Câinele meu a mâncat o șosetă: ce să fac?

câinele meu a mâncat o șosetă ce trebuie să fac

Cu un câine în jur, nu puteți prezice niciodată modul în care se poate dovedi ziua. Unele zile sunt pline de surprize plăcute, iar sentimentul de a fi iubit necondiționat de canin vă poate face să vă simțiți ca și cum sunteți în vârful lumii. În același timp, vor avea loc zile când prietenul tău blană este de până la niște răutate.

câine mestecând un papuc

Orice obiect trivial pe care nu îl puteți observa nici măcar nu se poate dovedi a fi o sursă de atracție la canin, de exemplu, pantofii și șosetele dvs. sau pentru asta chiar și un simplu baston care ar putea fi culcat în curtea ta. Caninii au de obicei un obicei de a ingera lucrurile fără a realiza că acestea nu pot fi comestibile. Această tulburare este cunoscută sub numele de PICA. Elemente non-alimente care sunt de obicei ingerate de canina dvs. pot include roci, hârtie, cârpă, murdărie, mulci și chiar excremente.

Printre aceștia, câinii au de obicei o plăcere puternică pentru șosete. Din când în când, s-ar putea să ajungi să cauți o șosetă lipsă doar pentru a descoperi caninul tău fericit mângâindu-te la fel. Dacă câinele tău a mâncat șoseaua, este o chestiune de îngrijorare? Proprietarii de animale de companie se găsesc adesea într-o dilemă cu privire la ceea ce ar trebui făcut dacă câinele lor înghite o șosetă.

De ce ar mânca câinele meu o șosetă?

Uneori câinele tău ar fi putut mânca o șosetă accidental. Deși este dificil să înțelegeți cum, câinii o greșesc adesea pentru un element alimentar. Cu toate acestea, pe o notă serioasă, acest comportament ciudat ar putea însemna ceva mai grav decât ceea ce îndeplinește ochiul. Un motiv probabil ar putea fi că ați putea cheltui mai puțin timp cu el și asta este ceea ce face pentru a vă atrage atenția.

Paza resurselor este un alt semn distinctiv al comportamentului canin. Un câine percepe adesea obiecte neînsuflețite ca fiind valoroase și consideră că datoria lor de a păzi. Ele asigură că obiectul este sigur și împiedicați alții să o atingă. Șosetele aparțin acestei categorii și, prin urmare, sunt adesea păzită de animalul dvs. de companie. Deoarece șosetele își poartă mirosul, pot iubi caninele să se joace cu ei pentru a indica cât de mult vă lipsesc.

Încercați și încorporați timpul de redare în rutina zilnică a animalului de companie. Nu numai că va promova o sănătate bună și jucăușă în animalul dvs. de companie, dar își va distrage atenția de la obiecte precum șosete, reducând astfel probabilitatea de a le înghiți.

Ce se întâmplă dacă câinele tău mănâncă o șosetă?

Nu vă panicați. Controlați anxietatea înainte de a vă ocupa de animalul de companie după ce ți-a scos jos șoseaua. Anxietatea ta va servi doar pentru a agrava situația și va crea panică în jur.

Rezultatul câinelui tău care a mâncat o șosetă va depinde de mai mulți factori ca dimensiunea câinelui tău, de sănătatea digestivă și tipul de șosete ingerate. De exemplu, dacă câinele dvs. este mare și a înghițit o șosetă proporțional mică, nu este nimic de îngrijorat. Se va arunca imediat sau peste a doua zi sau două. Dacă nu aruncați, ar putea să treacă și să treacă obiectul cu scaunul său. Cu toate acestea, acest lucru care trece cu poopul său nu se întâmplă imediat și ar putea dura câteva zile.

Dacă câinele dvs. nu arată niciun disconfort după ce ați înghițit șoseaua și nu aruncați, trebuie să fiți un observator tăcut. Țineți un ochi pe cât posibil. De fiecare dată când câinele dvs. va fi vigilentă și verificați dacă tractul digestiv a eliminat obiectul nedorit. Dacă nu este încă eliminată și vedeți câinele dvs. care arată disconfort, consultați imediat medicul VET înainte de agrava situația. Ia an raze X făcut pentru a asigura locația exactă a șosetei în stomacul câinelui. Un raport cu raze X vă va ajuta să decideți dacă șoseaua este în măsură să fie emisă în mod natural sau trebuie făcută o intervenție chirurgicală.

Dacă câinele dvs. nu aruncați în sus

Situația se înrăutățește dacă câinele dvs. nu poate să ardă sau să scape de șosete prin fecalele sale. Există momente când s-ar putea bloca în stomac. De obicei, articolele nealimentare pot rămâne în stomacul câinelui dvs. pentru o lungă și provoacă tulburări periodice. Este mai ușor ca câinele dvs. să tragă o șosetă, dar dacă nu intră în intestin, va duce la tulburări digestive. Într-un astfel de scenariu, a câine apoi voma frecvent.

Obstructie intestinala

Rezultatul cel mai îngrozitor de înghițire a unei șosete este obstrucția intestinală. Un câine de obicei gulps obiecte interzise în izolare în care proprietarul nu este adesea conștient de fapta lui de companie. Obstrucția intestinală nu este ușor de detectabilă la câini. Cu toate acestea, sucurile gastrice și intestinale cauzează balonare dacă șoseaua ar fi putut fi blocată. Aceasta este cu siguranță o chestiune de îngrijorare și adesea chirurgia este pentru a elimina blocajul.

Cum să scoateți șoseaua de la stomacul câinelui

Există anumite proceduri pe care le puteți urma pentru a ajuta prietenul tău de blană să scape de șosete pe care ar fi putut fi înghițit. Cu toate acestea, nu încercați nici unul dintre ei fără îndrumare medicală adecvată, deoarece făcând acest lucru, s-ar putea să vă răniți de canin. Alegerea unei proceduri adecvate depinde de timpul trecut după ce șoseaua a fost înghițită și discutată după cum urmează sunt diferitele alternative:

  • Folosind laxative

O soluție ușoară pentru a scăpa de șoseaua nedorită din stomacul animalului dvs. este de a face să treacă în mod natural din sistemul câinelui dvs. Puteți utiliza laxative pentru a ușura și a accelera procesul de eliminare. Câinele dvs. ar putea arăta anumite modificări comportamentale, cum ar fi scurte și agitate, până când șoseaua este în afara sistemului său.

Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent în timp ce administrezi un laxativ la puii dvs. altfel sănătoși. Șoseaua din stomac ar putea să se blocheze în timp ce laxativele funcționează pentru a fixa eliminarea. Acesta va provoca o obstrucție suplimentară și va bloca intestinul câinelui dvs. Deci, consultați medicul veterinar înainte de a administra orice fel de laxativ la câinele dvs.

  • Endoscop pentru a elimina șoseaua

Dacă câinele tău înghite o șosetă și ești norocos să-ți dai seama imediat, să te grăbești la veterinarul tău. În cazul în care câinele dvs. este mic și șoseaua pe care a înghițit este mare, poate fi îndepărtată cu ajutorul unui endoscop. O șosetă este un element ușor de tras cu un endoscop, cu condiția să vă grăbiți un specialist de endoscopie cât mai curând posibil.

  • Interventie chirurgicala

Aceasta ar trebui să fie ultima soluție și uneori uneori, este o procedură inevitabilă. Chirurgia este un coșmar atât pentru proprietar, cât și pentru animale de companie, dar dacă șoseaua provoacă obstrucție intestinală, este singura cale de ieșire.

Ca și oamenii, câinii nu pot gestiona bine chirurgia. Ei se mișcă pe toate patru. Prin urmare, limitarea pomului dvs. în restricții este o necesitate. Proprietarii trebuie să fie mai atenți pentru a împiedica puii să iasă o cusătură. Chirurgia include riscuri, cum ar fi infecțiile și include, de asemenea, complicații și efecte secundare, ceea ce face ca animalele de companie să fie iritabile.

În afară de intervenția chirurgicală, fiind o procedură costisitoare, Postați tratamentul chirurgical al câinelui dvs este la fel de esențial. Cicatricea este de-a lungul vieții, iar câinele devine de obicei slab. Organele, în special funcțiile hepatice, ar putea fi modificate. Într-o astfel de situație, câinele are nevoie de o mulțime de îngrijire pentru a asigura vindecarea corectă. Se supune atât stresului fizic, cât și mental. Astfel, intervenția chirurgicală nu este deloc o soluție dorită atunci când vine vorba de îndepărtarea șosetei, dar este inevitabilă în anumite cazuri.

  • Inducerea vărsăturilor pentru a elimina șoseaua

Această procedură este un tratament de urgență pentru câinele dvs. care necesită o intervenție veterină adecvată. Pentru a vă elibera animalul de pe șosete pe care le-a înghițit, puteți încorpora peroxid de hidrogen 3% pe cale orală. Dozajul recomandat este o linguriță la 10 kilograme de greutatea câinelui dvs. Rezultatul este evident în decurs de 10 până la 15 minute de ingerarea peroxidului de hidrogen.

Dați puii o masă mică înainte de ingestie, deoarece face doza eficientă. Dacă nu funcționează, metoda poate fi repetată încă o dată. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că, dacă nu căutați în a doua încercare, nu pierdeți încă un minut și consultați imediat medicul veterinar.

Cea mai obișnuită modalitate de a induce vărsături este prin introducerea a două degete în gâtul câinelui. Este o procedură riscantă dacă nu plătiți Heed și s-ar putea să vă rănești animalul de companie. În partea sa, animalul dvs. de companie va încerca să reziste în orice mod posibil.

câine mestecând un pantof

Ultimul cuvânt

Pentru a evita astfel de situații în care câinele dvs. înghite o șosete, în primul rând, trebuie să vă organizați dulapul. Asigurați-vă că nici unul dintre lucrurile dvs. cum ar fi șosete, lenjerie de corp sau nici o astfel de îmbrăcăminte se află în jur pentru ca câinele dvs. să verifice. Cu toate acestea, dacă întâlniți o astfel de situație, nu panică. Rush la veterinarul dvs. pentru asistență, dar, de asemenea, simțiți că vă asigurați că viața câinelui dvs. nu este pusă în pericol. Este o tulburare temporară care va trece deși după observarea anumitor proceduri și realizarea vindecării modului DIY.

Cu toate acestea, prevenirea este încă preferabilă să se vindece și, prin urmare, acest lucru ar trebui să fie scopul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu a mâncat o șosetă: ce să fac?