De ce mănâncă câinele meu lenjeria?

câine de mestecat os

Iată o întrebare care va avea majoritatea proprietarilor de câini încurcați, îngroziți și confuzi în viața câinelui: De ce câinele meu mestecă / mănâncă lenjeria?

Știm cu toții că câinii iubesc să mestece lucrurile - și aproape toți noi vor avea în mod frenetic un câine în jurul curții pentru a juca un joc nedorit de preluare cu pooch-ul lor și șoseaua lor preferată.

Astăzi suntem să ne aruncăm mai atent la acest comportament, de ce câinii o fac și ce pot face proprietarii de câini pentru ao descuraja.

 Lenjerie de corp de foc Motivul 1Pui de pui

Aproximativ 4 până la 7 luni în viața pooch, au lovit faza de dentită îngrozitoare; Simptomele unui câine de îngrijire sunt la fel de asemănătoare cu un copil de îngrijire: Este dureros, incomod și probabil vor începe să mestece ceva la îndemână pentru ao ameliora.

Pentru niște cățeluși, se întorc să mestece lenjerie de corp, șosete, pantofi și orice altceva își pot obține dinții lor în curs de dezvoltare.

Ce faci despre asta? Dinții care intră pot fi mâncărime și incomod; Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să Dați-le o jucărie mai acceptabilă de mestecat la Chomp pe - Unii sunt concepute special pentru puii dentită.

 Motivul # 2: Plictisește sau căutând atenția dvs

Ar putea cainele dvs. să încerce să vă atragă atenția?

Licking, mestecat și consumul de obiecte fac parte dintr-o gama de comportamente frecvent expuse de câini care caută atenție de la proprietarii lor, continuând cu un obicei nervos sau pur și simplu încearcă să-i spună proprietarilor lor, ca "Hei Hei! Nu-mi place asta!"

Soluția cea mai bună este să Găsiți cauza principală a bifațiului nervos al câinelui; pur și simplu scoaterea obiectului obsesiei lor fără a trata cauza rădăcină înseamnă că vor găsi doar altceva să mestece în schimb.

 Motivul # 3: Ar putea expune "PICA"

Când mergeți puțin mai departe decât comportamentul de căutare a atenției, câinii mestecând (sau mănâncă) obiecte cu valoare non-nutrițională este numit PICA, O tulburare găsită și la om.

Obiectele nu se limitează la lenjerie de corp și ar putea fi literalmente de la Rocks la hârtie: Recomandarea noastră este să vă luăm câinele pentru o vizită la veterinar, deoarece Pica poate avea o cauză principală (sau psihologică) de a fi considerată deficiențe nutriționale, desigur, sunt una, iar o simplă schimbare de dietă ar putea fi tot Este necesar să o rezolvi.

PICA poate provoca, de asemenea, o serie de Probleme gastro-intestinale - Nu este bine să mănânci lucruri care, bine, nu sunt alimente.

 Motivul # 4: Câini mai în vârstă

Uneori câinii mai în vârstă vor expune comportamentul asemănător cu dentiția, adesea din aceleași motive ca puppies o fac: atenuând disconfortul și întărirea a ceea ce au.

În primul rând, doriți să vă luați câinele la veterinar și să vă asigurați că dinții lor sunt în regulă și că nu este nevoie de nici o muncă dentară. Curățarea dinților veterinari poate fi scumpă, De aceea este cel mai bun periați în mod regulat dinții câinelui Pentru a limita procedurile intensive de curățare.

Odată ce ați exclus orice necazuri dentare, cel mai bun pariu este să vă distrageți câinele cu o jucărie mai potrivită de mestecat - mulți mestecați sunt Proiectat special pentru a ajuta dintele câinelui dvs. și sănătatea gingiilor.

Pui jucărie de mestecat

 Motivul # 5: Ei practică abilitățile lor de vânătoare

În timp ce nu este la fel de obișnuită o cauză ca și ceilalți pe care l-am enumerat aici, uneori câinii vor lua pentru a juca - vânătoarea obiectelor din jurul lor - și, în unele cazuri, acest lucru s-ar putea întâmpla să fie lenjeria ta.

Din nou, cel mai bun remediu este distragerea și înlocuirea: Dați-le ceva ce este bine să jucați în schimb.

 Motivul # 6: Chasing Scent

Revenind la rădăcinile lor mai primare, câinii - ca multe alte animale - sunt extrem de concentrate pe mirosuri.

Când câinii Scratch sau pisicile se freacă cu iubire împotriva proprietarilor lor, își răspândesc doar mirosul peste tot - și viceversa. Este o modalitate de a marca teritoriul lor, afirmând dominația lor altor câini și re-asigurării proprietarilor că totul este rece.

din pacate, Câinii sunt predispuși să meargă Articole cum ar fi șosete și lenjerie de corp deoarece poartă cel mai puternic marker al mirosului proprietarului lor.

Fără a intra în detalii prea multe despre glandele de miros și unde se găsesc, animalul dvs. este probabil mirosind feromonii pe haine - că, la rândul său, ei văd ca un lucru bun. Acest lucru vă emoționează câinele și vor căuta mirosul tău ca un câine de poliție trimis să găsească stashul cuiva.

Este un fel de gros, dar ar putea fi după lenjeria dvs. pentru că vă iubesc atât de mult!

Descurajarea comportamentului de alimentație a lenjeriei

Câinii de căutare sunt instruiți să caute prin vizionarea reacției proprietarului lor atunci când reușesc: este făcută o agitație, capetele sunt pat cu un "ATTABOY!"Și un tratament este dat.

Răspunsul dvs. pentru a descuraja comportamentul negativ al câinelui tău se află în primul lucru pe care tocmai l-am menționat acolo: este făcută o agitație. Ridicați isteric când găsiți câinele dvs. mestecând lenjeria dvs., luați-o din gură și plecați într-o huff?

Dacă faci, nu. Câinii care fac acest lucru pentru atenție vor reacționa în consecință, continuând să o facă pentru că provoacă o reacție la proprietarul lor - Chiar dacă nu este un fel de atenție.

Câinii care o fac din alte motive ar putea Simțiți rapid "shamad" și să dezvolte alte probleme nervoase, ceea ce ar putea prezenta în același comportament sau pur și simplu dau naștere unui număr complet nou.

Încercați aceste sfaturi dacă doriți să descurajați vânătoarea de lenjerie a câinelui dvs .:

  • Oferă o alternativă mai bună. Dați-le jucăriile acceptabile pentru a le juca și a distrage atenția cu ea ori de câte ori le rețineți că angajați în comportament "negativ"; Acest lucru, din motive deja menționate, vă face mai departe decât pur și simplu pedepsiți comportamentul. Dacă chews nu are suficient de atrăgătoare, Încercați jucăriile de distribuire a alimentelor cu tratamente de mare valoare!
  • Puneți vreunul care nu a permis ispitele de mestecat. Pantofii și lenjeria de lenjerie în jurul podelei vor deveni doar o ispită pentru ca câinele să se angajeze din nou în comportament, mai ales când nu sunteți acasă.
  • Utilizați pulverizarea anti-chew. Există multe tipuri de Spray anti-mestecat care pot fi folosite pentru a descuraja mestecarea, cu grade diferite de succes. Majoritatea câinilor nu-i plac mărul amar și gusturile citrice folosite în aceste tipuri de spray-uri, dar unii câini de fapt ca gustul. De asemenea, este de până la tine dacă doriți să pulverizați aceste mirosuri pe lenjeria dvs. - ar putea fi mai multe probleme decât merită!
  • Vezi un veterinar. În unele cazuri, cauza principală a comportamentului ciudat al lui Pooch merge mai adânc și este posibil să trebuiască să frânte în ajutor profesional pentru a rezolva problema.

Ați trebuit recent să descurajați acest comportament în pooch-ul dvs. sau sunteți încă la el? Intrați în contact și anunțați-ne.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce mănâncă câinele meu lenjeria?