medii cu părul lung Shaggi - o barbă, mustață și sprâncene sunt părul facial tipic pentru această rasă

  • 06 din 08

    Cea mai mare rasă de câine portugheză este Mastifful Alentejo, cunoscut și ca mastifful portughez sau Rafeiro do Alentejo. Acești câini au membre lungi și corpuri robuste. Dezvoltat ca un protector natural al șervelor și a așezărilor agricole timpurii în Portugalia, natura fizică și temperamentul acestor câini acordă credibilitate gândirii pe care au dezvoltat-o ​​de la câinii de tip Molosser.

    Rasa este caracterizată de o natură calmă, dar vigilentă. Sunt gata să apere pe cineva sau orice lucru pe care îl simt un sentiment de tutelă. Este interesant de observat că secole de îndatoriri de ceas de noapte par să fi făcut ca acest câine să fie mai predispus să fie activ pe timp de noapte. În timp ce mastifful portughez a fost recunoscut ca o rasă în Portugalia din 1953, a fost adăugată numai serviciului de acțiuni al Fundației AKC în 2005 și nu a obținut încă o recunoaștere oficială a rasei în Statele Unite.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 25 până la 29 inci

    Greutate: 77 până la 132 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Un câine de rasă mare, cu un tip de corp atletic, cu membrale lungi și o dispoziție de alertă - stratul scurt poate fi negru, brindle, fawn, galben sau gri și are marcaje albe

  • 07 din 08

    Câine de bovine portugheză

    Câinele de bovine portughez, ca multe rase de câine portughez, este cunoscut de mai multe nume. De asemenea, ați putea auzi această rasă menționată ca Caso de Castro Laboreiro (ceea ce înseamnă "câine de Castro Laboreiro" în portugheză). Este cel mai spus nume ar putea fi "Portugheză Watchdog."Acești câini au fost crescuți să privească efectivele de animale și sunt suficient de rezistenți și curajoși pentru a se ridica chiar și la prădători asemănători, cum ar fi lupi.

    Această rasă de câine portugheză rămâne relativ rară în afara regiunii care înconjoară Castro Laborerior, de la care câinele primește numele său.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: Nu mai mult de 24 de centimetri

    Greutate: 88 de lire sterline sau mai puțin

    Caracteristici fizice: Un câine bine proporționat cu un strat grosier scurt, coada bucșă și culoarea straturilor pliate este adesea descrisă ca "culoare de lupi întunecați", culoarea luminii luminoase "sau" culoarea montană ", care este un amestec de gri mai ușor și mai întunecat fire de păr cu păr brun intercalat (brindle)

  • 08 din 08

    Câinele de bovine Saint Miguel

    Această rasă de câini portugheză a provenit din Insulele Azore. Originea sa este probabil interconectată cu câinele Terceira - care a dispărut de atunci. Considerate a fi o bovine excelente Herding câine, Câinele de bovine Sfântul Miguel este recunoscut în patria sa natală și, de asemenea, de către FCI.

    Acești câini de vacă, așa cum sunt uneori menționați, sunt de dimensiuni medii, dar robuste. Standardul de rasă acoperă greutatea câinelui la 77 de lire sterline. Sunt o rasă activă care face și un sportiv mare canin. Afișarea determinării și o tendință naturală de a proteja, ele sunt, de asemenea, foarte inteligente și foarte ascultante, făcându-le instruiți pentru o varietate de scopuri.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 19-23 inci

    Greutate: 44 până la 77 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Un câine de dimensiuni medii cu botul ascuțit cu urechi pliate sau decupate și o coadă cu lungime întreagă sau andocată - stratul scurt, grosier poate fi solid cu marcaje albe sau brindle

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 8 Rase de câine portugheză ar trebui să știi