Patella de lux la câini

câine alergând în iarbă

Patella Luxation este o problemă comună, în special în câini mici, Dar poate provoca probleme la câinii de orice dimensiune. De asemenea, denumit genunchiul de alunecare, Luxarea Patella poate provoca probleme precum daunele cartilajului, inflamației, durerii și chiar lacrimile ligamentului. Dar, știind cum să recunoaștem semnele de luxare patella într-un câine și înțelegerea a ceea ce se poate face despre el, proprietarii de animale de companie pot fi capabili să-și protejeze genunchii câinelui lor.

Ce sunt patelurile de lux la câini?

Patellasul de lux sunt capacele genunchiului care alunecă din canelură pe care sunt proiectate să rămână în. Femurul, care este osul mare al piciorului superior, are o canelură în mijlocul căi de genunchi și ligamentele sale asociate se află în. Cu Luxation Patella, capacul genunchiului scade din acest canal în osul piciorului, adesea pentru că canelura este mai mică decât ar trebui să fie. Această problemă poate fi evidentă în puii la fel de tineri ca și opt săptămâni. De multe ori, patella se va aluneca și apoi se va întoarce, dar în alte cazuri, va apărea și nu vrea să se întoarcă în canelură. Luxațiile pot apărea fie medial (spre interior al genunchiului), fie lateral (spre exteriorul genunchiului) și în unul sau ambele picioare.

În funcție de tipul sau severitatea, o luxare patella a câinelui va fi atribuită un grad între unul și patru pe baza sistemului de clasificare al fundației ortopedice pentru animale (sau OFA).

  • Gradul 1: Patella este capabilă să fie mutat din canelură, dar se întoarce ușor de la sine. Acest lucru este deosebit de obișnuit în rasele mici, cum ar fi Yorkshire Terriers, Chineză crescută, și Pomeranii.
  • Gradul 2: Patella se îndepărtează frecvent din canelura în genunchi și poate determina câinele să țină piciorul afectat, dar poate fi ușor mutat înapoi în locația corectă, iar câinele încă se plimba adesea pe ea. Deoarece patella se strecoară în și din canelură atât de des, trauma în genunchi poate să apară în timp.
  • Gradul 3: Patella este în afara genunchiului, cea mai mare parte a timpului și a tibiei, una dintre oasele piciorului inferior, este moderat răsucite. Canelura în care patella ar trebui să stea este foarte superficială. Unii câini pot continua să folosească piciorul, dar într-o poziție anormală.
  • Gradul 4: Patella este definitiv din canelura genunchiului, iar tibia este sever răsucite. Canelura în care patella ar trebui să stea este inexistentă sau chiar convexă în loc de concave. Câinele va ține de obicei piciorul.

Semne de pateluri de lux la câini

Un câine cu o luxare patella va ține adesea piciorul posterior afectat atunci când mergeți. Acest lucru poate apărea pentru câteva pași după care folosesc în mod normal piciorul. Ele pot, de asemenea, să poarte greutatea pe picior în timp ce se aplecă într-un unghi neobișnuit. Uneori capacul genunchiului este în măsură să fie vizualizat în mișcare înainte și înapoi într-un câine.

Dacă o patella luxantă cronică a provocat traume genunchiului în timp, un câine poate arăta semne de durere în genunchi. Plângând, lins la genunchi, limpede și o lipsă de a merge pe piciorul afectat poate fi văzut.

Cauzele patelurilor de lux la câini

Aproape toți câinii diagnosticați cu patelluri de lux s-au născut cu un defect în genunchi. S-ar putea să nu devină evidentă până la viață, dar suspecții că majoritatea câinilor au moștenit această problemă.

Cealaltă cauză a patelurilor de lux este trauma. Un câine care a fost lovit de o mașină sau a avut un alt fel de rănire care afectează genunchiul lor ar putea dezvolta o luxare patella.

Tratamentul patelurilor de lux la câini

În funcție de severitatea luxării patella, medicul veterinar poate recomanda ca operația să fie efectuată pentru a ține patella în locația sa adecvată. Există mai multe proceduri chirurgicale diferite care pot realiza acest lucru cu cea mai bună opțiune în funcție de specificul cazului câinelui. Deoarece intervențiile chirurgicale ale genunchiului sunt proceduri majore, în cazul în care Luxation Patella este doar un grad sau chiar o clasa a doua, chirurgia nu poate fi discutată sau recomandată imediat. Dacă un câine cu Luxarea Patella prezintă semne de durere, a dezvoltat luxarea din cauza genunchiului trauma, sau are o plimbare dificilă, apoi intervenția chirurgicală va fi necesară pentru a corecta problema.

Deși nu există nici un fel decât chirurgia pentru a corecta o luxare patella, puteți susține sănătatea genunchiului câinelui prin utilizarea Suplimente comune. Suplimentele pot ajuta cartilajul să rămână sănătos și să scadă inflamația în articulații, deci chiar dacă un câine are doar o luxare de grad de grad o patella - este o idee bună să faci ceea ce poți pentru a-și ajuta genunchii. Durerea de ameliorare a durerii și alte tratamente pot fi, de asemenea, necesare.

Cum de a preveni patellasul de lux la câini

În afară de a face ceea ce puteți pentru a împiedica o traumă majoră, cum ar fi lovirea de o mașină, de la un câine, singura modalitate reală de a încerca și a preveni patellasul de lux este de a evita utilizarea unui câine cu o luxare patellar cunoscută în scopuri de reproducere. Deoarece cele mai multe patellas de lux sunt considerate a fi moștenite, este mai probabil ca un câine să aibă pateluri de lux dacă părinții lor au făcut-o.

OFE menține o bază de date a câinilor care au fost certificați în ceea ce privește luxarea patelară. Cumpărați doar catelusi de la persoane care au testat în mod corespunzător stocul de reproducere pentru boli genetice.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Di dona, francesco și colab. Luxarea patellar la câiniMedicina veterinară: cercetare și rapoarte, Volumul 9, 2018, PP. 23-32. Informa Britanie Limited, DOI: 10.2147 / VMRR.S142545

  2. Luxăria patelarăColegiul American de Chirurgi Veterinari, 2020

  3. Di dona, francesco și colab. Luxarea patellar la câiniMedicina veterinară: cercetare și rapoarte, Volumul 9, 2018, PP. 23-32. Informa Britanie Limited, DOI: 10.2147 / VMRR.S142545

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Patella de lux la câini