Ce trebuie să faceți atunci când catelul dvs. Înghite un obiect străin

Catelul mestecând o jucărie

Puii își explorează lumea prin gunoi, degustare și mestecând și, ca rezultat, obiectele înghițite îi fac în necazuri. Puppies poate arunca unele lucruri accidentale atunci când o bucată de jucărie se desprinde. Alte obiecte periculoase demonstrează tampoane prea tentante și chiar folia de grăsime se dovedește irezistibil pentru puii care trolează căzurile uzate pentru resturi. Obstrucția corpului străin în puii poate fi o urgență medicală care vă costă bani și ați putea costa ca catelula voastră viața.

Obiecte comune înghițite

Asigurarea de companie veterinară Adjusterii revendicărilor clasificați primele 10 cele mai frecvente elemente eliminate chirurgicale din tractele gastrointestinale ale animalelor de companie. Cel mai frecvent element este șosete, urmată de lenjerie de corp, chilot, roci, bile, jucării de mestecat, corncobs, oase, cravate de păr / panglici și bastoane. Cele mai multe articole tind să fie obiecte parfumate ale proprietarului, dar lista nu se oprește acolo.

Jucăriile întregi sau părți de jucării, bijuterii, monede, știfturi, radiatoare și cleme de hârtie sunt adesea înghițite. Șir (cu sau fără ac), cârlige și linii de pescuit, pomul de Crăciun Tinsel, și firele sunt extrem de periculoase. Șirul de la curcanul de curcan este deosebit de atrăgător, deci aveți grijă de aceia Pericole alimentare de vacanță. Și pentru cățelușii capabili să coboare obiectul, bucățile de lemn sau osul se dovedesc periculoase. Chiar și prea mult de mestecul de cruzime poate să-și oprească. Puppies poate chiar Mancati roci.

Avertizare

Nu trageți niciodată capătul vizibil al șirului - fie din gură, fie susținând recumul catelului. Șirul și firul sunt adesea atașate la un ac sau de pește, care sunt încorporate în țesut în jos în josul tractului digestiv. Tragerea șirului la capăt ar putea răni în continuare intestinele și ar putea ucide câinele.

Primul ajutor pentru obiectele înghițite

  • Dacă elementul a fost înghițit în două ore, probabil că este încă în stomac. Dacă obiectul nu este ascuțit, hrăniți-vă mai întâi un animal mic, iar apoi Inducerea vărsăturilor. Mâncarea ajută la amortizarea obiectului și protejează burtica și, de asemenea, animalele de companie vom varia mai ușor dacă stomacul este plin. Dacă nu va vomita, va trebui să vedeți un medic veterinar.
  • Pentru obiecte ascuțite merg imediat la veterinar. Ar putea provoca atât de multe daune înapoi în cazul în care vomita catelului.
  • După două ore, obiectul va fi trecut în intestine și vărsături nu vor ajuta. Cele mai multe obiecte suficient de mici pentru a trece prin sistemul digestiv pot fi eliminate cu fecalele și nu pot provoca probleme. Hrăniți o masă voluminoasă de alimente uscate la pietre de pernă sau alte obiecte grele și ajutați-i să se deplaseze. Alimentele se aprinde, de asemenea, la sucurile digestive, care pot ajuta la înmubirea wads de brut tratate, astfel încât acestea să treacă mai ușor. În majoritatea cazurilor, atâta timp cât este suficient de mic, obiectele trec în mod inofensiv prin corp și se termină pe gazon. Monitorizați productivitatea catelului. Utilizați un stick de tip popsicule de unică folosință sau un cuțit din plastic pentru a tăia și a căuta prin excripția catelului pentru obiect.
  • Excepția de a permite trecerea obiectelor mici sunt obiecte metalice înghițite, cum ar fi monedele sau bateriile. Nu așteptați, luați-vă câinele văzută imediat. Acizii din stomac interacționează cu aceste obiecte metalice și provoacă otrăvire zinc sau plumb. Șirul este un alt obiect periculos atunci când este înghițit și vă cere să solicitați ajutor profesional.
  • Dacă ați văzut animalul de companie înghiți ceva ce nu ar trebui, dar nu trece, sau cățelușul începe vărsături, reluarea fără rezultat, nu va mânca, privește sau se comportă în dificultate, sau în mod repetat tuse, caută ajutor imediat. Orice obiect, chiar și mici, poate să se depună și să blocheze tractul intestinal.

Simptomele obiectelor înghițite

Diagnosticul se poate baza pe a vedea catelusul înghițit ceva sau pe baza simptomelor. Este confirmată de raze X sau de alte diagnostice, cum ar fi un endoscop pentru a determina locația exactă și dimensiunea blocajului și, uneori, pentru a identifica obiectul în sine. Semnele specifice depind de locul unde se află blocajul și tipul de obiect.

  • Un obiect prins în stomac sau intestine provoacă vărsături care pot veni și pleacă de zile sau săptămâni dacă blocajul nu este complet și alimentele pot trece în jurul ei.
  • Un blocaj complet este o urgență medicală care are ca rezultat o umflat, dureros de stomac cu vărsături bruște, constante. Câinele refuză alimentele și aruncă imediat ceva ce bea.
  • Semnele de toxicitate de zinc (de la monede) includ gingii palide, urină sângeroasă, icter - o nuanță galbenă la albii ochi sau în interiorul urechilor - împreună cu vărsăturile, diaree, și refuzul de a mânca.
  • Intrarea cu plumb din baterii poate provoca, de asemenea, măcinarea, convulsii și hiperactivitatea dinților, pierderea poftei de mâncare și vărsături.
  • Otrăvirea cu cupru are semne similare plus o burtă umflată.
  • Articolele de tip șir pot fi prinse între dinți în gură, cu restul înghițit.

Intestinele propulsează alimente folosind contracții musculare numite peristaliști care se deplasează prin întreaga lungime a intestinului (un fel ca o vierme de pământ) pentru a ajuta la împingerea conținutului prin intermediul. Dar când un obiect străin ca un șir este prins la un capăt, intestinul literal "se adună" ca țesătura pe un fir, rezultând un fel de formare de acordeon. Rezultatul este vărsături grave și diaree severă și deshidratare rapidă. Veterinarul dvs. ar trebui să evalueze orice situație de blocare pentru a determina cel mai bun curs de tratament. Chirurgia este adesea necesară pentru a elimina obstrucția.

Tratamentul veterinar

Dacă blocajul nu este adresat prompt, daunele rezultate pot deveni ireparabile. Obiectele ascuțite pot fasa sau perforața intestinului, iar obstrucția poate interfera cu fluxul sanguin către organe și poate provoca murirea țesutului intestinal. Peritonita este rezultatul fie în caz de caz și, de obicei, ucide victima.

Odată situat, obiectul va fi eliminat. Veterinarul poate face uneori acest lucru cu un endoscop în jos în gâtul catelului sau cu cealaltă direcție prin rectul său sau cu o intervenție chirurgicală. Orice deteriorare internă este reparată. Dacă intervenția chirurgicală poate corecta problema înainte de seturile peitonitei, cele mai multe pui se recuperează pe deplin. În cazul în care matrița de țesut, secțiunile deteriorate ale intestinului pot fi îndepărtate, iar porțiunile vii ale intestinului au reamplasat - aceste pui au de obicei un prognostic bun.

Cele mai multe cățeluși au depășit muching-ul nediscriminatoriu. Cel mai bun curs îl împiedică pe câinele dvs. să înghită obiecte periculoase. Alege Jucăriile de câine care nu pot fi mestecate în bucăți mici și supraveghează jocul obiect. Orice copil ar fi pus în gura lor este un joc corect pentru pui. Puppy-dovada casa ta Gândindu-mă ca câinele tău, ca să nu vei fi prins de gardă când câinele tău mănâncă barele de cauciuc de pe ușă.

Semnează cățelul este în durere
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: elementele de bază ale pedepsei

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți atunci când catelul dvs. Înghite un obiect străin